Kapar Motors

You Are Reading

147

Kawasaki ER6N /ER6F model 2010

TayarGolek.Com Tuesday, January 26, 2010

Yooosshhh…!!

 

Masa aku pergi Kapar Motor haritu..sempat ler aku bertanye harge moto ER6N model 2010. Saja nk share dgn korang ni..mana ler tau tahun baru 2010 hajat baru..mungkin tengah plan ker..tgh nk ushar2 ker..atau tgh angau2 ke..so topic ni khas utk korang ler..

 

Harga yang diberitahu utk ER6N 2010 ini (Kapar Motor) adalah RM31, 900 (ni harge body saje tak termasuk insurance + roadtax dan lain2 charges).

Senang citer, harge ER6N ni naik RM1000 kalo compare dgn model 2009. Naik lagi?

Motor takde lagi kt kedai..so aku tampal je lah pics ER6N ‘10 dr internet punyer.

kawasaki_ER6n_2010_10_ijau

Lime green..

 

2010_kawasaki_er6r

Flat black..

 

  675301062_2HcsS-XL

 

ER6F:

Bagi ER6F 2010 plak..harge yang aku dpt dr Kapar Motor adelah RM33, 900. Ini pon sama jugak..harge body shj..tak termasuk insurance + roadtax dan lain2 charges.

David bgtau mgkin bulan 3 ni (March 2010) motor dh available. Now open for booking..

Gambar ni pon aku amik dr internet gak..

big_kawasaki_ER6f_2010_09

 

So camner? Mgkin korang blh share harge dr kedai2 lain kt sini. Blh ler kite sama2 compare harge..betul tak?

 

Adios..

147 comments:

Han said...

Lain-lain info..korang blh ushar kt forum MBC/SBM/FERNO..

zailanz said...

Saja kongsi2 harga untuk comparison bakal2 pembeli. Saya beli ER6n 2010 hijau dari Chear Kota Damansara.. OTR price is RM34100.00. Ini termasuk comprehensive insurance all rider. Gambar sama lah sebiji cam first picture tu :)
Free gift? dapat RM200 voucher kedai.

Anonymous said...

bro-bro sekalian..kenapa harga lain2 ek kat lain2 kedai...

Anonymous said...

kdai mn yg da ada stok??????
nkg ushar scr dkt...
mat chah

Han said...

zailan - thanks share info kt sini..

Han said...

Anonymous Jan 26 - lain kedai lain2 punyer caj kot?? sbb tu kite kene compare gak harge..agak nyer ler!

Han said...

mat chah - aku tak sure ler mana kedai yg dh ade stok..kalo ramai yg share info mgkin blh tau.. sabar bro..aku tggu dlu pon 3 bln lebih wooo..

Anonymous said...

Hmm, Bro Han, nak nak tny, saya faham kalau orang suka barang baru keluar.. mcm ramai nak er6n tahun 2010, instead of 2009.But is there any special features (melainkan kaler) bagi setiap tahun keluaran?

yg saya tahu, 2008 xde meter minyak,kan?2009 baru ada,kan?


-flamiyoes

Han said...

salam Flamiyoes - yup, 2008 takde fuel gauge..2009 punyer ade. SO tak payah risau sgt.Pasal model '09 dgn '10 tu beza pada kaler jer..lain2 spec sama.

Anonymous said...

Bro Han,
Brp interest motor skg bro? saja nk tau..

-nk tahu-

Han said...

nk tahu - kalo CIMB hire purchase interest = 5%. BSN = 4.8% kalo tak silap (menurut kwn aku). Kedai punyer tak pasti brp % interest..

Anonymous said...

bg aku elok amek personal loan nga bnk rkyt kalu nkwt loan 5year ke bwh...interest bru 4.5%....
bro han....tgu je la...huhuhu..lime green@flat black..dua2 cun..
mat chah

Han said...

Mat chah - betul ckp ko tu bro..kalo senang dpt PL..amik PL jer. Motor mmg dh sah2 hak milik kite..

