Kapar Motors

Archives

0

Bermula lah al-kisah TTS..

TayarGolek.Com Tuesday, September 29, 2009
Yooshhhhh…!
Korangg mesti blh agak kan..lepas jer raya bermula la al-kisah TTS geng2 FERNO..jgn terkejut plak pasni mcm2 TTS ade..
Haaaaa…ni aku nak ajak korg nih, bagi pihak kawan2 FERNO ke TTS pd malam esok kt Wangsa Maju..Jom ler ramai2 ke sana..Tempat & waktu mcm kt bwh nih

Tempat: RESTOREN NZ CURRY HOUSE
Tarikh : 30/9/2009 Rabu
Masa  : 9.00 Mlm


Map/lokasi..
NZ
Detail pasal nih..meh ushar sini TTS @ NZ Wangsa Maju 30/9/09
Jumpa di sanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…….!!
1

FERN0 – Open House di rumah Wattaddos, Shah Alam

TayarGolek.Com Sunday, September 27, 2009

Yooshhhhh..!!
arghhhk..! Alhamdulillah…kuat plak wa sendawa..masa menulis ni aku pon kenyang lagi makan lontong daun pisang+sambal lodeh+sambal kacang…slurppp!! 2 kali tambah beb…sedap gilerrrrr..!  Raya taun depan boleh ler hantar skit ke Klang..
IMG_2609 ‘Haa..tgk hidangan tu…aku saja tak nak close up takut korg nnti suh repeat plak buat open house lagi minggu depan…betul tak kak??..ekekek’
Isshhh…intro dh citer makan..ni dah kes berat nih! ok la geng..wa citer skit psl Open House ni..Aku & bbrp geng FERNO telah berjaya memenuhkan perut kitorg dgn penuh sopan-santun di rumah Abg Ramli aka Wattadoss di Seksyen 18 Shah Alam..Bg yang belom kenal Abg Wattadoss ni..kenal2 ler otai kite..
  IMG_2608       ‘alamakk..abis pulak kodak camera aku nih…! 
Dpt ler aku bergambar dgn ‘Abah’ dihari raya nie..hehehehe
IMG_2605IMG_2604 ‘Jgn marah geng..ni pic aku ngn ‘Abah’…heheheh..akrab giler..mmg ngam lerr’ 
Aku sampai dlm pukul 2.45ptg, time tu ade la 4-5 org geng FERNO dh selesai membaham hidanagan..ape yg Abg Wattadoss bgtau diorg sampai dr pagi lagi..tak silap 10pagi kot..!! mmg pantas..sepantas ER6N erk..Kelaur jer camera, diorg ni kan mcm tau2 jer..mula kedengaran perkataan “tayargolekkk..!!!”. Antaranye mcm kt bwh nih..
 IMG_2600‘Mersing kalo bab possing..aku rasa takde sapa blh challange lagi nih..wazzan plak..mampu sengeh jer la sbb mmbr sebelah dh conquer..’
 IMG_2601‘Muka2 kekenyangan..perhhh!! sumer muka control siut…ekekekke..eh mana Are-fifth?’
 IMG_2602‘Ni kudo bosi sapo yg ado tike nih..wa snap jor laa"’
IMG_2610‘Haaa…cam ade pojek baik jer beb..?? dh abis diskas open topic kt forum erk..’ 
IMG_2599            ‘Aiii Mersing..cam ade makna jer??? Abah ok ke bah..??’
 IMG_2603        ‘Eh wife aku ni..nk salam pon sempat lagi ushar camera tuu..kehkehkeh’
IMG_2611My family ‘sedap tak??…hmmm..mmg ler sedap..makan free kan…ekekekke’

Sambil2 tu kitorang layan sembang ler..yer la lama tak jumpa kawan2 beb..tp yg nyata topic ‘Jawa Penang’ masih lagi diperkatakan..hahahhaha..aku masih gelak lagi nih..hahahhaha
Dalam gelak2 tu..aku terpandang ler satu objek dok selubung jer..hmmm…biler la boleh join TTS kann..
IMG_2614 ‘Mana syiok asyik panaskan enjin atas paddock stand jer bang..maap zahir batin bang..’

