You Are Reading

2

Track Day 13 Dis 2009

TayarGolek.Com Friday, January 29, 2010
Yoooshhh..!!

Aku dpt email dr Bro Shuhaimi aka  Mie Marshal pasal Track Day pd 13 Dis 2009 yang lepas. Ramai gak yang join dr group ni..dan salah sorangnye adalah Bro Shuhaimi.
Dia mintak aku kalo boleh dpt publish pics ni masa kat Track Day hari tu.Maklum ler, 1st time nak asah tayar kt track dgn Yamaha R1..sebelum ni layan pakai Z750 jer..Boleh jer bro..aku takde hal..tak kene bayar pon..hehehe. Banjer Teh Tarik tiap2 TTS dah ler..yiihaaaaa!!

Dlm pics nih..Bro Mie sekadar nk berkongsi skit citer yang mana dia telah terjatuh pada round ke-2. So aku tulis berdasar cerita & pics dr beliau..
Ape yg Bro Mie bgtau aku masa TTS lepas..memula cuma nak panaskan tayar jer pd 1st round..masuk round ke-2..dh mula laa rasa kesedapan meleper dgn R1..bile dah sedap..ape lagi excited tu bertambah2 ler..kene plak cecah lutut..terus lupa daratan..hahahha..
Disebabkan excited yg terlebih2 tadi..kalo blh nk cecah lagi..dan lagi..dan lagi..
Pastu tau2 jer..ter’over’ plak lefero tuu..so, Jom ler kite ushar2 pics nih..

image
Sebelum tayargolek ke dalam Track..baru panas enjin bang..!

Pic ni Selepas abis round 1..masuk round ke 2..
image
Turn mana aku tak pasti..takde info..nnti blh update k..

image
1st round ok jer..tp bile dh start main cecah-cecah lutut tu..keinginan utk lebih mula laa datang..skali cecah siku daa..

image
Skang cecah bahu plak..adehh moto baru amik nihh..

Sekarang…cuba perhatikan pic ni..skit demi skit yang dpt di ‘shot’ time tu..

image
Mula merebahkan badan..motor dah start slide dh tu..

image
2 buah motor kt belakang..

image
layan golek2 yer bannnng..!!  adekah moto kt belakang td sempat mengelak..??

image
Bro Mie hilang dr pandangan..mana dia??

image
Masih cuba mengelak dr berlanggar dgn moto R1 tu..tp, mgkin nasib tak menyebelahi..

image
oooowww..TIDAK!! dgn jarak yg terlalu dekat + kelajuan yg agak MAX..agak mustahil utk mengelak beb!



image
ZX10 & R1..DOWN!! Nasib baik pakai racing suite beb..kalo tak..aku pon tatau nk ler camner..


image
Kedua2 rider mula bangun..so far diorg takde aper2 kecederaan..



image
Beberapa rider yang baru sampai ke turn..bro Mie, turn brp ni??

image
Sama-sama down..sama2 tolong angkat moto ler..Dan setahu aku mengikut Track Rules – anda tidak dibenarkan berhenti utk membantu rakan yg terjatuh. Tp dlm kes ni 2-2 jatuh..so tolong menolong la yerr..


image
Beginilah keadaan nyer beb..

image
Marshal yg bertugas cube membantu moto ni plak..

image
Ok dude..wa nak layan ‘cecah’ lagi laa.. hehehe

image
So ini lah keadaan moto & tuan punyer badan..takde ape2 cedera. keadaan moto plak..hanye slider jer kene ganti baru..bukan bengkok atau patah beb..tersagat jer..

Okk la gang..stakat ni jer la dpt aku tulis. Nk tulis panjang2 aku takde kat tempat kejadian kan..Anyway, Thanks Bro Shuhaimi sbb sudi share the pics & his experience with TayarGolek..that’s what I said “..sama-sama berkongsi perasaan & pengalaman..”

Adios..

2 comments:

Anonymous said...

wuiii dasat tul brother ni...hati kering tul meleper-leper ni...kalu wa kalu...tarak berani..kalu xde skill meleper, nk join track day agak2 lepas tak?hehehehe....

-insan cc kecik-

Han said...

Pembetulan..

----- Forwarded Message ----
From: MOHD SHUHAIMI BIN ALI ALI
To: hanz
Sent: Fri, January 29, 2010 9:03:26 AM
Subject: Re: haru biru...

Salam bro han.....tayar golek.....


Time kasih........masuk tayar golek......ade pembetulan...jatuh masa lap 3......turn 9....

--------------------
harap maklong!!
-Han-

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com