Abah said...

Hmmm.. ER6F macam manarik gak...!
tapi mahal sgt la plak!... :(

Han said...

Abah - beza 3k jer dgn yg 'N'..sebelum yg 'F' harge dia rm40k++

Anonymous said...

Boleh tak saya nak beli fairing ER6f untuk dipasang di ER6n 2008?

Han said...

Anonymous Feb 6 - tak sure la bro ngam ke tak bile 'F' masuk kan 'N'..tp rasanya mcm tak ngam..atau kene mod yg byk..

Anonymous said...

Saya pernah bukak lampu ER6n saya. Nampak macam boleh masuk je. Boleh tuan buar R&D - tanya tanya kat workshop di KL. Saya di Kota Bharu.

Han said...

Bro Anonymous Feb 6 - aku ade baca kt forum FERNO pasal masuk F ke N..mmg boleh tp mcm tak berbaloi. Kosnye tinggi. For further info bro bleh masuk website FERNO & join ler kitorg..hehehehe

aku refer kt sini: http://www.my-forums.net/viewtopic.php?t=789&mforum=er6

Anonymous said...

memang sok giler er6n,aku sendiri pun pkai warna hijau baru 4 bulan pakai

Han said...

Anonymous on April 6 - congrats beb!! ko dah join FERNO blom?? join ler..ramai kawan2 dlm tu..

Boy said...

Berapa harga road tax untuk ER6N..kalau campur insuran sekali ?

Han said...

Boy - R/tax RM250, insurans utk 1 thn pertama dlm RM1100 mcmtu lah..next 1 year ko blh buat single rider..murah skit. tp ko sorg je yg insurance cover..

Boy said...

Tu la..dah tak leh tido sejak naik moto ER6N kat Muar ari tu hu hu

Anonymous said...

salam....
rege ERF kat serdang 1 kedai je la yang den g tny....
RM35,500.00 terus bw balik (CASH)

The7virus

TayarGolek.Com said...

The7virus - ER6F harge 35K tu harge body ker OTR bro?

Anonymous said...

aku baru angkat sebuah er6f bulan lepas kat jb warna pearl white. Harga cash dapat le dalam RM35,000..body saje.blh la share knowledge and make a friends melalui ruangan ni. tk.

Nicknama : TR
E-mail: tuanruslan@yahoo.com

Anonymous said...

F ni lain dari N. Selain fairing dan headlamp, front suspension die pun dah enhanced utk cover berat fairing tu. F punya radiator pun lebar 4cm dr N, utk cooling system yg lbh berkesan.

Jadi, dgn kata lain, nak convert F ke N, ok la. N nak ke F tu, mcm kurang seswai.

Raja Taro

Anonymous said...

aku minat er6n, sapa2 tau ada nak jual tolong forward shambakar@ymail.com nak cari yg 2nd 2009-2010. anggaran harga cash

Anonymous said...

sekarang harga er6n berape?

-Kash-

Anonymous said...

keaven_85@yahoo.com

-kash-

TayarGolek.Com said...

Kash,

OTR dlm RM34K++

Anonymous said...

harga terkini er6f berape ye..?

=milla=

TayarGolek.Com said...

milla - td kebetulan ke Kapar Motor, harge ER6F (otr price cash) RM36,000. sekian..harap mak long

-Han-

Anonymous said...

han..thanks..dh book er6f kaler putih.. ;) vvvroooomm~~

TayarGolek.Com said...

Millav - sok motor kuar roger2 gue eh..nombor ade dlm TG.Com. Amik motor kat mana eh??

Anonymous said...

isk..milla dok blakang je..hubby yg bwk..insya Allah k.. ;) amik kat welly subang..tolak Aprilia RS250..

Anonymous said...

fuzaimi - tengah riki er6f... baruu nak berjinak-jinak ngan moto kuasa tinggi nie.minta abg2 sekalian tunjuk ajar yer.. nak tanya untuk lesen memandu motor nie kena B full yer?

