Kapar Motors

Archives

8

ER6N aku..Sebelum & Selepas

TayarGolek.Com Thursday, September 30, 2010

Yooosshhh..!!

 

Masih bedengung lagi? kehkehkeh..

 

Ni aku nk update skit lah pasal keadaan motor aku. Nak citer pasal ride..blom ade lagi. So, tunggu aku kembali.

 

2 minggu sebelum raya hari tu, ade lah skit aku meluangkan masa utk menjengah2 keadaan motor aku di Kapar Motor. Motor aku David simpan kat tingkat atas. Kalo tak silap time tu insurans baru je approved setelah hampir 2 bulan menunggu. Tu pun dah kene *#$%$% dgn aku..baru la adjuster & insuranse amik action. Kes motor aku ni dah mcm bola dah..tendang sana sini. Last2 kene gak 2-3 das!!

Mcm ni lah keadaan motor aku time tu..

Sedihh…!! Time ni tgk motor  aku sendri pun mcm dah takde nafsu..maka timbul lah mcm2 difikiran. Moto itu mcm OK..motor yang tu plak mcm OK gak! aiiih..nafsu..nafsu!

 

Gambiran sebelum repair..

IMG_2873 IMG_2874 IMG_2875

 IMG_2876

 

 

TETAPI..

Minggu lepas aku dpt call dari David(Kapar Motor). Ape yg dia bgtau..motor aku dh siap repair dah. Actually, 90% siap repair before raya. Hmmm..ok, satu berita baikk.

Semalam, aku pun ke sana ler. Sebenarnye, plan ke sana ada ‘HAJAT’ lain. Tapi takpe..tgk dulu motor yang dah siap repair tu..

 

Gambiran motor selepas repair..

30092010007 30092010003 30092010004

 30092010005

30092010006

Selepas jer nampak rupe motor aku ni..hilang terus “HAJAT” awal2 tadi. Ibarat jatuh cinta semula lah orang kate..hahaha. Sayang beb! Tetiba terasa sayang sangat..so, lupakanlah ape2 yang terdetik tadi..hehehe

p/s: dgn motor ni ler TayarGolek.Com bermulaa..

 

Bila enjin dah start..aku cuba2 la test..try tarik clutch. Hehhehe..masuk pulok gear 1..then, bergerak ler motor ni dlm 1 meter. Si David ape lagi..”You mau kasi turun bawah ka ni motor?”. Dgn selamber aku kata “..OK!!

 

Bile dah kat bawah….hhmmmff!! tak kasi chance ler..lepas gian cukup2 pulas throttle kaw2 punyer! Adalah 2 round aku pusing2 kat jalan sebelah tepi  kedai Kapar Motor. Wuhuuuuuuuuuuu..!! Puas! Tapi lepas tu..amik ko, terasa betul sakit tangan aku nih!

 

Maka..aku perlu berpijak dibumi yang nyata yang mana aku belum ditakdirkan boleh bawak motor  utk berjalan2 santai lagi..hehehe. Kene sabar lagi la nampaknye..Kalo takde ape2 mungkin Sabtu ni aku cuba bawak balik dulu motor aku ke rumah..InsyaAllah.

 

Adios,

-Han-

5

TTS FERNO…BeDENGUNG!!! @ Nilai 3 N.9

TayarGolek.Com ,

Yoooosshhh…!!

Salam geng..!

 

Ape cer ni? belum2 dah “bedengung’?? Ini lah masalah problemnyer..dari malam tadi balik TTS sampai rumah…bedengung-dengung jer..kahkahkah!

 

Rilek..rilek! jangan panik..sebenarnya BeDENGUNG tu adalah tema TTS FERNO malam tadi. Nak tau citer BeDENGUNG! ni kene baca sampai abiss eh..

 

IMG_4082

Alrite..aku stori terus la eh..dalam ramai2 ahli FERNO skg nie..salah seorang drpnya adalah pemilik kedai makan “Medan SUP BeDENGUNG” di Nilai 3, Negeri Sembilan..Tuan punye kedai ni aku bagi gelaranlah kat dia  “Ed BeBEDENGUNG”lah supaya kwn2 lain senang ingat..hehe. Korang kenal tak Ed BeDENGUNG ni? Jom..’sosah yo!!

