Kapar Motors

You Are Reading

94

Aku & TayarGolek..

TayarGolek.Com Saturday, July 11, 2009
Yoooshhhh..!
  siggy1
Alhamdulillah..tercapai jugak impian aku utk membuat satu blog khas bg peminat2 motorsikal di Malaysia.

Blog “Tayargolek” ini dicipta khas utk anda baik rakan2 sepermotoran mahupon rakan2 diluarsana..samada dikenali atau pon tidak..yg mungkin satu-satu nyer blog lain drp yg lain yg dpt menceritakan pengalaman sesuatu perjalanan bg seseorg yg bergelar ‘biker’.

Tujuan UTAMA blog ini adalah membawa korang semua utk berkongsi pengalaman rides aku..Tidak hanye menceritakan tentang diri aku sendiri sebalik nya..semua rakan2 sepermotoran yg terlibat sama..

Selain dr berkongsi pengalaman ber’convoy’ ataupon TTS..info2 berkaitan accessories & ape2 jer lah yg melibatkan diri aku berkaitan dgn permotoran turut aku kongsi bersama2..
Dgn ini, secara tak langsung serba sedikit dapatlah aku berkongsi minat..berkongsi perasaan & berkongsi keadaan/situasi ape yg berlaku dalam satu2 peristiwa..


Aku berharap agar satu hari nanti, blog ‘tayargolek’ akan menjadi sebagai satu2 nye  blog/rujukan yg penuh dgn informasi, penuh dgn pengalaman2 menunggang motorsikal berkuasa besar di Malaysia..

Pandangan & comment dr anda amat2 aku harapkan & hargai utk memperbaiki penulisan aku ini..


Akhir kata dr aku sbg blogger TayarGolek.Com..
“Tidak kira pangkat..tidak kira usia..tidak kira tua atau muda..tidak kira lelaki atau perempuan, tidak kira apa pun jua siapa diri anda..bile sama2 kita “tayar golek”..anda tetap digelar “bikers”..sama2 berkongsi perasaan & pengalaman….Itulah nilai keakraban  antara kami..”

Kalo ade ape2 pertanyaan, kemusykilan (ecehhh)..atau nak ajak aku ride bersama..boleh la contact aku di  han@tayargolek.com . Tp bergantung kepada kelapangan aku jugak..

Let's TayarGolek..........!!




Sekian..
Han
han@tayargolek.com

94 comments:

Anonymous said...

salam hans,aku ucapkan semoga ko berjaya dgn blog ko sekarangnie..Tak kira apa jua yg ko buat aku doakan ko berjaya..InshaAllah..

man dan eida...EIDAMAN..

Han said...

Salam Ieda & Man aka IEDAMAN..

Thanks bro..ko mmg byk bagi aku support la..baik lepak kt kedai ko sampai la kt sini..aku mmg amat2 hargai..

Senang2 nnti aku ride skali bro..

Stephen Langitan said...

salam kenal dari Indonesia..

Rgds,
http://stephenlangitan.com

JIM LUQMAN HAKEM HJ. MOHAMAD said...

Tarmos.......... Gua & happy TTS dgn tayargolek & Ferno............

TQ for visiting Muar & Happyyyyyyyyyyyyyyyy

http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs189.snc3/19674_1337148662120_1033212625_1056518_1152991_n.jpg

Han said...

Bro Jim Tarmos..

Gua & Kawan2 Hepi laa..Thanks buat semua abg2 Muar Bikers Club yang frenli giler..termasuk geng2 S'porean bikers.

Next time kite layan Muar lagi pegi lepak Gunung Ledang ke..hehehe. Tp pusat Herba tu kite missed la bro semalam :P

Nur Knie said...

Ich habe gesehen, einen Blog wachsen schnell. Ich glaubte am Tag Ihrer Website auf eof den berühmten Ort in der Welt sein. Gratulation und macht weiter so gute Arbeit! - Nur Knie

Han said...

Hallo Nur Knee,
Danke. Ich schätze es sehr.
Ich möchte auch, dass eines Tages mein Blog einer der bekanntesten in der Welt sein wird .. hehehe
Sie können die Bilder & Geschichte mit mir und Freunde hier in Malaysia Aktien ... warum nicht? ;)

-Han -
han@tayargolek.com

gudang@kondoxes said...

fuh !

tahniah ... hebat btui kau sekarang .. dah ade web sendiri nih !! .. baguh2 tahniah2

Han said...

