Kapar Motors

Archives

2

Kenangan FERNO di Melaka

TayarGolek.Com Saturday, October 31, 2009
Yoooshhhh…!
Sebelum aku share ride aku ke Sepang-Sg.Pelek-Tanjung Sepat semalam..teringin aku nk imbas balik pics ride yg lepas..

p1020526g
Bile aku belek2 pics ride yg lepas2..aku rasa pic ni aku belom penah lagi masuk tayargolek(TG).. Gambir ni di amik masa ride Gathering FERNO yg ke-2 di PD. Lepas selesai jer program gathering kt PD..masing2 berpecah samada nk gerak terus ke KL atau pon ke Melaka.
So aku decide utk follow ke Melaka..
Serba sedikit pic masa tayargolek ke Melaka..
IMG_0656Kitorg tak isi minyak beb..nk isi air jer..
IMG_0661Hazrin ,Sim & Awoi dgn citer masing2 ‘cara2 corner’..

IMG_0657weii..bile nk tayargolek daaa…kitorg dh lama ready nie..

IMG_0658Masih lagi tunggu turn isik minyak..ni baru 15 bijik motor jer yg follow..kalo semua follow??
IMG_0659Awat la depa ni lambat sgt?? aku dh hangat semacam dah nie?? Awek Ban Zen dah kol aku daah..

IMG_0660Adehhhh…! Letih aku beb..tayargolek punyer pasal ..”peace bro..” – Paiz.
 IMG_0662 kenangan ni beb..pic wattados dgn riding gear..lama tak nmpak Wattados masuk tayargolek kan?? Harap2 cepat la sembuh..
Aku antara group yg ke Melaka..serbu kedai Ban Zen..ushar2 moto, aksesori & riding gear. Hampir 1 jam kt Ban Zan..sambil tggu Ghambou service moto..
Dah alang2 sampai Melaka, pe kate kene cendol?? haaaa…cun! Semua setuju..Jom!  kitorg lepak jap ler kt town sambil2 kene cendol..
p6280378Gambar kenangan beramai2 sambil makan cendol.
Dari kiri (berdiri): James,Robaz,Azhar,Sim,Abey,Royjeff,Kerul & Abuya.                                                                                             Tengah(duduk):Wattados, Armadon.                                          Dari Kiri (depan): Hazrin,Paiz,Awoi,Mersing & Han (aku).
 IMG_066415 buah ER6N terjah ke Melaka..
 IMG_0667 Fuad..diam2 pon 2 mangkuk gak tuu..betapa sedap nyerr!! Biler nk repeat??   
p1020523pizMasa ni ER6N mmg baru lagi keluar..so mgkin ramai lag tatau pasal moto ni.
 IMG_0668Dah 2 mangkuk ko blasah ni..

Rides ke Melaka masa tu pd bulan Jun 2009, skg dh nk masuk bln Nov..diam tak diam 5 bulan telah berlalu…ishh cepat betul masa berjalan beb..sedar2 dh nak hujung tahun kan..
Jadi, buat kawan2 yg follow ride ke Melaka masa nih..harap2 korg dpt imbas balik time nie..Kenangan beb! masa tu semua moto baru je 1-2 bulan kuar kedai..hahahaha..so excited terlebih!
Ape2 pon mmg enjoy la ride nih..!!
2

MotoGP 2009 @ Grandstand, SIC

TayarGolek.Com Thursday, October 29, 2009
Yooossshh..!!
Salam geng..aku rasa ini post aku yg terakhir utk MotoGP 2009..lepas ni ni aku sambung citer lain plak..mgkin citer psl KTM Orange Trackday yg aku sempat pegi pd 27/10/2009 sbb kene racun kaw2 dgn mmber opis aku bro Raybakh... Ape2 pon aku masih menunggu gambiran dr dia sbb pics tu semua aku amik pakai camera dia..so tak dpt nk janji lagi..tunggu jer la..
Kite teruskan lagi perjalanan MotoGP nih..
MotoGP dh 4 hari berlalu..citer aku tak abis2 lagi? eh biasa la..nama pon citer kan?? kalo gambir jer sape2 boleh upload betul tak..?
Time aku dgn wan stoner jer..yg lain2 dah ghaib tatau mana hilang..lepas jer kitorg melepasi ‘Gate 5”..bermula la dunia baru..hehehe..
Tp sebelom masuk ke Grandstand, makan ler dulu..kang perut bunyik lagi ‘kecorong’..
Lunch convoy MotoGP ditaja sepenuhnye oleh Kawasaki..ape lagi beb, blasah KFC ler bwh pokok..
   IMG_3499Sampai je sini..baru ler jumpa kaum2 yg lain..awal betul korg masuk..aku & wan cam biase ler..wat kepala sendiri..relex2..

Pas abih makan..baru ler aku & wan meneruskan misi..

IMG_3500Pic yang sempat aku candid on de way ke Grandstand..ramai lagi beb!
 IMG_3498Wan stoner ‘Lelaki pojaan gadis2..’..tak caya tnye la dia..kehkehkeh
IMG_3492Spyder Roadster..
IMG_3491Spyder Roadster..
IMG_3494Satu lagi pic gadis…

Dah pon menghampiri…cuaca time ni dh mula mendung2 kelabu asap..ditamah lagi dgn asap2 rokok korg..makin gelap ler..
IMG_3516Tgk awan tu..anytime blh ujan nih…

IMG_3515Berbaris lagi..cam ni kalo nk beli air/mangkanan kt dlm ni..sib baik aku dh bwk spare mineral water + cokelat.

