Kapar Motors

Archives

1

Scottoiler

TayarGolek.Com Wednesday, March 30, 2011 ,
Yoooosshhhh…!
Salam geng..Salam Sejahtera..

Ape plak citer hari ni? Ok..aku nk share skit info pasal ‘Scottoiler’ plak. Hari tu dalam tajuk “Perlu..tapi Bukan Kemestian” aku ade citer skit berkenaan kegunaan dan kelebihan ‘scoot oiler’ bg mereka yang ‘kaki touring’ ataupun menggunakan motor utk kegunaan harian.
Masa riki-riki sidebox haritu..ade ler jugak aku tanye harge 1 set Scoot Oiler di Chear Motor. Agak2 korang berapa RM??
Meh..aku listkan eh..semoga korang yang berhajat nak pasang nanti boleh ler kire2 bajet dulu..
1. Scottoiler  : RM450 (brand new automatic) ..2nd around RM300++
2. Scottoiler oil (for chain) : RM51 sebotol
3. Upah pasang            : RM85
* Urusan ‘nego’ & pemasangan blh bincang2 dgn Man Chai. Tapi upah pemasangan RM85 tu terkejut gak aku time tu. Sape yang ade pasang atau tau harga labour charge kat kedai2 lain blh ler share kat sini..utk info bersama..

Selain dari Chear Motor, Sunvay Cycle pun ade jual jugak kalo tak silap (info dari Hasnul). Hargenya pun sama RM450..

Kes aku plak..baru2 ni (3 minggu lepas), aku pun dah pasang ‘Scottoiler’ utk si ‘Red Versys’ aku tu. Sebenarnya, aku beli dari member aku (Bro Wattados) sebab mende tu menganggur jer kat umah..dulu dia pakai ler tapi sejak dh upgrade ke Z1000 mananye dia nak pakai. Lepas harga dibukak..lepas harge di’nego’..last2 aku dapat dgn harge RM250(automatic) sahaja..memang rezeki aku ler!!

Dah tak larat dah aku nak spray rantai setiap 3 hari(110Km sehari)..letihhhhhhhhhh!!

IMG_0613
Scottoiler yg dah dipasang kt motor aku..

Ini adalah “Scottoiler’ jenis automatic. Korang boleh ‘adjust’ atau laras laju atau perlahan setiap titisan ‘Scottoiler’ tersebut.

IMG_0615

Disinilah ‘Scottoil’ akan dikeluarkan..mengikut level(laju/perlahan) yg korg perlukan..

Minyak menitik biler berhenti lama? – TIDAK..no worries. Ianya berfungsi hanya apabile motorsikal bergerak beberapa KM dan ianya mengikut RPM motor anda. Tapi INGAT!! biler berkonvoi tu jangan plak follow dekat2 betul2 kat belakang..silap2 haribulan abis merecik minyak tu kat jacket korang. Tak caya?? Ko tanye Apit laa..hahaha

Ape-ape pun..penjagaan rantai pun perlu dibuat jugak yer..
p/s: bile ler aku nk cuci rantai nih..

Adios,
-Han-
11

GIVI V35 Side Pannier

TayarGolek.Com Tuesday, March 29, 2011 ,

Yoooosshhhh…!!

Salam geng..

 

Belum ade citer rides lagi..tunggu ler next week ke..next-next week ke..InsyaAllah ade.

Hampir sebulan yang lepas..aku ade ler ushar2 ‘sidebox’ atau ‘side pannier’ di GIVI Chear Motor Bukit Raja. Kebetulan memang ade stok..so bermulam urusan jual-beli.

 

Aku pasang side box ni tujuannya selain daripada utk rides..aku guna utk kegunaan harian ulang-alik pegi keje. So boleh la bawak raincoat hari-hari. Selain tu, notebook pon blh gak sumbat masuk dlm tu jugak. Pendek kata..terhilang ler bebanan memikul bag galas hari-hari pegi-balik keje.

 

Harga?