3.15ptg, 2nd group mai daahh..!! 
IMG_2612IMG_2613 Tak byk pic aku dpt amik..tgh sedap melantak beb..huhuhu..

IMG_2615‘Yaaa sheikh arRaubi…ana dtg tak bwk unta laaah..’
 IMG_2616‘Bg pihak ‘Abah’..Jemput bang..jemput..kehkehkehkehhhh..
 IMG_2618‘Bapa Mithali..Abg Rizal & anak2..Selamat berkenalan jugak kt Bro Adly..’

IMG_2617salam kenal gak kt bro zaman..lor! keje kt CBJ gak  rupenya..pas ni blh ler buat TTS kt CBJ..kalo tak aku ngn SWAT jer la..’

IMG_2619‘ni yang aku musykil..Ari berbalas sms kt Mersing ke?’…

IMG_2620‘ eh..ehhh..balik?? bukan korg kata nk tolong kemas ke?’

Masa utk aku beransur plak..kene gerak awal sbb abg aku pon ade buat open house..so mintak diri dulu la yer!
Thanks kt SWAP sbb bg duit raya kat anak2 aku..hehehehe
Pada kwn2 yang aku tak amik gambo tu mintak maap la erk..snap sambil nk makan tu yang ada lain macam skit..dan kpd Abg Wattaddos & family, Terima Kasih daun keladi, tahun depan blh buat lagi…semoga diluaskan lagi pintu rezeki sekeluarga..Amin.
Yang best nyer masa on the way balik dr rumah wattaddos, blh plak ternmpk 2 bijik ER6N mcm mencarik arah..skali aku benti depan diorg..alamakk abg Edd kiter laa..so aku pon hntr la diorg ke rumah wattaddos walaupon tak sampai depan umah..ok la geng jumpa lagi nnti..calosss!

Adios…





























0

Selamat Berhari Raya di Kota…

TayarGolek.Com Saturday, September 26, 2009

 

Yoooshhhh..!

Salam geng..

Diam tak diam dh 7 hari kita sambut raya kan…?? Cepat betul masa berlalu..hmm..so amacam sambutan raya korg tahun nih?? Aku cam biasa ler sambut secara sederhana jer..takde la gempaq2..secukup raya sudaaa ler…hihihihihi…

 

Aku dh balik ke Klang dari hari Khamis lagi..perjalanan dr Penang-KL so far OK..trafik cun walaupon keta mula byk..tp takde la byk mana mgkin ramai lagi yg sambung cuti sampai sabtu atau ahad..

Kepada yg akan atau sedang memandu pulang ke bandar..Semoga selamat sampai ke destinasi..Berhati2 dijalan raya..

Kalo ade buat Open House jgn luper roger2 erkk…!! ;-)

Adios…

0

Selamat Hari Raya Aidilfitri...

TayarGolek.Com Saturday, September 19, 2009
Yooossshh...!!


Beberapa jam lagi..Syawal bakal menjelma, begitu jugak Ramadhan...Ramadhan juga akan meninggalkan kita. Semoga diterima amalan kita dibulan puasa..semoga bertemu kita di Ramadhan akan datang..InsyaAllah.


Dikesempatan ini, aku inigin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kpd semua pengunjung blog ini yg beragama Islam..Jutaan keampunan & kemaafan andai ada terkasar bahasa, tersilap tutur kata ketika menulis diblog ini.

Khas buat warga FERNO, warga Andalas Bikers Syndicate, semua kwn2 bikers..dann semua kawan2 yang mengenali diri aku..

- Andai ada salah & silap aku kt korg atau mana2 yg menyinggung perasaan korg..aku pohon keampunan& kemaafan byk2 ..manalah tau ada terlebih gurau ker terkutuk kaw2 ker sampai makan dlm.. masa TTS/forum ataupon dlm blog ni ..


- Andai ada termakan & terminum hak korg masa TTS..harap dihalalkan dunia & akhirat.

- Andai ada terlebih@terkurang membayar masa TTS..kira halal jer la yer..

