Kapar Motors

Archives

2

Motor Kesayangan naik lori

TayarGolek.Com Tuesday, June 22, 2010

 

 

Salam & Selamat sejahtera guys….

 

Han? ok, makin sihat..

Ni ler pic-pic terakhir motor kesayangannya diangkut naik lori pickup David Kapar Motor.

Actually motor ni diangkut pd mingu lepas selepas report ‘berjaya’ dibuat di Balai Polis Cyberjaya. Tapi gambiran motor ni diambil semasa di Balai Polis Putrajaya. ai kejap kena ke Putrajaya,kejap kena report ke Cyberjaya, kejap ke Sepang… Adeiii…pelik betul kan…nak tahu citer lebih lanjut nape cenggini citernya kenala tanya Han sendiri..penat mau stori maaa…

 

Kalau tengok dari gambar,mmg nampak tak banyak rosak..cer tengok dr dekat,banyak gak benda yg kena repair ni…..banyak tul calar-calar kesan dari seretan ntah berapa meter agaknya..dengan tank kemek,handle bengkok,slider  mcm dlm gamba bawah ni dan macam-macam lagi lah yg taktau nak explain kat sini…maklumler tak pakar sgt nak komen lebih-lebih ni.

Sedikit gambiran motor yg diambil olh Donn di tempat kejadian.

 dsc0558u

 dsc0559y

 dsc0561i

 dsc0562v

 dsc0566dd

 dsc0567b

Mengikut cerita Han, ada sorang Wak yg tengah wat jalan di tempat kejadian yang tolong tarik Han ketepi bahu jalan time dia jatuh but not sure yg mana satu…mungkin yg baju merahbiru or baju biru or baju kuning..Han sendiri dah tak bley ingat dah..hilang ingatan kejap…hehehhe..yg pasti bukan baju oren, hitam dan putih tu…tu member2 yg tolong bawak balik moto.

p/s : kalau la wak tu bukak tayargolek.com ni thank a lot from me ye coz tolong my asben….:)

 

 

Ni ngah get ready nak ke Balai Polis Cyberjaya  pulak untuk sesi gambiran. Luckily David Kapar Motor bwk lorry pickup. Tidak kalu satu hal plak nak bawak motor ke sana.

IMG_2054

IMG_2063   

IMG_2056

 IMG_2057 

IMG_2059 

IMG_2060

 IMG_2061

Handle moto memang rosak teruk..siap terbengkok lagi..tapi yang hairannya macammana la agaknya Raybakh bawak moto ni ek dari office ke Putrajaya?tak gelong-gelong ke?

tapi bak kata Han ‘Racer..apadehal!’

 

 

 

IMG_2062

Last but not least special thanks to Raybakh sanggup hantarkan moto Han dari Cyberjaya ke Balai Polis Putrajaya. Ngan baru balik keja malam lagi tuu..ngan tak tidonyer lagi..thanks ye bro.

To David plak thanks tolong settlekan urusan moto ni..datang dari Kapar tolong angkut motor ni balik repair. Nanti U kasi bikin cun-cun aaa ini motot!

 

Sekian,

-Mrs HanTayarGolek-

1

Breakfast & Lunch with friends

TayarGolek.Com

Salam & Selamat sejahtera guys…

Sedikit update for today, smalam punye follow up @KPJ, selepas X-ray  doktor cakap  susunan tulang dah cantik tersusun dgn bantuan wire/besi. So another 10 days ni maybe doktor akan cabut besi tersebut……..

Before ke KPJ, tetiba dikejutkan deruman ekjos depan rumah..ingatkan siapa rupa-rupanya Bro Wattados ride solo dtg melawat tuan punya blog..supprise..sib baik kitorang tak gerak lg…

 

Kiranya dapatle han breakfast ngan wattados..tapi ngeteh kat rumah jerla…

Peace Yo! thanks bro layan Han pepagi buto..

IMG_2230

 

 

Today @ lunch time plak dapat kunjungan ex-officematenya - Wanstoner, Apai & Jamal.

IMG_2243

Wuii best betul ek kalau sakit (padahal tak sakit manapun..huhuhu)  kawan-kawan dtg..syok gilerrr…

 

IMG_2234

Thanks ye guys susah-susah jer dtg melawat Han…

Sukerler dia,ada teman nak berasap….

 

Sekian,

-Mrs HanTayarGolek-

2

Ketawa Penawar Duka

TayarGolek.Com Monday, June 21, 2010

Salam & Selamat Sejahtera Guys….

Betulla kata orang,kadangkala penyembuh kesakitan bukan hanya pada ubat sebenarnya,tetapi ketawa adalah penawar duka..Sabtu lepas dengan kehadiran geng-geng FERNO sedikit sebanyak dapat jugala menghiburkan hati tuan punya blog..HiLalng kejap rasa sakit tu yer pas bantai ketawa terbahak-bahak.

Buat masa ni, after u all tengok sendiri,mmg betul kan Han tak boleh menaip lagi…masih belum boleh menggerakkan jari jemari sepenuhnya untuk menulis di blog kesayangannya ni..

Ni pun tlg updatekan yg mana perlu buat sementara waktu..tapi taklehle nak write up lebih-lebih..kang tuan punya blog takbley cari makan maaaa….huhuhu

lagipun mana boleh challenge tuan punya blog punya writing ye dok?

Just tlg uploadkan gamba smalam bolehla..……Jom layan………….

 

Saat-saat ketibaan geng-geng motor sebanyak 15biji motor serta 2 buah kereta.

IMG_2112  IMG_2114

Convoi katanya dari kenduri @ Rawang dan terus ke sini..alahai buat susah2 jer berpanas-panas nak kesini..and lead by Mukril cz dia yang tahu jln kerumah ni & pernah dtg time Han accident @Klawang dulu.

