Kapar Motors

Archives

1

Andalas Bikers Open House Raya 2013

TayarGolek.Com Tuesday, September 17, 2013
Yoooossshhhh...!!
Salam Sejahtera semua..

Kite layan stori pasal event pulak kali ni. Stori de mori event kali ni aku akan share skit pasal Andalas Bikers Syndicate (ABS) Open House Raya 2013 yang telah berlangsung pada 7/9/2013 yang lalu bertempat di RS MOTORSPORT, Bukit Tinggi Klang.

Aku sampai agak lewat skit kire2 1 jam selepas majlis bermula seawal 8.00mlm disebabkan hari hujan & menunggu kwn2 lain. Senang citer nak gerak sekali laa..sebab ada yang tak familiar area tu. So, 9.00mlm baru sampai. InsyaAllah, aku akan cover skit stori mana yang ada k.

Sedikit stori de mori Andalas Bikers Syndicate (ABS) Open House Raya 2013 untuk pembaca TayarGolek.Com.


@ RS MOTORSPORT

Jika tahun lepas, aku gagal menghadirkan diri jemputan ke Jamuan Raya ABS..namun kali, masa mengizinkan. Adalah sedikit ole-ole untuk pembaca TayarGolek.Com.

Mungkin ada yang belum tahu Presiden ABS ni siapa...yang tak tau, of coz laa LAN RS. Lama bebeno dia pegang jawatan Presiden ABS nih. Takde ke ura-ura nak gulingkan Lan RS ni..muahahahhaa.

p/s: Lan..gurau je ehhh. Ko tak tahan gurau memey ko 'org tua' yang sebenar..hahahaaaaaa



P1070418



Sampai sini pukul 9.00mlm..motor dah bersusun dah. Lim hap Chai aku nampak mula bagi signal untuk susun motor yang disediakan. Terbaik lah..!



P1070449

Info yang aku dapat, jemputan untuk majlis ni kire2 400 orang. Tapi mungkin cuaca tak begitu mengizinkan..mungkin ramai yang bawak kereta. al-maklum ler..bawak family takkan nak redah hujan naik motor kan..





Pendaftaran:

Sebelum  makan, kitorg kene register dulu nama. Dari situ, semua yang mendaftar akan mendapat nombor untuk cabutan bertuah. Hmmm...citer pasal cabutan bertuah ni, aku dari dulu lagi tak pernahnye bertuah..hahhaha. Takpe...kite tunggu je nanti k.





P1070420

Ni dia tempat pendaftaran..kasi tulis nama, lepas tu amik nombor. Wahhh..! Abam Billy jadik AJK pendaftaran ler...kawtim skit blh bro? :))




P1070435
"Han..ko amik gambo aku banyak2 kang nanti aku glemer pulak.." kata Billy..hehehe. Bukan ape Billy..lama giler tak jumpa ko nih..kasi up satu keping gambiran lerr..





P1070436

Selain pendaftaran, booth yang dibuka untuk semua jemputan juga berpeluang untuk membeli t-shirt ABS. Spray rantai jugak ada jual..yg mana sesak2 rantai kering tu blh le beli sebotol dua mlm tu. Duit2 jualan nanti akan dimasukkan ke dalam tabung ABS untuk event2 akan datang.


P1070505

Lai...laiiii..! sapa yang belum ada t-shirt ABS bleh tapau 2-3 lai terus..




P1070456  Sebahagian t-shirt ABS..yang ni kire official t-shirt ABS.




P1070457 ..dan juga t-shirt ride sebelum ni + t-shirt RS MOTORSPORT RACING TEAM.





P1070426 
  Tengah dok amik gambiran..Bro Mie (adik manja Lan RS) menyambut kedatangan kitorg. Haa..memey wajib ler gambiran Mie Varadero ni ado..kawan lama maaa. 





P1070428  "meh..aku amik gambiran ko pulak.." Kata Mie Varadero. Tak pasal2 aku culik Abg Ha Lam Ya Mim untuk gambiran skali ler kat depan 'main stage' ABS Open House Raya 2013. Segak sungguh la Abg Halim malam tuu..baju mcm kaler pisang jerrrr...mcm jer laaa..hahaha


 P1070429
 Sedikit gambiran 'main stage' dan model motorsikal yang terpilih untuk dijadikan 'show' malam tu..BMW S1000RR.



