Kapar Motors

Archives

3

LIVE REPORT: INDOCHINA EXPEDITON - Day 11

TayarGolek.Com Monday, December 17, 2012

Yooossshhhhh...!
Salam Sejahtera semua..

Dah semakin hampir ke pengujung ride ni..mental pulak dah semakin relax. Semalam merupakan hari ke 11 dlm misi INDOCHINA EXPEDITION.

Update skit pasal ride pd hari ke 11..

Selamat sampai di border Dannok kire2 8.00mlm++ Kitorg bergerak dari Prachuap Khiri Khan ke Dannok sekitar jam 9.00am local time dgn jarak sejauh 735Km.

Trafik sgt baik..jalan pun baik  cuma skit bumpy di area Surat Thani. Tu biasalaaaa kannn..

Dah lama tak kene hujan sepanjang ekspedisi..akhirnya riding gear n motor mcm kene laundry masa kitorg di Patthalung. Hujan lebat sehingga ke Hat Yai...hampir 200km..

Kitorg terpaksa menukar plan dr bermalam di Dannok ke Hat Yat sebab hujan punya pasal ler..hari pulak dh gelap. 20km seblm masuk ke Hat Yai..hujan berhenti pulak dah. Keadaan jalan pun kering..so decide skali lagi utk shoot ke Dannok.

Legaaaaa..bile dah berada di border. Sebelah je tanahair ku..hahaha.

Pagi ni akan masuk Malaysia. Harap urusan border semua ok. Dijangkakan sampai Setia Alam sebelum 5ptg..

So kengkawan...jumpa nanti yer...

Gambiran..dah tak tau nak amik gambiran ape..hahaha

Adios,
Han
Updated from Dannok, Thailand

0

Live Report: INDO-CHINA EXPEDITION - Day 10

TayarGolek.Com Sunday, December 16, 2012

Yooossshh..!

Salam Sejahtera semua rakan2 bikers di Malaysia.

Diam tak diam..tinggal 2 hari lagi INDOCHINA EXPEDITION bakal menamatkan misinya. 12 hari bakal berakhir..dan jika semua berjalan lancar seperti yang dirancang, InsyaAllah..17 Dec 2012 kitorg akan sampai di tanahair.

Dapat info dari Cikgu Pojul tadi..kawan2 plan nak  menyambut dan tunggu kepulangan kitorg nanti di Setia Alam..tak sure lagi samada di Mk Fathima atau Suria Teh Tarik. Ape2 pun..tqvm utk semua diatas sokongan. Gue amat2 menghargain sama kalian semua..hehe.

Aku nak update skit pasal ride di hari ke 10..target hari ni untuk sampai ke Bangkok dan keluar dari Bangkok seawal  yg mungkin. Dgn sebab tu..kitorg terpaksa push skit utk checkout hotel seawal 4am.

Imagine dgn tido 3-4jam sehari..dan hari ni 4am dh tayargolek. Kalo tak..sure sangkut dgn traffic. Bawak moto dgn keadaan yg mengantuk sgt..melayang2 weiii..

Tiba di Bangkok pukul 7am about 3hrs tayargolek..phieww. Lega..! Lebih lega bile dah menyeberangi Chao Praya dgn feri..o

Skg kitorg berada di Prachuap Kiri Kanan. Sejauh  540km utk hari ke-10 dgn 10jam riding.

Sedikit gambiran utk hari ini..mana yg ade kt henpon je la yer..

So tu je la kot update utk hari ni..

Adios,
Han
Updated from Prachuap Kiri Khan

6

L ive Report: INDO-CHINA EXPEDITION - Day 9

TayarGolek.Com Saturday, December 15, 2012

Yooosssssshhh...!
Salam sejahtera semua..

Errr..dgr  citer Piala Suzuki Malaysia kalah ke dgn Thailand? Tak dan nak nengok la game tu..tau info pun dari updata rakan2 FB..