- Andai beraya di kampung halaman..berhati2 ketika ride/drive.."Biar lambat asal selamat"..bg mereka yg menunggang motorsikal, jgn la jadikkan highway ni mcm kt track plak erk..bg yg memandu plak...sama2 la bertimbangrasa..bg laluan pd kenderaan bertayar dua ni sbb nyawa mereka lebih berisiko tinggi..

- Time makan tu agak2 la erk..jgn main blasah jer..kang masa pose berat turun 5kg..lepas raya berat naik 10kg..ekekekeke!


Akhir kata dari aku..


Mata kadang kala salah melihat....
Mulut kadang kala salah bercakap....
Hati kadang kala salah menduga.....
Maafkan segala kekhilafan yang pasti ada....


Berharap padi dalam lesung, yang ada cuma rumpun jerami,
harapan hati bertatap langsung,cuma terlayang nota ini.
Sungguh cantik kain pelekat, dipakai orang pergi ke pekan.
hari raya semakin dekat,
silap dan salah mohon dimaafkan


Sebelum cahaya syurga padam, Sebelum hidup berakhir,
Sebelum pintu taubat tertutup, mohon maaf zahir dan batin jika ada kesalahan





"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR & BATIN"


3

FERNO Utara ‘TTS @ Pelita Autocity Juru, Penang

TayarGolek.Com Thursday, September 17, 2009

Yoossshhh..!!
Salam Ramadhan..
Haaa..baru balik dr TTS dgn geng FERNO Utara nih..walaupon cuma 6 orang jer..tau2 dah pukul 12.30pagi. Antara yg turun td adalah Axe, Wazzan, Lekuq, Glugorian (Teo), Napst-er6n dan Han (aku ler..).
Masa aku sampai td, Axe & Wazzan dh sampai lebih awal rupe nyerr..pantas betul la diorg nih..
IMG_2459Pelita @ Auto-city, Juru Penang..
So aku snap la dulu mana2 moto yg ade..
IMG_2431Ni moto Axe ngn Wazzan..moto aku plak?
  IMG_2432Memula 2 bijik jer…
 IMG_2433Dari kiri: Axe & Wazzan..thanks ler buat TTS utk gue nih..

IMG_2434Sempat lagi tu Axe menalipon *tut*..
 IMG_2435View signboard Autocity dr tempat duduk kitorg..
  IMG_2437 Bro Lekuq mcm VIP siut..sampai jer aku terus snap.
IMG_2438IMG_2440kan aku dh kata tadi..tadi 2 bijik ja..la dh 4 bijik..yg kaler Oren tu bau kedai lagi(moto napst) ..yg ujung plak kaler putih tu moto Penghulu FERNO Utara (Lekuq)..
 IMG_2439Bro Napst (Akmal), aku tatau ler dia ni model rokok ke moto? hehehe..
 IMG_2441Minum dulu bro..baru sembang2..byk mende nk sembang nii
IMG_2442Senyap2 jer Bro Glugorian(Teo) pon sampai..peace bro!!

Byk gak topic kitorg sembang masa tu…sembang pasal next ride ler..boleh join ke tak, next TTS 18hb ni ngn Abg Mad Kawa..MotoGP ride..pasal accessories, tukar tayar ..mcm2 laa..
Mmg fun la TTS td..walaupon tak lawan Central punyer TTS, gelak sakan..perli yg mmg dh dijangkakan “apa barang naik kereta..lain kali letak moto kt bumbung keta..!!”..adesss bisa..bisa..
Time tgh rancak borak,tetiba plak dtg si lampam yg tak dijangkakan..
IMG_2443 Tgk tu..Wazzan & Teo tersengih2 dan tak kelip2..sbb mata memandang lampam yg dtg kat meja kitorg..lampam tu bagi borang utk MotoGP 2009 nanti..Gambir lampam? Mintak maap..atas sebab2 tertentu gambir tak dpt nk upload kt sini..biar la rahsia kami, hanya yg join TTS ni jer tau bagaimana rupanya..hihihi..korg ushar tatoo lampam tu erk???
Tulis nama atas kertas yer…
IMG_2444Bersungguh2 betul diorg nih..siap bg bisnes kad lagi..hehehe..
 IMG_2445Pesan lampam td..”Tulis nama betul yer..bkn nickname dlm forum FERNO..”
IMG_2446Susah gak soklan2 dlm form nih..
 IMG_2447Ishhh..tak abis lagi beb!! Penat lampam bertumit tinggi tu tunggu…
IMG_2448Bro napst…”padiaa la dia tnya varian nih???”
  IMG_2449aiiiit…tiru aku nampakkkk??
Memandangkan ujan mula rintik2 & depa nih plak masih bekerja esok..dlm 12.15 ‘on the bike’..siap2 pakai riding gear..aku mcm ni je lah..sempoii!