Harga yang ditawarkan oleh GIVI Chear Motor utk Versys model CBU adalah :

- Bracket : RM763

- SideBox : RM1400

 

Manakala utk model Versys CKD pulak..Jumlah harga (Bracket + sidebox) = RM2600++

     IMG_0577

IMG_0580

 

Sekian, untuk info kali ni..

p/s: kopakkk aku..!!

 

Adios,

-Han-

9

Tips Tour Ride – Perlu..tapi Bukan Kemestian

TayarGolek.Com Friday, March 25, 2011 , ,

 

Yooossssshhhh…!!

Salam Hari Jumaat geng..

Setelah selesai stori pasal Le Tour De Peninsular..aku nak share skit ler beberapa benda yang aku rasa “bukan kemestian tapi ianya perlu”. Sebenarnya..banyak aku dapat belajar dari Bro Hasnul yang dah lama berkecimpung dlm dunia motor. Ape yang aku tulis adalah berdasarkan pengalaman ride LTDP February lepas. Al-Maklum ler..aku ni cetek lagi ilmu2 pasal permotoran..masih mentah sangat-sangat.

 

Sama-sama aku kongsi..

Antaranya:

1) Sidebox/top box – kalo korg perasan, depa ni yang selalu ride jauh2, selalunya motor depa ni penuh dgn tong. Bukan tong galen ka apa ka..ni org kmpg panggil “SIDE PANNIERS & TOP BOX”. Bukan suka-suka..ADE SEBABNYA..ada keperluan dan jugak satu kemudahan. Semuanya berkait rapat dgn MASA.  Sebagai contoh, motor parking agak jauh dari kedai makan..yang ade box cukup sekadar bawak helmet & jacket. Mcm aku yg takde box ni (pakai tankbag)..kene bukak tali ler..angkut bag+helmet+jacket..perghh! Penuh segala mak nenek barang2 tadi. Bile lepas makan plak..jenuh nak ikat bag bagai. Yang pakai sidebox/top box..sarung helmet+jaket pastu start enjing..so nampak tak? Boleh jimat masa..

                                 image image

 

 

2) Flip-Up Helmet  – bukan wajib atau kemestian pun..tapi aku rasa nampak lebih selesa menggunakan helmat fullface jenis “flip-up”. Sebabnya..kalau setakat berhenti utk break 5 minit, tak payah ler nak bukak helmet tu..atau buat mereka yang ‘kaki roken’..tak payah susah2 nak bukak helmet. Pastu terhegeh-hegeh nak sarung balik..hahaha. Seksa siut!  Tapi, ape2 hal..pilihan & keperluan ditangan masing-masing.

 

 image 

 

p/s: helmet ‘flip-up’ kurang selamat berbandng fullface?? pakai flip-up masuk track/race mmg carik pasal. Ride touring speed 120-140kmh jer..

 

3) Scoot oiler – tau bende ni? fungsinya spt ‘chain lube’ supaya rantai motorsikal sentiasa berminyak. Jadi tak perlu ler susah payah nk spray rantai malam2 hari. Orang lain spray rantai..yg pakai scoot oiler lepak tgk TV..adeh!! so..pasal masa lagi kan?? Nak kire gak space bawak botol ni..

                            imageimage Satu lagi info yang aku dapat dari  Hasnul yang menggunakan scoot oiler..walaupun harga nye RM450(baru), tapi fungsinya boleh memanjangkan hayat rantai motorsikal sehingga 70,000KM..!! Jimat 2 kali ganda tukar set sproket+ rantai tuu..ada bran???

 

4) Baju/t-shirt – Aku dapat tips ni dari seorg rakan. So jimat space bag aku. Cukup sekadar bawa t-shirt jenis “dry fit” atau material mcm jersi tu sebab material t-shirt mcm tu mudah kering. Lepas ride..basuh baju tu & sidai. Esok pagi kepompom kering. So jimat space bag & tak perlu bawak byk baju. Kalo tak..jawab ler sendiri, 1 hari 1 baju..tu tak termasuk baju nak g ronda-ronda..baju tido..bla bla bla.

