Kapar Motors

You Are Reading

55

Sedikit berbeza..tapi amat ketara – Kawasaki Versys

TayarGolek.Com Wednesday, December 15, 2010
Yooooossshhh…!
Salam geng..

Pertama kalinya aku nak ucap Terima Kasih buat kawan2 yang wish ‘Congrats!’ kat aku pasal menunggang Versys ni. Walau pun ‘baru..tapi lama’ aku sgt bangga sebab memiliki motor yang aku minat & kene pada jiwa..

Tak dinafikan, Kawasaki Versys ni dah lama berada dipasaran Malaysia..tapi tak tau plak sejak aku pakai dalam 2 minggu ni ramai yang suruh aku buat review plak?hehehe..ramai lagi otai2 versys bleh share info. Mungkin kelebihan aku sebab ada platform ‘TayarGolek.Com’ yg mana semua org boleh baca & selak2..tak perlu register id kot? Tp yang pasti..aku bukan nak ‘meracun’ atau ‘mentuba’ utk Versys pulak.. :P

Ok..tak mau sembang panjang ler..aku share skit pengalaman menunggang Versys compare dgn ER6N sebelum nih. Ini adalah mengikut pengalaman & pendapat peribadi aku tau..

  • Ketinggian – Versys lebih tinggi dgn ER6. Tunggangan dijalanraya lebih selesa dan stabil (boleh nmpak jelas kenderaan dihadapan)
  • Handling – lebih mudah dicontrol lebih2 lagi bile cornering. Tak perlu senget2 montot..pulas jer throttle sure dia ikut. Memang ketara berbanding ER6.
  • Seat – seat lebih lebih lebar & empuk. Sesuai banget utk long distance.(Bakal dicuba kelak)
  • USD fork – sistem suspensi ‘up-side-down) mampu menyerap hentakkan berbanding ER6. Lebih2 lagi bile melalui jalan yg kurang rata. Korang sure tak belh tido malam punye bile dah merasainya :) (racun skit).
  • Handle bar – handle bar yang lebih lebar dan agak tinggi skit berbanding ER6 menjadikan gaya tunggangan lebih selesa dan mudah dikawal selain posisi badan yang lebih menegak. Selain tu..nampak lebih ‘macho’ ler..kahkahkah
  • Besar tapi lebih ringan – ni pendapat aku eh..sizenye nampak lebih besar tapi bila sudah ditunggang, terasa lebih ringan.
  • Speed -  motor ni dicipta bukan utk kelajuan atau ‘tork’ yang tinggi. Tapi stakat ni aku dah cuba sehingga kelajuan 200km/j..boleh pulas lagi cuma aku rasa kurang selesa sebab moto ni tinggi (ni info buat korang yg sibuk tanye pasal speed).
  • Tork – tork agak kurang berbanding ER6..tapi boleh belasah dgn kelajuan yg selesa.
  • RPM – RPM agak rendah berbanding ER6. Kalo speed 145km/j..RPM utk Versys hanye 6500rpm sahaja. So minyak save kot?heheh
  • Tank – 19liter utk Versys. kalo stakat perjalanan 400KM..rasanya skali isi jer dah cukup. 19Liter petrol kira2 RM40.
  • Size tayar – size tayar depan/belakang adalah sama dgn ER6.
  • Panel Meter – Panel meter yang menarik: ODO digital, RPM analog, clock, fuel gauge dan 2 trip set..
  • Touring stylo – lebih bersifat ‘touring’..so orang tak kisah samada ko bawak slow ke atau laju ker..takde kes main cucuk-cucuk angin..hehehe.
Tu serba sedikit perbezaan antara ER6 dgn Versys. Bagi mereka yg bukan ‘kaki meroket’ dan tak kisah dgn kekurang ‘tork’..aku rasa korang memang sesuai dgn motor ni.
Pengalaman menunggang selama 2 minggu ni..so far aku dah dapat 3 ‘thumb up’ dari orang yang memandu kereta ketika di stesen minyak..dan sorang warga asing “Nice bike huh!!”..selain dpd tu..confident level aku ketika menunggang mula meningkat (selepas fobia dek eksiden yg lalu) disebabkan dgn ‘kestabilan’ ketika dijalan lurus..jalan tidak rata maupun berliku. Tapi yang penting “KNOW YOUR LIMITS OK!!”

