Kapar Motors

Archives

6

Majlis Berbuka Puasa TayarGolek.Com 2013

TayarGolek.Com Monday, July 29, 2013
Yoooosssshhhh…!!

Salam Sejahtera & Salam Ramadhan.

Alhamdulillah..kurang dari 2 minggu lagi umat Islam akan menyambut Hari Lebaran Aidilfitri. Syukur kepada Ilahi kerana kita masih dipanjangkan umur untuk meneruskan puasa di bulan Ramadhan.

Yer betul..KMS6 punye entry memey belum abis lagi. Tapi aku bagi laluan secara exclusive dulu entry “MAJLIS BERBUKA PUASA TAYARGOLEK.COM” ni sebabnya Edisi Terhad hanya dibulan Ramadhan jer. Kalo lepas raya dah tak syiok dah.. :)

TayarGolek.Com sekali lagi telah 'meng’organize’ satu Majlis Berbuka Puasa bersama Rakan2 TayarGolek.Com pada 27/7/2013 (Sabtu) baru2 ni. Alhamdulillah..penyertaan Rakan2 TayarGolek.Com baik rakan2 yang dah lama kenal mahupun yang baru untuk  turut serta berbuka puasa bersama2 telah disertai seramai 60 orang.



Stori disebalik penyertaan:
Disebalik penyertaan majlis berbuka ni..aku abaq ang, yang ada sanggup terbang dari Jakarta semata2 untuk berjumpa rakan2 yang lain..walaupun pada mulanya keputusan tu 50-50 disebabkan tugas. Allah telah permudahkan urusan mereka..maka dapat lah 2 org rakan yang bertugas dinegara seberang (Saari Z1000SX & Akmal SHIVER) berbuka dan berjumpa dgn rakan2 yang lain bersama2. Terharu aku dibuatnye. Selain tu 3 orang rakan BMW (Apit GSA, Kepet & Kamal) dan anak2 Abg Ha Lam Ya Mim & Kak Rose (4 org)..yang join disaat2 akhir walaupun sepatutnye dah tutup dah penyertaan tu. Tapi disebabkan aku nak diorg sama2 memeriahkan majlis ni.. aku try jugak sedaya upaya kasi adjust..janji boleh join. Alhamdulillah..pihak restoren sanggup terima lagi. So, Terima Kasih semua. 





Lokasi berbuka:
Majlis Berbuka Puasa TayarGolek.Com sekali lagi telah memilih lokasinya yang sama seperti tahun lepas iaitu di Bagan Lalang cuma tempatnye je bertukar. Kali ni di Restoren Bagan Lalang Seaview. Sure ramai yang tau kot? kot laa..haha. Ape2 pun aku kene ucapkan Jutaan Terima Kasih kepada Kak Jue & Abg Lan yang tolong booking & nego untuk harga & menu juadah berbuka. Al-maklum ler..tauke restoren tu jiran selang beberapa rumah je katanya. Jadi, urusannye menjadi lebih mudah dan tersusun. Ape2 pun..mohon maaf jika ada kekurangan. InsyaAllah..aku akan cuba perbaiki dari semasa ke semasa.
1061502_564240316947560_826802059_o





Tajaan dari IKMAS:
Satu lagi..ingin aku war-warkan kepada semua pembaca, IKMAS (Institut Kemahiran Memandu Sepang) telah bermurah hati menaja sebanyak RM300 untuk Majlis Berbuka TayarGolek.Com kali ni. Tajaan ini diberi oleh Encik Zamri Bin Haji Matimin melalui Kak Jue (bos K.Jue daaa). Bagi pihak TayarGolek.Com & Rakan2 semua..kami mengucapkan jutaan TERIMA KASIH buat IKMAS. Dengan bajet RM300 tu..aku telah gantikan sebagai duit raya untuk semua rakan2 yang menyertaai majlis ini. Tak kire lah mak budak ke bapak budak ke..anak2 ke..semua akan dapat. Rezeki untuk 2013..Alhamdulillah.





duit raya2
Kak Jue menyerahan RM300 bagi pihak IKMAS. Terima Kasih  IKMAS & Kak Jue..


Ok..merapu panjang ni. Meh jom..kite ikuti sedikit stori de mori Majlis Berbuka Puasa TayarGolek.Com @ Bagan Lalang pada 27/7/2013.



@ R&R Dengkil
20130727_171417
1st RV di R&R Dengkil ni saja nak kumpul rakan2 yang datang satu hala ke Masjid KLIA. So parking sini jap untuk solat Asar.




