Kapar Motors

Archives

0

Part 3 – Ride Batu Gajah @ RNR Tapah

TayarGolek.Com Wednesday, December 29, 2010 ,

Yoooossssssshhhh…!!

Salam sejahtera semua..harap2 korang semua sihat2 belaka yer.. ;)

 

Mehh sambung lagi stori & gambiran..so camne? setakat ni ok tak? – baru jer sampai Tapah tapi dah masuk Part 3 nih.

Dah abis layan semua gambiran masa kt highway tadi..? So skg aku dh sampai dah di exit RNR Tapah lebih kurang jam 11.55 pagi..aku sorang je sampai dulu..hehehe..yang lain2 masih berada dibelakang..

Aku sampai awal skit sebab nak get ready gambiran diorg nih..tu jer..

IMG_7905

Berada di depan exit RNR Tapah..

 

5 minit lepas tuu..

 IMG_7892

Dah sampai daaaahh diorg ni..takde lama mana pun lebih kurang 5 minit lepas tu baru diorang sampai..

 

Yang lain2 tu korang layan jer la gambiran ni dulu..

IMG_7893 

Ada yang mengangkat tangan kat aku..tp sori beb! aku tak layan balik..sebab tgh amik gambiran ni beb..kang gagal nanti..wuhuuuu!

 

IMG_7894

Lagiii……….

IMG_7895

..dan lagiiiiiiiiiii…!

IMG_7896

..ade lagii..! bile nak abis ni weiii??? mcm ramai..

IMG_7897

 IMG_7898

korang saje jer kasi slow down giler2 sebab nak bagi cun2 jer timing..

 

IMG_7899

Tu diaaa..cekmat siap berdiri lagi. Takut no tak masuk dalam frame..hahaha

 

IMG_7900

kepompom masuk walaupun agak terlindungan dek wajah cb4 tu..

 

IMG_7901

Cool…

 

IMG_7903Alrite..dah selamat sampai di RNR Tapah. Masa utk short break..

 

@ Petronas RNR Tapah..

Alhamdulillah..selamat sampai ke 1st pit stop tanpa sebarang kejadian yang tak diingini ber laku. Perjalanann dari RNR Sg.Buloh ke RNR Tapah telah mengambil masa kira2 1jam 20minit. Kalo ikut mileage aku baru je 160.5KM (dari rumah ler) perjalanan.. 

 

IMG_7906

Sapa yang nk isi minyak..dipersilakan eh..aku?? ada 3 bar lagi..hehhe

 

IMG_7907

Keadaan yang biasa ketika convoy..kene Q masa berhenti mengisi minyak..

 

IMG_7908

 

Ok..kite tinggalkan diorang yang tgh gigih mengisik minyak ni dulu..aku nak park motor dulu, pastu kene ler air sebotol dua ke..

 

IMG_7909

Biler motor dah parking..gambiran kene ada. Tu penting beb.. “moment” orang kampung aku panggil..hhahaha

 

IMG_7910

dah mcm betul2 Pak Polisi lah abg Marshal kite tu kan? ihikss..ihikss (senyum2 gatai..)

 

IMG_7911

Yerrr…ini dia Ummie yang dapat shot gambiran aku tadi..Yoooooossss..!!

 

IMG_7912

Langit putih..awan putih. eh putih ke tu??? hentam jer laaa..cuaca memang cun..tak panas dan tak mendung. Tapi bahang dia..memang boleh tahan..

 

IMG_7913

Ni motor sapa dia nih?? pinjam sat eh…utk gambiran je

 

IMG_7916

Belek2 tayar nampak bro??? layan h/way mana nak dapat tayar botak tepi bro..kuikuikui..

 

IMG_7917

Yeay yeaaarghhhh…!! rock uuuuuuuuuuu…!

 

IMG_7932

Kasik change diorang minum2 dlu..aku pn nak mencari sumber minumann gak ler. ‘kerak teking’ ni beb..

 

IMG_7918

sedikit view dari ‘port’ lain plak..

 

IMG_7919

Nampak dah gunung biru2 tu..tuuuuu kat belakang tuu..!

 

IMG_7923

Amboiiiii..! siap nyonyot aiskrim tuuu..wahlauuu! hehehe

 

IMG_7922Sekeping gambiran beramai2..tak ingat sapa yang amik time ni. Konon nyer nak pic solo jer..tak dapek nyoo..! :P

 IMG_7924

satu2 nye inline-4 yang follow ride ini..

 

IMG_7925

Ishhhhhhhhh..! lain mcm jer tenungan abg Taja ni beb? ade ape2 kejadian??

 IMG_7926oooooowwh! ushar depa ni ka?? cam ada pakatan sulit jer?? hehe

 

 IMG_7929Ok lah..last gambiran gue. Aku terus terang ler..memang gagal giler kalo bergambo solo2 nih..hahahhaa. Janggal gilerr siut..!