P1070450
..sebelah nye pulak Aprilia RSV4 milik rakan kitorg jugak - Farizan a.k.a Farizang..nanti kite carik owner dia k..hehe.



OK..kite tinggalkan dulu stage ni. Hujan mula turun..ngam2 bile Saleh start karok lagu "Azura"..katanye laa.. :p


P1070411

Semua  kelam kelibut skit cari tempat berteduh. Nasib baik laaa ada 3 canopy untuk majlis ni...phiewwww!


P1070412

Macam2 hidangan mlm ni ada...



P1070413

Kawan2 lain yang turut join malam tu...Apit & Abg Md Noor GTR..dan lain2.



P1070414  Makan time...! mee goreng ada..mihun goreng ada..lemang ada..nasik impit ada..mcm2 laah. Tapi....RENDANG dah abishhhhh!

Tetiba Kak Rose muncul depan aku " Han..rendang dah abis daaa..lambat sampai sapa suruh. Biase laa..rendang tu akak yang buat memey la sedap..lincinnnnnnnnnnnn..mesti la sedappp..hehe" kata nyeeeeer..hehehe. Takdak rezki le nak makan lemang dgn redang tu. Makan lemang jer wat pe...


P1070417

Sampai melintang meja ni penuh dengan makanan..memey makan sampai kenyang abis-abisan..


   

P1070423

"Pssst...pssssssttt.! der..satu derr.."  uishhhhh...Gagento bersama tunang nye...wooo! Bro Mie R1 pun tumpang sekaki masuk frame..hehe


P1070425
   
Semua AJK ABS Open House memakai baju melayu bersampin gituuuu... Mie R1 & Abg Ipin.





P1070430 
Ushar tempat lain pulak. OK..ni adalah cenderahati dari ABS untuk mereka yang terpilih nanti. Sama2 kite tunggu yer..kang aku citer laa.







P1070434  Ni diaaa pemilik Aprilia RSV4 yang dipilih untuk dijadikan 'show' malam tu..(kanan) " tgh Punch card ke Zang?"



P1070437  Aiseyyy..! gambiran ada gigil skit laa..



  


P1070438
 ..Abg Aziz RB, Adi Gombak & NoorGTR & wife..makan dulu yer..




P1070440  Haaa..yang ni aku musykil. Tadi muka ko Dang..ni ko lagi? hahaha...larikkkkkkkkkkkk..!


Selain menu2 yang aku list kan tadi...
 P1070441
 Kambing Bakar/ Kambing Golek...memey jadik tumpuan ramai malam tu.



 P1070442 Close up skit gambiran ni..perghhhhh! sedap ni..


"Deyy..macha, apa amik foto itu..sini amik laa.." aiyooo..ada request besar ni..jap ehhh..



 
 P1070443
 "Haaa..ini macam laaaa amik foto kitoworang.." hehehe....nak jugak gambiran tengah beraksi...


P1070446

" weiiiii...yang kat belakang pun nak gambo gak.." waduhhh..semua nak tunjuk aksi membako kambin ni. Mana ler tau kot2 dapat anugerah mlm ni. 



 
P1070444 Roti John pun ado...senang citer, datang sini..makan & makan.


 Alrite..tu sebahagian aksi2 dan detik2 malam tu.


P1070504
Bagi menghidupkan suasana majlis malam tu.. Bro Bard Indigo & Syaz yang diberi tanggungjawab untuk meriuh-rendahkan majlis malam tu sebagai MC. Memey selamber la diorg berdua ni..lawak spontan pun ada.



 P1070463
 Shah Indigo - sebagai orang paling KUAT kat ABS ni ada beberapa patah kata2 malam tu.  Sedikit cerita disebalik tabir Jamuan Raya ABS 2013. Mungkin ada yang nak tau mcm mana ABS mulakan perancangan + dana + susun program..dan lain2.

Menurut Shah " Majlis Jamuan Raya 2013 yang anda nampak malam ni semuanya berkat sokongan ahli2 & AJK yang dilantik untuk memastikan semuanya berjalan dengan lancar baik sebelum..sedang..dan selepas majlis. Dana pulak..kite takde ler dapat mana2 sponsor pun dari mana2 pihak. Semuanya diatas keikhlasan ahli2 yang memberi sumbangan untuk sama2 menjayakan majlis malam ni.." tu sebahagian kata Shah malam tu. 