Ok la...dipendekkan cerita ride dihari ke 9. Ehhh..dah hari ke 9 ke? Mcm tak percaya..tp kene percaya. Dah semakin hampir dgn tanahair tercinta dan family tersayang..hehe.

Ride hari ni agak simple..agak boring skit sbb takde ape yang menarik. Target kitorg untuk masuk Thailand sebelum gelap..dan urusan keluar dari Cambodia selamat tanpa sebarang masalah.

Alhamdulilah..semuanye ok ok belaka. Target nak overnite sampai wattana nakhon tak tercapai. Sebabnye..stuck dgn traffic di Phnom Phen satu hal..condition jalan pulak teruk..jalan bumpy..kalo bumpy je ok la kot ni siap dgn berlobang-lobang pulak..adeiii.
Paling risau bile kenderaan dari arah depan makan jalan..laju pulak tuu. Tak pasal2 le kitorg kene mengelak atau beri laluan. Kalo tak kaluu..sendri mau ingat lah..

Time break..org tempatan tetiba datang ushar2..belek2 motor kitorg. Ramai peminat motor besar kat siini..sibuk tanya itu ini. Layan je ler..tp tak semua apa yg kitorg bagitau tu bsetul. Pandai2 le nak hidup kat tempat org..hehe

Yang penting kitorg dh berada kat Thailand kire2 6km dari border. Pagi ni kene push skit atleast sampai Bangkok sekitar pukul 6pagi local time.

Ok..nak tido dulu..pagi ni schedule kene bangun pukul 3pagi. 3 jam je tido..huhu.

Sedikit gambiran dihari ke 9..

Thanks for reading ;-)

Adios,
Han
Updated from Aranya Pratet, Thailand

3

Live Report: INDO-CHINA EXPEDITION - Day 8

TayarGolek.Com Friday, December 14, 2012

Yoooosssshhhh...!!!
Salam sejahtera semua..

Pagi tadi kitorg meredah traffik masa nak keluar dari Saigon. Fulaweiii..! Memey  terbaikk beb..! Imagine ye..kat traffic light je beratus motor berbaris panjang. Dah mcm konvoi motogp le pulak..haha. Gambiran tu kt camera..so tak dpt publish kt live report skg. Tunggu full report eh..

Btw, kitorg skg dh berada di Phnom Phen, Cambodia. Selamat keluar border Vietnam-Cambodia (Bavet-Moc Bai) tanpa sebarang masalah. Masalanye cuma nak keluar dr Vietnam kene beratur panjang + berterabur..kejP suruh beratur sini..kejap sana. Last2 upah 'ulat' bayar 5USD..setel urusan. Skip time...hehe.

So total distance hari ke-8 dari Saigon ke Phnom Phen kire2 240km. RED VERSYS & DUSKY BLACK FJR sekali lagi menyeberangi Sg.Mekong utk kali ke-2 menaiki feri...wihuu. Sampai Phnom Phen agak awal..so kitorg tour sekejap pusing2 town dan yg paling penting...kitorg pergi Toul Sleng Museum..yang tu aku citer panjang2 nnti yer.

Sedikit gambiran utk hari ke-8..

Sekian..melaporkan..kehkehkeh..

Adios,
Han
Updated from Phnom Phen, Cambodia.

4

Live Report: INDO-CHINA EXPEDITION - Day 7

TayarGolek.Com Thursday, December 13, 2012

Yooosshhhh...!
Salam Sejahtera semua..

Untuk hari ke-7 misi INDOCHINA
EXPEDITION, kitorg dah pun selamat sampai di Saigon aka Ho Chi Minh kire2 pukul 7.00mlm waktu tempatan. Tayargolek agak lewat skit sebab kitorg pergi melawat ke Champ Temple sekitar Phan Thiet.

Sebelum ke Saigon..kitorg redah kejap offroad al-padang pasiruuuu...hahaha. Akhirnye....RED VERSYS rebah dipadang pasir...ADV la kononnya..hahaha

Perjalanan ke Saigon kire2 300km agak smooth pada awalnye tp I tell you aaaa..the traffic when we reached at Soigon city is very very very dammmmmmn crazy! Banyak gilerrrr motor beb...! That is Saigon...phiewwww! Gilerr lahh..