On the bike….!!
IMG_2450Bile nk lawan Central punya aktiviti nih? diorg tiap2 hari..kite buat tiap2 4jam plak..amacam??
 IMG_2451lampam disebalik tabir..blakang hang ler Lekuq!
IMG_2452Jeles wa siut tgk hampa pakai riding gear..takpa sok2 aku mai sini bwk moto..
  IMG_2454Khas utk Penghulu FERNO Utara..ekekeke
IMG_2455Ok geng..ride safe..jgn berlumba erk..!!
 IMG_2456 Ok geng..jumpa lagi next time..
 IMG_2458 
sumer dh blah..tinggal wa sorg2 ni..apo lagi calos lerr…!!
Sebelum balik td..kitorg sempat bersalam-salaman mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..dan memohon ampun dh maap andai ada terkutuk kaw2 sebelum ni..sok lusa Axe & Wazzan akan balik ke KL..sambut raya…
Sampai jer rumah..hermmm..tak ujan pon..ujan memain jer! kalo tak mau stay lagi nih…
sekian utk kali ni..

adios..































0

FERNO Utara ‘ TTS @ Pelita Autocity”..malam ini

TayarGolek.Com Wednesday, September 16, 2009

Yooshhh..!!
Salam Geng…!
Rasa terharu pon ade gak bile kwn2 sepermotoran di Utara plan nk buat TTS mlm ni sempena aku ade kt kampung mertua di Penang..
Aku sampai Penang semalam ptg..ngam2 2 minit lagi nk buka pose..so mlm tu saja aku roger2 Bro Axe yg aku dh ade kt kampung..dgn pantas Axe reply jom TTS?..hehehehe..
Aku plak tgk ushar2 barang kt Perda..sok ler kite TTS..so mlm ni ler TTS..kwn2 yg membaca blog ni..jom ler kene Teh Tarik malam ni :
Tempat: Pelita Autocity, Juru                                                   Tarikh: 16/09/2009                                                                   Masa: 10.30 mlm keatas.
Tak sangka plak Perda lain mcm skit tahun ni..meriah & sesak…
Kite tunggu mlm raya utk dptkan harga lelong..harap2 ade.. ;)
Adios..
0

Tayar golek balik Kampung..

TayarGolek.Com Tuesday, September 15, 2009

Yoooshhh..!!

Salam geng…

Hari ini secara rasminya aku mula start cuti raya..mmg cuti panjang ler raya tahun ni..seronok? Ishhh..mmg ler seronok nak balik kampung..tak dapat nk digambarkan mcm mana..anak2 aku lagi la mmg asyik mengira hari jer tp dlm seronok2 tu kene la beringat..sentiasa “Berhati-hati dijalan raya..” peringatan utk diri aku juga..

Bezanya plak..tayar golek kali ni bukan dgn beroda dua..mcm biasalah bile dah satu family kenelah bawak yg beroda empat..ehehehe…

Jadi, kawan2 yg masih bekerja..aku ucapkan selamat bekerja..yg mana masih 50-50 nak balik mana raya nnti, korg masih ade mase lagi nih utk bincang2.. ;)

Ok lah..aku nak masukkan barang2 dlm kete dulu..dlm pukul 2.30ptg mgkin start tayar golek..Semoga perjalanan aku nnti sampai dgn selamatnye…

Selamat sampai ke kampung halaman..

salam,

-Han-

 

0

Syawal hampir tiba...