Anonymous said...

farid - downpayment berapa ? bulanan berapa? az_zahid04@yahoo.com

milla_firdauz said...

han! smlm dh gi amik moto dh...waaa..hubby ajak mila sesama amik lesen B full..bole laaa ronda3..heheh..;)

TayarGolek.Com said...

milla - lor..ingatkan nk jadik Lady Biker..hhehee. Neway, congrats!

Fuzaimi - motor >250cc kene ade lesen B full. ko selak2 la topic2 sebelum ni aku ade bg info pasal lesen.

Farid - d/p brp? ko baca sini http://www.tayargolek.com/2010/09/kalkulator-bayaran-bulanan-motor.html

aku dh buat kalkulator tu. Ape2 pun jumlah $$ monthly depends ko punyer d/p yer..

Anonymous said...

Bro...
Wa punya macam lu gak,penat mencari yg baru sebab harga kedai yang main..
Cuba cari second hand yg elok sikit..
Kena banyak sabar & jgn putus asa..
Sekarang wa baru ja dapat miliki ERn...

Anonymous said...

mana lagi bagus model f ke model N??

TayarGolek.Com said...

Anonymous Nov 7 - susah nak ckp ..ikut minat & hati masing2.
p/s: kalo adename kan senang skit aku letak nama kt sini..

Anonymous said...

sabakbt4@yahoo.com

aku minat sngt2 ngan er6n..tp tgh pikir 2 3 kali nk beli ke tak.nk tnya ler sikit..MCMANA NGAN HARGA MARKET BILA KITA NK JUAL BALIK MOTOR NI,APA BEZA HARGA JUAL MOTOR NI BERBANDNG NGAN MOTORBIKE JENIS LAIN????MCAMANA NGAN HARGA MAINTNANCE & SPAREPART MOTOR NI BERBANDING NGAN MOTORBIKE JENIS LAIN?

Anonymous said...

I'm Boya... Geng baru gie tanya kat kedai GT World KD.. er6n dah abis stock tahun depan bulan satu baru ada... nak tengok display pun tarak.. mmg target nak beli.. kalau dekat Naza Bikes ada ka?

Anonymous said...

Salam, nak belimoto cc250 atas kena buat lesen B full dule ker? @ beli dulu pun buat kemudian...huhuhuu.. tq

TayarGolek.Com said...

sabakbt4@yahoo.com - beli motor er6 dan pakai dulu bro..pastu baru citer lain kalo nk jual. Tp aku advice kat ko..kenali minat& style ko dgn motor berkuasa tinggi nih. Jangan salah pilih motor tu yang jd kes jual motor walaupun br pakai 1 bulan.

TayarGolek.Com said...

Boya - Naza x sure plak ade ke tak. ER6N mmg dah stop prod utk kasi laluan ER6F abis dulu..tu yg aku dpt info

TayarGolek.Com said...

Anonymous 13 nov - mana2 moto yg > 250cc kene ade B full. Tak kisah ler sebelum atau selepas beli motor. Tp sesetengah bank require B full sbg 1 syarat pembelian motor.

Wan said...

salam,sy wan,tgh mncari 2nd hand er6n,jika ada sahabat2 yg plan nk upgrade sblm hjung tahun boleh cntact sy di 0133906989 atau emel ke wansabarudin@gmail.com,prefer white colour with low mileage n full srvices record,insyallah cash term

Anonymous said...

aeon credit menawarkan interest 0.66% untuk er6n dan er6f baru sampai akhir tahun ini. Riders boleh la tanya kedai2 yg berkenaan untuk promosi ini.

TayarGolek.Com said...

Wan - roger..ramai gak rakan2 ferno nak men'janda'kan motor tu.

TayarGolek.Com said...