 

 

5) Waterbag – yang ni pun satu benda yg aku nampak efisyen digunakan. Walaupun aku ade..tp masa ride LTDP aku tak bawak. Betul..! Memang boleh minum masa kite berhenti..tp kate ler dekat 200KM++ non-stop? sure dah ‘kerak teking' giler..jadi dgn waterbag tu atas motor  pon boleh nyonyot!! hehehe. Ape2 pun bergantung kpd style atau jauh ride korang tu nanti..

 

Sebenarnya banyak lagi..tp aku rasa itu jer lah..5 benda yang aku rasa perlu jika seseorang tu bersedia utk “TOURING”. Jimat masa..jimat tenaga walaupun terpaksa mengeluarkan modal $$..Ape2 pun itu hanye pandangan personal dari aku jer..yang penting “tepuk poket..tgk ler dompet”..


 

Adios,

-Han-

10

Final – Le Tour De Peninsular (Day 4) @ Pontian-R&R Dengkil

TayarGolek.Com Wednesday, March 23, 2011 ,

Yooosshhh..!!

Salam geng..

FINAL??

Yup..dah final dah! Ride Le Tour De Peninsular (LTDP)  telah pun sampai ke penghujungnya. Aku rasa hari ini adalah hari yg sesuai untuk aku tamatkan stori LTDP ni. Sebabnya, pada hari ke-4 Ride LTDP, dari JB-KL merupakan jarak yang terdekat berbanding dgn ride hari-hari  sebelumnya..sebab musabab yang lain? kene baca ler sampai abis..nnti korg tau ler..hehe

 

 

Aku teruskan cerita selanjutnya..

Dari Petronas Permas Jaya, tayargolek bermula kire-kire jam 11.00pagi. Terasa lega skit lepas kene sebotol air. Aihh! Bile dah atas motor ni terasa jauh la pulak rasanya nk sampai KL semula. Mood nak balik memang kuat menguasai fikiran time ni. Ermmm..! Walau macamanapun, mental kene kuat beb..balik tu tetap balik.. InsyaAllah. Al-maklum ler..dah hari terakhir ni kengkadang otak ni dah sibuk pikir nak cepat sampai rumah. Tu yang boleh hilang fokus. Jadi, fokus tetap fokus..

 

Sebenarnya kitorg terpaksa patah balik dgn laluan pagi tadi untuk keluar semula ke Pontian. Lepas tu baru ler boleh terus ke Benut-Rengit-Senggarang-Batu Pahat. Plan kitorg lepas ni akan berhenti di Batu Pahat nak kene Nasi Baryani Gam walaupun plan asalnya nak kene Mee Bandung Muar masa lunch nanti. Lepas pikir punyer pikir..layan Nasi Baryani Gam ler kat Benteng Batu Pahat..baru ler syiok ride lepas makan nanti..hahaha

p/s: jgn lepas kene nasi baryani gam..dgn mata-mata sekali kene gam sudaaaa..

  IMG_0154

Tayargolek sejurus berhenti di Petronas Permas Jaya..

 IMG_0156

Melalui jalan kampung..sesekali tercapture gambiran motor + gerabak. Di Johor, gerabak yang diikat dgn motor adalah perkara biasa. Biasanya digunakan untuk mengangkut hasil2 tanaman dari kebun-kebun kecil. Tu belom lagi gerabak yang menggunakan enjin motor ‘vespa’. Bila siap di’mod’ kelihatan seperti lori kecil siap dgn gear, stering, high-speed gear..dll.

 

 IMG_0160

Cuaca bertambah panas..tapi bile panas lain macam ni takut tetiba huj*n. Tapi kalo turun pun..aku redha..ni hari last ni kalo jumpa huj*n memang aku redah..hahaha

 IMG_0161

Kitorg dah pun sampai Tanjong Laboh, Batu Pahat..setelah lebih sejam berada di atas motor. Perjalanan sehingga ke Batu Pahat agak lancar walaupun terpaksa lebih berhati-hati sebab laluan adalah terdedah dengan banyak simpang..kereta keluar masuk..kawasan sekolah..dan sebagainya.

