Kapar Motors

Archives

3

FERNO serbu Shah Alam – Teluk Batik Ride

TayarGolek.Com Sunday, January 31, 2010
Yoooshhhh…!

Ade yang menunggu gambiran ker? hehehe.. wa intro skit la erk..
Pada tarikh 30 – 31 Jan 2010, tarikh keramat yg telah dipersetujui ramai utk FERNO’s 3rd Gathering ke Teluk Batik. Mengikut sumber maklumat dr website FERNO, seramai 56 peserta yang telah mengesahkan penyertaan kali ni.
kat mana RV diorg?? RV utk ride sulong 2010  kali ini telah dipilih di  di Restoren Seri Selera Seksyen U2, Shah Alam.
Kenapa kat sini? Sbb lokasinya yang strategik & berdekatan dgn laluan ke Puncak Alam..zaidi sponsor breakfast.!!
Ok laaa..wa tunaikan janji gua semalam utk share stori (skit jer) + gambiran..so untuk tatapan anda yang tak dpt men’join’kan diri semalam..sedikit buah tangan dr aku semasa diorg RV di Restoren Seri Selera (bro Zaidi punyer..) Seksyen U2, Shah Alam.
 100_3882
Banner ‘FERNO RIDE 2010 – Teluk Batik”…
 
Ishh..malas la aku nk citer..korang ushar jer la picsyer..kalo tak paham tanye aku..

BREAKFAST:
Breakfast Time..Fully sponsored by Bro Zaidi (Tauke Restoren Seri Selera)..Bg pihak kawan2 FERNO..Terima Kasih byk2 bro..semoga bertambah luas rezeki sekeluarga..

100_3842
Antara menu sarapan pagi..ehh ade lagi..roti canai + Teh Tarik..yummmy..!!


Kehadiran aku pagi tu telah disalahertikan oleh kwn2 time tu..diorg bajet aku akan join ride tu..tp aku hanye sekadar jumpa kwn2 kt sini jer..jadikk la kannnn..
p/s: yang cuba bubuh racun pon ramai tuu…..takpe pics Teluk Batik aku serah kan kwn2 yg sudi share dgn ‘TayarGolek’ nanti..

100_3810
Peace bro.!! Bakayaro, kawaq & Kak Lin(wife abg ArRaubi)..eh mana Abg ArRaubi??

 100_3809 
Owhh..kat sini yer bang..dan disebelah kiri tu adelah wife Bro Zaidi..alaaa camner aku blh lupa nama plak nih..


100_3811
Brp round daaaa korg balun nie…kang moto berat.

100_3832
Antara geng FERNO yg br aku..dr kiri: szal755, kawaq & MJ aka papaJU..

100_3813
Masing2 masih menunggu kwn2 yg masih dlm perjalanan ke sini..

100_3825
Dari kiri: Iza771, Hazrin & Taja..

100_3831
Tambah lagi bro?..heheh..Donn, Reezone & …… (maap..tak ingat)

100_3891 Bro Suhaimi Melaka…salam kenal bro..kenal nama jer sebelum nih..


100_3833 Bro Snooke..

100_3834
Steady  la boys..sok2 paw moto ayah yer..

100_3835
Bro Snooke & family..best lah!! wife & anak very supportive..tp bro, aku dh lupa la nama anak2 bro nih..


DERETAN ER6N:
Jom lepak luar jap..tgk2 motor..

 100_3814
100_3815
100_3816
Ehemm..wa punyer motot pon mau masuk jugak maaa…

100_3817
Sebahagian deretan ER6N di sebelah kiri restoren..

  100_3820 Motor abg MARSHAL..Siapakah tuan punyer motor ini?? Teka…teka…

100_3821
100_3822
100_3823
..dan sebahagian deretan ER6N di bahagian depan/kanan restoren..

Deruman yg memecah keheningan pagi..ceewah!!
100_3818
100_3819
Geng2 Bangi suda sampeee…
100_3877
100_3875

REGISTRATION..
Pendaftaran ini dibuka utk para peserta menerima sehelai T-shirt, cap & buff..yg paling utama adalah kehadiran peserta..

100_3812 Busy nmpk James?

100_3827 Edd (kanan) & Robaz (kiri)..cam aku kenal BUFF nih?? hehehe..

100_3852
Bro Yimiv & wife..

100_3851
Jgn kacauuu..! Abah tgh sibuk tuu..

100_3850
T-Shirt & Buff..

100_3867
Tak de lebih ke t-shirt ni?..kalo ade aku nk gak selai..

100_3868
Jobsmalaysia.com.my cap..

Serba sedikit pics (bawah) view & gelagat kengkawan..

 100_3826
100_3830 Cayalah beb!! gua nak amik pic 2-3 org jer td..skali kene serbu daaa..


You..you..you..on CANDID..!!!

 100_3838 “haa….view sana cantik kot? eh sana kot? ..eh sini kot..?”

100_3839
Abuya..ade ape2 lagi yg nk sumbat bro? Abuya -  geng Southern FERNO.