Anonymouw on December 1 - Thanks for sharing..

wan said...

ok, mr han, tqvm, kbetulan masa nak cari ni la susah pulak nk jmp seller yg brdekatan..kt ipoh ekey nk lego kuda putih tp on weekday tak smpt nk ke sana,weekend ni pulak kbetuln kena kluar jajahan about 1 week.dh tny laziramsi pun kudanya already sold,semua tu dari ferno forum.kt mudah dlm smnggu dua ni mcm tak ada iklan lagi..btw tqvm lg skali,so sape2 yg berhasrat nk let go kuda tu bole la roger2 kawe.. :)

TayarGolek.Com said...

Wan - aku mmg dh roger2 diorg yg tgh iklankan motor tu..

usop said...

slm semua...sy baru nk beLi er6n..tp sy nak thu kdai mane yg ade stock lg..
n yg murah interest die ambil..

TayarGolek.Com said...

Usop - maaf bro..aku takde info pasal stok-motok motor ni. Sila2 tanya di kedai berdekatan atau cari di Mudah.com.my..

azuan said...

kat JB de offer low downpayment for er6n,d/p rm3540 instalment rm539 x 84bln..for more details bolela ushar kat mudah.com.my..

viviana said...

berapa sebenarnya harga er6n di kaparmotor ni ..kat welly tadi 34,900, kalau betul 31k. tq..ingin kepastian.

TayarGolek.Com said...

Viviana - jgn salah paham tau..31K tu without insurance+r/tax+charges bla..bla..it's NOT on the road price. OTR price dlm rm34K++

wan said...

kawan dh booking er6n kaler hijau kt shah alam, skrg tnggu runner setlekan nombor yg cantek sket..x tau le berapa plak kena caj..hrga lps survey2 rata2 dlm 33k-33.9k..btw basic price dlm 32k, yg beza otr price tu depend pada insured value yg kedai buat..kalo rendah insured value hrga dpt murah sket..

viviana said...

tq tayargolek..menjawap kerisauan hati'

TayarGolek.Com said...

Viviana - same same..nnti dh dapat motor kene buat majlis menepung tawar ni.
p/s: cantik2 plan design tu erk..

qahhar said...

bro,er6f keluaran 2010 nie ader abs tak??
aku plan nak beli er6f dalm 1bulan lagi nie..nak suha2 sket kedai la..

MQ said...

kalau er6f letak side luggage orait tak??
aku ader plan nak letak,hmm mintak sket pandangan..
kalu nak letak pon cost ye camne??

TayarGolek.Com said...

Qahhar - tak silap Europe shj yg ada ABS

TayarGolek.Com said...

MQ - orait jugak. Cuba ushar2 tajuk 'motoGP 2010'..aku ade upload pic er6f+topbox+sidebox..

Anonymous said...

bape kuasa moto er6f

TayarGolek.Com said...

Anonymous - 650cc inline-2

Mohamad Razif said...

Adoi...dah 3 minggu nunggu moto tak kuar-kuar lagi. FYI...aku amik ER6F...OTR RM36852.00 TUNAI. Harga moto aje RM35K, Insurans RM1800.00...PA RM52.00 je. Kalau korang dah ada insurance, booleh dapat murah kut sebab dah ada NCD.(kes trade-in). Buat personal loan Bank Rakyat...boleh pinjam sampai 10 tahun...interes rendah. Ish...ter-promot pulak.

Anonymous said...

Baru nak berjinak jinak ngan motor... ER6n ni boleh lowered tak??? Aku kecik gak..5 kaki 4 inci jerrr... Sampai ke kaki aku nanti nak jejak ..huhuhu...
ADAM

Anonymous said...

nak tanye neh..tak penah lagi ngok gurl bwk moto nih, asenye kalau gurl cam saya yang tinggi 157cm, leh kee bawk...sangat2 tak leh tahan ngok moto nih haaa..planning nak li gak nanti..huhuhuhu - noa-

TayarGolek.Com said...

Razif - congrats! moto baru dh kuar..:D

TayarGolek.Com said...

ADAM - skg lowering kits dh ade jual. blh kasi rendah dlm 2-3 inci kot. Test dulu bro..baru tau :)

TayarGolek.Com said...