 

 

IMG_0164

Ibu Pejabat Polis Daerah Batu pahat..

 

Aku memang dah bertahun tak ke Batu Pahat..walaupun aku dulu sekolah terletak di daerah Batu Pahat. Bile dah lama tak kesini, skali-skala lalu tu memang lupa ler pasal jalan kat sini. Nanti ler..one day aku terjah ker BP jumpe member2 kat sini..terutama skali My Best Fren dari kecik sampai ler sekarang – Mohd. Azizi Bin Affendi aka GG

 

@ Mohd Shah Nasi Baryani (Benteng Batu Pahat)

Sampai di perkarangan Benteng (orang sini panggil nama tu), Batu Pahat kire2 jam 12.50 t/hari. Perut memang ngam-ngam jer lapor nye. Orang Jawa kata “ Wettenge ngeleh..” :)

 

IMG_0182

Agak jauh skit parking dari kedai  sebab semua parking penuh..

 

IMG_0179

Dari jauh dah bau daaah Nasik Baryani Gam ni..terliur beb!

p/s: Time aku tulis ni pun terliur gak per..

 

IMG_0174

ni dia..Nasi Baryani Gam yang terfemes di Batu Pahat..rasanya nama Nasi Baryani Gam ni dah tersebar luas dah. Kat BP jer dah banyak cawangan dibuka..

 

IMG_0168

Harga adalah tetap..tapi mungkin boleh berubah bile-bile masa..hehehe. Sendri mau ingat ler..

 

Jom ushar skit ape yang ade kat dapur tu..Mcm meriah jer!

IMG_0166

Yang tapau punyer ler ramai..takpe, kite kasik chance diorg yg tapau settle dulu..

 

IMG_0165

Daging Kambing…perghhhhhhhhhhh!! Ngak bisa dilepasin ni pak..Gue musti pileyyyy..!!! (siut ahhh aku mmg terliur giler nih).

 

IMG_0167

Daging Ayam..sape yang ade darah tinggi tu memang dinasihatkan sangat ler utk makan yang ni jer..kambing tak boleh eeeh..kang ‘nyut-nyut’ kepala..

 

   IMG_0170

Aku tgk Hasnul ni sambil2 tgk 2-3 kali telan ayaq liuq..! kehkehkeh

 

IMG_0169

Set lengkap “Nasi Baryani Gam Daging Kambin…g”.

 

 

IMG_0171

Tak lengkap tanpa ‘Dhalcar’..pelengkap tambahan..

“..Bismillah..” makan dulu yer..

 

 

IMG_0172

Udah-udah ler tu Snooke..makan dulu baru hantar report. Slow2 Pit..tak lari nasik tu dlm pinggan..hehe

 

Setelah beberapa detik berlalu…

Setel..selesai..abis..tamat..licin!! tinggal seketul dua  nasik jer..penangan KESEDAPAN nyerrr..!

IMG_0173  IMG_0175

Alhamdulillah…

Tercengang sekejap lepas pekena Nasi Baryani Gam ni..

Tapi..tercengang-tercengang pun..kene teruskan lagi ride ni. Ride tetap ride yer..disiplin kene ada..!adehhh!! Beratnya rasa nak bawak motor semula time nih..mental kene kuat bro..hahaha!

Makan sudaa..minum sudaaa..berasap sudaaa..bayar pun sudaaa..let’s go lah!

* Total kene bayo utk 4 orang sebanyak RM27.00

 IMG_0180

Cuaca yang tadi panas dah mula menunjukkan tanda2 mendung..awan dah mula gelap dari arah ke Muar. Aku dah rasa tak sedap hati ler sebab mungkin hujan blh turun bile-bile masa. Sebagai langkah “sediakan payung sebelum hujan” baik aku simpan camera ni siap2 dalam tankbag..

So…takde ler gambiran sehingga next pit stop nanti.