0

Part 2 – Ride Batu Gajah @ PLUS Highway

TayarGolek.Com ,

Yooooossshhhhh…!!

 

Salam geng..

Seperti yang aku janjikan semalam..entry kali ni Ride Batu Gajah lebih kepada gambiran jer. Nak menulis mmg tak berkesempatan lah beb buat waktu skg..so sebagai sambungannya..aku publish gambiran2 “on the move” semasa di PLUS highway perjalanan ke RNR Tapah..

 

 IMG_7603 Gmbiran pertama di h/way PLUS..masih dibelakang dgn speed 120kmj+

 

IMG_7604 Cuba menghampiri sweeper/last man..

 

IMG_7606 Cuba overtake..satu demi satu utk terus ke depan. Keadaan h/way agak baik..walaupun byk kenderaan, so far pemandu bertayar empat memberikan laluan kepada convoi..

 

IMG_7608

Potong lagi..bro Adha dgn CB4 nya..

 

IMG_7611

Utk pengetahuan korang..aku hanye menghalakan camera ke arah objek jer, sebab dgn ‘remote shutter’ ni akan auto-capture gambiran. So aku boleh fokus pada tunggangan..

Note: kalo tak biasa jgn cuba ikut cara aku eh..

 

IMG_7616

Abah aka ADB & ummie..

IMG_7617

Rupanya Ummie tgh busy menjadi photographer..gambiran saya jgn lupe eh!

 

IMG_7618Skg cuba overtake bro BigK plak..

 

IMG_7620

Keadaan dihadapan dan juga dibelakang melalui ‘side mirror’

 

IMG_7621

ok..4 buah motor dah aku potong secara perlahan2. Memotong bukan berniat nak tunjuk laju..tp nak amik gambiran diorang ler :P

 

IMG_7626 Alrite..dah dekat dah ni. Dah blh nmpk dah ‘pilot’  convoy kitorg dah. Skg baru tau sapa dibelakang Lead, Bro Yus Motorsport, FJ & Khairul..

 

IMG_7635

Ehh? Ber’racing’ ke Anne dgn Azargos ni erk???

 

 IMG_7646

Aku slowdown balik..kasi change semula diorg pancung..speed time ni maintain 140-160KMJ..

 

IMG_7652

Bro Am..yang masih berbau ‘pengantin’ lagi..hehehe

 

IMG_7653

Sedikit view disebelah kanan & belakang..

 

IMG_7654

Bro Iza..

 

IMG_7656

 IMG_7659  IMG_7667

Skang aku dah berada dibelakang skali baut kali ke-2..hehehe “Jangan pedulikan akuuu..” kekeke

 IMG_7677

 IMG_7682

 IMG_7683

 IMG_7727

 IMG_7733

Bro Edd..otai Rawang  nih..jgn main2!!! hahaha

IMG_7736

 IMG_7737

santai2 jer beb..

 IMG_7743

 IMG_7745

 IMG_7748

Cekmat yang steady..nasib baik cekmat tak buat lawak time2 nih.

 

IMG_7750

 IMG_7772

Anne Suhaila..satu2nya lady yang follow dgn menunggang ER6N with LV..wuhuuuuuuuuuu!!

 

IMG_7778

Adam Zarin..antara yg baru2 dapat motor..hhehe

 

IMG_7787

Kebetulan ada 3 bikers dgn motor ‘chopper’..sempat ler aku amik gambirannya..

IMG_7792

Tp sayang..byk yg blur plak..adeh!!! ni jer ler yang dapat..

IMG_7804

 IMG_7805

 IMG_7829

Khairul & FJ..lepak depan je korang erk..

 

IMG_7869

Ok ni pic last on the bike..on the move!

Persoalannya.. GAMBIRAN AKU ON THE BIKE TAKDE KE??

.

.

.

.

……Adeeeeeeee.!!

skali lagi TQVM buat Abah aka ADB & Ummie yang dapat shots gambiran aku semasa “on the biking”..hehehe..bukan selalu dpt gambiran mcm ni kan..

 

Han TayarGolek in action…1st time dpt gambiran dgn Versys nih..wuhuuuuuuuuuuuuu!! Yoooshhh…!!

 69772_1707229650429_1528682752_1671250_1052627_n

164680_1707231650479_1528682752_1671266_464599_n

164847_1707235090565_1528682752_1671287_2252389_n

69732_1707233970537_1528682752_1671279_3134428_n

uwaaaaaaaaaaa…!! wa manyak suka ini gambiran2 woooo…! :D :D

 

Alrite..cukup sampai sini dulu. Lepas ni aku akan follow convoy mcm biasa (masuk dlm barisan). Lebih kurang dlm 5KM lagi sebelum RNR Tapah..aku akan speeding skit & tunggu diorang sebelum exit RNR Tapah nanti..

 

Jumpa di RNR Tapah nanti eh..

 

Adios,

-Han-

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com