20130727_171434
Antara yang join Rv kat sini..Han, Lyana, Akid, Faiz, Pejal Z8, Saari, Tuan Tajul, Zul Tengai, Abg Zaimi dan Pejal IPK.

Kitorg tayargolek ke Masjid KLIA kire2 pukul 5.15ptg






@ Masjid KLIA
P1070248
ok..kat sini RV yang sebenar. Diorg yang nak join ride sekali ke Bagan Lalang akan berkumpul kat sini. Tapi siang2 aku dah bgtau..bg mereka yg bawa kereta boleh gerak terus ke Bagan Lalang sebab jangkaan trafik sesak macam boleh dijangka :)





P1070249
Sorg demi sorang sampai sebelum pukul 6.00ptg. Haa..Azam dari Rawang pun dah sampai. Aku tak sure berapa ramai akan join RV sini..tp yang pastinye tepat pukul 6.00ptg waktu MALAYSIA kitorg akan start tayargolek..hehehe ( info kene teranggg..tak gitu?) :P.







P1070250
Susunan motor yang bakal tayargolek ke Bagan Lalang seketika nanti..





P1070251
close up skit..






P1070253
Ini bukan melepak..tapi menanti kwn2 lain2 sampai :)





P1070254
Masjid Sultan Abdul Samad KLIA





P1070255
P1070257
Sabo..sabo..20 minit lagi pukul 6.00ptg k..hehe





P1070256
Kire2 12 buah motorsikal waktu ni..





pejal sp n tuan tajul
Pejal Z8 & Tuan Tajul (boss Pejal daaa…). Org kuat MPSJ. Mekaseh Tuan Tajul sudi join :)





P1070258
Tu diaaa..Zamwee suda mai. Ni geng2 PULAPOL ni.. :)






P1070259
Aus..1st time join & kenal-kenal..





P1070260
Abam Khai yang emsem..memey tak asing lagi dgn TayarGolek.Com






P1070261
..dan semakin bertambah ramai. haji Deen KLIA pun turun datang jumpa jap. Sebenarnya dari sehari ke sehari nak inform Haji Deen kitorg akan RV sini…tapi kelupaan. Last2 dia nampak motor2 parking sini, kasi terjah..sah Han TG ada..adehh! Thanks Haji Deen..setahun tak jumpa.





P1070262
Haaa…ni nak candid aku le tuww.. :P





P1070263
gambiran skit..dari kanan (duduk): Faiz, Tuan Tajul, Khai, Abg Zaimi, Saari, Rusdi, Azam, Syahmie. Diri (kanan): Akid, Godang, Akmal, Pejal IPD, Pejal Z8, Zul Tengai dan Azri GS800.




P1070264
Tak lama lepas tu..rakan2 BMW dari Shah Alam pun sampai – Apit GSA, Kepet, Kamal. Apit GSA in action..ngee.




P1070265
Turn Kamal pulak..





P1070267
Jojo bersama adik & Parentnye pun baru sampai ( semua bawak motor). Yang berdiri sebelah kiri tu papa Jojo ..Uncle Ponijan.




P1070268
..dah abis salam semua dah Jojo? ngeee..






P1070272
Alrite geng..sabo skit je lagi…






P1070273
Haji Zaki dari Salak Tinggi pun join utk kali ke-2 (kanan skali)





P1070274
Uiikk?..diorg ni tengok ape dari tadi?






P1070275
Aiii..Godang dgn Faiz pun korang ushar lebih2? hahaha…





P1070276
Siapakan gerangannye ini? hehhehe..Aliph & Syikin ;)






hhj deen
Alrite..masa berbual panjang skit dgn Haji Deen. Lama tak jumpa kan.. – pic by Pejal Z8.






P1070277
Motor yang RV sini pun dah banyak..masa pun dah pukul 6.00ptg. So, tayargolek time!

p/s: takde gambiran on the bike pulak kali ni..hehe.

Ape2 pun..jangkaan pasal trafik perlahan & sesak adalah tepat. 2-3KM dari simpang Kuaters KLIA..laluan ke Bagan Lalang amat2 sesak sepanjang jalan. Nasib baik le naik motor..blh cilok2 skit.





@ Restoren Bagan Lalang Seaview, Bagan Lalang Sepang
P1070278  Kire2 45 minit tayargolek..Alhamdulillah, semua selamat sampai.



1061502_564240316947560_826802059_o
Restoren Bagan Lalang Seaview





1070918_564261840278741_693246609_o opssss…! – pic by Pejal z8




P1070280
Susun je la motor kat mana2 ruang kosong..