Lastly, 2 minggu pengalaman menunggang..aku dapati ‘Versys’ adalah pilihan yang tepat utk aku. “Saya sangat sukaaa..”
p/s: Kawasaki Malaysia kene bayar kat aku ni weii..free2 jer wat review!! hahaha

Adios,
-Han-

55 comments:

madct said...

madct - aku dah test Versys versi terbaru di Chiangmai baru2 ni , bersama2 dgn Er6f. Sewa dari kedai utk naik bukit di chiangmai, selekoh tajam macam freser hill, tapi dua lane ( two way ).Share dgn kekawan. kita sewa dua sekali dan naik tukar2. Versys tu baru aje 3 hari sampai kedai, versi terbaru. Versys tu belum ada yg naik lagi, aku yg pertama sewa dan naik....
Apa yg kau cakap tu memang betul, versys lagi stable wlwpun tinggi, heran gak...
Masa naik bukit yg bercorner, gradient yg sama, versys boleh naik dgn gear tiga tapi er6 kena turun gear dua.......
Dalam town chiangmai yg sibuk, versys boleh mencelok dgn baik.... memang mengherankan, kalau tgk kedudukan yg tinggi, tapi handling senang.....

Tabik versys.....

TayarGolek.Com said...

Madct - Thanks Dr.Ahmadol..waaa diam2 layan ChiangMai yer..syiok gak tgk gambiran dlm FB bro tu. Congrats bro jadi org 1st test Versys CKD tu..

Tapi tu lah..ape yg aku tulis berdasarkan pengalaman singkat. Mmg berbeza handlingnye..pelik tapi benar! hahaha

Anonymous said...

Nice review bro..dah mcm tergugat ni!!

-Kayu

Anonymous said...

sempoi sesangat tu bro..

-Joule-

wan said...

kawan dah tergugat ni han,hehehee.. dh la nk booking er6 baru ni pun dlm dillema nk pilih antara dua..kalo bole dpt dlm ms trdekat confirm kawan sambar versys...

TayarGolek.Com said...

Kayu - tergugat eh..layan jer bro..haha

TayarGolek.Com said...

Joule - sempoi..memang sempoi!! hehe

TayarGolek.Com said...

Wan - ni yg problem bro kalo dh tergugat..hehehe. Pe kata kawtim ngn kedai tukar er6n tu ke Versys 2010? hikhik

shafirul said...

Good review..kalu kawasaki tak ambik jadi duta memang saja je...hihi

Andrew said...

Han, aku rasa ada typo error dalam review. Sebenarnya TORK (bhs inggeris TORQUE)Versys untuk low-midrange RPM lebih baik utk Versys berbanding ER6.

Tork bermaksud daya pickup. kerana tork yg kuat, pasal tulah "Masa naik bukit yg bercorner, gradient yg sama, versys boleh naik dgn gear tiga tapi er6 kena turun gear dua......."

Mungkin yg Han maksudkan ialah TOP speed dimana Versys kurang drpd ER6.

TayarGolek.Com said...

Shafirul - kalo ler..hahaha

TayarGolek.Com said...

Andrew - tork yg aku maksudkan mmg pickup. Ape yang aku rasa, pickup er6 ade lebih skit. Mungkin sebab 'tuning gear ratio'nya yg lebih panjang.

Pasal 'panjat bukit' tu..rasanya lebih elok kalo Dr Ahmadol aka Madct sendiri yang citer lebih panjang sebab aku tak de pengalaman adegan panjat memanjat lagi..hehehe

p/s: bro madct..kasi cerita lagi bang..!! ;)

nwd261 said...

Bro,

I dah booking kat Welly Batu Caves this afternoon. Tak sabar rasanya nak tunggu motor sampai :)

Nuar

Anonymous said...

bro han,

Versys ni tinggi lagi dari er6 kan? nak tanya kalu untuk orang yg kurang tinggi mcm mana? bila stop bahaya jugak kalu xdpat stabil kan dgn kaki.

abe_shamin

Anonymous said...

Bro Han,
aku rasa masih belum terlambat nak ucap congrats kat bro.. (jarang masuk forum ler..) anyway, thanks for the review. simple and straight to the point. Syabas! :)

-aput

TayarGolek.Com said...

nwd261 aka Nuar - wahhh! versys eh bro..caya cayaaa! Congrats bro..

TayarGolek.Com said...

abe_shamin - bang..yang ni susah skit saya nk ckp, yg kurang tinggi mmg nmpk mcm kurang sesuai..TAPI belum cuba belum tau. Ape2 pun kene test drive dulu bang. Kasi rasa ..kasi feel dgn gaya tunggangan versys. Pastu baru blh decide eh..

selamat mencuba bang.
p/s: ade plan 2011 ke bang?? :D

TayarGolek.Com said...

