You Are Reading

2

‘tayargolek’ in Google Search

TayarGolek.Com Tuesday, January 5, 2010
Yooooshhhh…!!
Sebenarnya aku nk buat entry pasal tayargolek ke Cherating hari tu..tp bila fikir balik, ade benda yg belom aku publish berkaitan dgn custom design ER6N yg telah dibuat oleh geng FERNO Utara..
Tiba-tiba tangan aku gatal pulak..bkn gatal nk dpt duit, tp saja search ‘tayargolek’ kt Google..terus dpt idea utk entry ni..

Ape yg aku nampak? Mcm pic kt bawah ni ler..
google1Biler search ‘tayargolek’ @ Google..terdapat 17,600 results & 20,000 results jika search ‘tayargolek blog’…ape makna nya?? Makna nyer..ade jugak makhluk didunia ini yg sudi meng’Google’ pasal tayar golek…
hmmm..not bad kan?? Blog yg baru berusia lebih kurang 5 bulan (Julai 2009)..
So korg pon blh gak try..test..uji..cuba nasibbbb meng”google’ blog korg!!…ADO ker..NAN Ado?? hehehehehe..
Mgkin yg tak pernah dengar perkataan ‘tayargolek’ ni berasa agak kelakar..tayargolek?? benda ape tuh??…haaaa..tp bg penunggang motorsikal tak kiralah yg kecil ataupun yg besar perkataan tayargolek begitu synonym buat mereka. Dlm erti kata lain..”tayargolek” bermaksud ‘Bergerak  dari satu destinasi ke satu destinasi yg dituju menggunakan kenderaan beroda..’. Itu mengikut pemahaman aku ler erk..
Dlm kamus Dewan Bahasa ..kureng pasti la plak maksudnyer..ade sape2 blh bantu??

Ape yg aku yang  share dgn korg adalah result ‘tayargolek’ kt google jer..mcm kt bawah..
 google_out1Daripada  Google search ‘tayargolek’..hasilnya ‘Tayar Golek with ER6N Malaysia’ blog merupakan top result in Google ( 1st result in Google)

 google_option1a Cuba korg click ‘Show options’ mcm kt atas ni..kite boleh lihat byk lagi result di Google.

google_option1Outputnya spt dlm snapshot nih..lepas tu korg click la kt mana2..kt image ker..manalah tau kot2 muka korg ade dlm tu..hehehehe

sekian saja utk masa nih..have a nice day!!
Adios..

2 comments:

mnatashah said...

bro.. gambar wa takde lagi dlm tayar golek ni.. ehehe

Han said...

ala rileks ler..tak berlari tayargolek dikejar..hehehehe..sok turun TTS awal skit bro..
aku bwk buff utk sape2 yg order..

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com