Gudannnnnnnnnnnng...!!
aduiii..bi geng2 King of Kondoxes aku nih..weii jom ngeteh2 beb!! susah betul nak jumpa ko nie..

Anonymous said...

King of Kondoxes??hehehhee..kampung kondok..dlm kenangan

Han said...

Yer laa..king of kondoxes tempat kite bertapak beb..hehehe. Sabtu ni jom beb lepak Hakim..??

Fauziah Hayat said...

salam Han,tq for the photo 1st anniversary FERNO...dah tengok...congrate to you...nice photo

kak fauziah banting-er6 PJF8864

headsteadi said...

bro Han

I started reading your blog since 1st April, while I was looking for info on ER6N. Ever since I separated with my 'wife', Kawasaki ZZR 250 on 30/3, gua masih mencari 'bini' baru ... ;)

So now, tngh usha2 ape bike mau beli. My options are open but top 3 are Er6, Monster 696 or CBR600RR. Hehehehe .. Your blog telah bnyk meracun gua utk angkat ER6N. Hahahaha ...

Anyway, gua enjoy baca lu punya blog bro. I dah baca abis semua postings dari first sampai latest one. Cepat2, kasi update ... hahahaha

p/s: lu keje CBJ kat mana bro? HP? EDS? Dell? Shell? AT&T? HSBC? wa keje sana 5 thn. now dah move to Damansara ...

Han said...

Kak Fauziah - Thanks kak..gambar kecil-kecilan jer tu..salam kenalan kak.

Han said...

headsteadi,

Bro..gua tak berniat nak meracun sape2 pakai ER6N bro..hahahaha. Tp lu kene caya wa punye statementlah "er6n" antara komuniti yg besar dlm spesis nyer. hehehe. neway, thanks bro rajin selak2 TayarGolek.Com.

Gua keje @ Shell aka T-systems beb. Ko HP D'sara ke?

headsteadi said...

Kah kah kah. Small world. My ex company tu bro. I mean SITI. Gua blah damansara utk lari dr outsource. Still with Shell.

Han said...

headsteadi - yer ke? lu team mana beb?? hahahah..gua jugak sangkut kene o/source. Kire ko skg shell house ler nih...

headsteadi said...

bro Han

dulu gua kat STO (now AT&T). yes, shell house. ok lah bro, nanti kalau dah decide nak amik er6n wa roger2 lu. kita test power ;)

gudang@kondoxes said...

han,

nnt wa kontek2 lu lah .. la nih wa bizi banget..

FitriHenry said...

Assalamualaikum.... agak2 kenal ke ngan saya yang tak famous ni...huhuhuh..
Nak ucap Tahniah to MrHan, kalau semua bikerz macam bro ni memang BEST arr!!!
Nanti ada sonang kita ride sekali, dua kali & berkali-kali ye!!
FH busy asik kene oncall ajer sekang ni.... nasib baik "tayar golek" ni macam2 maklumat terkini & sensasi pasal bikerz seluruh tanahair...
cayok!! cayok!! pasti kita akan buat RIDE GEGAU pulak nanti yer...hehehe..
apapun...Congrats to you Bro Han... CauCinCau!!!

TayarGolek.Com said...

Salam FH..kenal dlm forum Terjah jer ler..hehe
Terima kasih byk bro atas sokongan pada aku & TayarGolek.Com..InsyaAllah ade rezeki & masa blh ride skali..

ape2 cadangan & comment amat2 aku hargai.

Zurah De Mayo said...

hi Han,

suke dgn bLOg u. catchy wOrds n meriah dgn pic2 yg menarik. keep it up brO!

- mrs rburns -

TayarGolek.Com said...

Thanks Zurah De Mayo aka Mrs Rburns. Tu ayat poyo-poyo jer tuuu..hehehe
p/s: Poyo-poyo taww..bukan poco-poco :P

Anonymous said...

Salam Bro,

salam simpati atas apa yg terjadi, moga cepat sembuh. sesungguhnya malang x berbau & dijangka. ada hikmah disebalik semua dugaanNYA.