P1070281
plan asal nak parking dulu tepi pantai amik gambiran. Last2 decide terus masuk kawasan parking. Takut tak sempat..so menyembang la yerr






1071916_564305066941085_607525845_o
Pejal IPD & Erma - Berseri2 muka…ngeee





1083874_564242873613971_323111273_o
Terpaksa susun motor 2 barisan sebab parking penuh..





1019773_564250236946568_2000786471_o
  HsRapid..dpt jugak join. Ganti tempat wife Zul74 yg kene outstation.





P1070283
uiiit? awalnye sembang pasal Koh Samui Repeat..? hehe..mcm ada chance je GS beraksi ke Samui nanti Mal?




P1070284
Wihuuuuuu…!! dah nak buka puasa daaah..




P1070285
Sedikit view sekitar Restoren Bagan Lalang Seaview..





P1070286
Apo laaa agaknye Apit GSA tu sembang. Time2 mcm ni le masa utk tukar2 pengalaman dan info. Lebih2 lagi motor BMW kan..

p/s: tumpang tengok je ler ..hehe





1084782_564239686947623_1749105780_o
Layan tengok je k..





20130727_185616
F800GS…. fuhhh!




P1070287
Aiii…banyak no le gambiran motor ni..jiwa kacau kangg..hahaha





P1070288
tudia…tudiaa..! aku dah ckp dah..Akmal dok ushar + test2 duduk kat GS tu. Adakah Samui nanti? errr…kite tunggu je nanti.


P1070289
..dan lain2 motor termasuk Varadero ni hakmilik Mas (Kakak Jojo). Dahsyatt..!




P1070290
Ni pulak motor Uncle Ponijan..Honda Shadow. Betul tak?



P1070291
Varadero..


1070572_564255850279340_414199141_o wah..! Kak Jue dgn KTM Duke 200 nye. Jangan tak percaya tau..dari pintu masuk simpang Bagan Lalang tadi Kak Jue yang lead..wihuuuuu! caya laa.

p/s: lepas ni kang silap haribulan semua kaum2 ibu bawak motor sendiri. Silap2 haribulan diorg buat majlis buka puasa sendiri..huhu




P1070292
“exercise dulu bro sebelum berbuka..” kata Khai laa..



P1070293
Testing..masa untuk amik gambiran beramai2. Tapi ada lagi yg belum sampai. Yang aku perasan belum sampai lagi – Family Abg Ha Lam Ya Mim, Zul74 & Najib & wife. 4 org terpaksa tarik diri last minute -  Khairi, Borhan, Zayna, Abg Shuib & Mail.



P1020053[2]
Kite kenang balik gambiran majlis Berbuka 2012


..dan tahun 2013:
P1070294
Gambiran beramai2 – Majlis Berbuka Puasa TayarGolek.Com 2013 @ Bagan Lalang.
Tapi nampak mcm serius je semua..skali lagi kot?

P1070295
Haaa….ini machiam la baru ada syiokkk! :)).


Jom ler kite amik port dulu..tggl beberapa minit je lagi nak masuk waktu berbuka..


 
P1070298
Haji Zaki & Wife dan  Syahmie..merenung tajam kat camera giteww..hehe






P1070299
Semua dah amik port masing2. Duduk je mana2 tempat. kitorg conquer 3 baris table.
Jempol la Apit GSA…! wihuuuu..!



P1070301
Peace..peace..yo! Masing2 masih sabo lagi sebab mangkanan tu masih tertutup rapi lagi tudung sajinye..ngeeeee..!




P1070302
Ehhh? mcm mana plak aku ada lam gambiran ni? Tapi ok laa..dpt gak bergambiran dgn kawan2.



P1070303
uiiiii..2 kali pagi tu. Terbaikk..




P1070304
Pusing table jap..fuhh! kene selow2 amik gambiran ni..al-maklum ler..3 lane kitorg conquer




P1070305
Tengah tenangkan diri seketika sementara menunggu waktu berbuka.





P1070306
Kite ke meja lain pulak..haaaa nampak! berseri2 wajah diorg ni. Semua dapat berkumpul..dapat kawan baru. Hepi jumpa kawan2..


P1070307
“Bang…nasik tak masak lagi?” kata Kak Jue…”Ehhh..bukan ke tadi dah masak? abih mana pi nasik tadi? sape yang bedal? “ kata Abg Lan..dah mcm tuan rumah kenduri kawin gamaknye.
p/s: skrip tu acah2 jer.. :P



P1070309
Hah! sedar plak Rusdi ni..aku nak candid dari tepi sebab syiok dgr dia sembang..haha. Ni Leen le ni kasi tau “ tuuu..tuuu..Han amik gambo”.. haha.