Meh aku kenalkan..

 IMG_4073Ni ler Tuan Kedai..aku ingat dah cukup panjang dah rambut aku ni! skali dia lagi panjang daa..haha

 

IMG_4074

Ed BeDENGUNG bersama rakan niaganya..dulu kecik2 main sungai sama2..main ‘teng-teng’ pun 1 team.. betul tak bro??

 

Aku sampai sini kira2 pukul 9.30mlm..ku sangkakan diorg yg naik ER6 ni dah sampai awal..skali ‘unta’ aku lagi pantas daa..hehe. Jgn marah geng..

Sempat la lepak2 jap..salam2 skit dgn diorg yg dah sampai tu..tetibe kedengaran lah bunyik ekjos berdentum-dentum..

Sepantas kilat gue larik..!!

gambirannnnnnnnnnnnn…!! (Macho2 betul2 ler abg2 nek moto beso nih)..

 IMG_4035

IMG_4036 

IMG_4037 

IMG_4038 

IMG_4039 

IMG_4041 

Abam Rburns ni ensem lah..hikhik (copy word ko Burn : abang=abam)..wuuhuuuu..

 

IMG_4042 

IMG_4043

Si Anne pun berlari-lari anak..tak sabo nak bersalaman katanya..

 

IMG_4053

Uiikss..! Bunyi apo tu?? kapal terobang po?? ..tetiba tertukar slang nogori..

 

Gambiran kat bawah ni sesi salam-menyalam..sbb baru sampe.

IMG_4057salam dulu yer..! nak salam keruk kene salam dgn Ed BeDENGUNG!

 

IMG_4054  Takde org nak salam dgn I ke? mencik taww..! – kata Anne didlm hatinya..hehe

 

IMG_4056

“TayarGolekkkkk..! caya..caya..” kata wak parjo kegirangan..

IMG_4063

Grim yang segak berbaju kemeja..ada untung ka Grim?? hiihi..

 

Mengikut kiraan aku yg tak berapa abis nak kire..adelah dlm 10bijik yang baru sampe..dan yang paling best nyer pulak malam tadi, kitorg bertemu dgn rakan2 sepermotoran dari Terjah Bikerz. So, dah mcm gathering la puloks..

 

IMG_4045

Geng Terjah sebelah sini (siap pakai Official GT’s tu..cayalah!)..dan Geng FERNO sebelah sinun..

 

 IMG_4046 Tu diaaa..bro Zakie77 yang dah lama ushar camera aku dari jauh..Zoooom in skit bro!

 

IMG_4047Mcm ni lah keadaannya mlm tadi..riuh-rendah..ramai beb! ni kire “Kedai Terbuka” la ni..semua ditanggung HALAL. Makan saja..tak payah bayar. Abg Ed BeDENGUNG kite sponsor..!!

 

IMG_4052Sekeping lagi gambiran utk Terjah Bikers..

 

 

so amacam? Dah bedengung blom??

 

Kite ushar skit SUP BeDENUNGUNG nih..

  IMG_4058

Haaaa..ini dia. Adakah yang ini cukup BeDENGUNG??…tak??

 

IMG_4059

Adakah yang ini pulak? ..tak jugak?? dah siap bubuh straw tuu..

p/s: cekmat kite tu mcm dh mula bunyik..“ngunnng..nguung”

 

Kalo tak BeDENGUNG jugak..apa kata yang kat bawah ni. Kepompom BeDENGUNG punyer laah!!

 

   IMG_4078 Haaa..amik ko! …nak lagi?

 

IMG_4080

Taraaaaaaaaaa…!! Mcm2 adaaaaaaaaaaaa..!

 

IMG_4081

Kot tak BeDENGUNG jugak..ko makan je lah kepala lembu nih! rokok tu FREE eh! Memang kepompom BEDENGUNG..!! hahaha..

So cam ne..? adehhh..byk sgt taip BeDENGUNG sampai aku pun nak bedengung lagi..

 

IMG_4076

Ni antara lain hidangan yang ado..nasik kene himpit, daging dah jadik rendang..ikan dah kene gorang..aiiii macam-macam jamuannye..!

