Kapar Motors

Archives

28

Items For Sale!!

TayarGolek.Com Thursday, April 26, 2012

Jom shopping..!




Submarine socket charger + Holder
CODE: TG001
 



**********************************************************************************************************


Waterproof GPS Holder
CODE: TG002









Harga: RM80 per unit.
Postage: RM6 (Sabah/Sarawak : RM9)








**********************************************************************************************************
VOLTMETER



CODE: TG003





Cara penyambungan:
1. Terdapat 3 wayar iaitu Hitam, Biru dan Merah
2. satukan wayar biru dan merah dan sambung ke terminal positiv
3. wayar hitam disambung ke terminal negativ
4. jika sambungan terus ke bateri, semada enjin dihidupkan, volmeter akan memberi bacaan 14.+ Volt, kalau di tap dari lampu kecil bacaan akan berada dalam lingkungan 13.+ Volt.

Bagaimana mengetahui keadaan bateri anda ok

1. Bacaannya tidak kurang dari 12V bila enjin di hidupkan, ini menunjukkan ada aktiviti mengecas beteri, jika kurang maknanya samada beteri  atau rectifier atau coil anda sudah kong.

2. bacaan tidak terlalu tinggi lebih dari 16V.. beteri boleh rosak jika berlaku over charge.





Harga: RM55
Postage: RM6 (poslaju) / Sabah & Sarawak: RM9








*****************************************NEXT ITEM************************************************

Throttle Assist
CODE: TG004






* Relaxkan tangan anda
* Tak perlu pulas dalam keadaan 'cruising'.








Harga: RM20
Postage: RM6 (poslaju) / Sabah & Sarawak: RM9




*****************************************NEXT ITEM************************************************


Universal GPS Holder
CODE: TG005




Harga: RM25
Postage: RM6 (poslaju)  / Sabah & Sarawak: RM9



*****************************************NEXT ITEM************************************************



Motorcycle Intercom (Wired)
CODE: TG0066

* Anda boleh berkomunikasi dgn pembonceng.





Yang akan anda dapat:
1.  1.4m headphone with mic (2pcs)
2.  Motorcycle Intercom
3.  0.95m Audio Cable
4. User manual
5. Sumber kuasa: 2x bateri AAA ( tidak dibekalkan)

Harga: RM65
Postage: RM6 (poslaju)  / Sabah & Sarawak: RM9



*****************************************NEXT ITEM************************************************






Gel Seat (for Rider & Pillion)



CODE: TG007


* Lebih selesa untuk tunggangan jarak jauh.






Harga: RM200 (Rider)
Harga: RM180 (Pillion)
Postage : RM6 (poslaju)  / Sabah & Sarawak: RM10
Postage: Rider + Pillion = RM10 / Sabah & Sarawak: RM18
*Special Price utk pembelian Gel Seat Rider + Gel Seat Pillion





*****************************************NEXT ITEM************************************************



Camera Holder

CODE: TG008






Harga: RM90
Postage : RM6 (poslaju)  / Sabah & Sarawak: RM9




*****************************************NEXT ITEM************************************************
Marine Socket
 CODE: TG009

*Sesuai untuk motor spt LC135, Scooter, Versys1000
* Power Outlet untuk charger handphone/GPS



Harga: RM45
Postage : RM6 (poslaju) / Sabah & Sarawak: RM9






*****************************************NEXT ITEM************************************************


Charger Socket
CODE: TG010





Harga: RM30
Postage : RM6 (poslaju) / Sabah & Sarawak: RM9





*****************************************NEXT ITEM************************************************



Safety Reflector (Cyclist/Motorcyclist)
CODE: TG011







Reflective Vest untuk:
1. Penunggang motorsikal
2. Penunggang Basikal
3. Pekerjaan yang melibatkan lalulintas
4. Pekerjaan di tempat gelap

kelebihan:
1. Mudah digunakan
2. boleh dilaraskan
3. Tidak panas seperti vest keselamatan yang lain
4. Untuk penunggang motorsikal, reflector ini tidak menggelepar pada kelajuan tinggi yg boleh merosakkan relectornya.

Warna:
Availability:
    Hijau - available
    Putih - available
    Oren - available

Harga: RM30
Postage : RM6 (poslaju) / Sabah & Sarawak: RM9



*****************************************NEXT ITEM************************************************


Bar End Side Mirror

CODE: TG012








*Limited Stock.