ANuar Ahah ALam (WSH650)

Anonymous said...

salam mr han
semoga cepat sembuh..aku ni xder pon super bike cam korang semua tapi aku minat ikut blog mr han nii...niat hati mmg nak sambar satu tapi nampaknyer takder rezeki lagi ...apapun tahniah di ucapkan sbb menghasilkan blog yg menarik..tahniah mr han


rezd1222@yahoo

TayarGolek.Com said...

Bro Anuar - Thnks bro..Alhamdulillah, dh semakin ok.

TayarGolek.Com said...

rezd1222@yahoo - "salam mr han
semoga cepat sembuh..aku ni xder pon super bike cam korang semua tapi aku minat ikut blog mr han nii...niat hati mmg nak sambar satu tapi nampaknyer takder rezeki lagi ...apapun tahniah di ucapkan sbb menghasilkan blog yg menarik..tahniah mr han

rezd1222@yahoo"
Takpe bro..kite kene pentingkan financial kita dulu. Minat tetap minat..InsyaAllah satu hari nanti bro pasti dpt sambar punyer. Thnks for your support. Senang blh turun ngeteh..check shoutbox for update.

p/s: ramai jugak silentreader tayargolek rupernya..

Anonymous said...

slm...mr han nak tanya kit apa pendapat bro dengan moto register luar ni{thai n singapore}...boley beli ker? aper plak pro dan kontranyer dengar citer ader mcm 2 problem kalu beli moto seberang ni ...nak tau jer sbb dlm mudah mmg banyak, dan nak tau pendapat peribadi mr han sndri....harap mr han boley tolong terangkan....thanks

rezd1222@yahoo

TayarGolek.Com said...

"slm...mr han nak tanya kit apa pendapat bro dengan moto register luar ni{thai n singapore}...boley beli ker? aper plak pro dan kontranyer dengar citer ader mcm 2 problem kalu beli moto seberang ni ...nak tau jer sbb dlm mudah mmg banyak, dan nak tau pendapat peribadi mr han sndri....harap mr han boley tolong terangkan....thanks"

rezd1222@yahoo

----------------reply----
Salam bro..pd pendapatan aku yg tak seberapa nih. Motor luar spr S'pore & Thai mmg lebih murah jika dibandingkan dgn motor di Malaysia sbb moto2 tu tak kena cukai. Tapi ade advantage & disadvantage nye jugak. Secara ringkasnya:

Advantage:
1) Harga murah cth R1 blh dpt dlm harge RM30K shj compare dgn harge sini still >RM70K
2) Insurans blh pakai 3rd party - murah jer

Disadvantage:
1) Insurance 3rd party ni kalo hilang mmg tak cover..mati katak mcm tu jer ler!
2) roadtax atau ICP + insurance kene renew setiap 3 bln. Kalo moto S'pore..kene cari runner ke S'pore ler. mcm tu gak kalo moto Siam..leceh ler!
3) Setiap 5thn kene buat inspection..ni kwn bgtau.
4) Agak bahaya digunakan utk daily used. Biasanya diorang merembat utk weekend or trackday jer.
5) Kastam cemburu tgk moto ni..kalo tak renew ape2..blh kene sita.
lain2 tu blh search kat mana2 forum..

ape2 pon bro..ikut kemampuan diri kite nak pakai motor apa dan utk ape. Tepuk poket..tgk dompet la bro. Tapi mmg aku tak advice pakai motor S'pore/Siam..

sk kampong paya said...

Slam..han leh x tlg bg email fb??

TayarGolek.Com said...

SK Kampong Paya,
Email FB -> md_hanz@yahoo.com

info ada di "Contact" tab..

Anonymous said...

Wak an... jumpa jugak ko kat sini ..... hmm dah jadi kaki moto skrg ye.

Azlan (Zetro)

Anonymous said...

Bro Han n semua members er6,
sy nih baru nak berjinak ngan moto besaq nih..ingat nak angkat er6n tahun depan..insyallah kalu diizinkan tuhan...
terdahulu salam perkenalan buat semua..
adakah saya dialu-alukan or tak almaklumlah moto belum ada lagi..hehehehe
sebelum nak angkat sejibik er6n nih nak tanya lah kat mana nak pi beli barangan untuk diri sendiri...klu best tempat yg murah n yg semestinya yg berkualiti la..kang jadi apa2 benda tu bleh protek sy..kuahkuahkuah
(perlismai)

TayarGolek.Com said...

