You Are Reading

19

Jalan2 @ Kapar Motors

TayarGolek.Com Sunday, January 24, 2010 , ,
                                              
Yoooosshhhh…!!

Semalam aku ade ler luangkan masa skit utk bawak ER6N putih aku jenjalan ke Kapar. Tujuan aku kesana ade la urusan skit..sambil2 tu jumpa tauke Kapar Motors iaitu David Ng. Mmg lama tak jumpa dia..so just to keep in touch ler.
Dah alang2 nak kesana, aku ajak ler member opis aku skali, bro Shahrin..sambil2 meracun. Mana la tau kot2, tahun ni jadik amik motot. Moto yang mana pilihan hati dia..?? Korang tggu jer la
Tayargolek dari rumah aku dlm pukul 11.00pagi..sampai sana dlm 15minit jer. Masa on de way ke kapar, ade ler 2 buah moto RD + 1 Ducati EV..mgkin tgh konvoi kot..so aku terfollow diorg..hehehe..tp diorg sumer OK..mcm kwn2 sendiri la plak yer..

KM
This pic taken from http://kaparmotors.webs.com
Masa aku sampai kat Kapar Motors..aku pon ushar2 le motor2 yang ade..sbb masa tu  David tgh layan sorg customer. Tgh tnye2 pasal harga, loan, monthly payment..biasalah tu..soalan2 lazim bg sape2 yg plan nak amik moto..so aku duduk la sebelah brader tu. Sambil2 tu aku sembang2 gak ler dgn David & brader tadi.

Aku bgtau ler David pasal blog rides aku dgn ER6N yg aku beli kt kedai dia tahun lepas..David pon saje jer kenekan aku dia kata "sudah ade blog tapi takde bgtau sama saya aaaa..??” . Aku dgn blur2 bgtau “errr..blog main2 je bro..”  

Jadi, brader yang duduk sebelah aku td terus tgk muka aku..”owhhhh…ini lah Han tayargolek yerrr??..”. So, aku pon .. dgn rasa rendah diri..aku pon kata “yer bro..saye ler owner blog tu”..sembang2 punye sembang..brader tu pon keje kt Cyberjaya..pasni bertambah ramai lagi ler kaum2 Bikers kt Cyberjaya....tu blom termasuk mmber aku tadi

23012010332
Ini lah brader yang aku citer tadi..Bro Nazim dr Kinrara, Puchong. Mmg aku tak sangka ler blh berkenalan dgn visitor blog tayargolek. Minggu lepas kt kedai Ieadaman..sorg brader dr Bangi iaitu bro Rosli..tgk moto aku dia kata dh kenal dah..Neway, Thanks to all.

23012010331   David (tauke Kapar Motor) tgh layan kitorng punyer soklan2.. Yang sebelah kanan tu plak..Bro Shahrin, member opis aku yang telah diracun semalam..Kalo korang tgk pic tu dia saja bagi pic sisi (tepi) sbb konon nye taknak dikenali umum lagi.. dah kepompom sok sambar baru ler bg muke penuh..hehehe..


23012010330
Ermmm…aku & David Ng..1st time ler kot aku tulis citer pasal Kapar Motors..Ini lah ER6N 1 batch model 2009 yang memula kuar dulu..3 bulan wa tunggu beb!! tp minat punya pasal wa tunggu..

23012010334
Ehemmm..! Any comment??? No comment..

Ok lah..urusan ushar2 moto sudah settle..aku berkenalan ler dgn seorg brader ni yg tetap Hensem & steady walaupon dah ade cucu..Abg Din. Dgn semangat bikers..aku, abg Din & David lepak jap kt KFC..minum2 dulu..tekak kering maaa…So kalo Abg Din baca citer ni..officially, I just wanna say Thank you very much for the drink yesterday..kenal baru 5 minit tp dia punya ramah..hmmm dh mcm kenal bertahun. Insyaallah bro..ade rezeki kite ride sama2 nanti.

Masa pon dh time utk aku balik ke rumah..sbb dah janji nk bawak anak2 makan pizza..so I have to spend my time with my family la plak kan..baru la fair & square . That’s why ler aku takde masalah dgn visa..hehehe..cara kene betul bro..!! Betul takkk??

K beb..Adios amigos…
-Han-

19 comments:

Han said...