Karok time..!
P1070431 Lepas ucapan marhain dari Shah..majlis diselangi dengan Karaoke. Kali ni Liza Hanim berduet dengan Presiden ABS..Lan RS. Terkedu suare Lan bile dengar Liza Hanim tarikkkk suare tuu...hehehe. Ape2 pun..diorg memey 'sporting' laa..majlis bersama..sama2 kasi meriah.



  P1070447  
Haaaaaaa..tengok! aku bukan nak tipu...terkedu diorg nih dengar Liza Hanim perform 'Live'..muahahaha.



Acara demi acara berjalan dengan baik, lancar & tersusun setakat ni. Pada pendapatan aku ...perbincangan pada setiap minggu untuk majlis ni memey berbaloi..! Semuanya dirancang dengan baik..

 P1070432
AJK-AJK Jamuan Raya ABS 2013 bergambiran bersama dengan Jemputan Khas bersama Encik Azmizam Bin Zaman Huri (Ahli Majlis – Majlis Perbandaran Klang (MPK))




 P1070451

Acara sekarang ni.."Jom Layan Gambar". Time ni ..MC boleh ler rehat jap..




   P1070453
Para jemputan dijamu dengan 'slide show' gambiran ride ABS sebelum2 ni...



P1070454
Meredah 'off-road' sewaktu Ride ke Rompin..




P1070458

Semakin bertambah bilangan motor..maknanye semakin ramai yang datang. Hujan dah berhenti letewww...




Gambiran2 lain..

P1070460 
hamboiiiii...dah jumpe geng..suke letewww! - Kak Rose & Erma..



 

P1070461

Bro Lekir, Abg Halim & Amie..





P1070452

Ehemmm..! Abam Farid Z8. Sape2 nak no tepon blh PM gue yer..caj dkenekan...kehkehkeh


 alrite..diam tak diam dah pukul 10.00mlm ++.

Acara seterusnya...


P1070462
Bertafakur  & sedekahkan AL-FATIHAH untuk ahli2 ABS yang telah kembali ke Rahmatullah..Arwah Amar (kiri) dan Kerol Tulang (Kanan). Semoga rohnya dicucuri rahmat. Amin..







P1070464 
Presiden ABS tenagh sibuk melayan tetamu VIP. So..jangan kacau k.. :)




P1070466
Para jemputan yang hadir malam tu...



ANUGERAH ABS 2013:

Untuk pengetahuan semua..ABS telah menyediakan beberapa cenderahati untuk Anugerah ABS 2013. Mari kite lihat sapa yang kenaaaaaaa....!

P1070467 Anugerah RINGAN TULANG - calon2 nye adalah....! ehhh..sori takde calon2 lain..semuanya sebulat suara memilih...

 P1070468
 Zul Seng..pemenang anugerah RINGAN TULANG. Alasannye " ko suruh la dia buat ape pun.."BOLEH" aje jawapannye" :).  Tahniah bro...! lagi power la CBR tu nanti...hehehe



P1070469
     ..dan seterusnya, Shah Indigo mengumumkan anugerah berikutnye..Anugerah "NEWBIE"


 ..agak2 sape yang terpilih ni..?


P1070471   Anugerah "NEWBIE"..jatuh kepada - Bard Indigo..



P1070470 Bard Indigo tersenyum riang dgn Anugerah NEWBIE yg dimenangi. Kata Shah " sampai skg ni tak sambar2 lagi moto. Dah macam2 racun dah..pun tak jalan jugak.."


 P1070472

Selain tu anugerah BIKERS MENAWAN..




P1070475   next....! Anugerah BIKERS SEJUK...hehe

Ape pulak kriteria BIKERS SEJUK ni..? :) . Menurut Shah, BIKERS SEJUK ni..ada motor tapi duk peram je kat umah. Tak bawak ride langsung...so sapa yang kena??





P1070479
  
Tudiaaa..Mie R1 (Vice President ABS)berjaya merangkul anugerah BIKERS SEJUK...hehehe





P1070478
 Gambiran skit..!