IMG_2115

Peace Yo! Grim, Sim & Hatta

 IMG_2117  

Masing-masing tengah cari port baikk nak parking helmet…..

 

Before masuk rumah pun sempat berposing lagi ek..betullla bak kata Han,geng-geng dia memang suka berposing tak kira tempat tak kira waktu…time panassss terik tu bro…tupun jadiii

IMG_2120  IMG_2122    IMG_2126

Actually banyak lagi gambiran kat luar ni..saje dengki buh 3 keping jer..huhuhuhu

 

IMG_2128

Antara Lady Biker’s yg join…FJ & Jojo..Nice to meet u Girls.

 

Jomler masuk kedalam..minta maaf ler umah kecik tepaksa duk behimpi-himpit…..

Ramai kan..rasa macam Hari Raya plak..tak sanga geng2 nya ramai camni..tu baru separuh katanya,kalu kumpul semua kalu lagi ler ramai….

IMG_2139

IMG_2132

 

Time ni sume ngah kusyuk dengar Han jual Belacan…sampaikan tergamam FJ dibuatnyer!

IMG_2149 

IMG_2130

IMG_2148

Adly mengelamun seketika,membayangkan cerita yg Han tengah goreng…….

 

IMG_2141 

IMG_2147

IMG_2144

Bro Taja tengah hairan kenapala si Grim duk macam tu gayanya….….

 

Tudia aksi tuan blog punyer goreng cerita,sampai ngan tangan naik skali…punya dasyat..tu pun si Grim leh layan tido gi..

IMG_2155    

 

Parking baikkk punyer……baru leh layan tido sejam dua.

IMG_2157 

IMG_2161

Flamiyoes & Jojo.

 

Some candid photo in happier time…..

IMG_2156 

Apala yg lawak sangat tu….

 

IMG_2158  IMG_2162 

Ni lagi sorang,kalau gelak tak hinggat tangan tengah sakit…bantai ajer…takpela..lagipun he missed this moment,lama tak gelak ramai-ramai,lama tak jumpa geng-gengnya  katanya…Kehadiran geng2 walaupun tak semua sedikit sebanyak dapat jugak mengubat kebosanannya sorang-sorang kat rumah….

 

  IMG_2167

Bro Khairul relax jer tengok Mersing buat lawak….

 

IMG_2165

Han dgn muka yang ceria..Si mersing tak tau nak komen pe dah…huhuhuhuhu

 

IMG_2173

 

Some pics @ outside..

IMG_2174  IMG_2178  IMG_2183 IMG_2181IMG_2184 IMG_2185

Tu sape tengah-tengah yg kena buli tu?

 

IMG_2187 

IMG_2191 

 

Balik Time…..takpe pasni dah sembuh kan leh jumpa lagi….leh ride together-gather.

IMG_2193

IMG_2192 

 

Gambiran (pinjam ayat jap) yg sempat dirakam..mmg kaki posing ler…  :)IMG_2195 IMG_2196 IMG_2197

 

On the bike! eceh….

IMG_2200

Copy of IMG_2202

IMG_2210

Best ler tengok u all girls bawak moto besar..tabik spring lorr…teringin juga…tp i berani bawak scooter jer..huhuhu

 

IMG_2206

IMG_2207

Eh! kakak ni sampai tergamam tengok kawan-kawan papa ye….

 

IMG_2211

IMG_2212

 

ok..tayargolek time…….

Copy of IMG_2216 Copy of IMG_2217 Copy of IMG_2218        IMG_2208 IMG_2209    IMG_2213 IMG_2214 IMG_2215 IMG_2216 IMG_2217 IMG_2218 IMG_2219 IMG_2220 IMG_2221                IMG_2198

Bak kata han to Mukril “ni saje bawak kete ni,moto baru simpan kat umah…hehhehehe”….

 

Ok, ini ajer gambiran yg sempat dirakamkan,sebelum tu…….

 

Bagi pihak Han – Terima kasih banyak kpd semua kawan-kawan FERNO terutama skali buat mereka yg sudi dtg iaitu Donn, Yusuffer6n, FJ & husband, Taja, Grim,Nizam_UPM, Edd , Rizal cb4, Famiyoes, Beyo7, Sim,Imran zakaria, Mukhril, Hatta, Adly, Mersing & Jojo atas kesudian u all datang melawat ke rumah kami. Juga Geng-geng FERNO yg lain  yg sentiasa support dr belakang....aduii siap bg sumbangan lagi..naperla susah-susah macamtu…thanks ye from kami sekuarga…

 

Memang betul apa yg pernah Han mention seblum ni & smalam i realized dan terharu tengok begitu close nya u all mcm adik beradik… ye la selama ni i jarang berkesempatan join Han TTS & Rides,bila dah nampak depan mata barula agreed naperla dia begitu hargai kawan-kawannya….sedikit sebanyak dpt memberi kekuatan pd diri i dan anak-anak dlm menghadapi dugaan ni….

 

Last but not least, thanks guys coz menceriakan harinya semalam…really appreciate it…punya happy dia sampaikan pas u all bergerak balikpun  adaka dia siap cakap malam nak lepak setia alam ngan geng2 moto nak tengok world cup ramai-ramai….adeiiiiiiiiii

 

note : nama-nama yg dimention diatas adlh atas bantuan Han. Terdengar juga kata2 Han semalam pas u all balik ‘ walaupun kedua-dua tangannya patah,tetapi JIWANYA TAK PERNAH PATAH untuk menunggang motosikal lagi”….hehehehhehe…layan jerlaaaaaaaa…….

 

Sekian,

-Mrs HanTayargolek-

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com