Ok..cukup kot Live Report utk hari ke-7 yer. Esok kitorg akan keluar dari Vietnam dan akan masuk ke Cambodia utk misi pulang ke tanahair tercinta. So, buat family kitorg yang tercinta..tunggu yerrr..hehe

Sedikit gambiran utk hari ini..

Adios,
Han
Updated from Saigon, Vietnam

1

Live Report: INDO-CHINA EXPEDITION - Day 6

TayarGolek.Com Wednesday, December 12, 2012

Yooosssshhh...!

Salam sejahtera semua..

"GOOOOOD MORNING VIETNAMMMM!!"..walaupun dh malam..tp gambiran n ride bermula awal pagi tadi.

Dah pun masuk hari ke-6 dah kan? Mcm tak caye jer.. Patut ler kitorg masing2 rindu sangat2 dgn family.. Thanks  very vwery much to our family lah yer becoz of their understanding n support to make our dreams come true.

Ok..hari ke-6 bermula dgn baik..dah berakhir pun dengan baik. Kitorg start tayargolek dari Kien Duc ke Phan Thiet seawal 8.00pagi local time.

Apa yang menarik hari ini..pasal keadaan jalan memey lebih baik dari semalam. View? Supeb view beb..!! Rasanya lebih cantik dari Laos. Tak sangka pulak route yg kitorg lalu tu view gunung ganang..tasik..empangan... memey terbaikkkkkkkkkkk...! Very fantastic...wihuuuuu..! Dgn view tu dpt serba sedikit dpt cover semula kepenatan semalam..

Ape2 pun dugaan tetap ada..nak citer ke tak erk? I tell u all later la ehhh...hehehe..mcm tak biase pulak.

Alhamdulillah..kitorg selamat sampai di Phan Thiet pd pukul 6.00ptg++ local time..setelah meredah traffic + mencilok..mengelak..mcm2 ler. Tapi tu ler cara memandu/menunggang motor kt Vietnam. Nak tak nak kene ikut gak rentak diorg..hehe

Ade beberapa keping gambiran..moment di hari ke-6.

Esok kitorg akan ke Saigon pulak. Sebelum tu akan singgah ke satu tempat yg dh lama kitorg idamkan. So tunggu live report hari ke-7 esok..

See yaaa..

Adios,
Han
Updated from Phan Thiet, Vietnam

1

Live Report: INDO-CHINA EXPEDITION - Day 5

TayarGolek.Com Monday, December 10, 2012

Yoooosssh...!

Salam sejahtera semua...

Ape khabar semua pembaca yang dihormati lagi dikasihi..? Harap semua ok.

Update skit dihari ke-5 INDO-CHINA
EXPEDITION.

Tepat jam 10am waktu Malaysia..RED VERSYS & DUSKY BLACK FJR telah selamat melepasi border n segala urusan border Vietnam..walaupun tahun ni ade sedikit perubahan peraturan membawa masuk kenderaan ke Vietnam. Thanks to Eileen and Ruby selaku tour guide yang menguruskan paperwork kitorg.

Dengan rasminye jugak bendera Vietnam SAH di motor kitorg...wihuuuu..!

Ride hari ni bermula dari Bavet ke Ba Moun Thout..sejauh kire2 350km. Tp..expectation nak sampai awal tak kesampaian. Keadaan jalan pada mulanya adalah baik..tp lepas tu..perghh! Lebih teruk dari Laos. Almost 250km adalah offroad..dgn traffic lagi yang...very very teruk laaaa.haiyooooo! Penunggang motorsikal dan driver lori..bas..kereta lebih kurang je mcm Cambodia. Suka hati2 diorg masuk simpang...langgar traffic light merah..errrr nak citer panjang ler...heheh.

