Kapar Motors

Archives

14

Monster meratah Karak

TayarGolek.Com Friday, February 24, 2012 ,

Yooosssshhhhhhh…!!

 

Sori beb, agak busy skit beberapa hari ni. Dari hari tu nak stori pasal “Monster meratah Karak”..tapi asyik tergendala jer. Sekarang..masanya untuk aku stori pasal short ride ni.

 

Ride ni kire last minute plan ler..mana tak nyer, ex-member opis aku..kalo korang masih ingat lagi nama Wan Stoner nih (ala kembar ER6N putih aku dulu tu)..tetiba call ajak ride ke Karak. Aku pun dah lama gak tak jumpa mamat ni..ade ler dekat 1 tahun.

 

Set punyer set..OK! Kawtim! So aku mintak dia set..then aku follow jer ;) hehehe. Kebetulan pulak time tu Public Holiday sempena Thaipusam dan aku pun off..maka ter’ride’ ler pagi tu. Selain tu..sorang lagi member opis  aku (decoy) baru je dapat “Ducati Monster 795”..ade ler dalam 5 hari. Jadi, ride ke Karak ni umpama ‘memecahkan dara si Monster’ tu ler..hehehe

 

 DSCN0144

Pagi tu mcm biasa aku gerak dari Setia Alam seawal 7.50pagi..sebab RV time pukul 8.00pagi. Tak nak rushing punyer pasal gerak ler awal..blh ride rileks2

 

opsss..! lupa aku nak bagitau..actually gambiran yang aku amik skg ni, aku guna camera compact Nikon L23 (camera biasa jer)..G11 masih kat bengkel. So semua gambiran ride hari ni kire ‘ujian’ ler untuk camera baru aku ni ;)

 

DSCN0146

@ NKVE – keadaan highway agak tenang. So dengan tenang jugak ler aku bawak si RED VERSYS ni.

Lepas ni aku kene stop jap kat Shell (sebelum exit Damansara) sebab C’gu Pojul & wife tunggu kat situ.

 

 

Dipendekkan citer..

 

DSCN0147

Skg aku dah berada di DUKE highway. Bleh nampak dari sini sinaran matahari yang mula ‘memanchooorrr’ dari arah sebelah kanan

 

 

DSCN0148

1st try gambiran on the bike dari arah belakang..tapi agak blur skit.

 

 

DSCN0149

Sungguh tenang keadaan KL pagi ni..syiokkkkk!!

 

 

@ BHP Karak.

Dengan ride yang rileks..sopan-santun..akhirnya sampai ler ke RV point.

 DSCN0150

Pemandangan biasa di hari minggu atau public holiday..memey boleh nampak motor2 beso kat area ni. Biasa ler..diorg kalo tak ride layan Karak pegi Genting..musti pegi Bukit Tinggi..atau kedua-duanya. Last choice..makan nasik lemak. Haaa..kitorg punye ride hari ni kire last choice ler..sebab pegi makan nasik lemak Karak jer.

 

 

 

DSCN0151

..dan aku nampak banyak pulak motor2 Versys kat sini jugak. Errr..serious aku tak tau yang diorg pun ade ride ke Karak jugak. Laluan sama..tapi destinasi mungkin berbeza. Nak buat camner..aku dah janji dgn Wan Stoner..jadi ride dengan member2 opis jer ler :D

 

DSCN0154

Kevin aka Burnout pun dah ade..bagus2!! on time.. :)

 

Lepas beberapa minit..kedengaran bunyik suara ‘Ducati’..hehehe

 DSCN0152

Tudiaaa haih..!! Ducati Monster 795 yang baru jer berusia 5 hari hak milik bro Decoy..perghh!!

 

 

DSCN0153

..dah tu plak, datang ke BHP Karak siap kene escort dengan Kereta Peronda Polis Traffik lagi..!! Amacam? ade gempaq tak?? kehkehkehkeh..

 

  DSCN0155

Tu lah dia..kembar ER6N putih gebu aku dulu (BKH 4171)..hehe

 

Imported Photos 00430

Selingan – gambiran kembar dulu-dulu..heheh

 

 

DSCN0156

Gaya macho Wan Stoner..ahaksss.

 

 

DSCN0157

2 bijik lagi motor tonggek sampai..

 

Gambiran Ducati Monster 795 (sama mcm hari tu punyer)

DSCN0158

Betul baru nih..stiker putih pun tak tanggal lagi :P

 

 

 

 DSCN0159

Pejuang Jalanan…

 

 

 

 DSCN0160

Sticker “L” tu yang buat harga motor ni lagi mahal.. :)

 

 

 DSCN0161

Ape ler yang ko cuber buat tu beb??

 

Alrite..beberapa group dah gerak dah..tinggal ler group kitorg masih kat sini. Pukul berapa mau tayargolek daaa..kang nasik lemak abisssh!