TayarGolek.Com Sunday, September 13, 2009
Yooossshh...!! Salam Ramadhan geng..! Diam tak diam..tinggal beberapa hari lagi kita akan menyambut Syawal..Hari Raya Aidilfitri kan..sekejap je kan?? Itulah yg dikatakan 'Nikmat Masa' dh kene tarik..masa berjalan begitu pantas... Lama gak aku tak update blog aku nie kan..ade yg menunggu ker? hmm..mmg aku akui, aku agak kurang aktif dibulan puasa ni...aku cuma cuba slowdown kan skit dibulan Ramadhan ni..bukannye tak de aktiviti langsung pose2 nie malah semakin byk ler..TTS sana..TTS sini..kalo nk dikira blh katakan FERNO punya TTS blh dikatakan setiap hari..ekekek..minggu lepas diorg br je blaik Ride ke rumah Anak Yatim di Termerloh dan mcm2 ler..tu pon aku tak join sbb timing utk ride tu tak mengena dgn time keje aku..Takpe T TS sok2 ade lagi..selagi tayar bergolek.. Hari ini dan esok last utk aku bekerja sebelum bercuti panjang...tahun ni turn beraya di Penang..sementara ade di Penang nnti harap2 dpt le join TTS dgn geng2 FERNO Utara..walaupon aku tak bawak motor :D..harap2 ade la erk.. ok geng..calos dulu..kang kite sambung lain k.. Adios.
10

Pengumuman dari Andalas Bikers Syndicate – Azmi @ Amie CBR600 Kemalangan.

TayarGolek.Com Saturday, September 5, 2009

Yoossshh..!!

Salam Ramadhan…

Apa yang aku cuba coretkan pada kali ini bukanlah cerita mengenai rides atau pon TTS. Tetapi sedikit berita buruk mengenai kawan aku yg merupakan salah seorg ahli kelab Andalas Bikers Syndicate(ABS).

Pagi td aku menerima sms dr Blackfire yg memberitahu bahawa Saudara Azmi (Honda F3) telah terlibat dalam satu kemalangan. Kemalangan ini telah berlaku pada petang Jumaat ketika beliau pulang dr tempat kerja ketika menunggang motorsikal Yamaha Lagenda. Ape yg diberitahu oleh Bro Blackfire & Bro Lan_cb4 (Presiden) yg dibenarkan masuk ketika melawat Saudara Azmi, Keadaan beliau amat kritikal  yang mana sebahagian hati telah hancur dan keretakan pada kepala.. Pembedahan telah dilakukan pada mlm tadi, yg melibatkan pembuangan beberapa organ dalam perut.. 12pain darah telah dimasukan dr semalam..beliau kini ditempatkan di ICU,tingkat 5 hospital Ampuan Rahimah Klang ..

Bg yg tidak mengenali,  gambar dlm bulatan dibawah adalah saudara Azmi.

azmi

Jadi kepada anda yg membaca berita ini, saya mewakil ahli keluarga beliau dan j uga mewakiliahli Andalas Bikers Syndicate agar dapat kite sama2 berdoa semoga beliau tabah & diberi kekuatan semangat utk meneruskan hidup seperti sediakala.

Selain itu, saya menyampaikan salam drp Presiden ABS (Bro Lan), Majlis Berbuka Puasa yg sepatutnya diadakan pd hari Sabtu di View Village Restaurant telah DIBATALKAN demi menghormati keadaan saudara Azmi. Bagaimanapun, satu majlis Doa Selamat & Solat Hajat akan  diadakan spt berikut:

Tarikh: 05.09.2009 
RV: 5.00pm                                                              
RV point: Restoran Al-Bidayah, Andalas, Klang.