Noa - Gurls dh ramai pakai dh motor ni..so far ok jer. Blh kot.. ;)

Anonymous said...

top speed bape?
-saiful

Anonymous said...

kamarul : salam..tetiba minat lak dgn moto beso gabak nih..saya nih zero knowledge ttg moto..so..nak tanya otai2 sekalian..kalao pakai ER6 nih,selain bajet instalment(bulan2),brape bajet(bulan2&tahunan) untuk memanjakan & menghidupkan ER6 nih..bkn ape,xnak la pakai 3 bulan pastu letgo,alasan, dah xmampu..so nak buat bajet btol2..sekian..trima kasih..

tok janggut said...

insyaallah , kawe akan beli sikit masa lagi..nak ambik lesen b full dulu...apapun lepas beli nanti kawe akan cuba masuk group ferno ni..nampak aktif, saing pun blh tambah,,blh tambah ilmu dengan senior yg lama2...bekas mat motor, cikgu hashim...huhu

Shariman said...

Akhirnya dapat juga aku moto idaman aku er6n kaler hitam.....

TayarGolek.Com said...

*INFO: Maaf, segala iklan jual moto kat sini aku akan delete..harap maklong tipah!

Dee said...

hehehe .... maklong tipah tertipu ...caya la bro

Anonymous said...

Betul ke coming soon er6 new model with fuel injection?

TayarGolek.Com said...

Anonymous - yang skg ni carburator ke?

Anonymous said...

slam bro..aku baru ja nk ambik er6n...harga dlm 34500 ok ka tuh..ka ada yg lebih murah ckit....

Anonymous said...

dh lama dok servey....ari ni mcm nk p ambik terus....nmpk gah n stedy naik er6n tu...

ijan2009 said...

Saya suka survey di kedai wakil sah jualan Kawasaki...Antara yang saya suka pergi Hiap Aik Motor di Kuala Selangor...rasa adik beradik Kapar motor kot....
Harga ER6N (cash) termasuk semua inaurans & road tax dalam RM33k
manakala kalau
Harga ER6F (cash) termasuk semua inaurans & road tax dalam RM33k
Saya juga survey di Kedai2 yang ada papan iklan wakil sah kawasaki..kebanyakan RM33k dan RM35k belum termasuk insurans dan road tax.....
bagi rakan2 yang nak tahu tentang motor ni juga boleh masuk ke dalam forum ER6 seperti link di bawah:
http://er6.my-forums.net/
sekadar berkongsi maklumat

Anonymous said...

kat parit buntar (tmn wawasan) er6f otd rm34,800

bobza870 said...

salam sumer. bru2 ni teman p survey kt area ipoh. hrga ER6N dlm RM36k. kalu nk yg F punyer tmbah lg RM1k. maknanya RM37k. heran gak mcmana kt tmpt lain boleh dpt RM33k je? ada nk respon???

Anonymous said...

Hi semua..nak tye sikit bro..terase nak beli motor tu dalam mase terdekat tapi terdetik lak takut motor ni manje n maintenace tinggi.
keje kat kl n tinggal kat semban.ulang alik tiap2 ari..byk soalan nak tanye ni..
1- agak2 nye bape lame tayar motor tu leh tahan yer? (pasal motor skg ni tahan dalam 3-4bulan jer)
2- myk full tank leh g jauh mane? (total distance pasal motor skg rm20 leh g 250-300km)
3- service teruk tak?berape kerap kene service?mahal tak service?
harap senior/otai2 motor er6n ni dapat membantu kegelisahan di hati hamba..

Anonymous said...

asmkm semua. nak tanya kawan2 yang arif pasal tayar er6n. brape harga sebijik tayar belakang 6er6n yer? dan braper km tayar tu bole tahan? TQ semua

TayarGolek.Com said...

Anonymous & bobza870 - Thanks for sharing beb

TayarGolek.Com said...

bobza870 - ER6N (OTR) secara Loan - dlm 34K. ER6F (OTR) lebih krg 36K++ - 37K

TayarGolek.Com said...