Aput - bro..lama tak jumpa ko bro!! Thnks anyway. Review ni berdasaran pengalaman singkat jer bro..hehe

Jom..bertukarrr..!!!

Karim A .J said...

Aku dah booking versys 2010 ,
tapi rasa2 macam nak ambik second je mcm Han ..
Dalam dilemma lagi ni.
Ada pendapatan yang bernas saing2..?

TayarGolek.Com said...

Karim A.J - Tak kira motor apa yg kite pakai..pokok pangkalnya bergantung pada budget bro. Kalo bro lebih berminat dgn facelift 2010..atau inginkan motor baru..go ahead for 2010. Pada pendapat seposen saya facelift < 2010 lebih menarik dan nmpak lebih besar. Model 2010 dgn yg sebelum nya tak jauh beza..hanye pd perubahan kecil fizikalnya jer. Enjin tetap sama..yg beza hanya CBU atau CKD.

Pasal ketinggian (dpt info dr Kapar Motor), 2010 lebih rendah dan kecil skit sbb dibuat khas utk Asian manakala CBU plak utk Europe..
sekian.

Karim A .J said...

Han , TQ dgn pendapat seposen anda .
Rasa2 aku ikut Han , ambik second CBU
Sebab :
1. CBU , kereta aku CBU jugak 2003 tapi reliable
2. Tinggi , memandangkan aku dlm kategori lonjong ..
3. Harga , murah skit (ikut badget..)
4. Biasanya second siap box & accesories

Anonymous said...

smlm sy try versys cbu n ckd,pada saya cbu version lebih lazat :), suspension lebih mantap,xsesori n buatan lebih solid,riding n gear changing lebih smooth.
utk ckd,seat lebih rendah cmpare cbu,fizikal nmpak lebih kemas..
tp for the price diff about 10k,ckd version lebih in term of value 4 money
nasib baik le dh ambik er6 last mnth, kalo tak skrg msti dlm dilema utk pilih cbu r ckd versys..hehehee

wan

TayarGolek.Com said...

Wan - ape nak buat bro..tercepat sikit jer bro amik er6 tu kan. Tapi tak pe bro..kalo bro memang minat dgn V..mgkin esok2 blh pakai punye..hehe

waawmn said...

Bro han,

Hang punya review dah buat kawan confuse blk, nk ty.. Kalo 90% daily commute duke & 10% others.. Yg mana sesuai?

Lani dok pakai elegan jer...


waawmn@me.com

TayarGolek.Com said...

waawmn - jgn confuse bro! beli motor ikut tujuan + minat. dah tau tujuan..tinggal pilih motor mana.

ABO Photosnapper said...

Gue nak beli versys lah mcm ni :)

Anonymous said...

Petang tadi baru ambik my Versys (black), so jap tadi try test kat hiway seremban-nilai sebab dah lama tak naik motor klac.Cuma nak tanya bro, mcm mana nak bagi ON kedua2 lampu signal masa ride? lagi satu motor baru ni brapa speed boleh bawak dan sampai km brapa baru boleh speed? sebab test tadi sampai 150km/j.
Wan(WWW8964)

Anonymous said...

as salam bro, sy pun dlm proses mencari V, cuma tak pasti nak ambik cbu atau ckd. rasanya cbu lg nmpak besar.. cuma nak tau adakah aksesori untuk V cbu ni masih bnyak di kedai seperti box dan braket, engine guard, winshield, mudguard extended, handguard dan lain2.. tq..
~lonebikerz~

Amri Raof said...

Which one is better...versys ckd or cbu. Saya confius.. Sebab dah booking versys black.. Itu cbu or ckd

Amri Raof said...

So far ok ke bro perfomance..

TayarGolek.Com said...

lonebikerz - salam bro. Antara CBU & CKD takde beza sangat. Aksesori untuk Versys skg dah banyak..takkan pening kepala sebab Versys antara motor paling HOT skg. Boleh masuk forum Versys Owner Group Malaysia untuk info lanjut.

TayarGolek.Com said...

Amri Raof - terlalu subjective jia nak citer pasal CBU or CKD yg mana lebih baik. Aku tak berani komen. Versys black adalah CKD. kalo boleh bro kene tau bezakan yg mana CBU atau CKD..then baru citer lain.

Performance - Versys bukan dicipta utk performance atau kelajuan tetapi stability + comfortable. Kalo inginkan kelajuan..aku cadangkan amik motor lain selain motor "Dual Purpose" yg lebih kepada touring. Ape tu touring??

