Kapar Motors

Archives

7

Ada brani??

TayarGolek.Com Friday, November 20, 2009

Yoosshhh…!!

 

Lama aku pikir pasal pic nih..

DriftRoKa-home_cecah montot

betul ke nih? drift giler2 sampai cecah montot…?

4

KTM Trackday @ SIC - Final

TayarGolek.Com Saturday, November 14, 2009
Yoooshhh…!
Salam geng..
Uiii…lama gak aku tak mengupdate tayargolek ni kan..? Agak busy skit ler lately dgn hal2 lain. Jadik, aku utamakan dulu mana2 yg penting..

Post kali ni adalah yg terakhir utk KTM Orange Trackday @ SIC. Ade comment sebelum ni tanye sape yg menang? hehehe..sebenarnya takde pon yg menang atau yg kalah..
KTM Trackday ni sebenarnya sekadar memberi peluang terutamanya kpd pemilik2 KTM di Malaysia. Dgn ade nyer trackday special nih dpt ler diorg cuba..test..try..uji moto2 yg ade.
utk pengetahuan korg, masa group ke-3 abis 2 round..aku dh hampir2 nak balik dh..camera pon aku dh bg balik kt Raybakh (beri tepukan gemuruh buat Raybakh sbb tanpa camera dia takde la pic2 nih..tanpe aku pon takde gak pic nih..hahahaha)
Dlm menunggu Benladen abis menguji..tetibe aku & raybakh tercarik2 mana mamat nih? bawak lari moto ke per?? Hilang plak? geng2 lain dh sampai dh ..dia plak tak muncul2…

Ruper2nya…ni citer betul nih!! Benladen suda tergolek kt turn brp erk?? 5 ke? Ntah ..aku pon dh tak berapa ingat..so aku, Raybakh, Zulkj aka Zuhir & wife bergegas ke klinik kt SIC.
Sampai jer klinik..dia tgh dirawat oleh Medic yg bertugas..so far takde pe la sgt ..terseliuh skit jer..dia kan urat dawai tulang besi..kehkehkehe..jgn mare Ben..!
Ade lah 20minit kitorg kt klinik..pastu dia pon dh kuar dr klinik, kitrg masuk lagi ke paddock area td..
Time tu la plak..ade Stunt show..ahhh!! frust beb! camera plak Raybakh dah simpan kalo tak blh share ngn korg..mmg skill giler mamat tu..sori aku lupa nama mamat mat saleh tu..sape yg tau kang bubuh ler kt comment nnti..
yang kt bawah nih..saki baki pic sebelum aku calos..Thnks kt Raybakh sbb amik gambir aku..

IMG_2521Aku, Zuhir & wife (kak Didie)

IMG_2510Zulkj & wife bergambir bersama moto2 KTM..amik berkat kot?? Dah tnye kak Didie cam bg greenlight jer..hehehe

 IMG_2513ehemmm..wa pon nk gak bergambir..
 IMG_2514Lawa plak tgk Duke 690 tuhh..heheheh
yg pasti walaupon cam berat aku nk share pic nih..aku bubuh gak ler..Exclusive ..gua kene kepit dgn awek Oren..mana nk lari nih??IMG_2519 diorg pedajal aku nih…!! hahahaha

kalo la wife aku bace…hrp2 jgn mare yer!! saje2 jer nih…heheheh …cabuuuuut…..!!!

ok la beb..jumpa lagi di lain2 post.
Adios..!!
1

KTM Trackday @ SIC - Part 4

TayarGolek.Com Sunday, November 8, 2009
Yoooshhhh..!!
Sorry geng sbb 2-3 hari ni takde update..so ni sambungan KTM Oren Trackday pd 27/10/2009 aritu.
Pics kali ni lebih kpd group ke-3  yg akan meleper di track nnti. Cume aku tak dpt nk amik pic diorg masa kt turn-2..
Sorg mmber aku dlm group 3 ni adalah Benladen aka Aldrin..bakal menunggang KTM 990 Super Duke.
Jom layan pics nih..ape2 hal blh komen.
IMG_2483 Ni sesi temuramah ke nih??..
IMG_2484 Group 2 yg baru abis beraksi..
IMG_2485 Park moto elok2 beb..pasni org lain pon nak test gak..hihihi..Leman aka Raybakh
IMG_2486 Leman dgn terpaksa melepaskan RC8 yg dia bawak tadi…sedikit kata2 buat geng yg bakal mencuba jaya..

IMG_2487 Super duke ni takde org nk bwk ker? kalo tak blh bg aku test??

IMG_2488 eceh Leman!!! dgn gadis lagiiii…
IMG_2490 Turn Benladen plak…

IMG_2491 Benladen dah get ready to lepero on track..steady la bro!
IMG_2492
IMG_2493 Tenungan terakhir sebelum start..
IMG_2494 Amik posisi masing2..jgn berebut..

IMG_2496 masing2 berdebar..ape hal lambat sangat ni!! Gua dah tak sabo nk pulas throttle kaw2 maa..
IMG_2497 Sambil2 diperhatikan oleh gadis oren…hehehe
IMG_2498 ready to gooo..!
Peserta telah pon dilepaskan..so gud luck guys!!
IMG_2499
IMG_2500
IMG_2501
IMG_2502
IMG_2503
IMG_2504
IMG_2505
IMG_2506
IMG_2507

Begitulah group ke-3 yg baru jer memasuki track..aku pon stay kt sini jer..letih ler nk berlari ke turn-2. Jaadik, tunggu diorg abis ler..2 round.
next post aku citer la skit ape yg terjadik lepas abis group 3 ni ok..
Adios..
2

KTM Trackday @ SIC – Part 3

TayarGolek.Com Thursday, November 5, 2009
Yoooshhhh..!
Post kali ni lebih kpd pics group ke 2 (kalo tak silap) yg berada di track. Time ni Leman aka RayBakh tgh beraksi..so kpd kwan2 opis espeseli geng2 GLUX..korg blh ler tgk Leman meleper..*Ko kene banjer aku Roti Bom ni beb!! …hehehe


Jom ushar dulu pic2 nih..nnti kita dptkan feedback dia pasal KTM RC8 nih..

 Di hadapan Grandstand-pit area..
ni jer lah yg mampu aku snap sbb laju2 betul la diorg nih..tak tekejar aku!
IMG_2411 IMG_2412 IMG_2413 IMG_2414 IMG_2415 IMG_2416 IMG_2417  IMG_2421

Pastu aku try snap pic diorg masa kt turn-2.
IMG_2437Tak ingat sape bro nih..antara yg terakhir dlm group tadi..
 IMG_2438elok jer aku tgh focus..tetiba plak brader nih terjatuh..sib baik pakai racing suit..kalo tak ..sendri pikir ler!!

2nd round..diorg yg kat depan td dh sampai kt turn-2..
IMG_2439 IMG_2440 IMG_2441 IMG_2442 IMG_2443 IMG_2444 IMG_2445 IMG_2446_LEMANTu dia..leperan dr Raybakh…
IMG_2446  IMG_2447 IMG_2448 IMG_2449_A IMG_2449
OK..ni jer gambir yg dpt aku amik..diorg ade 1 round lagi ni..tp panas beb..aku calos ke pit stop dulu..
Td aku ade mentioned utk dptkan feedback pasal RC8 kan?? So Leman & de KTM geng..tolong komen!!!
Kite sambung next group plak pasni…
 
Copyright 2010 TayarGolek.Com