100_3840
Ermmmm…ape yang Abah tgh pikir agaknye? stok tak cukup??…tak mungkin..

100_3841 
Bro Kawaq..ehhh! masuk ‘TayarGolek’ ke bro??..waa famous la aku pas nih..yiiihaaaaaaa..!!


CUKUP…??
Stok buff pics ade lagi..nnti aku sambung lagi..cukup2 la dulu utk hari nih..
Citer best mesti ler kene sambung..betul tak??
 
Tunggu esok yer..!
daaaaa…

-Han-
0

Teluk Batik

TayarGolek.Com Saturday, January 30, 2010
Yooossshh...!!

Salam geng..

Tadi sempat jugak ler aku join RV dgn geng2 FERNO yg ke TELUK BATIK hari ini for the 3rd Gathering. RV kali ni adalah di Seksyen U2, Shah Alam di Restoren Sri Selera kepunyaan warga FERNO jugak.

Aku bkan nk citer skg..ini sekadar intro jer..hehehe. Citer dan gambirannye akan menyusul nnti..

SO..tungguuu..!!
2

Track Day 13 Dis 2009

TayarGolek.Com Friday, January 29, 2010
Yoooshhh..!!

Aku dpt email dr Bro Shuhaimi aka  Mie Marshal pasal Track Day pd 13 Dis 2009 yang lepas. Ramai gak yang join dr group ni..dan salah sorangnye adalah Bro Shuhaimi.
Dia mintak aku kalo boleh dpt publish pics ni masa kat Track Day hari tu.Maklum ler, 1st time nak asah tayar kt track dgn Yamaha R1..sebelum ni layan pakai Z750 jer..Boleh jer bro..aku takde hal..tak kene bayar pon..hehehe. Banjer Teh Tarik tiap2 TTS dah ler..yiihaaaaa!!

Dlm pics nih..Bro Mie sekadar nk berkongsi skit citer yang mana dia telah terjatuh pada round ke-2. So aku tulis berdasar cerita & pics dr beliau..
Ape yg Bro Mie bgtau aku masa TTS lepas..memula cuma nak panaskan tayar jer pd 1st round..masuk round ke-2..dh mula laa rasa kesedapan meleper dgn R1..bile dah sedap..ape lagi excited tu bertambah2 ler..kene plak cecah lutut..terus lupa daratan..hahahha..
Disebabkan excited yg terlebih2 tadi..kalo blh nk cecah lagi..dan lagi..dan lagi..
Pastu tau2 jer..ter’over’ plak lefero tuu..so, Jom ler kite ushar2 pics nih..

image
Sebelum tayargolek ke dalam Track..baru panas enjin bang..!

Pic ni Selepas abis round 1..masuk round ke 2..
image
Turn mana aku tak pasti..takde info..nnti blh update k..

image
1st round ok jer..tp bile dh start main cecah-cecah lutut tu..keinginan utk lebih mula laa datang..skali cecah siku daa..

image
Skang cecah bahu plak..adehh moto baru amik nihh..

Sekarang…cuba perhatikan pic ni..skit demi skit yang dpt di ‘shot’ time tu..

image
Mula merebahkan badan..motor dah start slide dh tu..

image
2 buah motor kt belakang..

image
layan golek2 yer bannnng..!!  adekah moto kt belakang td sempat mengelak..??

image
Bro Mie hilang dr pandangan..mana dia??

image
Masih cuba mengelak dr berlanggar dgn moto R1 tu..tp, mgkin nasib tak menyebelahi..

image
oooowww..TIDAK!! dgn jarak yg terlalu dekat + kelajuan yg agak MAX..agak mustahil utk mengelak beb!



image
ZX10 & R1..DOWN!! Nasib baik pakai racing suite beb..kalo tak..aku pon tatau nk ler camner..


image
Kedua2 rider mula bangun..so far diorg takde aper2 kecederaan..



image
Beberapa rider yang baru sampai ke turn..bro Mie, turn brp ni??

image
Sama-sama down..sama2 tolong angkat moto ler..Dan setahu aku mengikut Track Rules – anda tidak dibenarkan berhenti utk membantu rakan yg terjatuh. Tp dlm kes ni 2-2 jatuh..so tolong menolong la yerr..


image
Beginilah keadaan nyer beb..

image
Marshal yg bertugas cube membantu moto ni plak..

image
Ok dude..wa nak layan ‘cecah’ lagi laa.. hehehe

image
So ini lah keadaan moto & tuan punyer badan..takde ape2 cedera. keadaan moto plak..hanye slider jer kene ganti baru..bukan bengkok atau patah beb..tersagat jer..

Okk la gang..stakat ni jer la dpt aku tulis. Nk tulis panjang2 aku takde kat tempat kejadian kan..Anyway, Thanks Bro Shuhaimi sbb sudi share the pics & his experience with TayarGolek..that’s what I said “..sama-sama berkongsi perasaan & pengalaman..”

Adios..
 
Copyright 2010 TayarGolek.Com