You Are Reading

2

TTS FERno @ R&R Awan Besar

TayarGolek.Com Thursday, January 28, 2010

 

Yoooossshhhh…!!

 

Salam geng..

Seperti yang aku janjikan..skg aku mau stori mori skit psl TTS mlm tadi kt R&R Awan Besar. Memula rasa mcm tak dpt nk join sbb are rumah aku kt Klang hujan lebat kaw2 punyer..dh tu plak blackout..adehh!! nk gi TTS pon hati tarak senang ma itu mcm kalu..

 

So mau senang punyer citer..TTS kali ni aku bawak ler skali wife aku dan 2 org anak pompuan aku. Haaa…bg dia tgk sendri betapa akrab+best nyer geng2 FERNO nih..tp jgn ko ingat aku dtg TTS bwk motor tau..aku dtg bwk kete ler. Kalo bawak motor..itu dh jadik mcm rombongan la plakk..

 

OK kite tinggal jap pasal aku..kite sori pasal FERNO plak..Sebenarnya TTS malam tadi mmg khas utk persiapan FERNO Gathering ke Teluk Batik pd 30 Jan 2010 (Sabtu) ni..jadi masa ni ler geng2 FERNO yang bakal ‘tayargolek’ ke Teluk Batik menghantar borang penyertaan & bayaran kt Setiausaha yg gigih berusaha iaitu Bro James..lain2 hal plak cam biasa ler sembang2 isu2 terkini..citer pasal moto..citer pasal accessories..pasal Apeq nak kawin Sabtu ni gak..dan yang paling penting tadi adalah ‘briefing’ kpd semua MARSHAL yang akan menjalankan tugas nanti.

 

So segalanye perlu dirancang secara teliti utk mengelak dr sebarang kejadian buruk berlaku. Ape yang aku tau diorg akan ikut route dr Shah Alam – Puncak Alam – Ijok – Kuala Selangor – dan terus ke Teluk Batik. Rasanya, kali lebih mencabar skit sbb diorg akan melalui jalan kampung dgn jumlah >50 buah motorsikal ER6N.

 

Malangnyer..aku tak dpt join Gathering kali nie . Sedih pon ade..yer la..drp 1st gathering kt Putrajaya smpai lah 2nd gathering kt Port Dickson tahun lepas aku tak pernah missed. Kali ni..aku tak dpt join sbb kerja beb!! takpe la..aku wakilkan korg utk “tayargolek” nanti..harap2 blh share la pics kat sini. Ape2 pon sama2 kite doakan rakan2 FERNO kite yg join nnti selamat perjalanan pergi dan balik…

 

ehhh..ehh..layan sembang jer gambiran takde pon tak syiok gak kan?? so kite layan gambiran dr camera henpon gua yg cabuk nih..

p/s: mmg tak senang duduk beb camera buat hal..tu la punce tayargolek mau stori. Hantar kedai mau repair tp amik masa 2-3 minggu..caj plak _+RM300. Mau wa rembat camera baru kang?? ke ade sape2 mau tolak compact camera murah2?? hehehehe..

 

Ini lah antara pics yang menjadik..lain2 hancusss!! Pic blur + goyang..goyangggg eh goyang..goyang!!

 27-01-10_2131

Aku & family sampai jer..meja dah sambung 5..pon masih tak cukup tempat. Tambah lagi 1 meja..Ramai gak yg turun beb! Kalo tgk dlm list alaaaa hai brp kerat je yg letak nama. Tp senyap2 (termasuk aku) ramai tuuu..!

 

Brp ramai yang join mlm tadi?? Bak kata James “U kasi kira la brp lidi sate sudaa makan..so nnti u tau la brp ramai mari..” ..adehhh..boleh ka itu mcm James??

Rasanya lebih 25 orang yg join. Seingat aku ler yang dtg mlm tadi..Klempong, Mark+Ika, Paiz, James, Kalan, Grim, Amadon Tore, Abah (ADB), szal755, Bakayaro, Arynaz, Yusri, Hazri, Rizal_shr, er6wan..sapa lagi erk?? ..Ghaz, Robaz, Nizam_upm..lain2 yg dtg lewat skit plak, Zaidi, Reezone, Sim, Hazrin, Apeq ‘si darah manis’ , op_Haris dan lain2 lah..yang mana aku tak sebut tu mintak maap la erk..ape2 hal blh bg comment nnti wa update k..