Lan Zetro - yer la beb lama tak jumpa ko..dapat gak ko carik aku erk? ko ler menghilangkan diri..kehkehkeh. Dari dulu lagi mmg layan motor (motor kecik2) ler..Ape mcm?

TayarGolek.Com said...

perlismai - salam kenalan bro..thnks sudi singgah di TayarGolek.Com.
Motor takde lagi no hal bro..yg penting nawaitu tu dah ade. Selamat dtg ke dunia permotoran bertayar dua.

pasal kedai riding gear, dekat area KL memang byk..cuma harge tu sy tak berani nk kata. Kene ushar2 jugak ler. Kalo boleh mcm helmet, riding boot, glove & jacket bro kene test dulu baru beli. atau dah tau size baru blh beli online..

Anonymous said...

huhahahahahhah..tq lah bro..
harap lepas nih bleh kita ride sama2..itupun kene betui2 cekap & mantap.
adoi tak sabar rasernya..
arrrr nak tanya kalu kasi pilihan ler warna aper yg menarik nak ambik yerrr...setau sy ler kaler itam n ijau jer untuk 2010...tgk warna ijau tu sekali pandang tak lawa tapi beberapa kali pandang cantik plak..itam tu macam best jer sekali imbas macam cete gaban plak motor tu...hehehehheh
perlismai

Anonymous said...

slm bro...maghrib tadi ada jumpa brader er6n hitam 5577...sempat berkenalan dan sembang serba sedikit...tahniah pasai berjaya wujudkan blog saya agak menarik nih...skit hari saya mungkin join korang..hahaha..harap2 berjayalah...tq

own btp rawang...

Anonymous said...

salam bro..smpat sggh jap kt cni smntara tgh usha2 moto..nk mntk pndpat psl moto fz150i klu b'kesempatan..utk pmpn r yg bwk..tq =)
-zal-

Tok Kebayan said...

Kepada zal,
Moto FZ150i dari segi fuel consumption memang menjimatkan.Top speed taklah tinggi sangat.Enjin standard dalam 140kmph.Kelajuan selesa ialah 120kmph.Tapi moto ni memang senang nak kawal.Tapi jika suka bawa laju dan meroket FZ150i kurang seswai. Tapi jika hendak penjimatan minyak.FZ150i adalah di antara motor yang terbaik.

Tok Kebayan

azly said...

Good job bro maked this blog....!!!

TayarGolek.Com said...

salam bro..smpat sggh jap kt cni smntara tgh usha2 moto..nk mntk pndpat psl moto fz150i klu b'kesempatan..utk pmpn r yg bwk..tq =)
-zal-

Replied:
Zal - sori lambat reply. FZ150i pada kau takde masalah samada lelaki atau perempuan yang bawak. Seat position yang agak tegak memang sesuai utk ride yang jauh. Dgn system injection..fuel consumption lebih jimat. Klao bawak moto tu complete dgn glove+jacket+fullface..fuhh dahsyat beb!

TayarGolek.Com said...

azly - tq bro..share pengalaman ride utk kawan2 semua :D

PERINGATAN! said...

salam geng..aku minat nk pakai er6n..cita2 ade..tp staDi lg la geng..ape nasihat ko utk budak muda mcm aku nk join da club?? fuel consumption dia jimat x? bole buat daily nye moto ke? ekonomik x kalo nk wat daily nye moto..

TayarGolek.Com said...

PERINGATAN - yup..FC bg 2 silinder boleh dikategorikan agak jimat ber banding 4 silinder. Memang kebanyakkan penunggang ER6 ni diorg guna utk daily commute..

Anonymous said...

salam.what about z750 ? berbaloi tak kalau beli nak bandingkan dengan ER6 ? saya mmg berminat.ingat nak angkat z750,tapi dengaq2 ada cakap lagi fun ER6.

Aku Budak Nerek said...