Farritz Kamari said...

Salam semua, dalam sehari dua ni saya akan iklankan di mudah.my versys saya. Tengah nak amik gambar sket. btw, harga saya buka RM30K cash.just nak inform - versys biru model 2008 - accessories termasuk side box etc. nanti details boleh tengok kat mudah. nanti saya inform bila dah up iklan tu. Sekian terima kasih. Fariz 01dua-nam8nam0351

MohdTarmiziMohdzaid said...

salam...sy tarmizi.sy pon owner kpd V cbu mdel 2008.sy ambik sekenhen tp milleage br 200km bln mei 2012.cuma nk cari aksesori tu yg susah mcm side box kna order dulu bru dapat.tp atas hiway mmg steady.cecah 180kmj pon xketar lutut lg..bg saya beza ketara cbu dgn ckd ialah pd headlamp dia.yg cbu lebar dari ckd.kalau pasal travel blog pasal Versys ni saya selalu tengok blog Zulkhairi Mysimplelife...perfomance Versys menonjol dalam blog tersebut dengan kretiviti pemilik blog tersebut.bnyk pengalaman mengembara bersama Versys dikongsi dlm blog tersebut.~~tayargolek.com sy org baru disini.tumpang lalu ye....

Anonymous said...

Duke 690 bole joint tak?

TayarGolek.Com said...

Duke 690 pun boleh.. :)

irwan miswan said...

terime kaseh atas revew ni. saye memang teringin nak angkat versys. tapi buat mase ni tumpu duit nak kawen dulu. aduh...takleh tido ini macam terbayang2 versys

Anonymous said...

versys cbu 2009 25k ok x.
shah

Norhabsah MOHAMED NOAH said...

salam en tayargolek.... sy dalam proses utk dptkan versys 650.... tgh tunggu loan... harap dpt tunjuk ajar dari tuan... tq

Anonymous said...

As Salam Tuan sekalian. Hb minat versys.Saya nk beli satu utk dia. Mana tempat yang boleh dpt info lg tntg motor nih?

Anonymous said...

anon March24, uisshh untungnya ..bini sapa lani..siapp nk belikan tuk husband lagi..bagus bagus...hehehe

man

Anonymous said...

salam.sy dah dapat versys 650. apa paling penting yg kita kena jaga?

Cromers Versys said...

saya ade versys tahun 2012 nak jual..saya punya..nak angkat gtr member..saya beli cash..kuda besi ade di rumah bro..013-7707025

Anonymous said...

Salam sy ada versys 1000 nak jual.Register hjung tahun 2011.saya punya sendiri.berminat superbike plak...ferdy 0126627347 @ ferdy_bge23@yahoo.com

IQZUAN said...

versys?
kena lah pada harganya....
moto ni umpama ex5 pada kelasnya.
xde masalah. boleh jalan jauh.. power pun.. xde la segan sgt..

IQZUAN said...

versys?
kena lah pada harganya....
moto ni umpama ex5 pada kelasnya.
xde masalah. boleh jalan jauh.. power pun.. xde la segan sgt..

labur emas said...

baru booking sebijik tadi, kejutan buat wife...dia takut jadi janda awal. he he

Anonymous said...

-hahaha bro labur emas..klakar sungguh,...kang masin mulut baru tau...hahahahha

-Den-

Anonymous said...

Sye bru balik mae hong son... versys terbaek...

Anonymous said...

Juz pakai dln 10 hari n trus p trip to mae hong son... no pblm at all...

Anonymous said...

mdahlan.ibr@gmail.com.

Tgh cri member 2 versys....

Erwan Amri said...
This comment has been removed by the author.
Erwan Amri said...

salam tuan2, nak tanya kat mana kita leh test drive versys.. nak feel drive dgn versys..berangan2 nak pakai..dan nak perdapat tuan2 semua..kalau jalan city ok ker handling versys..terima kasih semua

Sajeli and Family said...

Salam Erwan. Saya mempunyai sebuah Versys 650 sejak 2012. Pasal handling baik untuk jalan city maupun jalan kampung , versys memang best...

Anonymous said...

Assalamualaikum. . Sy sgt meminati medel versys ni. Sampai trbyg2 bla nk tdo. Setelah buat sedikit research tntg model ni,sy byk trbaca tntg mslh pada enjin. Pecah,knocking sound dan mcm2 lg. Menakutkn. Jadi sy mohon jasa baik otai2 yg lbh arif untuk mntak pandangan.. t.ksh..

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com