Kapar Motors

Archives

0

Jom ‘Intai-intai’ FERNO bukak puase..

TayarGolek.Com Sunday, August 30, 2009

Yooshhh..!!
Masa berbuka beb…jom ushar!!
IMG_2383“Promosi …ade komisyen tak aku tolong promosi?”

Mula2 tak pasti plak nk duduk meja mana sbb Abg Yusofer6 tak sampai lagi..kami pon blasah jer duduk meja yg ade nama mcm kt bwh nih.
IMG_2382
Nasib baik  betul…so serbu amik makanan..


IMG_2361“Bersedia untuk berbuka aka balas dendam..”
 IMG_2362“Seminit lagi beb.. rilex!!”

saja aku publish lepas buka..kang pagi2 plak ade yg terliur..
IMG_2363 IMG_2364 IMG_2365“eh dah azan ke blom nih??…bukak pose tak elok lambat2..”

Masuk waktu berbuka..bacaan doa berbuka puasa & doa makan dibaca oleh Abg Taja..
Acara makan bermula..aku tak amik pic sbb aku pon nk makan..hahahhaha

 IMG_2366“Yg lain dh setel utk 1st round..brop gc dtg lewat skit..mkn la bro slow2”
 IMG_2367“ sedutan maut…”
IMG_2368 “Aku pon tatau nk ckp ape yg nih..lu pikir ler sendri..”

IMG_2369“ Fif..ko ushar awek tu erk???”…ni bukti nih

IMG_2370“Senyum yer ko Paiz..mentang2 dh setel 1st round..hehehe”

kat sini pon ade menyediakan surau utk lelaki dan pompuan. So tak yah susah hati utk solat..Ikut jer arrow cam kt bawah nih…hehehe..
p/s:lama signboard tu..mmg trademark ‘Intai-intai’ kot??
IMG_2378

Sambung gambir2..
 IMG_2372“Muka hepi masing2 pas buka…”

 IMG_2373“peace?..ke 2nd round dah?…”
IMG_2374“tersandar dh nih..ish baru RM10 beb..ade balance RM28 lagi..lai..lai!”
IMG_2375“3 jejaka ter macho time nih..kehkehkehkeh” IMG_2376“Punya laaa lama amik makanan..ni jer hasil nyer wandet??..”

IMG_2377“Borneo Ride..tgh carik sponsor nih.."
  IMG_2379  Mersing: “Bang Yusof..cam menariks je tulang nih..saya tak nak pon cuma nk tgk jer..”
IMG_2381Abg Yusof:”Ala ala alaaa..meh abg suap skit..”..betul2 mcm “Jejak Kasihan”…
     IMG_2386“ perghh..!! Pesta gelas ke nih geng.??”
  Rilex dulu..amik napas…berasap …IMG_2388 IMG_2387

Mengintai dr tirai…
IMG_2390  IMG_2392

CANDID….!!!
IMG_2393“skill snap pic sendiri oleh sheikh wss_aboy..mana dtg 2 jari tu??”
IMG_2380“Ni tak sengaja…”
IMG_2385“ni pon sama..tak sengaja snap..sbb abg Yusof bergerak ke kiri masa tuu.. :P”
IMG_2394IMG_2389“ Eh wan stoner pon ado?? camner aku ngn dia blh ade pd waktu yg sama?sapa yg ponteng nih??

 IMG_2384“salah print perkataan tu..harap maap!..muka pemilik t-shirt ni terpaksa dirahsiakan atas dasar kawan2..”
 IMG_2396“Hirupan laksam..yg lain2 blasah ABC..”
Perut pon dah kenyang..syukur dpt buka pose ngn kawan2. Memandangkan kitorg masih lagi dlm tempoh promosi, bayaran sorg utk buffet ni adalah RM38.
Pada aku..ni pendpt aku tau…makanan kt sini kira OK-OK je la..biasa jer. Lauk mmg byk..tp utk repeat 2nd round mcm dh tatau nk makan ape..View mmg agak menarik, blh dgr bunyik katak panggil ujan…ruang susun atur tu agak sempit skit la..bak kata lagu Mas Idayu ‘senggol-senggolan, cubit-cubitan..”..hehehehe..
Ape2 pon syiok dpt berbuka dgn FERNO..harap2 keakraban kita berkekalan sampai biler2..
OK..kul 10mlm dh..aku kene gerak ke opis sbb mlm tu aku keje mlm..diorg? aku tatau..sambung sampai sahur kot??
Ape2 pun aku nak ucap Terima Kasih kpd geng2 FERNO yg dtg semalam..meriah majlis tu..
Kpd Abg Yusof..Thanks bro sbb organized utk kitorg..
Haa..pantun ni utk korang ler..