So takdan nak sampai ke destinasi..terpaksa overnite selepas meredah hampir 300km yg mana kiraan kasar 250km adalah offroad dan berbukit bukau..kat situ lah trafik teruk giler..

Nntilah aku citer lagi..letih ni..bukan main2 punye letih ni beb...siyesssss! Hahaha

Ade gambiran skit untuk hari ni..

Adios,
Han
Upated from Kien Duc, Vietnam

2

Live Report: INDO-CHINA EXPEDITION - Day 4

TayarGolek.Com

Yooossshh....!

Salam sejahtera semua rakan2 dan family di Malaysia.

Legaaaa...! Puass...! Mcm tak percaya..tapi the hakikat is we are now in Vietnam and our are healhty. Wihuu..! Congrats to me..congrats to Griffin..! ;-)

Ok..aku nak tak nak citer pasal hari ke-5 dulu...kite citer skit pasal hari ke-4 yer.

Plan nak update dah semalam..tp wifi cam haram.
Hari ke-4, kitorg start tayargolek dari Siem Riep ke Bavet which is Cambodia-Vietnam border. What was happen..bajet sampai awal tp akhirnye...nnti le citerr.

Ape2 pun kitorg smpai dgn selamat walaupun hampir2 eksiden dgn penunggang tempatan yang tiba2 buat u-turn..ini memey cara di Baik pemandu..rg beb..baik penunggang motorsikal..all of them are stupid! Kitorg terpaksa alert 200% demi keselamatan dijalanraya.

Tunggulah nanti full stori yer..
Sekeping dua gambiran di hari ke-4.

Ok..penat ni..dari 1st day sampai hari ni tido cuma 3-4 jam jer...

Adios,
Han

1

Live Report: INDO-CHINA EXPEDITION - Day 3

TayarGolek.Com Sunday, December 9, 2012

Yooooosshhh...!

Salam Sejahtera semua..

Sedikit update utk hari ke-3..

Semalam kitorang mulakan tayargolek seawal 6.30pagi dari Bangkok untuk mengelakkan diri dari kesesakkan lalulintas yg melampau di Bangkok.

Selamat sampai di Siem Riep Cambodia kire2 jam 3.30ptg. Terkejut dgn budaya pemandu n penunggang motorsikal di Cambodia yang suka suki dia je nak melintas lah..masuk simpang lah..memotong lah. So new thing we learned yesterday.

Ape yang penting..RED VERSYS dah sampai di Angkor Wat..DUSKY BLACK FJR tak yah citer ler..2nd time masuk Angkor Wat. Sedikit gambiran utk pembaca..


Adios,
Han

1

Live Report: INDO-CHINA EXPEDITION - Day 2

TayarGolek.Com Saturday, December 8, 2012
Yooossshh...!!

Salam Sejahtera semua..

Apa khabar semua kawan2 diMalaysia? Harap semuanya OK belaka.. :)

Sedikit update dihari ke-2 dalam misi INDO-CHINA EXPEDITION (MALAYSIA-THAILAND-CAMBODIA-VIETNAM). Errr..hujan ke kt Malaysia? Kitorg masih lagi di Thailand dengan cuaca panas yang amat. Jika mengikut jadual perjalanan, kitorg sepatutnya dah berada dekat2 area border di Thailand-Cambodia. Tapi..ade hal skit yg perlu diuruskan..so ride bermula agak lewat seperti yang dirancang. Skg kitorg terpaksa bermalam di Bangkok selepas meredah trafik yang amat2 dahsyat selamat 2 jam..non-stop..phiewwwww!! nak sangat masuk Bangkok kan? haaaaa..amik ubat.. hehe.

Tapi ape2 pun Alhamdulillah..semua berjalan lancar sepanjang ride. Ok laa..tak mau stori de mori panjang2. Mcm biasa kene tunggu full report nanti ehh..

Ole-ole skit..dari kitorg dihari ke-2.




Berhenti rehat jap ditepi jalan..lepak kat pondok ler apo laiee. Ni kire2 100KM dari Chumphon.