Tempat Majlis: Rumah Saudara Faizal CBR900 (Klang)
Majlis mula : 5.30pm

Bg geng2 Andalas Bikers yg berkesempatan, anda dijemput hadir ke masjlis tersebut. Sebarang pertanyaan bolehlah berhubung dgn saudara lancb4 (0126559632) atau mayatkarin (0162090484)

Pengumuman lain telah dibuat di SBM: http://superbikemalaysia.com/topic/5034360/1/

 

4

Andalas Bikers ‘TTS Malam Merdeka’ @ R&R Sg.Buloh

TayarGolek.Com Wednesday, September 2, 2009


Yooshhh…!!!
Salam geng…
Rasanye dh lama aku tak tulis citer dgn Andalas Bikers Syndicate (ABS) ni kan..al maklum ler..diorg punya aktiviti mmg byk..cuma timing aku jer tak kene..tp kali dpt gak aku join diorg..
Ahad malam yg lepas  30 Agos 2009(malam Merdeka), geng2 Andalas Bikers Syndicate (ABS) adalah buat  TTS “Malam Merdeka"’ di R&R Sg Buloh. Mmg aku tak tau pon psl TTS mlm tu..tp nasib baik Bro Botak sms aku psl TTS ni seawal 8mlm++..aku plak baca msm tu lepas balik Terawikh..so, OK ler kot join sekejap..visa pon OK..!
Dlm pukul 11mlm..aku baru gerak dr rumah ke R&R Sg Buloh..takde lah jauh dr rumah aku ke sana dlm 20 minit jer…sampai sana diorg pon baru je dlm 5-10minit sampai…dlm 10 buah motor yg join mlm tuu..
kalo korg tgk geng2 ABS mlm tu semua mcm malu2 ler plak..hahaha..
Malu ker control macho??..ape nk malu nyer beb, bukan nk masuk majalah pon..masuk tayar golek jerrr..!

IMG_2399“Masa ni mmg diorg tak perasan ni sbb dtg2 je aku trus snap..kehkehkeh”
IMG_2400"Bro..order air dulu baru syiok menyembang..“
 IMG_2401“Fuhh Tuan Presiden, Bro Lan_CB4..aku ingat minum jer..siap moreh lagi tuuu..”
 IMG_2402“Uiiit!! Botak pon sama? ni stok sahur skali ke beb?”
Aku tak order makanan pon..kenyang lagi daa…minum jer cukup ler..
Mcm2 gak kitorg sembang mlm tu..bincang psl next ride, ride geng ABS kahwin, ride bersama artis, modi psl moto dan byk lagi laa..
ABS ni antara teramai pemilik Honda CB4…blh katakan semua moto cap ‘kepak’..gua je pakai 2 inline..huhuhuhu..tp tak semua pon turn TTS mlm tu..
   IMG_2403 “jappp…1 kali snap bro!”
IMG_2406“diorg ni buat2 serius plak kan..ke terlebih kenyang?”
Kalo blog2 yg lepas, asyik ER6N jer kan..kali ni bg lain la skit..moto2 4 inline…vrooooooomm!!!
IMG_2404 “Dari sisi..nmpk dh cap ‘kepak’ tuu..”
IMG_2405"Dari arah depan..“
R&R Sg Buloh yg menghala ke Utara tak bukak 24jam ler, so dlm 12.30pagi kami pon mula la menggerakkan diri..
Skali diam2 diorg ni ada plan nk ride ke tempat lain plak..ke mana? Tanjung Malim kot? Ke Tapah?.Bro Lan_CB4, komen skit nnti..aku mmg tak join ler…sbb visa sampai pukul 1.00pagi jer.

IMG_2407“Masa utk balik..aku balik rumah ler..”
Lepas isi minyak..3 buah motor termasuk aku patah balik ke arah KL..yg lain2 meneruskan cabaran ride mlm tu menghala ke Utara..aku ingat main2 diorg ni, skali betul2 la diorg nie…
Ok la geng..nnti aku update citer psl ABS ni lagi..
Andalas Bikers Syndicate akan mengadakan Majlis Berbuka Puasa pd 5 Sep 2009 (Sabtu) ni di View Village Restaurant…aku dh hantar nama,so tunggu jer lah story ni nnti…

Adios…













 
Copyright 2010 TayarGolek.Com