Satu suara sumer dah pakat,
Intai-intai tempat pilihan,
RM38 tu ape la sangat,
Asalkan hepi berbuka dgn kawan2
Adios..




















































10

FERNO ‘Majlis Berbuka Puasa @ Restoren Intai-intai

TayarGolek.Com Saturday, August 29, 2009

Yoooshhh..!!
Salam Ramadhan geng..

Sepatutnya dr awal pagi td aku dh publish citer pasal Majlis Berbuka Puasa ni. Sori la beb pasal ade technical problem tak dapat dielakkan..terdelay la skit.
Sebenarnya byk cadangan2 tempat yg dicadangkan oleh geng2 FERNO ni, tapi majoritinya memilih Restoren Intai-Intai seperti yg Abg Yusofer6 cadangkan. Aku pon vote utk ke sini. Yer la..mungkin masing2 ‘teruja’ nk merasai  tempat berbuka puase yg berkonsepkan tropical buffet ditengah2 kota…dikeliling kolam ikan, ala2 tepi hutan..mcm tu la..!
IMG_2358
Jadi mcm yg dirancang, mana yg tau tempat tu blh terus kesana..tp aku ni agak gagal skit nk mencari tempat mcm tu..bukan aku je pon..ramai rupenyer..heheh. So Grim, the Judge, Aku & Bakayaro jer yg RV kt Shell Jln Duta.

IMG_2348“Grim tgk roger2 Mersing..tp takde respond”..”1st time muncul dlm tayargolek..’the judge’”..alamak Bakayaro takde dlm pic la..
 IMG_2346“Lu memang lagi…”
 IMG_2347“moto diorg ler nih..moto aku tak snap ler..”

Dah 6.30ptg -  tayar golek..sampai sini lebih kurang dlm 20 minit perjalanan.
Ok..sampai dh pun..some of the views….
 IMG_2349 IMG_2350IMG_2356 IMG_2357

Mcm biasa ler..kitorg ni lepak2 kt luar, tunggu kawan2 yg masih dlm perjalanan.
IMG_2351 “Albakry agak busy skit dgn panggilan kwn2 yg ‘hilang arah’..hehehe”
IMG_2352 “Steady la bang Taja..ni blh wat wallpaper nih..”
IMG_2353“Aku pon ushar gak windshield tu beb..tp jgn tgk sorg2..”
 IMG_2354“Meh aku closed up skit..harge?? Tanye Abg Taja sendri..”
 IMG_2355“Gambir deretan moto kalo takde mmg tak sah..”
IMG_2359 “Mula2 nak snap 2-3 org jer..skali aku jerit..”tayar golek”…huuh..tgk pic bwh..”
IMG_2360“kenangan kami sebelum waktu berbuka puasa..yg dtg lambat mmg muke korg takde”..
Dari Kiri belakang: Fuad, Abeycuak, Grim                                    Dari Kiri depan: Paiz, Taja, Albakry, Mamn70(mmap kalo silap), Han dan The judge.
p/s: sape2 yg ade pic selain mcm kt atas ni (lebih ramai)..email ler kat aku..kang aku update.
Time buka plak..nanti aku sambung jap lagi erk..nk pegi bazaar Ramadhan ni sebelum hujan..
Tungguu…!!!















2

Jom Intai-intai…

TayarGolek.Com Friday, August 28, 2009
Yooshhh..!!
Salam Ramadhan geng..
Intai?? bukan pergi mengintai..tp ke Restoren Intai-Intai..
Hari ni aku ade program Berbuka Puasa bersama2 geng2 FERNO kt Restoren Intai-intai di Jalan Ampang, Hulu Kelang, Ampang.
Aku pon tak tau sgt restoren ni..baru nk try ptg ni. Apa yg aku tau makanan kt sini adalah gabungan gerai makanan Bangkok dan masakan Kelantan kampung.
Harga? RM45 sorang(dewasa) & RM22 (kanak-kanak)..hehehe
Nanti wa citer la erk..
Selamat Berbuka…
0

Kenangan(5)– FERNO’s gathering @ Port Dickson..

