You Are Reading

12

Part 1 - TTS FERNO serbu Restoren Padang Corner, Kota D’sara

TayarGolek.Com Thursday, January 7, 2010
Yooooshhhhhhhh…!!

Salam geng..
Salam TTS FERNO 2010..permulaan yg baik utk TTS FERNO sesi 2010 di Kota Damansara yang telah diketuai oleh Bro Reezone - bdk2 UITM sure kenal bro nie.. ;). Thanks bro..
TTS FERNO semalam 6/1/2009 telah berlangsung dgn jayanya..aku berani ckp kt korg semua TTS semalam rata-rata semua bg ‘thumb up’. Dalam sejarah lah aku rasa sejak FERNO ditubuhkan sejak April 2009, TTS kali ini adalah yang teramai setakat nih.

Mengikut kiraan akku semalam sehingga jam 10.00mlm, seramai 46 orang telah menghadirkan diri pd TTS semalam tak termasuk pillion taww..Tu belom kira yg dtg selepas aku blah dr TTS (kene masuk keje)..mgkin lebih dr 50 orang..Fuhh..!! Pecah rekkod beb!! Sebelum ni  TTS teramai masa kt Alissa, Puchong dlm 30 lebih ahli FERNO.
Satu peningkatan yang baik..ramai rakan2 FERNO yg baru turut join..mcm ni ler kite nak..kalo tak muka sama jer yg turun..


Yang dtg dr Sg.Udang, Melaka & Port Dickson pon ade beb..mmg wa respect la kt lu bro Han de Virus & bro Luncai..Dan yang tak disangka2..Abg Wattadoss kite turut ada mlm td dgn sedikit kelainan pd wajah nyer..haaa..korg kene perati betul2 pic abg Wattadoss dahulu & sekarang..tp kelainan pada moto nya plak  mmg byk kelainan..nak tau?? Baca sampai sampai abis..
Dan yang dr Penang tak sampai2 terus pon ade..kehkehkeh..jgn marah aku Wazzan..sok2 blh join k..

Ok la geng..sebelum aku bawak korg kesana (ni utk mereka yg tak join ler)..aku story mori skit perjalanan ke TTS.

  IMG_4497
Spt yang telah diconfirmkan oleh Tuan Tanah TTS mlm tu ( Bro Reezone), RV kitorg di Shell Politek, Shah Alam pukul 8.00mlm. Jadi, bg korg yg mlm td perasan byk moto ER6N kt situ..haaa kempompom ler mmg kitorg.


OK..tayargolek ke KD pukul 8.15mlm..ni pon dlm sejarah gak nih..selama 30minit, tp semalam 15minit jer estimation time utk kami berkumpul.
IMG_4492Ini dia muka-muka ganazzz FERNO di Shell Politek..1st TTS tayargolek.blogspot.com utk sesi 2010.



 IMG_4493Kite yang muda kenelah hormat pd abg yg lebih "Muda”..so skg Abg Wattadoss dh kat depan dah..korg mmg bagus lah!!

Rakan2 yg ade time ni..Mark & Ika, emie, Bakayaro, Joey, Reezone, Wattados, Paiz, Donn, Snooke, Mukril, Han De Viruse, Lunchai, mnatashah, bke1668 & Han tayargolek (Aku ler).. kalo ade yg tak tersebut kasi roger gue 1 kali..



 IMG_4494 Time ni mnatashah cuber memujuk seseorg utk join ke TTS..tak pasti termakan pujuk ke tak?


off topic – aku dh tunaikan hasrat ko bro utk masuk tayargolek..buat pengetahuan semua, bro mnatashah adalah visitor setia blog tayargolek.blogspot.com..dr sebelum ada ER6N sampai lah dia angkat sebijik..Ape yg dia bgtau,dia terkene racun ER6N ni  kt tayargolek.. dan sekarang dia salah seorg pemilik ER^n Malaysia & juga ahli FERNO..kira pic ni 1st time masuk tayargolek.. ;)



Bro Wattatos..Dulu lain..skg lain skit…hehehehe

IMG_4496Haaa…ni lah rupa terkini Bro Wattadoss..ade kelainan skit..korg perasan tak ape kelainan nyer? Kalo tau kasi comment…


Dalam cahaya yg samar..aku terpandang plak sebijik motot ni..lain pulak sticker nyer dgn ER6N..

IMG_4495Ni plak kelainan pd moto Wattadoss..kan aku dh ckp..mmg lain dr sebelum nih..tp kaler tetap sama..Z1000…Vroooooooooooommm…!!



Alamak!! dh 8.30mlm dh ni..tp James & Kim tak sampai2 lagi..tayargolek pon sampai awal nih..ape cer!!!


IMG_4498Korg tgk la Mark tu..muka bengang tuu..!! Takpe2..kite tunggu 1 minit lagi..kalo takde gak kitorg ‘on the bike’ terus..


8.35mlm – James & Kim pon sampai..so masing2 tak citer byk..terus siap2 & start engine.


8.40mlm – tayargolek ke KD diketuai oleh Bro Reezone sekejap..naper sekejap?? Yer lahhh..masuk jer NKVE, korg paham2 jer laa..moto  sapa yg pakai ekzos slip on mlm tu terus meroket kt highway..sape tu?? aku malas ler nk citer..

OK geng..sambung nnti kt sana..

Adios..

12 comments:

Han said...

TTS Kota Damansara suda published..!!! Ha comment..comment!!

Anonymous said...

best2..

2 thumb up...
memang happening beb...aku pun teruja gan TTS mlm tu...kalo tiap2 TTS camnie aku pon sanggup turun dari PD
Han DeVirus

Han said...

caya la bro..kipidup!! :D

Han said...

korg perasan ke ape yg berubah kt abg Wattados skg?? ahaks..

Reezone said...

Wow, abis gempak bro....malam itu Geng Ferno mendominasi Padang Kota Corner.
Reezone

Han said...

Bro Reezone..mcm tu la yg kita harapkan akan dtg..

Anonymous said...

TT paling besar setakat saya join FERNO.. InsyaAllah akan join TTs yg seterusnyer, selagi takda halangan...
nizam_upm

Anonymous said...

aku xsbr nk join TT FERNO ni...huhuhu...ble la dpt...doa2kn la aku sume dpt angkt er6n ni cpt2 ckt...hehe nt leh la myebok nga geng2 tayar golek..
mat chah

Anonymous said...

aku tau apa yg lain pada wattados...dulu bermisai skang berkumis...

Han said...

Nizam_upm - kipidup bro..hhehe..aku kalo shift mengena Isyaallah join.

Han said...

mat chah - ko dh dpt moto nnt tak roger aku..mmg aku ban masuk tayargolek..ahahaha

Han said...

Anonymous - yaaaaaaa betullll..!! misai wattados suda ilang dek kelajuan z1000 tu..hikhikhik.. siapakah gerangan tuan hamba ni yer? :)

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com