 Next...Anugerah KEMBARA ABS..

P1070481P1070480  Aku dah agak dah..memey tepat jangkaan aku. PIJAL - telah dianugerahkan KEMBARA ABS dengan kejayaannye Kembara ke Mae Hon Son (1000 Corner) secara solo. Tahniah Pijal..! wihuuuuuuuu..!



Next..BIKERS KENTAL! sekental manakah anugerah ini..

P1070484P1070483  Nia BIKERS KENTAL  untuk anugerah seterusnya - Lim Hap Chai. Kretiria anugerah ni katanye "Lim ni tukar motor mcm tukar baju. Pakai ER6N..5-6 bulan, lepas tukar Z800. Pakai Z800 3 bulan..lepas tu tukar GTR14 pulak..perghhhhhh! memey kental.." Caya sama lu Lim..!




Next..! BIKERS HARAPAN...

P1070487P1070486Maaf lupa nama. Meurut Shah lagi " ..dia ni antara racer muda berbakat ABS. Catatan terbaik di SIC 2 minit & beberapa saat jer. Tahniah & kipidap bro.. 




 Anugerah BEST OF THE BEST pulak..


P1070490P1070488  Pijal lagi..! wow...2 anugerah dibolotnye mlm tu..Tahniah Pijal!



 ..dan yang terakhir..Anugerah Committee Proactive.

P1070492P1070491  Anugerah COMMITTE PROACTIVE  ni jatuh kepada Gagento. Tahniah der..!




P1070493  ..dan Shah Indigo menjemput Jemputan VIP, Encik Azmizam untuk menyampaikan satu anugerah yang dikategorikan sebagai ANUGERAH KHAS.




P1070496
 Encik Azmizam Bin Zaman Huri (Ahli Majlis – Majlis Perbandaran Klang (MPK)) siapakah yang bakal menerima Anugerah Khas ini..


so..siapa yer?


P1070500
Anugera Khas ini diberikan kepada Amie..Azmi cbr.


P1070497 Amie yang semakin pulih dari kemalangan yang lalu..penglihatannye masih lagi kabur. Rakan2 yang mungkin telah terlupa..boleh click link dibawah ni. TayarGolek.Com pernah mewar2kannye satu ketika dulu,


http://www.tayargolek.com/2009/09/pengumuman-dari-andalas-bikers.html



P1070499  ..dan inilah Anugerah yang diberikan oleh AJK Open House ABS..


Dipendekkan cerita..acara cabutan disambung lagi..

P1070502
No.93...hurmmm...bile la nak naik no.91 ni weiii..senyum eh ko pit dapat hadiah.. :p



 P1070503

Candid..!



 


P1070506 ..dan sekali lagi Bard & Syaz selaku MC mlm tu memintak En.Azmizam untuk menerima T-Shirt Andalas Bikers Syndicate sebagai tanda cerderahati dari ABS,



P1070510
Lan RS sebagai Presiden ABS menyampaikan cenderahati kepada En.Azmizam..




...dan last skali..
P1070511

Gambiran beramai2 AJK2 Majlis Jamuan Raya Andalas Bikers Syndicate (ABS) bersama En.Azmizamdengan t-shirt rasmi ABS.

Waktu skg dah pun pukul 11.30mlm..rasanye aku kene berangkat dulu lah walaupun majlis akan tamat pukul 12.00t/mlm.

Sebagai penutup hidangan malam tu...satu 4x4 dipenuhi dengan durian dari Temerloh katanye untuk semua tetamu yang hadir. MEMEY TERBAIK..!

Sebelum aku akhiri stori ni..sekalung TAHNIAH kepada semua Ahli ABS terutama sekali Ahli2 Jawatan Kuasa yang menjalankan   tanggungjawab dengan baik berkali2. Aturcara yang terancang, makanan pun banyak & macam2..sempoi tapi superb! 5 BINTANG la aku bagi..sebab segalanya di'organize' sendiri. 

Tahniah buat semua..! semoga terus sukses ..dan diteruskan majlis seperti ini untuk tahun2 berikutnya..

Terima Kasih diatas jemputan & layanan anda..jumpa lagi!

Adios,
Han













 
Copyright 2010 TayarGolek.Com