TayarGolek.Com Tuesday, August 25, 2009

yoooshhh…!!
salam geng..!

Lama gak aku stop citer pasal kenangan FERNO’s gathering kt PD kan..bkn sbb lupe, cuma aku bg laluan mana2 activity yg tgh panas…
memandangkan skg bulan pose..so aku mmg slowdown utk mana ride activity..jadi aku citer la mana2 ride yg blom abis cerita, tak kisahlah samada ride ni citer lama atau pon tak..sekadar nk kongsi pengalaman dgn kwn2 semua..
Tp kompom ler..geng2 FERNO yg join masa tu..mesti tersengeh bile terkenang balik gathering nih..agak2 bile next gathering kite erk??
Cerita kali ni adalah sambungan dari http://tayargolek.blogspot.com/2009/08/kenangan4-fernos-gathering-port-dickson.html

wallpaperFERNO1024X768
Inilah masa kemuncak perjumpaan ahli2 FERNO di Port Dickson. Selepas dr Muzium Tentera..kami semua berkumpul di Teluk Kemang utk jamuan..makan2..lepak2..sembang2..
Masa nk parking ni plak..fuiyooo kitorg jadik tumpuan tuuuu…mana tak nyer tibe2 jer 65 bijik moto masuk area nih..apalagi diorg, sibuk amik pic ler…ceeehhh!! glamor sekejap beb..! hahahaha
Jom ler g makan..perut pon dh lapo..tekak plak dh kering nih..
fulamak aiii…! Macam2 hidangan..dgn air sejuk yg mengiurkan..time tu mmg panas plak..fuhhh!! ntah brp teguk ntah diorg minum ..termasuk ler aku  nih..
IMG_0654“rilex bro..rilex..sabo.. ikut giliran k..”
 IMG_0652'”ini lah antara hidangan utk makan tengahari kami…”

Antara gelagat yg sempat di’snap’ dr lensa aku dan lensa bro ADB.
Masa ni semua tgh sibuk nk amik nasik..takde nye separuh-separuh..semua nasik penuh..hehehehe lapo yer..!!
IMG_0653

ni port utk marshal…sebenarnya takde ape yg special pon..diorg saja je amik hati kitorg..kehkehkehkehp1020516

masih lagi menceduk..suapan masih belom bermula..FERNOPD301 FERNOPD303 FERNOPD304“Wahhh..penuh pinggan ko Ayed??…sila..sila ..tambah nasik..!! “

FERNOPD306 FERNOPD307 FERNOPD308 FERNOPD310 FERNOPD315

Bismillah..makanan pon dh masuk mulot..
FERNOPD321 FERNOPD323


Port yg menjadik mangsa utk helmet & jaket…nasib ko la labu… FERNOPD312 FERNOPD313

Lepas makan plak..free activity utk semua. Ikut suke ler nk terjun tiruk ker..shopping ker..atau nk lepak2. Rasa2 aku lah takde pon yg pegi ke laut utk mandi manda..mana taknyer..dgn riding gear lagi penuh satu badan..
p1020515h
Mmg takde dlm agenda kot diorg nk mandi manda..huhuhu..aku sempat gak ler membeli 3 helai t-shirt utk anak2 & wife aku..yooshhh…!!!
Dlm pukul 2.30ptg, kami semua ke tempat parking moto td..ni lah masa utk bergambir..aku pon tak terlepas ler utk bergambo dgn geng2 yg lain…hehehehe (masa tu bkn ‘photograbber’ lagi tau..)

Thanks bro ADB..dia lah official photographer utk gathering nih…
FERNOPD325 FERNOPD326 FERNOPD327 FERNOPD328 FERNOPD330 FERNOPD336 FERNOPD352 FERNOPD356
Pics kt bawah ni dr lensa Bro Jomathir..juga official photographer from Southern FERNO.
pd18
masa time makan tu..aku, hazrin & paiz ade lah bisik2..’kite ronda Meelaka jom pas ni..’. So lepas sesi  bergambo nih kami berpecah ler..ade yg nk balik KL terus..ade yg nk balik ke Selatan..ade gak yg nk ronda2 Melaka…

Masa utk balik…”Selamat Tinggal Port Dickson’…
pd34  pd31





























Dgn ini jugak..abis le citer kt PD. nnti aku citer FERNO g Melaka plak yer..
Tungguuuu….!!
 
Copyright 2010 TayarGolek.Com