Salam Han,

Kita punyai minat yang sama. Mengembara, carik makan, jalan jalan, timba pengalaman dengan motosikal. Start dari ZZR250, ZXR250, CB4 dan last sekali aku journey dengan Versys. Harap satu hari nanti kita dapat ride sekali ya! Cheers.

http://azmi-shuib.blogspot.com/

TayarGolek.Com said...

Aku Budak Nerek - thanks for sharing bro. InsyaAllah kite gi ride makan skali nnti.

Anonymous said...

all the best hans !!
Rgds, Hana (tSys)

TayarGolek.Com said...

Hana (tSys) - alamak..bos besar komen blog gue ni. Thanks Hana..jom ler join hehe

paksu said...

Salam Bro Han,
Blog anda terbaikk punya, saya dpt link melalui Malaysia bikers... Tgk semua latest pic yg anda pos tu membuatkan saya teruja nak menyertainya... tp motor dlm pertimbangan nak ambik ni... may b versys 1000 kot... tahniah bro ... semoga success... Paksu dari Sepang.

TayarGolek.Com said...

Paksu - mekaseh paksu..ala paksu ni blog biase2 jer..banyak merapu kepunden..hahaha. Sekadar berkongsi info & pengalaman ride jer. Congrats in advance paksu pasal V1000 tu.. :D

pandak said...

pandak bercita cita dan minat dari dulu lagi sama seperti Hans..tapi masih teraba raba tak tau nak mula dari mana, and tak tau apa keperluan pandak perlu ada selain motor....harap dapat membantu!..terima kasih

Anonymous said...

Hanz bro how r u again...does any of yr friends interested in buying my ER6F white BLJ 911 done 2100km tip tip top top i ve upgraded to a CBX750 recently...thnx bro. rdgs. : )

Anonymous said...

oops i m steven surapong tan Hanz bro (ER6F white )

TayarGolek.Com said...

Taiko Steven - done bro!:D

ancient mariner DC470 said...

Bro, very informative blog. Just nak tanya yr side box v35 ada pasang lighting tak. Any idea kat mana pasang benda tu. Plan to buy that box for my new versys. Tks, ..ancient mariner DC470.

TayarGolek.Com said...

ancient mariner DC470 - Thanks for visiting TG.Com bro. Anyway, V35 tu mmg ade slot for LED/lighting. Ada yg beli LED tu dari E-bay..ade gak yg pasang kat Jalan Pasar, KL (one of the scooter shop). Tp aku tak sure kedai mana. Harga rm250+

bo said...

Salam,

Blog bro han ni mmg byk info2 terutama utk saya yg baru berjinak2 ngan dunia pem'bikers'an. Baru je angkat Versys jan 2012 aritu. skang ni tengah carik otai2 tuk berkongsi ilmu pengetahuan n peng'ride'an. Klo ade ride kat ganu bgtau la boleh ngeteh sbb saya base paka keje kat sini bro. Asal Seremban jer.

Anyway congrat bro. 'Wa caya sama lu'

bonifx

TayarGolek.Com said...

bo - Thanks VM bro sbb sudi comment. Aku just share mana2 yang patut untuk sama2 share info + ilmu.

Baru berjinak dgn dunia motor - aku pun baru gak dalam dunia motor bosa ni..masih merangkak2 lagi. Takpe..perlahan2 mula. Pelan-pelan kayuh.. :D.

InsyaAllah..kalo ter'ride' ke Ganu kang aku roger2 ler. Ramai gak geng2 bikers kat sana..

-Han0

fariq said...

salam bro...aku nak tanya sikit...aku ni peminat superbike..tapi duit menjadi penghalang utama..itu biasa la kan..hahaha...soalan aku...superbike yang mana bagus dalam ketegori sportbike..?? mungkin soalan aku macam bodoh sikit...mungkin jawapan dia lebih kurang macam "superbike semua sama je...macam laptop, masing2 ada kelebihan masing2"...tapi pengalaman ko sebagai biker...harap ko dapat membantu aku...sekian...

Anonymous said...

salam 1malaysia bro han.taniah kerana blog yang menarik n santai, banyk info tentang bike n ride dapat dikongsi,bila nak ride lagi bro han,saya punye versys belum lagi ride.maklumlah baru sebulan keluar.bro han selalu lepak kat ne kalau leh saya pun nk join'tambah member.
(iwan versys)

Asyikun said...

tahniah.... sebab kan aku terbaca blog ni lah aku beli kawasaki versys......