Ni pulak..berhenti rehat isi minyak 150KM sebelum masuk Bangkok. See? walau dimana jua berada..DUSKY BLACK FJR tetap ade peminat nye. RED VERSYS? hmmm.....nengok je le..huhu




..and the last one. Akhirnya..RED VERSYS & DUSKY BLACK FJR menaiki feri..ehh bukan feri kot? mcm tongkang pecah je..masa ni kitorg tgh cross Sungai Chao Praya untuk tayargolek seterusnya..

Ok dah..letih beb nak update panjang2 nih. Lengoh tangan aku oiiiit.. :P

So esok..kitorg akan memulakan perjalanan dihari ke-3 dari Bangkok terus masuk ke Cambodia di Siem Reap. Tunggu update seterusnya esok ya,,daaa..!


Zzzzzzzzzzzz...

Adios,
Han
- Update from Bangkok-










0

Live Report: Indo-China Expedition - Day 1

TayarGolek.Com Friday, December 7, 2012

Yoooossshhh...!
Salam sejahtera semua kawan2 di Malaysia..

Agak keletihan skit dihari pertama dalam misi INDO-CHINA EXPEDITION. Al-maklum..first day le katakan.

Perjalanan dari Malaysia diawal pagi dgn pemandangan pagi yang agak berkabus..diikuti cuaca panas sepanjang perjalanan sehingga tiba ke destinasi di negara Gajah Putih.

Kitorg sampai Surat Thani agak awal dari yang dijangkakan. Memandangkan waktu masih awal dan cuaca pun baik..so kitorg terus shoot sampai ke Chumphon dgn jarak hari ni 1100km.

Selamat sampai di Chumphon dah..walaupun ade skit masalah. Masalah ape? Nanti ler aku citer dlm full report lepas abis ride ni nanti.

Sekeping dua gambiran utk rakan2 di Malaysia. Tunggu Live Report hari esok yang mana kitorg akan masuk ke Bangkok sampai ke Aranya Phratet-Poipet ( Thailand-Cambodia border).

Jumpa lagi....Zzzzz

Adios,
Han

5

INDO-CHINA EXPEDITION: MALAYSIA-THAILAND-CAMBODIA-VIETNAM

TayarGolek.Com Thursday, December 6, 2012
Yooossshh...!!

Salam Sejahtera semua..

INDO-CHINA EXPEDITION?
MALAYSIA-THAILAND-CAMBODIA-VIETNAM?

Yer..semua tu benar2 belaka.. :)




Untuk pengetahuan semua, mulai hari ni aku takde kat Malaysia dah..dah mulakan perjalanan untuk ride "INDO-CHINA EXPEDITION" selama 12 hari bermula 06 - 17 DEC 2012. Misi kali ini, bakal menjelajah ke 4 buah negara iaitu MALAYSIA-THAILAND-CAMBODIA-VIETNAM

Sama seperti tahun 2011, ride kali ni hanya 2 buah motor jugak. Aku (Han) dan 'my sifoo' Griffin, meneruskan misi mengembara untuk melengkapkan senarai negara Indo-China. RED VERSYS dan DUSKY BLACK FJR sekali lagi beraksi bersama  untuk merealisasikan impian kitorg..


InsyaAllah..pengalaman ride ini akan aku stori de mori nanti selepas balik ke Malaysia.





Doakan kesihatan..keselamatan..  perjalanan dan kejayaan kami agar selamat pergi dan balik ke tanahair Malaysia..


LIVE UPDATE REPORT?
InsyaAllah..Jika ada keizinan dari segi masa dan keadaan..ada ler updatenya tu nanti. Rajin2 le masuk TayarGolek.Com yer :)

p/s: Maaf, tak diwar2kan pasal ride ni sebab tak nak  publisiti :). Inilah cara kami yang "low profile"..hehehe.

Jumpa lagi..!