Dah pon masuk Grandstand.. IMG_3502Para penyokong setia..view dr sebelah kiri aku.
 IMG_3503Ni plak view dr sebelah kanan aku..time ni tgh berlangsung race 250cc.

gambir2 moto yg ..kire boleh laa aku amik..! camera tak power..huhuhuh
IMG_3504 IMG_3510
korg mesti dh tau sape yg menang kan..so aku tak yah ler citer kat sini..
Lepas race 250cc tamat..sementara menunggu utk race yg ditunggu2..cuaca bertambah gelap..dan gelap..
Tak lama lepas tu Ujan mula turun beb!! makin lama semakin lebat..nmpak gayanyer kene delay ler Motogp nih..
Dalam masa menunggu motogp start..mcm2 gelagat ade..ade kanak2 yg main hujan..ade yg tetap tak berganjak berbaris panjang utk membeli air/makanan..
Yang bocor sana sini tak usah citer laaa..abis air mengalir sana sini. Mana yg perasan ok la..kes yg tak perasan tau2 beg basah..camera?? tatau nk cakap camner..

Lepas lebih kurang 20 minit..ujan lebah dh mula reda skit..Motogp masih belom mula lagi, mgking tgh sibuk tukar tayar kot..kot laa..!
Cajhoop!!!
Yezzzaaaaaaaaaaaa…!!!
 IMG_3512  Jimmy Stanley..dtg carik aku.. :D  

IMG_3513Pastu dia nk bergambir dgn aku plaakk..! heheheheh…poyo jer bunyik
Lepas tu mula kedengaran deruman ekjoz motor2…MotoGP!!
@ Starting point..dh nak start dah beb!!
Serba sedikit gambiran yg mampu camera aku amik..
IMG_3521 IMG_3522 IMG_3523 IMG_3524
Some video at starting point..(amateur giler vidoe nih)..time ni ramai pulak yg berdiri..

Bukan tak nk amik pic byk2..sbb camera tak cukup power utk shot2 yg jauh..so aku byk amik video jer..kalo ade yg sudi derma pic kt aku blh la kite share..
Jadi sape2 yg belom penah ke MotoGP..bunyik kt TV mmg tak sama dgn Live..aku suke time diorg change gear..bunyik mcmana? Ntah..aku pon tak tau nk buat bunyik tuuu..hahahha

Share skit pics masa race..
IMG_3518
IMG_3531 IMG_3504  IMG_3508 IMG_3509 IMG_3526

<reserved pic>Ni aku kosong kan ler..kot2 ade yg sudi share pic diorg kt sini..nnti aku update!

Hampir pukul 4.30ptg..kemenangan mmg sah hak milik wan Casey Stoner..mmg jauh dia tinggalkan yg lain2..aku rase masa dia kecik2 suke main ujan kot???

ROSSI??IMG_3532 klon Valentino Rossi yg sedang menyaksikan ROSSI sebenar dlm track..


Balik time beb..!
Race dh abis..ape lagi tunggu..IMG_3533Masa nk keluar dr Grandstand area..
IMG_3536view dr parking area..
 IMG_3534Nmpaknye masih ramai lagi kt dlm..tuan punyer moto tak nmpak batang idung lagi.
 IMG_3535Camner aku nk kuar nih..kene kepit kanan kiri..

Ok la beb..aku pon dh nk tayargolek balik ke rumah..tu jer yg dpt aku share pengalaman aku dr Konvoi ke SIC..sampai lah abis motoGP..
Mana2 gambir yg aku upload tu kurang menyenangkan..blh comment, so aku delete ler pic tu k..kalo takde plak..I’ll just leave it!!
Ade gak aku kedengaran ade byk moto hilang hari tu..salah satunyer moto mmbr Andalas Bikers Syndicate..moto bro Lan-cb4..aduuuh! ade gak manusia camnih..dia target2 moto2 plet luar (Siam & S’pore)..so apakah langkah2 SIC utk kes2 kehilangan/kecurian moto nih? Silap2 haribulan kang ramai bikers dr negara jiran tak mau turun Sepang..
Ok la geng..sampi sini jer..Semoga jumpa lagi MotoGP tahun depan..Insyaallah..
Adios..amigos!!
0

MotoGP 2009 @ SIC – Gadis Motor

TayarGolek.Com Wednesday, October 28, 2009
Yooosshh..!!

Atas permintaan ramai, aku uploadkan lah jugak serba sedikit pics Gadis2 Moto..Sekadar utk berkongsi dgn kawan-kawan..yer dok?
Jadi jgn leah disalah ertikan..bg kawan2 kiter yg bergambir ni..ni hanye lah gambir kenang-kenangan..betul tak bro??
 IMG_3441 Bro Visaseller…

IMG_3451 Ehemm..bro Rizal..malu2..jgn control sgt bro..

 IMG_3452Bro Snooke..cam dh biase jer..??

And some of the gurl’s pics
IMG_3480 IMG_3437 IMG_3438 IMG_3439
IMG_3495
dah ler tuu..suker korang erk??
ok..masuk utk masuk ke Grand stand..mmber2 pon dh hilang mana2 ntah. Aku tak masuk lagi sbb menunggu wan stoner sbb ada kelewatan skit.
K beb…jumpa lagi pas ni..

Adios..
 
Copyright 2010 TayarGolek.Com