TayarGolek.Com said...

fariq - sebelum bro pikir panjang, bro ada admire kat satu2 motor tu. Kategori 'sporbike' ada banyak pilihan..dari 600-1000cc. so aku tak blh suggest mana2 motor sebab masing2 ade advantage tersendiri. kang aku kata Ducati 1198 mau terkejut badak kang..haha. so buat research..study..check youtube..baca forum, InsyaAllah dapat le info tu. Sekian pendapat 1 rupiah.

TayarGolek.Com said...

Iwan versys - Thanks bro suda selak2 TG.Com. Memey ini tujuan utama TayarGolek.Com diwujudkan..supaya dpt share pengalaman ride..dll. Anyway, Congrats dgn V baru tu..hehe. Amcam? seronok bwk V? Port ngeteh ni biasanye kt Setia Alam..kkdg tu ade ler sek 7 Shah Alam..

TayarGolek.Com said...

Asyikun - mintak maaf berjuta2 maaf bro. Aku tak bermaksud nak 'meracun' atau 'tuba' sape2 pun..:D

kalo dulu aku pakai er6..ramai pakai er6 sebab katanya aku meracun diorg ni. Skg Versys pulak.. Sampai ada terbeli Versys ni..LOL

Anonymous said...

askum bro han.memey best bawa (v)menusuk kalbu x tahu nak cakap perasaan ni memey syoook habis...memey berbaloi pakai (v).bila ro han nk buat ride seterusnya......
(iwan versys)

TayarGolek.Com said...

Iwan Versys - Salam bro..maaf lambat reply. Congrats bro dapat motor baru. Neway, pelan2 kayuh erk! Next ride..InsyaAllah bulan April ni. Nanti aku warkan2..rajin2 bukak TayarGolek.Com ler ;)

Anonymous said...

Assalamualaikum w.b.k...satu web yang bagus dan menarik...saya baru nak terjun ke alam motor semula semenjak 1998 (berkahwin)dan minggu ni Versys Kuning insyallah akan keluar kedai...from..space_3890@yahoo.com.my (kamarus)

Anonymous said...

salam bro han! just nak tau ur opinion regarding er6n n versys...which one better? pada pendapat bro han la coz masih berkira2 lg samada mau angkat er6n or versys. dah masuk bank loan kalo approved awal May kluar motor..tp masih samar2, which one mau sambar, boleh bro han beri perbandingan antara kedua2nya,memandangkan bro dah guna kedua2 jentera tersebut...
(adie)

Anonymous said...

nak tanya sbgai nb... minyak engine yang terbaik utk versys ape brand...

Anonymous said...

minyak enjin yang sesuai n terbaik utk versys... nizam

Anonymous said...

salam bro nak tanya aku ni jenis manusia yang tak cukup inci tapi berangan nak pakai versys. so kalau aku letak lowering kit ok tak.. ada aper2 effect tak?..nizam

TayarGolek.Com said...

Anonymous - tak dpt nk bg yg spec.Eo semua OK + ikut citarasa..tp jgn guna EO kereta dah ler. Motul /silkolene Pro 4 pun ok.

TayarGolek.Com said...

Anonymous - Blh pasang lowering kit. Tapi kene tau ler beli versys ni untuk tujuan ape? minat? main ikut2? Moto jenis DP semua tinggi2 & seriously, aku tak pakai lowering kit.

Anonymous said...

Salam Bro Han, memey terbaik blog ni. Akhirnya abis gak baca semua posting. Saya ni baru jer berjinak-jinak ngan dunia bikes ni. Teringin sgt nak join ride Bro Han kalau ada kelapangan - Artoz

artoz77@yahoo.com

TayarGolek.Com said...

Artoz - fuiyoo! abis semua? aku sendiri pun tak abis baca ..LOL. Thanks bro..

No prob bro..info ride akan diwar2kan frm time to time.

Blh jugak kenal2 rakan2 TayarGolek.Com di FB
https://www.facebook.com/TayarGolekCom

-Han-

kem_foto said...