Adios,
Han

 
 
1

RS Motorsport - Fully check up RED VERSYS

TayarGolek.Com Wednesday, December 5, 2012
Yoooosssshhh...!
Salam sejahtera semua...

Hari ni takde ape sangat nak buat..so aku try buat 'Live Update' utk status terkini RED VERSYS..
Sebenarnya dah dekat 10hari aku tak bawak RED VERSYS baik pegi jenjalan atau pegi balik keje. So hari baru ler bawak pegi pusing2 town. Singgah jap RS MOTORSPORT @ Bukit Tinggi, Klang.


Masa tengah compare mengcompare  voltage antara RED VERSYS dgn salah sebuah ER6F hijau kt sini..alih2 voltage RED VERSYS tak mcm selalu. Bacaan RPM pada 4500 adalah 12.6v. Perghhhh...!! Cuak gile aku..nasib baik ler jadi ngam2 masa kat sini..


Fully check up is in progress..!
1. Magnetic coil - confirm ada problem
2. Service EO & OF
3. Topup coolant.
4. Check Wiring
5. Others..

Bile dapat tau magnetic coil ade problem dan dapat kenalpasti awal2..baru le lega hati den nih..phiewww!


P/s; nasib baik ler RED VERSYS ada voltmeter..dapat detect awal beb. Errrr...Moto ko ado?


Tengah tunggu Lan RS kasi check betul2. Biar dia buat dgn tenang..hehe






Sekian..live report dari RS MOTORSPORT.
Adios,
Han
 
2

Makan Nasi Minyak @ Kunang Kunang Restaurant

TayarGolek.Com Tuesday, December 4, 2012
Yooossshh...!!

Salam Sejahtera semua..

Entry kali pasal ride makan Nasi Minyak. Nasik Minyak? Yup..makan nasik minyak kenduri kawin daaa... :). Cuma bezanya makan nasi minyak ni bukan waktu siang..tp dimalam hari.

Meh la aku citer skit buat korang yg tak sure ride ni bile..dan kat mana. Jemputan makan nasi minyak ni adalah dari Rakan2 TayarGolek.Com jugak..masa TTS Collect t-shirt aritu dia ade bg kad jemputan utk Rakan2 TayarGolek.Com. Majlis ni berlangsung 24 NOV 2012 yg lepas. Mungkin sebab kebetulan waktu tu aku bekerja disiang hari..dan majlis pulak dimalam hari..cun sangat2 la tu! Boleh ler aku menghadirkan diri..

Seperti biasa..kalo timing mengena..aku war2 kat kat Blog TayarGolek.Com & TayarGolek.Com FB page. Takde ler ramai yang join..20++ buah motor jer :)..jer...! hahaha

Jom...ushar skit beberapa kejadian masa kt RV POINT :)

@RV Point - Sehll Tol Jalan Duta.

Bagi memudahkan kitorg berkumpul & gerak sekali..mcm biasa ler kan RV point kene set cantik2 + tayargolek skali. Aku gerak dari Cyberjaya..ngam2 lepas maghrib terus chaltae ke sini..

aku ingatkan ler..tak ramai yang join. Al-maklum..takde ler nak sms sorang2..apa yg aku buat just publish je next event kat www.tayargolek.com.




Timing sampai RV memey cun..ade 15minit je lagi nak pukul 8.30mlm.



Kawan2 yang baru pun ramai..tp ni ler citer kitorg, baru ke tak baru..sembang mcm kawan lama.

Jemputan makan nasi minyak ni secara halusnya..takde pilih2, tak kire le korang dari group mana ke...ride solo2 ke..ape ke..kalo rasa2 nak join tu..join je ler. Tak payah ler nak malu2 siput..:P



Opsss..! kene repeat gambiran :(..tak ready plak katanye :P




Z1000sx suda maiii..






Kat tepi sinun tu ade beberapa buah motor gak tgh lepaking. Ingatkan satu tujuan..rupe2 nye lain2 tujuan..hahaha. Diorg ni dari BSN Bikers..ade event kat Ipoh siang tadi.