Anonymous Sept 23 - Aku try jwb..
1- bergantung pada cara tunggangan..kalo meroket jer cepat la abis tayar tu..atau tunggangan secara agresive.

2- full tank lebih kurang 270KM..pun bergantung dgn cara bawak.

3- Sekali service biasanya dlm lingkungan rm130-rm150 ikut jenis EO yg digunakan. Full Syn setiap 5000KM. Semi Syn - setiap 3500KM dah kene service. Service biasanya tukar EO (2 btl - 1.9L) & Oil filter.

TayarGolek.Com said...

Anonymous 28 Sep - Harge tayar ikut jenis & brand. Kalo guna motor hari2 pakai ler yg stock 'touring' mcm Mich Pilot Road 2, BT023 atau Angel ST. Tayar2 ni jenis dual compound (Hard - tengah & Soft - tepi). Mengikut pengalaman aku guna BT021 (20,000KM ++) dan Mich PR2 ( sehingga kini 24000KM)

Kalo kaki meleper blh guna BT016, Mich Pilot Power Pure dll. Tapi tak berapa long last mcm tayar touring.

TayarGolek.Com said...

Ijan2009 - yup ..harge CASH memey berbeza skit dgn harga hutang

Anonymous said...

klu kt jb ni mana kdi yg boleh usha2 harga er6 ni yer??

hagemaru yamada said...

SALAM,NK TNYE NI,MTR ER6-N TU 2-STROK KE 4 STROK?MKLUM LA..UMUR BRU 21,TP CITA2 PNYE PASAL?SY DH MULA BERMINAT NI...TP HARGA PUN LEH TAHAN...MINYAK JIMAT X??1 TANK AGK2 BRAPE JAUH LEH P??KOS SERVIS LAK MHL X??

nia_azalia said...

aduhai minat gila dgn motor niii...tp aku ni rendah 157cm leh kaki aku ni jejak ke tanah time bwk tu?heheheh

zeer_aa said...

salam..,

er6n black kaler.. bukan tuk saya tp tuk hubby.
dah usha kat TME skudai kiri..ade 2 bjik lagik..sape nk sila lar... ritu riki 33k, d/payment 15k... bulan2 rm433 (5 yrs). free gift smpai ujung bulan ni...1 suit set. helmet, jacket, glove, kasut (kalau tk salah dgr lar).
harga yg saya baca dr atas blog smpi end blog mmg 33-36k - standard...depends on insurance cover and kedai offer.
yang menjadi pertanyaan ialah; model motor ni dr 2009 -2010 - 2011 - 2012... apakah beza nyer - obvious ker? sbb 2012 nmpk mcm beza nyer cuma kaler the design tuk kepala dia...er6n 2011 tu black -ganasssszzz... sekadar design yg beza atau ade part2 dalaman pun berbeza? ty.

TayarGolek.Com said...

zeer_aa - model 2008 vs 2009/10/11 beza sedikit pada head lamp, signal, tail light. >2009 engine mounting ade getah, so kurang gegaran. BTW, enjin tetap sama. Lain2 beza pada kaler

2012 - face lift berbeza dari model sebelum ni.

TayarGolek.Com said...

hagemaru yamada - 4 cylinder. FC bergantung pada cara tunggangan. Biasanya full tank dlm 270KM.

TayarGolek.Com said...

nia_azalia - cuba try test uji duduk dulu atas motor tu..kalo sampai kire boleh ler uhuhu

Anonymous said...

gue trase nak angkat gak er6f nih...tp xpenah ride superbike lg,bdn kecik.ade nasihat?

saladin291 said...

ada kuar model baru x lepas ni...kang beli kang kuar plop yg baru...naye den

TayarGolek.Com said...

Anonymous - Badan kecik mcm mana tu bro? hehe..kene try duduk kat motor tu dulu bro. Baru blh tau..