IMG-20130727-WA0036
Ehemmm… “Abam Aliph…you makan selow2 tauu..” aku agak2 je le Syikin kabo mcm tu. Ok Liph..kali ni makan seafood + Ikan bakar je. Kalo nak makan nasik minyak..tunggu ko open table k..hikhik




P1070310
Candid – sorang menung jauh..jauh ko menung Zul Tengai? 2 orang lagi ..sebelah2 pun nak wassap..kehkehkeh. Dunia gajet..zaman dah maju derrr..




P1070312 Aim’s Family…Thumb up!




P1070315
Meja tengah pulak..Dzuljuri, HsRapid, Fouzi..gandingan group makan yang nampak mcm mantap. Kalo Abg Duca 848 ada lagi matap..kehkehkeh.




P1070316
“ Pari Ikan Bakar..ni Han” abg Dzul siap angkat lagi ikan pari tu haa..so cam ne? HsRapid , Fouzi & Abg Lan dah tunjuk jempol tu kire OK laa tuu.. :))

Cuba amik gambiran menu kite hari ni..

P1070318
Sotong Goreng Tepung..wahhh!




P1070319
Tuddiaaa…bertenggek2 lauk pauk. Sungguh menyelerakan..!


IMG-20130728-WA0007
Menu penuh untuk setiap 4 orang – 1 hidangan.
1. Ikan siakap 3 rasa
2. Sotong goreng tpg
3. Kailan ikan masin
4. Udang masak cili api
5. Ketam
6. Pari Bakar + sambal asam pencecah 
7. Pepahat cili
8.Air Tembikai 1 jug + air mineral 1 botol besar
9. Buah potong
10.Nasi

Memey menarik menu ni..

“Sekarang telah masuk waktu berbuka puasa bagi daerah….”

P1070320
Belum sempat DJ radio bg abis info daerah mana..Ust. Azri terus memulakan bacaan doa sebelum makan & doa berbuka puasa.




P1070321
Amin..Ya rabbal aalamin.. Tiba waktu untuk berbuka..






P1070322
“e’eehhh..panjang pulak doa Ust. Azri nih” Sabo Faiz..sabo Mal..


Srotttttt..srotttttttt..! aku tengok diorg bedal air tembikai 2 gelas..lepas tu slow plak makannye..hahadoiii!

..dan 15minit berlalu..
P1070323
“Burpppppp..! Alhamdulillah..! licinnnnnn..sedaaaaaaappp..”. Memey sedap masakan restoren ni..aku recommend.




P1070324
Tak caya? Haa..tengok Akmal bagi jempol kat masakan makanan ni..cukup semua rasa. “ Kat Jakarta tak dapat makan mcm ni bro “ kata nye..



P1070325
Ada yang dah settle..ada yang masih relax2 melayan juadah berbuka puasa. Ada juga yang nak tambah nasik lagi..ngeeeeee. Sila2..


P1070326
Muka segar semula..ada gak yang sambil2 pejam2 mata menikmati makanan. Tak gitu Ust. Azri?? heheee…


P1070328
pantang kamera tinggal atas meja..aku plak dicandidnye…


P1070329
Legaaaaaa..dah selamat berbuka.




P1070330
Haa..cam ne Mas & Naz? ok tak makanannye? – Senyum sokmo je tu ok la tuuu kann..kann? :)



Ape yang aku suka restoren ni..diorg ada sediakan surau disebelah restoren untuk muslimin & muslimat berasingan, boleh muat 10 orang dalam satu masa. So, lepas buka takde le kalut nak cari surau. Terbaik restoren ni.

P1070332
Ehhh..Nizam pun ade. Diam2 je tak bgtau nak mai Bagan Lalang. So bergambiran lepas2 buka.


P1070333
Haippp..! pegang perut tu ter”overdos” leteww :P


P1070334
Waaah..! cantek..t-shirt TayarGolek.Com sama kaler..sama design :). Perut cover weiii…tarik napas dalam2.



P1070335
“Eiiii..akak nak masuk jugakkkk” adeiii..macam2 la gelagat. Seronok..! tak pasal2 Jojo jadi jurugambiran





P1070337
Aiii..seronok sembang pasal layan Golf kat Jakarta..hehe



P1070338
Godang & Aliph cuba pasang telinga jap..”weh diorg main golf laa..ko tau main golf tak Godang?” – kata Aliph sambil2 bisik kat Godang..

ok..aku nak lepak luar jap. Join geng berasapan..
P1070339
Takde flash kalu..gelap gulita la gambiran ni..