Harga: RM200 
Postage : RM6 (poslaju) / Sabah & Sarawak: RM9

**OUT OF STOCK**


*****************************************NEXT ITEM************************************************




Bluetooth Intercom

CODE: TG013



 waterproof intercom for motorcylist




one pair set 
can communicate with handphone, gps or bluetooth mp3
 
 

can communicate in 500m range

Harga: sila email/call/Whatsapp


*****************************************NEXT ITEM************************************************




GPS Waterproof

CODE: TG014


Bagi anda yang mahukan sebuah GPS yang tahan cuaca baik hujan mahu pun panas, GPS ini memenuhi keperluan anda. boleh digunakan pada motorsikal dan juga kereta.

  boleh juga dipakai di kereta 


 Aluminium handle mounting








memang aku kena pastikan ia waterproof sebagaimana yang di promote kan.. bila dah rendam ni pun still function.. so betullah dia ni class IPX7.

Harga: RM650










Cara Tempahan/Pembelian:






1. Nyatakan Item, unit. Cth: throttle assist - 1


2. Detail anda: Nama, Alamat & No. H/P.


3. Email kepada han@tayargolek.com atau Call/Whatsapp ke +60126955792 - Han


Nombor account akan diberikan sebaik tempahan diterima.

3

Konvoi Kembara Bumi Suci 2 @ R&R Simpang Pulai

TayarGolek.Com Wednesday, April 25, 2012

Yoooosssshhhhhhhhh...!!

Salam Sejahtera beb..!



Sambungan al-kisah Kembara Bumi Suci 2. Kali ni aku nak bawak korang ke R&R Simpang Pulai yang merupakan tempat "1st refuel" konvoi KBS2.


IMG_8294

 OK..ini last gambiran yang sempat aku capture sebelum pegi ke arah RED VERSYS + siap2 dengan riding gear untuk start tayargolek ke Simpang Pulai. "errr..ride sampai border pun caraaa gak nih..!". Tapi tak bawak passport daaa.. :(


Tayargolek time..!!

So ride kali ni..aku (Han) dengan Fahmi jer. Rakan2 VOG yang ramai2 tadi..siang2 dah hilang. Takpe..biar diorang jalan dulu. Kite jumpa kat sana jer nanti..


IMG_8295

Ride bermula..kitorg sangkut kat traffic light sebelum masuk ke Guthrie H/way. 




IMG_8296

Motor BMW aje.. :P





IMG_8297

Perjalanan pagi tu memey lancar. KBS2 dah jauh didepan dengan bantuan Polis Trafik bagi melancarkan perjalanan.






IMG_8298

 Sempat lagi aku capture Kereta Polis Trafik yang escort kitorg pulak..huhu (perasaan abis).


Konvoi motorsikal KBS2 dah hilang dari pandangan..taktau ler berapa speed diorg bawak time tu.
 

IMG_8299

 Sampai satu ketika..aku mula memotong bro Rizam yg membawa 4x4. Nampak relax jer..mana tak nyer, yang lain2 berpeluh2 dengan riding jacket..dia plak sejuk kene aircond..hehe.

p/s: gurau je eh bro..






IMG_8300

 Skg dah pun sampai tol pertama h/w Guthrie. 





IMG_8301

VVIP..Memandang Polis Trafik yang mengiringi konvoi KBS2 membuka laluan tol..kitorg tumpang sekaki ler. Hari ni jer tau..hari2 lain lain ikut lorong motor ;)



 


IMG_8303

 Agak santai ride pagi ni..masing2 aku nampak duk layan sentimental jer. Tapi tak tau ler lepas ni..






IMG_8304

 on the bike..! KLR in action..








IMG_8306

 Dah alang2 nak ride santai..aku & Fahmi follow brader yang bawak KLR ni.


 





IMG_8308

 ..ade gak beberapa buah motor Ducati time ni. Antara gambiran yang sempat aku capture..Ducati Hypermotard. 






IMG_8309

 Cuaca yang tadi cerah yang amat..alih bertukar pulak ke mendung. Tapi mendung2 manje laa..








IMG_8310

 Motor2 BMW mula memotong..






