You Are Reading

4

Ride @ Karak, Awana, Bukit Tinggi (ER6N & KTM) – Finale

TayarGolek.Com Sunday, January 3, 2010
Yooooshhh…!!
salam geng..
Edit skit post nih..Pertama skali aku nk mintak maap kat kwn2 yg sms aku utk ride pd hari sabtu & Ahad td..sbb tak dapat follow. Aku dh block jadual pd hari sabtu & ahad utk tidak ride kemana-mana..biasalah spend time dgn family dihujung minggu..
ok lah..ini adalah post aku yg terakhir utk ride Karak-Awana-Bukit Tinggi bersama kawan2 ER6N & KTM..Insyaallah, ade masa nanti kite ride lagi..ok.
Post kali ini kami semua akan bergerak turun selepas memanjat Awana..Lebih kurang pukul 1.00ptg kami mula tayargolek. Cam biasa, aku akan berada dibelakang..follow KTM 990 SMR yg slow & steady.
 IMG_4180Lebih kurang dlm 10-15minit kami semua selamat sampai di pontu masuk. Kalo korg perati pic nih…si Amadon, dh siap berdiri..ini bermakna dia dh sampai lama dh..kalo hisap rokok dh abih sebatang agak nye kot?? Hazrin plak mcm kepenatan je bro? stamina takde nih..ahakssss
Dlm perjalanan turun kebawah, aku berselisih dgn bro Stephen (mamat France) yg memanjat utk kali kedua..mgkin nk test exhaust Remus baru kot?
 IMG_4181 Benladen (kiri) & Zol_kj tgh lepak baik punyer..
IMG_4182 Bro Desmond..wa candid lu beb..jgn mara aaaaaa…
IMG_4183 Masing2 mengambil nafas lega sbb dh tercapai hajat ride kali nih..Missiom accomplished. Tp ape hal plak semua melepak atas motot??

IMG_4184Amadon tgh miting tergempar jap dgn Ben..mgkin diorg nk repeat lagi kot jap lagi?? yer ker?..
Takdelah beb..time ni kitorg menunggu Bro Stephen yg repeat naik tadi..tggu dia turun balik ke bawah..
Tapi wa cakap luu..dr jauh bunyik exjos Remus tu memecah kesunyian gegendang telinga walaupon memakai helmet pulpes..
Ape yg aku dpt rumuskan moto KTM mmg tempat dia lah kalo short corner..
 IMG_4185 Ini plak laluan yg ditutup pada waktu tu..aku tak pasti kenapa..mgkin ade sebab..tp ape sebabnya?? ade sapa2 tau?
aku teringat Stephen cakap, kenape kite tak try survey laluan nih..kalo mmg clear why not we try this way..?? Sapa bran?
Tgh2 lepak time nih..abg security guard dtg kearah kami..ingatkan nk sembang2 pasal moto..rupe2nya mintak kita park jauh skit sbb bos dia nk turun..adehh!! Tak de hal ler bro..kami mmg ok jer..so alihkan ler moto tu..

IMG_4186Bila dh alih..aku suruh ler susun cun skit..senang nk amik pic la bro..kan cun skit dr tadi..
eh muka ko lagi Ben??hehehehe..jgn mare erkkk..
 IMG_4187 Satu la pic ditempat yang sama..tp tak serupa dgn yg atas..hehehehe

IMG_4188Ok la geng..pic last aku kt sini sebelum tayargolek balik. Lepas ni kami akan stop kt tol Gombak..

Signal utk tayargolek dh diberi..Pukul 1.15ptg, on the bike..
Perjalanan melalui Karak pada waktu akan perlahan skit..sbb byk kenderaan tayar 4. bagi mereka yg kt depan aku tak pasti, mungkin diorg takde hal kot…belasah jer laaa..
Bile byk kereta kt h/way Karak mmg aku tak senang duduk..sbb kalo silap skit kang mcm2 blh jadi. So, aku amik jalan utk maintan speed 120-140kmj jer. Dibelakang aku time tu Zol_kl..dia pon steady jer. Kalo nk potong aku anytime jer tu.. :D
Mmg aku terasa lain macam utk speeding time tu sbb teringat2 masa jatuh kt Kuala Klawang minggu lepas. So ride kali ni aku just nk lawan balik fobia tu..
Rasa mcm sekejap jer ride..alih2 dh sampai di tol..lepak sekejap lah. Kene sebtg dua..sambil2 lepak kt sini, aku tak nafikan mmg ramai bikers yang turun utk ride..Kebetulan cuaca hari tu mmg cun abis laah kalo nk compare sebelum2 nih yg hujan tak menentu..
Serba skit pic yg dpt aku amik di tol Gombak..
IMG_4189Barisan motor yg tersusun menghadap laluan lepas tol..
 IMG_4191
Lepas ni masing2 decide utk ikut haluan masing2..kebanyakkan nye balik terus.
Aku & Hazrin nk kene air dulu..dahaga beb!  Cuaca takde la panas terik tp bahang..kat mana nk minum erk?? Aku follow je Hazrin nk minum kat mana..ok dia ajak minum kt Zameer.. ok ON!!
Ok lah..lepas ni dh takde ape2 aktiviti..pas minum, terus balik. Dipendekkan cerita, pukul 3.00ptg aku sampai rumah di Klang.

Kata2 terakhir aku utk ride ini..Thanks to all my frens which organized this ride. To bro Amadon..thanks alot, becos of your sms I was there with all of you. It’s fun and very enjoyable ride..I got my confident back..mmg best giler la ride nih..simple ride but it so meaningful to me..
ER6N & KTM..even different type & brand..we got what we want..ride..ride and ride…!! You got it..I got it..yeahhh!!
For FERNO (ER6N) frens Amadon, Hazrin, Wan Stoner, Iza771..thanks for your time!!

Adios…
tayargolek_sticker1
-Han-

4 comments:

Anonymous said...

nice ending story..keep up more good story..

-silent reader-

Han said...

Thnks silent reader..very appreciate your comment..i'll try my best to improve it.

-Han-

Han said...

semakin byk invitation utk ride..tp masa jer tak mengizin buat masa skg..

Anonymous said...

perhh..best giler tgk bro Han ride dgn kawan-kawan..seronok tgk.

-Jeff-

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com