 

ok..kite tinggalkan pasal mangkanan ni..kite ushar2 pulak diorg.

 

  IMG_4064 Minum dulu..minum dulu..! tuang air yer..pastu aku bg chance korg makan..

 

5 minit kemudian..(tahap terpantas dlm sejarah tts)..

 

IMG_4065Licinnn..! Tulang2 pun hilang beb..semua dh kene kokot..!

 

  IMG_4060 Waaaa….senang hati nampak bro?

 

IMG_4061 Bro FBA sampai nak tertido-tido dah..kenyang banget tu? hikhik..

 

IMG_4067 Meja ni bernilai ribuan ringgit..byk helmet tu bang!

 

IMG_4068

Hai..uncle2 semua..nama saya budak ‘encem’..ske naik moto ‘besyo’..anak bro Rizal.

 

 IMG_4069

Hii uncle2 semua..saya ni kakak budak ‘encem’ tu.. :)

 

 IMG_4070 Are_fifth menceritakan detik2 ‘bedengung’ seketika tadi kat Abeycuak..Nizam_UPM hanye mampu tersengih kegirangan..

 

IMG_4071 Aiseyy..! aku nk lepak lama lagi..anak aku dh ngantuk daa. Kene tempias bedengung ..

 

IMG_4072 hah..!! tersengeh-sengeh korang eh..! brp round korang bedal sup tu? ahakss..

p/s: ooo..baru aku teringat, yg kanan skali tu Zalee..tu yg korg kata Mersing Jr eh?hikhik..

 

IMG_4083 Anne Suhaila..tetiba control ayuu..sedap bunyik ekjos LV ko Anne?

 

IMG_4084

Yeahhh..! En.Abg Ustaz er6 kita pun ade..sihat bang eh..

 

 IMG_4085

Oppps..! korang tengok Tom tu..tuu yang kiri skali. Dah ZZZzzzzzzzzzzzzzzzz..rupe nyer! hahaha..

p/s: Tom ni merupakan DJ di http://desa.fm. So kene panggil DJ Tom aka Tom Kuruzz.

 

IMG_4090 Ecehh! ni yg mahal ni..byk2 gambiran, ade gak sekeping pic gua..yiihaaaaaaaaaaaa..!!

IMG_4066

Dikk..jgn main panjat2 yer..

 

Dan tak dilupakan jugak..buat bro DJ yg bertugas bagi menambahkan lagi kemeriahan  suasana “Kedai Terbuka” ni..

 

 IMG_4110

IMG_4111

bang..lagu dangdut tu buat semua orang nak bergelek la bang..

 

Ok beb!

aku rasa cukup la kot sampai sini jer..tak bleh nak fikir dah nih..kepala dh BeDENGUNG!! haha..jadi kalo sape2 turun Nilai 3 utk shopping2 tu..sila2 lah singgah Kedai SUP BeDENGUNG ni yer. Tak payah pikir panjang..SOSAH yo!! hehehe..korg ckp jer “Saya datang ni sbb Han TayarGolek(FERNO) promote..kepompom dpt 10% diskaun..wuhuuu..! memandai je aku..

 

Masa utk balik..

Gambirannn..!

 IMG_4107

IMG_4109

IMG_4112

IMG_4116

IMG_4118

IMG_4119

IMG_4120

IMG_4121

IMG_4122

IMG_4123

 

IMG_4125

Diorg pun dah lesap dari pandangan..so, aku pun nak calos dulu lah!

Sebagai penutup TTS ni..aku sebagai wakil rakan2 sepermotoran baik dari FERNO mahupun TerjahBikerz mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN buat Ed BeDENGUNG & kwn2 niaga. Jutaan Terima Kasih atas kesudian menjemput kami semua. Semua Allah membalas budi baik ini & semoga perniagaan Ed BeDENGUNG terus maju..InsyaAllah.

Dan tak lupa jugak ucapan TERIMA KASIH buat Tuan Tanah Kedaung TTS BeDENGUNG malam tadi iaitu kat Abg Bentan aka Are_fifth yg sudi mengetuai TTS & convoy ke Nilai 3, Nogori Sembilan.

 

Sehingga bertemu lagi di lain2 TTS..selamat beramal!!

 

Adios,

-HAN-

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com