Bro..aku ni pakai SYM200...kalau aku saj saja nak beli stiker kau boleh ke...bagaimana caranya..

TayarGolek.Com said...

kem_foto - boleh bro..bile2 free blh amik. Aku bagi free jer :)

kem_foto said...

camna nak jumpa..ada port baeekkk ke boleh jumpa.

pakumoku said...

Han, aku dah nampak blog ini dah berjaya dan pasti akan lebih meriah dalam masa terdekat nih...bahasa gaya sempoi, gambiran yang ori...carilagi affiliate utk sustain dan maintain blog ni...almost corporated...

TayarGolek.Com said...

pakumoku - Thanks banyak untuk komen bro. Sokongan & sudi singgah ke blog merapu yg tak seberapa ni saya ucapkan Terima Kasih. InsyaAllah..bahasa 'kedai kopi' akan diteruskan dari semasa ke semasa selagi ade yg minat.. :)

madey said...

salam bro...saya masih baru dalam dunia motor ni..sebelum saya membeli motor kesukaan saya yang ada sekarang saya banyak membaca dari blog bro ni..setelah dapat sedikit info baru la saya yakin untuk membelinya..syabas bro teruskan berkarya, kerana masih banyak ilmu yang perlu saya cari melaluinya.. :)

Anonymous said...

mana nk carik lowering kit utk versys ckd? dan apa kata pakar2 disana.. dgr cerita kawa nt recomend... tp dh tinggi sgt terpaksa pkai jgk la kan..

TayarGolek.Com said...

tak perlu pakai lowering kit kalo motor DP pilihan hati.motor DP memey semua tinggi2.. :)

Anonymous said...

Bro setelah 3 tahun jd silent reader kt blog ni akhirnya arini big bike pertama aku dah kluar. Semua hasil cerita blog tg.com yg menjadi perangsang minat aku untuk menjadi seorang biker.. thanks han..
Semuga blog tg.com akan trus maju jaya. Insyallah..

Ip

Kembara Perantau said...

Salam Bro Han,
Akhirnya dapat juga aku follow blog bro setelah sekian lama mengikuti secara senyap. Harap lepas ni kita boleh berkenalan dgn lebih dekat n ride sama.

Salam perkenalan dr Numaizi a.k.a kembara
Kajang 19/5/13

TayarGolek.Com said...

lp - thanks dan tahniah bro lp dgn motor baru. Maafa lambat reply. Inilah tujuan TG.Com diwujudkan utk berkongsi pengalaman & perasaan ketika ride. Tapi BUKAN niat untuk MERACUN beli motor tau..hehe.

Ride Safely bro!

TayarGolek.Com said...

Kembara Perantau - hebat nickname bro ni..ada tujuan & target disebalik nama. Ape2 pun aku ucapkan terima kasih sbb dah berani munculkan diri dari seorang silent reader. InsyaAllah..one day blh ride sama2. Rajin2 bukak TG.Com unuk perkembangan selanjutnya nanti.

Ride safely bro!

Anonymous said...

boleh tak design er6f *2010?

Anonymous said...

salam sedara Han..tahniah krn dpt mnghasil blog yg sgt baik dan brguna utk semua rider n bakal rider..aku pun tk jemu2 membacanya..fuhhh semangat beb..ni yg nak ride smula ni..nk ride jauh2 kit skrg ni ride dkt2 jer ngan cik v..kalu ada ride ke utara singgah2 kat perlis..leh ler brTT kat perlis lak han..smbil brknalan n tukar2 pndpt..ni address email aku..madbesi@yahoo.com..k Han slmt maju jaya TG.com..Don VOG Perlis

aliff zaidi said...

salam abg han..saya nie baru hbes spm..tp sya minat gle nk pky superbike..dri form 1 saya simpan duit..agak2 minimum gaji utk pakai sbk berape ye bang?..nie email saya..aliffzaidi6@gmail.com.

Anonymous said...

slm adk aliff zaidi...brgantung pd jenama diaa lerr..sy gaji rm500 jer leh pkai sbk...

TayarGolek.Com said...

Mekaseh bro Don VOG Perlis..ada izinNya kite TTS @ Perlis

Anonymous said...

Terbaek....

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com