..dah semakin ramai lagi yg baru sampai..



Ok geng..! 5 minit lagi tayargolek..!



Group BSN Bikers dah start nak tayargolek.dah..





Deretan motor2 Rakan2 TayarGolek.Com yang dah tak sabo nak tayargolek dah. Lapo pewuk weii..





tudiaaaa..barisan pilion2 yang turut join makan nasi minyak..




On the bike..!!

Ok la..citer banyak tak gune laa..masa pun dah terlebih 10minit dah ni.








bersiap untuk tayargolek ke Gombak.

P/s: Restoren Kunang Kunang pun aku sebenarnya tak sure kat mana..hehehe. Ikut je ler pakcik GPS ni tunjuk.

Jom..tayargolek time!
Aku dah kata dah..semua tak mau duduk depan..nak layan belakang2 je semua. Apo laie..den jugak ler kene jadik lead. Nasib ler..slow mcm siput ler aku bawak korang..hahaha


@ Kunang Kunang Restaurant

Beberapa minit diatas motor (takde ler jauh mana pun)..cuma malam tu agak busy skit. Boleh tahan jugak kenderaan banyak malam tu. Ke diorg ni pon nak pegi tempat yang sama?? kot laaa..haha


Sampai je Kunang Kunang Rest..si Syam ni dah ready tunggu kitorg rupenya..




Hukkkkalohhh..! segak sunggoh la demo ni Sye..(kene bunyik Klate skik..Syam ni kiro saing Mat Yo nii) :P

p/s: kawe ingak demo ni hok jadi pengantin :P


Kite lihat skit keadaaan dikawasan parking Kunang Kunang nih jom..

Sebahagian rakan2 bikers yg sampai awal..dah kenyang dah pun diorg ni :)


Hok ni pulak set2 rakan2 TayarGolek.Com ler..



Hanya berbekalkan cahaya lampu jer la malam2 mcm ni bagi membolehkan nampak batang hidung kengkawan yang lain.. :)


Selamat datang ke Restoren Kunang Kunang..

p/s: Errr...kunang kunang tu sama dgn Kelip Kelip kan? Mcm cipan dgn tenuk dgn tapir jugak ler kan..?

Diorg ni tak nak masuk ke? aku dah kebulur ni..al-maklum baru lepas keje..kekeke (pecah lemak rahsia) :P


Aiiii...abang2 dgn kakak semua. Errr..nak makan ke nak sambung posing?makan?..haa...jom!!



Errr..adakah ini penyambut tetamu? Mungkin tidakkk..!!




Haaaa...nampak? Tuan Tanah..Tuan dan Puan punye Majlis sendiri jemput masuk. Err..gambirannnnn!!


Diorg yang lain mcm malu2 pulak nak masuk. Tak masuk sudaaa..gue masuk in aja deh..


Nak kene ada lead jugak..jom! jom..!!



Belum sempat duduk lagi..dah dapat jajan..goodies dari Pihak Pengantin.

p/s: Jajan - orang Johor panggil jajan ni mcm makanan ringan ler..


"..mana pengantin nyer??" ada pulak suara kengkawan dari belakang..
"makan dulu..baru tengok pengantin..hahaha" ..


meh kite ushar skit keadaan dalam Restoren Kunang Kunang nih. Lepas ni sure ramai ler kot mai sini...dah ade free promosi ni..kehkehkeh. kot laaaaaa..


Ruang yang besar..suasana ala-ala dalam kawasan kebun. Kebun?? 



Tile yang simple but nice design..


Suasana lampu yang tak terlalu terang..agak romantika de amore.. :D


1st thing..cari port dulu..lepas tu baru sembang panjang..


Luas kan? takde ler tergesel2 montot nak berjalan :)


Zone mangkanan..

p/s: mangkanan = makanan


Wooo..mangkanan yang sedap2 semua bertutup. Surprise le konon2 nye kot? hehe



Memey pantasssss bro Basya kite ni..laju selaju V1000 dia tu. Mangkanan..ready atas meja!! hahaha




Woooooooo..! bro Dzuljuri lagi pantasss..V650 je bang..siap makan dah. V1000 tak leh carik makan ler ini machiammm..

alrite..! now my turn get some food. Some?? really...?