IMG_8312

 Ekceli..aku slowdown sebab nak capture moment time ni jer. Lagi pun depan tu dah tol dah..



@ PLUS Highway

IMG_8313

 Lepas je tol tadi, kitorg mula memasuki laluan ke PLUS highway. Haaa..time ni ler baru nampak belang masing2. Kalo tadi duk rilekss jer..kat sini (PLUS) diorng dah mula meroket! Bedesup-desup..!

 
 Memula..aku bajet2 macam nak bawak rileks gak..tapi fikir punye fikir "kang slow2 sangat nanti..kang sampai Simpang Pulai konvoi KBS2 dah blah pulak.."
 




IMG_8314

Last2..kitorg maintain speed 150-160kmj jer. Tak laju pun..compare "diorg" yang lain2 tu...fuhhhhhh! makan asap tayar ler..



Sempat lagi capture gambiran on the bike time ni..kasi layan jer lah walaupun tak berapa cun sgt..


IMG_8316
   
IMG_8318
 
IMG_8320
 
 IMG_8321
 
 IMG_8322

 .......perghh! semua BMW jer nih..huhu.




Skg..tinggal ler aku & Fahmi - 2 buah motor ke R&R Simpang Pulai.

IMG_8327

 Cuaca dah mula gelap beb..hujan rintik2 dah mula turun. Satu benda jer aku risau time ni..takut tetiba hujan lebat, kene selamatkan kamera la beb..






IMG_8329 

Highway clear..




IMG_8332

 Skg cuaca panas balik..legaa. Nasib baik tak hujan lebat beb..






IMG_8333 

Bukit batu kapur ni memey aku suke amik..walaupun banyak kali lalu. Nice view ler..cuma RED VERSYS jer belum berpeluang untuk dapat gambiran berlatarbelakangkan bukit ni.




@ Simpang Pulai


IMG_8339

 Aku & Fahmi sampai di R&R Simpang Pulai kire pukul 10.45pagi. 



IMG_8341

 1st thing..kene isi minayk dulu. Lepas isi minyak nak rehat lama mana pun ..no problem.


Nasib baik ler sampai sini..diorg tak blah lagi..hehe. Ramai yang sampai lebih awal..al-maklum ler semua kaki berdesup..! :). Anggaran kasar jumlah motorsikal yang berada kat sini..ade ler dalam 30 buah motor.



IMG_8343

 ..siap isi minyak, kasi parking RED VERSYS elok2..




Jom..kite tengok keadaan time ni @ Simpang Pulai.



IMG_8344

Motor yang memey yang jelas kelihatan kat sini rata-rata adalah....motor ape? aaa..teka sendiri..







~ Break time~

Masa di Hentian Sebelah Simpang Pulai banyak dihabiskan untuk berehat + mengisi minyak.  So aku pun nak rehat gak + minum air..kerak teking beb!

IMG_8346

Sembang-sembang pagi " laju betul ler ko bawak motor tadi".. agaknye ler..hahah


 Layan gambiran jer la yer..

IMG_8347


IMG_8348


IMG_8349
 

IMG_8351








IMG_8352

 penuh parking di depan pintu masuk Petronas time nih..


 

 

IMG_8355

 opppss..! ni bukan motor peserta KBS2 yer..:). Tapi..bakal peserta KBS nanti..hhehehe







IMG_8356

 ni diaaa..motor Pok Teh. Tapi tak jumpa lagi Pok Teh ni dari tadi..







IMG_8357

 Wazi pun ade..







IMG_8358

Cuaca nampak mula gelap..agak susah skit nak jangka.








IMG_8359

Akhirnya..dapat gak jumpa Pok Teh ni. Ni wakil dari Setia Alam ni..hehehe


Lepas ucap Selamat Berjaya + Selamat pergi & balik kpd Pok Teh, Abg MAn mula beri arahan  bersiap2 untuk perjalanan seterusnya.

Aku rasa ade ler 15-20 minit lepas sampai..baru ler diorg bersiap.


 IMG_8360

Masing2 bersiap..next stop nanti adalah di Juru.




~On the bike..!!~

Detik-detik para peserta KBS2 semasa membuat persiapan sebelum tayargolek meninggalkan hentian sebelah Simpang Pulai.


 IMG_8361

Dato' Syed dah ready dgn V-Strom nye.