Tepat jam 1.40 petang, kitorg mula meneruskan ride LTDP ni.   Kali ni kitrg akan terus ke Melaka melalui jalan Semerah-Pt.Jawa-Muar.

 

Dipendekkan citer lagi..

Ku sangkakan hujan..rupa-rupanya memang tak jadik ujan..” makin panas ade laa. Salah bajet la beb..rupanya mendung2 tadi tu memain jer. Masuk jer sempadan Muar-Merlimau bertukar panas ler pulak. Tak jadik ujan..ape boleh buat, tu semua ketentuan-Nya.

Jalan ke Merlimau memang takde masalah..line clear! Sehinggalah memasuki bandar Melaka..kat Peringgit kalo tak silap, jalan teramat ler teruknya dgn KESESAKAN JALANRAYA yang betul2 menduga kesabaran..dah ler panas terik + bahang, jalan plak agak kecik dan sempit..nak cilok2 pun kadang2 sangkut.

 

@ Masjid Al-Azim, Melaka.

 

Akhirnya, kitorg berhenti di sebuah masjid iaitu Masjid Al-Azim yang terletak di Peringgit, Melaka. Lega..dapat merehatkan badan + menyejukkan badan yang penuh dgn bahang jalanraya..

Jam kat tangan aku dah pun pukul 3.00ptg dgn total mileage 278KM setakat ni.

ermmm..! 3.00ptg masih kat Melaka..jalan pulak ‘jem’ yang amat. Masing2 berbincang sekejap sebelum solat Zohor..samada nak skip masuk highway atau tetap dgn jalan kampung . Ape2 pun..keputusan tu masih dalam perbincangan lagi..

 

Serba sedikit gambiran semasa di Masjid Al-Azim..

IMG_0193

IMG_0187

IMG_0189

IMG_0190

IMG_0192 

 

Sedikit gambiran sekitar Masjid Al-Azim..

IMG_0188

IMG_0194

IMG_0195

IMG_0196

IMG_0197

  IMG_0198 IMG_0199

IMG_0200 IMG_0201

IMG_0186

IMG_0185

 

Berbalik kepada perbincangan tadi..kitorg sepakat utk menggunakan highway untuk keluar dari Melaka. Means, kitorg akan exit di tol Ayer Keroh..kemudian akan masuk semula laluan kampung di Pedas-Linggi..

Cuaca mcm tak menentu nampaknya..seakan-akan ‘harimaujan’..awan mendung mula kelihatan walaupun panas. Seperti tadi jugak..takut hujan ditengah2 highway, baik aku simpan sekali lagi camera dlm tankbag..

Tayargolek bermula..

Kire-kire tinggal 10KM lagi menghampiri exit tol Pedas-Linggi, hujan lebat mula membasahi bumi..dan inilah hujan pertama yang kitorg alami sepanjang ride LTDP ni. Alhamdulillah..hujan rahmat.

 

Masa exit di tol Pedas-Linggi, kitorg terpaksa berhenti sekejap. Hasnul & Apit mula menyarung ‘raincoat’..aku & Snooke plak..tak mau pakai raincoat. Biar ler basah sebab nak KL dah pun.. Cukup ler sekadar pasang raincover utk tankbag jer..hehehe. Saja nak main hujan..

 

Lepas tu kitorg teruskan lagi perjalanan ke PD. Laluan Pedas-Linggi memang syiok utk melayan corner sebab struktur jalannya memang berliku-liku. Tapi perlu berhati-hati sebab banyak lembu. Sehingga ler disatu kawasan kitorg terpaksa memberhentikan motor masing2 untuk memberi laluan VIP kepada lembu2 tu..

 

Lepas tu layan lagi corner..masa tu cuaca dah mula panas dah. Kawasan tu plak memang tak hujan pun..jalan pun kering. Kesian pun ade kat Apit & Hasnul sebab pakai raincoat time cuaca panas..hehehe. Sehingga lah di satu corner yang agak tajam..ngam-ngam exit dari corner, tetiba ade plak seorang pakcik & anak perempuan kecilnya berada diseberang jalan. Sekali nmpk macam nak meintas jalan..tp gayanya mcm nak berhenti..