TayarGolek.Com said...

saladin291 - model 2012 dah nak kuar bro tahun depan. melelehhhh..! try gunakan 'search button' kat page atas..sure jumpa punya

Anonymous said...

salam...versys kalau guna lowering kit, terjejas tak keselesaan dia?ada yg kata bawak pillion tak sedap kalo guna lowering kit...betul ke?

TayarGolek.Com said...

Anonymous - saya pernah dapat info di salah satu forum motor, brader tu kata OK jer. 'OK" mcm mana aku krg pasti..sebab aku tak pakai lowering kit tu.

Tapi bro..kalo dah pakai lowering kit tu tak dapat setting ori Versys ler ;)

Anonymous said...

bro......
aku kalau bleh nk ambek yg second jer...agak2 tahun bila yg ok...tlg bgtau sikit sape2 yg tau..thanks.

azid said...

Salam semua,nak tanya pendapat sikit la,mcm saya ni memang minat sangat nak ride er6n ni,tapi saya takde pengalaman sgt bwk motor berclutch ni..ok tak kalu saya terus beli je?

Anonymous said...

salam semua.......tanya kepada abg2 bikers ni......er6n atau er6f ni....insuran die setahun berape ye?

Anonymous said...

mcamana nak order??

TayarGolek.Com said...

azid - not advisable.

TayarGolek.Com said...

Anonymous 13 dec - lebih krg RM1200-1300 setahun. Roadtax rm250 ;)

TayarGolek.Com said...

Anonymous 14 dec - order kat kedai motor ler bro..

Anonymous said...

thanks 4 da information brader TG

Azrulazlan said...

Kat Kuching, aku tanya ER6F harga RM39,000 OTR. Mahal wooo....

nafiz7910 said...

hutang kedai boleh ke bro??

TayarGolek.Com said...

Azrulazlan - sana memey mahal bro.. :D

TayarGolek.Com said...

nafiz7910 - hutang kat kedai mana? Kapar Motor? tu kene tanye diorg ler..aku tak sure.

Anonymous said...

sala. bro ha. im new here. freshie kg. coz baru pass lesen bfull. nk usha beli moto kawasaki nih. tp xbpe pndai la nk g survey moto. suggest kt sy yg best n ke f. hairulmunirah. br brangan nk jd lady bikers

TayarGolek.Com said...

hairulmunirah - Berangan takpe..janji ada tanam impian ;). COngrats dah dpt B full..

Antara N dgn F for lady - N ler lagi ranggi..nampak gaya street fighter ;). Blh email aku untuk detail

Anonymous said...

Salam bro Tayar Golek...model 2012 dh kuar blom?klu dh..nk cari ktne?klu leh tlg suggest tmpt yg plg murah..er-6n ngan er-6f mne lg bes ek?konpius la nk plih yg mne satu..tq..:)

-sid-

un-dark87 said...

sid- stakat ni yg ad bru er-6n...wa bru je angkt smlm...byk tmpt skng leh dpt..kat dealer kawasaki stu mesia sume ad...cam kawan ddk jhor kwn angkat kat TBS Kulai

-andak-

Anonymous said...

jjun

kaizer said...

aku tengah cari er6f 2nd hand..klu ada murah kasi tau..

Anonymous said...

Salam bro...kawe bru nk bjinak nan moto beso ni..klo:-)amek lesen bfull anggaran bape aek?
-mal-

Anonymous said...

Salam bro..baru nak angkat er6n 2010 harga 27k.. Ok ka bro harga tu...single owner..mileage 20k++???

TayarGolek.Com said...

kaizer -murah yng mcm mana tu? rm10K? hehe

TayarGolek.Com said...

Mal - info pasal Lesen B ni dah ramai yg share info kat sini. Bro tinggal search jer. Boleh gunakan "TG.Com Search" kat atas tu..

http://www.tayargolek.com/2009/12/lesen-b-full.html

TayarGolek.Com said...

Anonymous 14 Mar - kire low mileage gak tu. kene ushar depan mata..test bawak. rasanya ok harga tu

kaizer said...