Rin..Pas ni bdk2 opis sure kecoh la beb..:D :D

Anonymous said...

bro......leh la angkt motot z 2....aku tgk da kena sgt 2...hehehe..
er6n/f da ad ke kt kapar motor ni....
mat chah

Han said...

Mat chah - aiiii...ko plak nk racun aku yer..hahahah. ER6F bulan March ni baru ade..skg open for booking jer..

Anonymous said...

han... hahaha kecoh2 laa... gua takde hal..skali skala jamu mata (bkn skali pun... dah byk kali & byk kedai dah tgk) kekekeke...

Matjoe said...

ZSeven50, idaman han. dari cc kecik sampai ke cc besau. semua dia jual ni kedai moto

Anonymous said...

Racun racun racun!! Geram gua tgk er6f tuhhh

Anep GLUX

Han said...

Matjoe - aku tumpang duduk jer..penat diri lama2..hehehe

Han said...

Anep - geram jer takde maknaaa..kekekeke..ko kata nk masuk tayargolek kan..haa apo laie..sambarrrrrrrr!!

ko bwk moto aku aritu mmg dh kene sangat beb..nmpk lagi muda 5 thn per..hikhik

Anonymous said...

ape ni er6n n the geng . .dah lama tak hadir.

baru2 ni aku,wan,benladen,wak,mat,desmond ada ke karak . .

btw . .budak tu kasi racun lebih siket ..

-kanai-

Anonymous said...

camera kasi upgrade la woi !!
kasi angkat G11

-kanai-

Han said...

alooo kanai - ko senyap aaar skg..

alehh ckp aku lama tak join..aritu panjat awana-bukit tinggi ko pon ilang..hahahaha.

Next time la beb..plan awal2 skit..aku program terkejut2 ni susah skit ler.

p/s: Camera G11 tu cun gak beb..ko sponsor aku la beb..nnti blh ler kite golek sama2..hikhikhik

azlan hilmi said...

bape harga er-6n tuh?berminat ler?promote2 la kt saya...

klu saya nk bli motor er-6n tuh...apa syarat2nya?gaji brapa perlu ada?mcmana payment dia?bape lama?interest?

klu kerja telekom bule ke apply loan dgn kapar motor?

apa2 contact saya (msg dulu sblum call sbb kdg2 on site):
azlan 013-4005153
email: shuyinlarcenciel@yahoo.com

TayarGolek.Com said...

Bro Azlan,

harge OTR ER6N skg dgr dah naik..tak sure plak brp skg. Mgkin OTR dlm RM34K++.

kalo nak guna CIMB hire purchase atleast gaji RM3k + umur 30thn..blh buat dlm 5thn & interest dulu 5%..

Saya tak suggest amik loan dgn kedai sbb biase loan kedai guna kredit..interest lebih tinggi tak silap 10%. banyak beza tu.. kalo Telekom try le BSNC interest lagi rendah rasanye. Blh tanye2 bank dulu.

mohd radzi said...

bro..u bli er6f tu kat kapar motors brp ye? itu hari sy ade tanye(email)...diaorg reply...OTR RM36k..d/payment 5K...bln2 RM 6++..betoike bro?...sy ni dok johor...nanti klu jauh2 dtg sapai kedai moto ni dah cite lain lak....blh caye ke kapar motar ni?

mohd radzi said...

bro...er6f tu u bli otr road brp ye? itu hari sy ade tanye(email)...kapar Motors reply OTR 36k..d/payment rm6k...bln2 rm6++...repayment 60 bln...betoike ni bro...sy ni dok kat johor nanti dtg jauh2 sampai kedai dah lain cite...tlg komen bro..tq

TayarGolek.Com said...

Mohd Radzi - harge er6f OTR cash = rm36k, otr loan bank = rm37k.

* aku dh ade buat kalkulator bajet byrn monthly sebellum ni..blh refer kt sini:

http://www.tayargolek.com/2010/09/kalkulator-bayaran-bulanan-motor.html

Anonymous said...

lawa motor ....

yatno said...

Ada motor suzuki rgx 120cc x? Saye nak..

yatno said...

Saye mencari dan membeli suzuki rgx 120 cc,rgv 120cc..klu ad ng tahu ye..call /sms 0102605735

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com