 

Tiba-tiba……Aku yang betul2 berada dibelakang Hasnul tergamam  sambil emergency break bile pakcik tadi tetiba meluru melintas jalan walaupun dah dekat giler dah dgn kitprg nii. Mungkin bajet boleh lepas kot??

 

Ape lagi..melekat tayar belakang motor Hasnul membreak seboleh yang mungkin untuk mengelak pakcik tu..dalam hati aku (*&%^&&^&^$##$). Aduhhh..selamat! tapi sikiiiiiiiiiiiiiiiiit lagi nak kene..kalo ler pakcik tu tetiba berhenti..memang kepompom patah riuk kaki kiri anak pompuannye tu. Berderau darah aku..

“..aku ni baru jer nak pulihkan balik confident level aku meleper..alih2 kejadian mcm tu plak jadik depan mata aku..” kata aku kt diorg masa kitorg berhenti sejurus kejadian tu. Pakcik tadi terus hilang dari pandangan..hilang masuk kampung mana ntah ..

 

Hasnul : “..potong betul la pakcik tu. Nasib baik aku dapat mengelak..tapi kalo dia berhenti tadi komfom berterabur sidebox aku..memang boleh tahan ler kalo berlanggor tadi..”

Aku (Han) : “..aku bajet pakcik tu..tunggu kite lepas..alih2 dia melintas jugak. Kalo bertembung tadi beb..sure anak pompuan dia teruk tu..sebab tayar depan ko ngam-ngam jer menghala kat kaki budak tu..aduii! berderau darah aku..baru je nk pulih semangat ni..”

 

Hasnul : “..masalah nye last lap tu..time climax beb!! Errr..aku rasa kita salah jalan ler..kene patah balik..hehehe

Apit : “..Arggghhh..! korang ni sajer jer laaa..nak layan corner kata salah jalan lah..ape lahh..muahaha.

Snooke : “ tu la pasal…salah jalan konon..sajer nak meleper ni..hahaha”

Pastu masing2 gelak..nak tak nak kene layan corner lagi ler..heheh

 

 

@ Pasir Panjang, Port Dickson

5.50ptg – Puas melayan corner..puas layan jalan kampung, akhirnya kitorg berhenti rehat untuk minum petang di Pasir Panjang, Port Dickson di sebuah gerai koboi tapi ramai giler org datang minum.

Sambil berehat2..sambil2 tu masih lagi bercerita pasal kejadian tadi. samnil pekene air panas + Mee Rebus. Mee Sup pun ade..cucur udang pun ade..pendek kata memang port sesuai ler untuk minum petang..

pasir panjang PD

Kredit kat Apit sebab gambiran ni. Aku memang dah tak bawak keluar camera dah time ni sebab tankbag aku dah bertutup dgn raincover dah..

 

Hampir sejam kat sini..lepas ni dah tak jauh dah. Masuk PD-Simpang ke Sg. Pelek-Sepang. Kitorg akan exit di tol KLIA nanti..dan last stop utk ride ini adalah di R&R Dengkil..

Sebelum gerak..jumlah makan minum kat sini adalah sebanyak RM18.20.

 

 

@ R&R Dengkil

Tepat jam 7.45 malam..kitorg selamat sampai di R&R Dengkil..dan ini adalah pertemuan & last stop dalam siri Le Tour De Peninsular Ride 2011.

 

IMG_0202

Keletihan tetiba hilang sebaik sampai di R&R Dengkil..aku tau semua tak sabar nak sampai rumah dah. Tapi..ade skit lagi baki perjalanan utk sampai kerumah masing2..

IMG_0204

Kepuasan & kelegaan diraut wajah masing2 memang terserlah..kerana Semenanjung Malaysia telah selamat dijelajahi..perasaan bangga tetap ada.