TayarGolek - alaa...agak2 laa broo...padan2 dengan poket ciput nieh..

Anonymous said...

saya sedang mencari 2nd er6n warna oren @ hitam..
klu dh modified pon ok,masih standard pon xkisah..
bajet 26k< laa..
klu ada blh call saya trus di no 012-5630117 (apit)
plate xkisah la...

Dee said...

Apit ...bru jer trade-in er6n tp waarna putih mcm janda Han dolu2. Angkat terus la 'V' 2012 bole follow 6N, Han nak buat nnti..... hehehe

TayarGolek.Com said...

Dee - ehh..ekau pun dah jando kan er6n? Sah upgrade V1000 nih.. :)

TayarGolek.Com said...

Apit - try kol 03-920 22338 (Yong)

Anonymous said...

yong dh jual la kawan...

Dee said...

Hajat dihati memey nak V1k tp tak terdaya poket den rabak....... yg biasa2 aje hehehe

Anonymous said...

Salam bro semua..saya ada er6n nk letgo..model 2011, mileage 8k++ running..colour black..u will be 2nd owner..harga 28k..mat-0192924150..

Din said...

Aku nak meminang kuda besi ER6F- tanya kat kedai, diorang ada 2012 ER6F CKD lokal (RM36k) ngan 2012 ER6F CBU Jepun (RM33k). Siap tunjuk kat saya surat lahir sekali- yang dari Jepun ada tertera Kenderaan Import Baru, habis tu ada slip import dari Jepun. Harga memang tak banyak beza, tapi satu baru, satu lagi hampir baru (mileage pun kurang 10k). Tuan punya kedai kata ramai jugak yang cari jenis CBU Jepun sebab kualiti lebih terjamin. Kalau tengok pakai belek-belek aje, memang nampak cat ngan fairing CBU lebih cantek. Cam mana nih?

Din said...

Aku nak meminang kuda besi ER6F- tanya kat kedai, diorang ada 2012 ER6F CKD lokal (RM36k) ngan 2010 ER6F CBU Jepun (RM33k). Siap tunjuk kat saya surat lahir sekali- yang dari Jepun ada tertera Kenderaan Import Baru, habis tu ada slip import dari Jepun. Harga memang tak banyak beza, tapi satu baru, satu lagi hampir baru (mileage pun kurang 10k). Tuan punya kedai kata ramai jugak yang cari jenis CBU Jepun sebab kualiti lebih terjamin. Kalau tengok pakai belek-belek aje, memang nampak cat ngan fairing CBU lebih cantek. Cam mana nih?

Anonymous said...

Assalamualaikum semua, saya ni baru nak berjinak-jinak dengan moto bike ni.. antara er6n, er6f atau versys, yang mana kawan-kawan semua rasa sesuai? sebab saya ni tak pernah ada pengalaman pakai motor besar? daya dah pergi ushar kat kedai di Juru, Bukit mertajam, er6f 2012 harganya 38k, dapat le voucher rm300, macammana pendapat kawan-kawan sekalian?
Shakir, BM

azmei74 said...

Apa beza er6n dan er6f dari segi harga

Rosle Bin Inchep said...

Ada kawan dah ambil satu jenis ni. Downpayment RM7460.00..Bulanan RM660.00×4Tahun.... Kedai Ca'ah Segamat.

Rosle Bin Inchep said...

Ada kawan dah ambil satu jenis ni. Downpayment RM7460.00..Bulanan RM660.00×4Tahun.... Kedai Ca'ah Segamat.

Anonymous said...

Salam bro TG.
Forum mana yg masih membincangkan isu berkaitan er6f hingga ke hari ini? Sy byk baca forum er6f tp kebanyakanny berakhir 2013.sy yg x pandai cari atau memang dh xde.Sy baru beli er6f second 2010 yg baru je tukar valve n dpt 2 thn warranty.tu pasal nk cari lg info pasal moto nih.tq
-15-

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com