  

 IMG_8362
Iskandar dgn F800GS. 

  

 IMG_8363

  Ustaz Hatta yang sememey nye tenang..walaupun dia kata nebes! :)



 IMG_8364

Perhh..! byk betul barang..dia punya berat tu mcm mana ler agaknye..??  




 IMG_8365

..peace yoo..!





 ~Kasi susun motor dulu~

Time ni memey masa yang aku tunggu. Masa untuk mendapatkan angle atau shot yang terbaik laa kononnye. Sebab masa kat TWG agak ramai..so mana yang sempat jer.


 IMG_8366

Dato' Syed & Abg Man..









 KBS2 simpang pulai

 ..dari sudut depan pulak. Camera dari bawah menghala ke atas. Nasib baik ler G11..tak payah nak tonggeng2..




 IMG_8368

 Gambiran ala2 HDR..




IMG_8369

 Masih lagi menunggu para peserta yang lain2 berbaris dgn motor masing2..





IMG_8370

 Hampir semua dah siap..Abg Man memulakan tayargolek diikuti dgn yg lain2.



Tayargolek time..!

IMG_8371

..dan inilah saat semasa meninggalkan Simpang Pulai..







IMG_8372

Sebuah demi sebuah motorsikal peserta KBS2 mengambil giliran..




 


IMG_8374


IMG_8375

IMG_8376



IMG_8377


IMG_8378

..dalam banyak2 gambo yang aku capture, aku rasa ini ler gambiran yang nampak wajah Bro Hismal tersenyum lebar.. :D








IMG_8379
...close-up skit..! 








IMG_8381

..dan gambiran terakhir - Pok Teh on the bike..!





IMG_8384


IMG_8385

  Selepas KBS2 hilang dari pandangan, baru ler rakan2 bikers  yang berhasrat utk turut serta mengiringi konvoi KBS2 sehingga ke border start tayargolek. 

Aku? 50-50 lagi ni..hehe

Tapi sebelum tu..jom ushar jap ape gift yang aku dapat dari TWG.


IMG_8387

Ini ler dia..dapat T-Shirt "Kembara Bumi Suci" tu yang penting.. :D



Konvoi KBS2 pun gerak.. Sama-sama kite doakan agar perjalanan rakan2 kite dalam mengejar matlamat dan mencapai misi mengerjakan Umrah dengan menggunakan jalan darat, tiba dengan selamat..dipermudahkan segala urusan.


OK..abis dah citer pasal ride mengiringi Konvoi Kembara Bumi Suci 2 di Simpang Pulai.

Lepas ni apa mau bikin??


Aku tambah lauk sikit laa yer..sebelum tamatkan stori KBS2 flag-off ni. Kemana kite?

Kite ke ..Gopeng jom! Kite pegi umah parent salah sorang rakan VOG.



@ Rumah Parent Bro Chon.

IMG_8388

 Sebenarnya Chon jemput kitorg makan kat rumah mak dia..pekena Laksa . So kitorg pun singgah ler kejap. 



12 buah motorsikal Versys kesemuanya..CBU ada..CKD pun ada..


IMG_8389

 IMG_8392

IMG_8390
 
IMG_8391

Ni jeep layan off road nih..


 
IMG_8393

amboi..diorg siang2 dah amik port dulu.. :P


IMG_8394

 ni la dia Bro Chon..



IMG_8395

 ..kuah laksa yang kebabbomm...! kebabbbor..! memey sedap...!





IMG_8397

..makan time..masing2 tunduk jer! Semua pukul habis laksa tu..

So dipendekkan citer, lepas makan sembang2..diorg akan meneruskan ride untuk memanjat ke Cameron Highland. Tapi aku tak ready ler nak panjant Cameron layan corner time tu..hehehe. Tu pasal aku tak join diorg..

Maka dengan itu, aku & Fahmi ( 2 motor jer) akan shoot terus balik ke KL...

Itu ler serba skit sambungan ride 'escort' KBS2 sehingga di Simpang Pulai pada 21 April 2012..setakat ni jugak ler espisod pasal KBS2 di TayarGolek.Com. Terima Kasih kerana sudi membaca..

Jumpa lagi di ride yang akan datang..

Adios,
-Han-

















 
Copyright 2010 TayarGolek.Com