 

So group kitorg dalam 10 orang semuanya:

- 2 ER6N,

- 1 ER6F

- 1 Versys

- 2 Ducati Monster

- 3 motor tonggek

- 1 KRR150..

 

On the bike..!!

DSCN0162

Diorg dah ready..aku masih amik gambiran. Time pakai helmet 2 Ducati + 1 ER6N dah gerak. Aku bajet2 ler diorg tunggu kat depan tu..

 

Alih2…hilanggggg! Ampeh..! :P

 

So aku ride rileks..just for fun + enjoy masa layan corner..al-maklum dah sorang2. Yang mana2 naik motor tonggek..tau2 jer dari belakang berdesupppp layan corner..

 

 

DSCN0163

Santai-santai aku pun dapat kejar diorg semula..hehehe (siyess!! aku tak bawak laju)

 

 

2 kati Ducati-cati in actioin..!

 DSCN0164

Din & Decoy..dari arah depan. Ni aku terlaju ke..diorg yang slow?? Musykil aku aiih

 

 

 

DSCN0165

 

Speed maintain 130kmj..

 

p/s: not bad gak camera baru aku ni..still boleh capture gambiran on the bike – on the move. Ni sebab camera Griffin yang aku guna masa 4 Nation tu dah proven!

 

DSCN0167

 

Skali lagi..! perghh…glemer la lu bro lepas ni. Ni kalo aku charge 1 keping gambiran RM20..masyuk gak! kehkehkeh

 

 

 

DSCN0166

Skg…diorg semua dah hilang dari pandangan dah. Aku ride solo-solo jer. Lama betul rasanya tak melayan Karak. Takpe yang penting..aku nak enjoy dengan ride ni..:D

 

 

@ Tol Karak

 

Diorg dah sampai lama dah..baru ler aku sampai..hahahha. Nasib korang ler :P

 

DSCN0168

Ok..kasi  konfom skit semua dah ada. Lepas tu baru gerak ke pekan Karak..

 

 

 

DSCN0169

Ini moto aaaa (KRR ZX150)..layan corner macam ‘setan’ ooooo..selamber corner kat celah2 bedah kereta. Aku yang ushar dari jauh dah mula mengucap dah oooiiii..

 

 

DSCN0170

Perjalanan ke pekan Karak bermula..time ni semua slow down jer. Bagusss!!

 

 

 

DSCN0171

Sempat lagi try amik gambiran Din Monster plak..tapi sori beb! Tangan aku ter’parkinson’..hikhik

 

 

 

 DSCN0173

Wan Stoner memey kat depan jer dah..wa kasi rapat baikkkk punyer..alih2 dia bukak throttle pulak dah..! Ni jer ler gambiran lu..hehe

 

 

 

 

 DSCN0176

Kitorg ber-4 jer ler yang slow and steady..yang lain??

 

DSCN0177

Yang lain..? Nah ko amikkkkkkkk..!! mcm roket dia punye pegi!! Sempat gak amik gambiran..phiewww!!

 

 

 

 

 DSCN0178

..dan lagi! Steady la bro..mahal gambiran ni woooo

 

 

 

DSCN0179

..dan ini pulak. Ter lambat skit jer untuk aku fokus. Kalo tak lagi sharp + clear..

 

 DSCN0180

4KM lagi sampai Karak dah..kene slow skit sebab jalan kampung..

 

 

 

DSCN0181

 

Bro Hotek in action..punyer ler kaget bile perasan aku tgk amik gambiran..hahaha

 

 

 DSCN0182

..dah hampir sampai ke destinasi Nasi Lemak Karak Jalan Bomba & penyelamat

 

 

DSCN0183

ok..masuk ke kanan..

 

 

DSCN0184

Sampai dah..kasi parking motor elok2..cun2..peh ni gambiran motor pulak :D

 

Macam biasaler..memey agenda datang sini untuk breakfast..so gambiran makan ler (ride untuk makan..hehe)

 

 

 DSCN0197

Nasi Lemak Karak Jalan Bomba

 

DSCN0198

Kedai nye sempoi jer..

 

 

DSCN0185

Din Monster sibuk tanye kat Wan Stoner “ Macam mana ko corner tadi eh?? giler ahhh..main pancung2 jer aku tengok. Aku dah seriau dah tadi..”. Wan Stoner jawab “ laaa..ko baru tau ker? ni ler keje aku setiap hari minggu..asah tayar jer” huhuhu..dahsyatttt! :P

 

 DSCN0186

Burnout kene candid – Ngaaaaaaapp!! slow2 bro..abis tambah lagi ..hehe

 

 

 DSCN0187

Yang ada..masih lagi menunggu giliran amik nasik. Lapo dah ni oooit..pukul 10.00 baru nak kene nasik lemak..ape cer!

 

 

 DSCN0189

 

Ni la hasilnya..corner-corner carik nasi lemak. Sampai ke Pahang tuuuu..

