You Are Reading

14

Dah Nasib..Inilah Ketentuan-Nya

TayarGolek.Com Thursday, June 10, 2010

Salam semua..

Aku cuba menaip sebaik mgkin walapun masih terasa sakit di kedua2 pergelangan tangan & agak susah skit utk bergerak byk sebab kesan jatuh semalam mula bengkak..

 

Pertama skali aku nk ucapkan jutaan terima kasih buat kawan2 yang membantu aku semalam terutama skali Donn(org 1st sampai ke Emergency Room), Poknik & Slapper yg menunggu sampai aku keluar hospital, Juster6 & Raybakh yg menguruskan  hal motorsikal dan buat semua kawan2 yg kol & sms bertanyakan kabar..skali lagi aku ucapkan Terima Kasih kerana mengambil berat dgn keadaan aku. Hanya Tuhan saja yang mmpu membalas nye. Mintak maaf mana2 kol & sms yg tak dpt dijawab atau reply. Thanks jugak buat Fahmi(kawan opis) yg tolong amik & hantar aku terus ke rumah di Klang..terhutang budi aku beb.

 

Keadaan sekarang?

Alhamdulillah..keadaan aku mula stabil, cume lepas 2 injection tahan sakit tu hilang..mula ler terasa kesakitannye. Selepas x-ray di hospital Putrajaya..doktor sahkan tiada tulang yg patah cuma terseliuh dipergelangan tangan & angkle kaki kiri. Lutut mcm biase ler sbb tak pakai knee pad.. jaket abis koyak di bahagian tepi belakang(kanan) dan glove pon koyak..Helmet tuler penyelamat aku. Tak dpt bayangkan kalo takde protection.

 

mcm mana berlaku?


Kejadian semalam mmg tak disangka sbb itu mmg laluan biase ulang alik kerja. Masa tu aku on de way balik kerja mlm dlm pukul 10.00pg. Seingat aku ape yg tiba2 berlaku dikawasan jalan yg agak tidak rata (berombak).. tetiba handle moto terus bergoyang dgn kuat. Cuba kontrol tp mgkin aku terlepas handle dan terus jatuh berguling2 di tengah2 jalan. Dlm hati "nape aku berguling2..pastu tak berhenti2"..apebile teringat pesan kwn2 ape perlu buat bile jatuh dlm keadaan mcm tu, aku terus silangkan tangan menutup dada utk protect rusuk.

Alhamdulillah..dgn ade divider simen tepi jalan tu dpt memberhentikan dari terus berguling.
Sedar2 dh kat tepi jalan sebelah kanan. Cube bangun utk carik tempat selamat..lepas tu aku tumbang. Nasib baik ade pekerja Indonesia kt situ dan dia papah aku ketepi. Terima Kasih kt seorg abg (Rahimi) yg terus hntr aku ke hospital Putrajaya.

Keadaan motor?
tatau keadaan motor skg mcm mana..ade pic blh ler tunjuk. Yang aku tau skg motor kini kat opis..Raybakh bawak balik situ dulu..

skg aku MC 2 hari..mgkin akan buat follow up kat KPJ Hospital.

tu jer lah yg dpt update skg..

Terima Kasih semua..

14 comments:

shafirul said...

GWS beb...byk kan berehat...


-Firoo-

Zam Kadiaq said...

semoga cepat sembuh beb.born to ride!

De Mayo said...

get weLL sOOn brO !

DatinDiaries said...

alhamdulillah takde yg betul2 serius berlaku ye..u banyakkan rehat..patutla Chact kat FB tak berbalas...:-)

banyakkan rehat dan jgn lupa makan ubat...

Take care ya

Anonymous said...

bro han,

Alhamdulilah xde ape yg patah..tekezut bila baca post ni. tp mmg salute kat bro dlm sakit2 masih ttp menulis untuk pembaca2 setia tayar golek. semoga cepat sembuh dan semuanya ok..
berehat puas2 bro..

Hidup Tayar Golek

-abe_shamin

Rburns said...

Alhamdulillah xder apa2 yg serius... Rehat dulu la Han...
Untung ada kawan2 yg cepat membantu bila terjadi perkara2 mcm ni...

griffin said...

Aisayman. GWS bro

headsteadi said...

Moga cepat sembuh. God bless you ...

RaYbAkH said...

woo..tu la, patut ko lepak je spital tu, ckp ngan doktor, "Saya rela ditahan wad selama seminggu". Boleh la layan misi2 comei tu suapkan ubat. Kekekekeke. Bole letak gambau misi dlm tayargolek skali. Kekekekeke.

Anyway, speedy recovery bro.

gudang@kondoxes said...

aiya ... tadi aku dah taip tapi ilang .. ngok ngek punye browser..

weh han .. tokojut gak aku membace posting kat fb tadi .. pape hal time kasey kat fahmi@juara candat sotong .. kau relek2 dlu la kat rumah .. papehal kasi rojer .. aku insyaallah bleh tulun mane yg termampu ... ok bro duk rumah elok2.. jgn horny2 sgt .. get well! .. salammss ..

madct said...

Get well soon , bro....... makan ubat sampai habis..... rest cukup2..... 2 hari MC mana cukup....... sakit badan seminggu woooo....!
Apa2 pun, Alhamdulillah, takde yg patah......
-madct-

Mohamad Razif said...

Laju bona ekau bawak motor tu jang, sampei mengelopar tayar dopan.

Walau bagaimanapun aku harap selepas kejadian ini, semangat "rider" bro Han tak hilang.

Keep on riding, sampai bila-bila.

Nasib baik tangan berbalut, kalau tak dah tentu Bro Han test ride kerusi roda, ye tak?

megat said...

akum han...ada hikmah apa yg berlaku...jangan patah smangat.sebagai biker jatuh mtr pkara biasa yg pnting kita selamat k..ustaz

kalan said...

GWS bro...

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com