 IMG_0206

Alhamdulillah - maka dengan ini juga..impian aku untuk jelajah Semenanjung Malaysia mengikut laluan Pesisir Pantai telah pun termakbul. Lepas ni baru ler boleh plan ride melepasi sempadan pulak nanti..

 

 

IMG_0207 Inilah rakan2 TayarGolek.Com yang telah sama-sama penat..sama-sama suka dalam siri LTDP. Seakan tidak percaya bahawa Ride LTDP ni semakin hampir ke penghujungnya. Alhamdulillah..Syukur kerana selamat dari segala perkara buruk sepanjang ride ini..

 

IMG_0211

KAMII SEPAKAT..! Dengan kesepakatan dalam setiap perbincangan..akhirnya telah membuahkan kejayaan mengelilingi Semenanjung Malaysia dgn jayanya..TAHNIAH buat diri sendiri!

 

 

 IMG_0212 

MISSION ACCOMPLISHED..!! Terima Kasih kawanku..Hasnul, Snooke & Apit yang sudi bersama-sama memeriahkan dan menjayakan ride Le Tour De Peninsular Malaysia 2011..bersesuaian dgn tagline TayarGolek.Com “ My Bike..My Rides..My FRENs..My Journey..”

 

Kitorg mengambil kesempatan untuk bersalam-salaman untuk kali terakhir siri Ride Le Tour De Peninsular ini, perasaan sayu bermain2 disanubari. 4 hari 3 malam..kami berempat dah  seperti adik-beradik bila bersama-sama mengharungi kehidupan ‘biker’ untuk memenuhi impian Jelajah Semenanjung Malaysia. Penat..lapar..dahaga..suka..duka..semuanya dikongsi bersama.

 

IMG_0214

8.15 malam – masa utk kembali kepangkuan keluarga dan rumah masing-masing. Enjin motor mula dihidupkan..dengan ini berakhirlah episod bersiri Le Tour De Peninsular versi TayarGolek.Com..

 

9.00mlm – aku sampai dirumah dgn selamatnya. Dengan ini, total perjalanan untuk hari ke-4 adalah sejauh 505KM. Dengan ini,  total distance utk LTDP ini adalah 2080KM

 

Begitulah serba sedikit rangkuman atau cerita dari hasil pengalaman ride LTDP selama 4D3N..

Sebelum aku tamatkan episod akhir ini..

Pertama sekali aku ucapkan Terima kasih & Tahniah kepada rakan2 yang menyertai ride Le Tour De Peninsular pada 4-7 Feb 2011 yang lalu..iaitu Hasnul Versys selaku Lead of LTDP, Snooke selaku MOF of LTDP dan Apit kerana bersama2 menjayakan dan memeriahkan ride ini..

Keduanya, Terima Kasih juga kepada wife, anak2 dan family..sokongan moral anda secara tidak langsung  menjadi kekuatan utk menghabiskan tour ini..

 

Tak lupa juga kepada fan, peminat (ade ker??) & pembaca setia TayarGolek.Com..Terima Kasih diatas sokongan, kesudian dan kesetian anda semua membaca stori Ride LTDP yang tak seberapa ni sampai ke episod terakhir. Ade juga yang kata..stori ni terlalu panjang..Well!! This is TayarGolek..ini mungkin cara tayargolek utk berkongsi pengalaman ride kepada semua. Harap anda semua berpuashati dgn cerita sepanjang 2080KM mengelilingi Semenanjung Malaysia..

 

Akhir kata “ Dimana ada kemahuan..disitu ada jalan, Selagi tayarbergolek..selagi itu TayarGolek.Com menemui anda.. ”..aku berharap segala informasi yang ada dlm blog TayarGolek.Com ni sepanjang LTDP serba sedikit dapat memberikan info yang berguna kepada mereka yang ingin mencubanya suatu hari nanti.

 

Dengan ini, aku tamatkan stori “Le Tour De Peninsular” Ride. Sehingga bertemu lagi di lain-lain ride yang akan datang..Jumpa lagi!! Yoooooooooooooooooooossshh…!!!

Adios,

-Han-

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com