Alaaa..ni sikit je ni. Lauk je lebey skit..hehehe. Jaga perut lerrr..


ok..makan time..!!

Maka..bermulalah acara makan memakan..suap menyuap..



Jap..! control skit..almaklum ler ade orang nak amik gambiran time makan. Kang kantoi bukaan mulut time makan..:D




Sori laaa..restoren ni tak bleh sambung table sampai 10-12 table. So kene ler duduk asing2..tapi gambiran utk tayargolek sure ade maa.



Selesaiiii makan..! Pantas bro? "biasalah V1000..!" fuhhh..tenganga jap aku..kagum haha..



Yang jauh kite dekat dekat kan.." haaaa..mai2 gambiran. Esok keluar kat Harian Metro hari Ahad..". Automatik semua bagi pose ala2 manje gituuu..ngeh ngehhhh.

Abg Lan bagi Thumb up tu sebab nasi minyak tu sedap ke....atau V1000 BARU tu sedappp? :P




Table lain pulak...ala sebelah table aku jer. Gambirannn..!

p/s: Gambiran vs gambir...errrr tu 2 benda yang berlainan ehh.. :D.

"oopp..oppp! muka aku takde.." adeh..skali lagi le gamaknye. Razi tetiba muncul nak jugak masuk frame..



Emsem man..bro Vicky pon ado..

err..mana lagi?

Satu table lagi..haaa ni port terbaik untuk bergosip nih.

OK..semua dah clear. Kitorg pakat untuk collect duit sumbangan.

Aku serahkan kat Abg Aziz RB utk mewakili Rakan2 TayarGolek.Com menyerahkan sumbangan kan Syam..siap tampal stiker TAYARGOLEK.COM lagi tu. Nasib baik aku bawak.. :)



Skali lagi..versi tanpa 'flash'..


Nizam "Green Kawa" meng'offer'kan diri untuk amik gambiran pulak.

So..inilah kejadiannye..

Makan sudah..gambiran sudah..sumbangan pun sudah. Errr..tengok pengantin pulak jom..


Ini ler wajah mempelai yang baru disatukan..gambiran tanpa 'flash'. Golap bonar ni..



Selamat Pengantin Baru  - Nur Lisa Atiqah & Mohd Nor..dari kami (Rakan2 TayarGolek.Com)



Sesi bergambiran bersama pengantin..






next..kaum Hawa pulak.. :D

p/s: Siap terangkat2 kaki tu...hahaha. Jangan mareeee..




Last gambiran pengantin..

Macam tu lah kejadian malam 24 Nov 2012 @ Kunang Kunang Restaurant, Gombak. Riuh rendah bileh rakan2 TayarGolek.Com menyerbu masuk restoren ni..memey best diorg ni..sempoiii! Ape2 pun..sekali lagi ucapan TAHNIAH & SELAMAT PENGANTIN BARU untuk Nur Lisa Atiqah & Mohd Nor..dengan ucapan "pelan-pelang kayuh yer" kehkehkeh..

Ok beb..masa untuk balik rumah daaa..tapi tak semuanye balik terus. "alang-alang dah sampai sini, badan pun panas lepas kene nasik minyak..meh le kite memanjat pegi ke tempat sejuk.." haaaaa..tu diaaa. Ayat racun roundup nak panjat Genting. Tapi..mintak maaf, aku memey takde visa langsung panjat Genting malam2 hari :D. Nak ride jauh mana pun takde masalah..tapi yang ni..mintak mahappp! :)

10.00mlm ++..semua tayargolek!! Safe ride everyone..

Tu jer setakat ni..kite jumpa lagi dalam entry yang lain nanti yer..! 

Adios,
Han






 
Copyright 2010 TayarGolek.Com