 

 

 DSCN0190

“nasik lemak abissssssss..!!” tu diaaa kata kakak tu..

 

 

 

 

DSCN0191

Burppp..! kenyang..legaaa…! Semua dah setel makan..

 

Lepas makan..balik? awai lagi..sembang2 dulu..lama tak jumpa diorg2 ni + jumpa kawan2 baru..

Sempat jugak aku tunjuk gambiran on the bike kat diorg yang sempat aku amik..punyer ler diorg excited! Haa..bak mai email korang aku email gambiran. Kalo tak amik jer dalam ni..

 

DSCN0192

Time ni Burnout(Kevin) suda kasi stori 1 criter panas pasal member kitorg sudah sambar Hayabusa!!  Bukti gambiran memey ade. Diam-diammm jer erk?? skit tak roger!! Takpe..aku keep secret lah :)

 

Kire2 pukul 11 pagi..masa untuk ‘chaltae’.

 DSCN0193

Ishhh..korang ni betul laaa..kasta! Nape ler tak parking sebelah motor2 naked + DP?

 

 DSCN0194

Ishhh..korang ni betul laaa..kasta! Nape ler tak parking sebelah motor2 tonggek??

 

 DSCN0195

Motor korang lagi..

 

 

 

DSCN0196

RED VERSYS..hehe

 

 

On the bike..!

“bro..nanti capture gambo aku plak eh..hehe” tu antara pesanan diorg..

 DSCN0200

Bersiap-siap dgn riding gear..

 

 

 

 DSCN0201

On the bike..! ready to go..aku pun dah ready!

 

 

 DSCN0202

Perghhh..! pose ganazzzz Wan Stoner & Din Monster

 

 

 

DSCN0203

Adik Hotek - Senyum girang bile nampak aku capture gambiran

 

 

 

DSCN0204

Kay – dgn Arnab Putih nyerr

 

 

 

 

DSCN0205

..masing2 dah tayargolek.

Ok lah..aku pun nak tayargolek jugak..kang amik gambiran diorg jer last2 kene tinggal. Ini ler lumrah..  :(

 

Gambiran on the bike..

 

Group motor tonggek ade hal skit..busy isi minyak. Motor mcm kitorg jer steady hehe

DSCN0206

Wan Stoner lagi..ni time slow boleh ler dapat capture. Kalo tak jangan harap ler..susah wooo nak layan corner + nak amik gambiran! Amat bahaya..!

 

 

 

 

DSCN0207

Peace..!! cehh..mentang2 tadi dah tgk gambiran..skg repeat lagi. OK dapat!

 

 

 

DSCN0208

saling kejar mengejar..

 

 

 

DSCN0209

“Aku nak jugak Han..!! Peace…!”

 

 

 

DSCN0210

Tudiaaa..2 Monster tengah meratah Karak!! Turun lagi boleh tuuu.. :D

 

 

 

DSCN0211

Lepas tu..aku start dgn style aku..slow and steady je kat belakang. Kalo rasa nak layan baru speeding skit. Diorg dah jauh kat depan tu..

 

 

 

DSCN0212

..and now, aku muncul lagi..hehehe

 

 

 

DSCN0213

..ok…aku biarkan lagi diorg layan corner.

 

 

 

 

DSCN0215

Melalui terowong..

 

 

@ Tol Gombak

 

Stop jap kat sini..memey port untuk berhenti rehat lepas layan Karak. Errr..Wan Stoner nak banjer Ais Krim calung kat sini..slurrrp!!

 

 

DSCN0217

Legaaaaa..! lepas dah ujian Karak dgn Monster..

 

 

DSCN0218

Tampal skit muka aku sekeping.. :D

 

 

 

DSCN0219

Tetiba ade sorg ‘Lady Biker’ berhenti dengan ZX14..wuhuuuuuuuu..! Gempak!

 

 

 DSCN0221

Ducati Monster 795 jadi tumpuan sekejap..

 

 

DSCN0222

Tapi bile Ducati 1198 park kat sini…aishhh! semua tuju kat motor ni pulak dah.. :D

 

 

 

DSCN0223

Sebahagian motor2 yang ade time ni..

 

 

 

DSCN0224

Ok..ni gambiran last Ducati Monster 795..bukan ape.. nanti  jemu :D

 

 

DSCN0225

E’elehhh..kecik nye puting balancer handler bar Ducati ni?? kedekut! kehkehkeh..

 

 

Ok la beb..mcm tu ler stori short ride “Monster meratah Karak”. Tajuk je gempak..tapi diorg kata masih baru lagi..masih dalam process membiasakan diri dengan jentera baru. Tak pe beb..pelan2 kayuh..ikut limit masing2 eh..!

 

Jumpa lagi dalam lain2 ride selepas ini. Thanks for reading beb!!

 

Adios,

Han

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com