P1070342
Aloh..aloh rapatnye adik beradik ni..siap pakai t-shirt KMS6 lagi (Keyla, Ad-Din, Aliff dan Umarul). Cayalah untuk Family Abg Ha Lam Ya Mim ;)


P1070343
2 Pejal..


P1070340
Duit raya bro…duit raya..! hahaha…satu signal reminder duit raya suda bagi..


OK…duit raya time!

duit raya

Mcm aku bgtau awal2 tadi..RM300 untuk bajet buka puasa aku gantikan dgn duit raya. Haa..ni diaaa! Belum raya dah dapat duit raya.. :)

P1070348
Santai2 lepak kat luar…


P1070349
Candid tak menjadik..adehh! Tapi posing tu memey ada gaya la Ust.Azri ..ngeee

mana yang lain2?
 P1070350
   Woooooo..sambung ngeteh. Betul gak..lepas2 buka puasa, pekena air panas seround pun menarik..


 
P1070353
Candid… “ Alaaa..Aiii tak ready lagi..skali lagi plisss “ kata Kak Rose





P1070354
Ok, skali lagi “ Haaa..baru blh senyum anggun gituwww” kehkehkeh..




P1070357
Nizam dgn anaknye yang kecik. Andak…? Errr…bile ndak? tunggu Andak belanja Nasi Minyak nanti

Ok beb..pukul 9.30mlm dah..ada diantaranya mula menggerakkan diri balik ke rumah.

P1070358
Blur pulak gambiran ni. Uncle Ponijan..Terima Kasih Uncle & Untie sudi berbuka bersama2 dgn Rakan2 TayarGolek.Com. InsyaAllah..kite jumpa lagi.





P1070359
..dan Mas..ride safe yer! Abam2 tu semua jeles u bawak Varadero.. :))

Lebih kurang pukul 9.45mlm..kitorg decide untuk beransur lah lepas setel semua urusan bayaran kat kaunter.
So ke mana kite?
Lepas ni kitorg nak singgah Bandar Baru Nilai @ BBN Cafe untuk sesi Ngeteh-ngeteh..

Gambiran dari henpon cap ayam ni…ngeeee!
20130727_213904
Gentlemen.. Start you engine..!

20130727_213920
BBN kene gegor la pulak lepas ni..


@ BBN Cafe Nilai.
20130727_223956
  Dipendekkan stori de mori..pekena air panas di BBN Cafe pulak.


20130727_224054
aduh..hancus gambiran pakai henpon cap ayam ni


20130727_224106
Bersusun motor Rakan2 TayarGolek.Com memenuhi ruang parking BBN Cafe..


20130727_224126
  ..dah malas nak amik gambiran pakai camera. Ni le jadiknye..


Kite layan gambiran je la ehh..
20130727_224210  
20130727_224233
 20130727_224303
 IMG-20130727-WA0045
So..sambung ngeteh..sambung sembang2..

 IMG-20130727-WA0046
Pillion lepak satu table sendiri..ade le gosip2 terkini tuu :))


20130728_000023   
Anne pun dtg join ngeteh2..


Dipendekkan ceritanye lagi..masa untuk beransurlah.

20130727_235548
beberapa rakan yg lain jugak mula beransur balik..


20130727_235855
Posing tetap posing..walaupun henpon camera je.


20130727_235924
Humang aiiih..! teghang nya spot lite tuuu..bepinor mate teman..

Maka demikianlah al-kisah stori de mori Majlis Berbuka Puasa TayarGolek.Com bersama rakan2 pembaca dan kenalan.
Jutaan TERIMA KASIH tak terhingga buat semua rakan2 yang menyertai dan sama2 menjayakan majlis berbuka puasa Rakan2 TayarGolek.Com 2013. Majlis ni aku anggap bukan sekadar untuk kawan2..malah aku anggap lebih kepada FAMILY TAYARGOLEK.COM disebabkan keakraban diantara satu sama lain..dah kenal lama malah kalo bergurau tu dah mcm adik-beradik.  Inilah nilai keakraban seorang SAHABAT tidak akan terputus sampai bile2.

Sekali lagi..TERIMA KASIH semua rakan2 dan IKMAS. InsyaAllah..ada rezeki, ada keizinan dari-Nya..kita jumpa lagi di Majlis Berbuka Puasa pada tahun2 seterusnya.

Selamat berpuasa..

Adios,
Han
 
Copyright 2010 TayarGolek.Com