Kapar Motors

Archives

6

Majlis Berbuka TerjahBikerz @ Restoren Tasik Idaman

TayarGolek.Com Saturday, August 21, 2010

Yooosshh..!

 

Satu Majlis Berbuka Puasa anjuran  TerjahBikerz telah berlangsung pada 20 Ogos 2010 bertempat di Restoren Tasik Idaman, Dengkil. Seramai kira-kira 30 orang telah menghadirkan diri di Majlis Berbuka Puasa tersebut. Aku dan family juga turut tidak melepaskan peluang ini untuk bersama-sama berbuka puasa bersama Group TerjahBikerz. Program Berbuka puasa ini diketuai oleh Bro F4iring aka Piring..

 

Untuk menu berbuka puasa, kami telah memilih package berbuka seperti dibawah. Jadi nak senang kira..seorang cuma perlu bayar RM25 jer.

rm25tasikidaman

Kebanyakkannya, diorang datang dgn tayar dua (naik motor ler)..cuma aku jer datangg naik tayar 4 dari Klang. Aku tiba kira-kira jam 6.30ptg..kebetulan juga beberapa buah motorsikal turut smpai pada waktu ini..

 

Jom kita layan gambiran buat tatapan peminat TayarGolek.Com..

 

~Ketika berada disimpang masuk Restoren Tasik Idaman~

Masa ni kelam kelibut cari camera..nasib baik gak dapat capture pic diorang..

IMG_2938 IMG_2939 IMG_2940

 

 

~Diperkarangan tempat letak kereta @ Restoren Tasik Idaman~

 

IMG_2947

IMG_2941

IMG_2942

IMG_2943

IMG_2944

IMG_2946

IMG_2945 

 

~Sekitar ruang legar Restoren Tasik Idaman~

IMG_2948

IMG_2949

IMG_2950

 

~Laluan masuk ruang makan diatas tasik~

IMG_2951

IMG_2955

 

~some other view @ Tasik~

IMG_2956

IMG_2958

IMG_2960

IMG_2961

IMG_2962  IMG_2964

 IMG_2965

IMG_2966 

IMG_2968 

IMG_2970 

IMG_2972 

IMG_2973 

IMG_2976 

IMG_2978 

IMG_2979 

IMG_2980 

 

 

Get ready nak buka puasa dah..

 

IMG_2981 

IMG_2984 

IMG_2985 

IMG_2986 

IMG_2987 

IMG_2988 

IMG_2989 

IMG_2990 

 

Dah berbuka pun..makan time!

IMG_2991 

IMG_2992

IMG_2993

 

 

Dah pun selesai..

Lepas makan, yang berasap tu mmg berkepul ler asap tu..termasuk ler aku tumpang sekaki. Sambil tu kitorang sembang2 ler skit2 pasal program2 akan datang. Tak sangka plak..bile dikumpul-kumpul penuh program ride berbuka bersama Anak-anak Yatim..

 

IMG_2995

IMG_2998

3 Pic kt bawah ni captured by my daughter ler (6 thn)

  IMG_3006

 

IMG_3001 

IMG_3000  IMG_3012 IMG_3013

 

Sedikit view dari ruang legar Rest. Tasik Idaman diwaktu malam..

 IMG_3014 IMG_3015 IMG_3016 IMG_3017 IMG_3018 IMG_3019 

Ok la geng..mangkanan pun dah settle..perut pun dah kenyang..bayar dulu RM25 baru bleh keluar dari tempat makan..hehe

 

Masing-masing bersiap nak calos..

 

IMG_3021 IMG_3022 IMG_3023 IMG_3024

IMG_3026

IMG_3027

IMG_3028

IMG_3029 IMG_3030  IMG_3033

IMG_3045

 

Ready to ‘tayargolek’..

IMG_3035 IMG_3037

IMG_3038

 

Gooo…! Vroooooommm..!!

IMG_3039 IMG_3040

IMG_3041

IMG_3042

IMG_3043

IMG_3044

Mentang-mentang aku naik kete..betul-betul ‘aasap’ korang bagi kat aku erk?? haha

 

Alrite..aku pun nak gerak dah..jauh lagi perjalanan..sambil2 tu sempat lagi capture pic ni.

 

IMG_3047 

IMG_3046

Begitulah serba sedikit story Majlis Berbuka Puasa bersama TerjahBikerz di Restoren Tasik Idaman, Dengkil..memang meriah walaupun ada diantaranya 1st time jumpa..so far korang mmg friendly lah!!

Thanks to TerjahBikerz for this event..very happening ‘port’ lah! Comfortable for family..Hope to see you guys next Ramadhan..InsyaAllah.

 

Next event Majlis Berbuka Puasa bersama group FERNO (ER6 Malaysia) di Restoren Nelayan, Titiwangsa pada 4 Sep 2010. InsyaAllah..kalo takde aral melintang..aku join.

 

Sekian,

 

Adios,

-Han TayarGolek-

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com