So kompom ke next TTS kt rumah APEQ?? malam JUMAAT ke JUMAAT malam??? aku kompius nih..!! Bro Klempong kasi kompom satu kali broo..

 

Hidangan aka ‘mangkanan’..

 27-01-10_2135Nasik Lemak 2 hinggit..eh! betul ke 2 hinggit..suke2 aku jer nk bubuh nama per erk..

 

27-01-10_2132

Adehhh..! sedeyyy wa tgk pic nih..pecah seribu..goyang sebatu..

Tp nk wat camner..ni jer yang aku ade..huhuhu. Hidangan yg menjadik santapan kitorang..cam biasalah kalo dh kt Awan Besar ni ape lagi “SATE” Hj Samuri lerrr..!! di tambah plak dgn nasik lemak bungkus daun pisang..fuhhh! layan..nampak cinnonet jer nasik lemak tu..tp nk menhabiskan punyer la siksa..padat tu baii..

 

 

27-01-10_2136

Amadon dgn wajah keriangan..ape sal plak?? tu bersusun nasik lemak 2 hinggit depan mata.. “Ini semua anaa yang punyaaaa..muahhhhhhaaahhahaha..!!”

 

 

 27-01-10_2138

Yang aku rasa aku tau ape kene ngn Grim …sbbnye Kalan bawak lari SATE tu kat meja sebelah..Ko mmg aaar Kalan..wat tak paham jer member kt sebelah tu..

 

 27-01-10_2139

Keadaan meja sebelum bersambung menjadik bentuk “L”..ade lagi yang dtg ker??

 

Okla beb..pic time lepak2 ni takat tu jer laa..frust gak aku beb, pics wife dgn anak2 aku tak menjadik..dh ler 1st time TTS nih..anak aku punye seronok sampai nak balik..adeyy!! Ini suda berlebihan..kang sok kantoi plak nk gi skolah..

 

Ok la geng..masa dh time utk caloss..pukul 10.30mlm dh pon..hari pon dh mula gerimis. So baik gerak dulu..

ehhhh..ramai plak nk follow gua plak..balik jugak tuuu!! Ok ..paham..paham..”HARIMAUJAN..” daaa..

 

Sedikit gambiran utk korang..aksi2 stunt time diorg nk blah..ehehhe..

 

   27-01-10_2253

korang ni mcm pakat jer erk?? yang parking kt sini semua kaler itam..ade la 2 ketul kaler putih..

 

 27-01-10_2255

Get ready to “tayargolek”.. 

 

27-01-10_2257

Masing2 menunggu sapa nk lead nih..ini mcm korang tunggu jer la sampai sok..hahaha. Diorg ni kalo nk diikutkan tak nak balik lagi..biasa lepak sampai kul 1.00pagi..ni sebab dh mula hujan renyai-renyai kene calo awal ler..”calo bete”..

 

Mcm tu ler serba sikit stori TTS mlm tadi..skit2 pon rase nye panjang gak nih. Tu la FERNO..community paling besar stakat ni dlm group motorsikal yang sama ‘species’ nya..semakin hari semakin bertambah pemilik ER6N kt Malaysia..dan semakin berkembang lah dunia persahabatan yang tiada sempadan..

 

Aku sebagai blog writer ‘TayarGolek’ mengucapkan jutaan TERIMA KASIH buat kawan2 baik yang dh senior mahupon Junior kerana sudi TTS malam tadi. Yang paling penting pd aku..TERIMA KASIH kerana sudi membaca coretan aku yang tak seberapa nih..

 

OK geng..last words from me..

My bike..My Rides..My FRENs..My Journey..with ER6N”.

 

Adios..

-Han-

2 comments:

kalan said...

jumpa sabtu nie bro di restoran seri selera, nanti bawa kamera berjasa ko

Han said...

Kalan - Insyaallah..aku dptg pagi tu. Camera aku yg 'berjasa' tu..hmm..kalo dpt diselamatkan ade ler pagi tu

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com