You Are Reading

4

Ride @ Karak, Awana, Bukit Tinggi (ER6N & KTM) – Part 4

TayarGolek.Com Saturday, January 2, 2010
Yooooshhh…!!
Lama aku stop utk cerita ride ke Awana & Bukit Tinggi nih..bukan ape, sekadar memberi laluan utk iklan buff tu jer.. :)
Ok geng..pada part 3 yg lepas kami akan ke Bukit Tinggi..jadi kali ni aku akan share ler serba skit pasal ride hari tu.

Lebih kurang pukul 12:00 t/hari - Masa utk menuruni Awana..satu demi satu mula beredar dgn perlahan-lahan dari perkarangan parking. Aku antara yg terakhir tayargolek menuruni dr tempat tu..fobia? masih ade skit2..time tu aku lebih suka memilih berada dibelakang skali sbb I’ll feel free..enjoy with the ride..takde org kt belakang aku..hehehe..tp yg penting..wa tak overshot!!

Jalan yg dh mula kering semasa menuruni area Genting..memberikan sedikit kelegaan buat buat kami, tayar ade ler grip skit..fokus & berhati2 memang diutamakan..tp aku tetap dgn perlahan2 bak kate org ‘biar lambat asal selamat’..
Ehh..diam tak diam dh sampai bawah, diorg dh sampai awal rupanya menunggu aku di exit sebelum memasuki semula highwway Karak (nmpk sgt slow giler)…
Bila semua dh ready..kami mula tayargolek ke Bukit Tinggi. masuk j H/way Karak, aku dpt perhatikan dr belakang semua meluncur laju..haaa tu la kelebihan bile berada dikedudukan paling akhir..aku blh nmpak sapa yg betul2 max layan time tu..dan sapa yg layan santai..
Tp tu pon bergantung pada keluasan keadaan & jarak penglihatan aku ler..tp ingat jgn ler layan lebih2 plak..kene ingat diri sendiri juga..kang tak pasal berlaku kekhayalan nanti..

Ok..tiba masanya utk melefer..yihaaaa!!
Keadaan jalan ketika memanjat ke Bukit Tinggi..fuhh!! memang terbaik..jalan kering & kenderaan beroda empat agak kurang..ade la 2-3 buah kereta. Diiringi dgn cuaca yg mendung2 tp panas..menaikkan lagi semangat & confident kami.
Satu demi satu corner dilayan walaupon takde la sampai cecah lutut..pd aku cecah tutut bukan perkara penting..yg penting tau limit masing2..
Rasa-rasanya panjang dh aku merapu nih kan? ok la..korg layan la pics yg ade nih..
Buat geng2 yg ada time ride ni..sorry for the delay.
 IMG_4156My first gambir ketika sampai disini..masing mencarik port utk park motor..

IMG_4157Haaa..kalau korg masih tak paham2 lagi..mana2 yg park kt depan tuu..diorg ler Raja Bukit…hehehe

IMG_4158Ni pics dr pandangan depan..sorry guys, aku mmg lupa nama bro KTM ni (3 motor dr depan )..pls someone update me.

IMG_4159Mcm biasa..Amadon, Hazrin, Wan & Iza771..ni je la muka2 ER6N Malaysia yg ade time nih..termasuk aku..hehehe

IMG_4160Hazrin mcm tak caya plak tgk cara Amadon melefer..dgr kata Amadon nk buat kelas melefer?? Betul ke?
 IMG_4161Ini lah aksi Zol_kj dgn mambang puteh barunyer…masih dlm proses menjinakkan lagi KeTaM ni..tu dia kata..
 IMG_4162Aku & Zuhir aka Zol_kj..

 IMG_4166Cuba tgk awan tu..suasana redup & berangin..mmg syiok..

IMG_4163Bro kt belakang tu  tgh meleper..ditambah dgn view yg cun..kene repeat lagi nih
 IMG_4164Shot ramai2 ni aku amik agak jauh skit..dgn harapan agar semuanya dpt ler masuk..tp cukup lebar jugak..

IMG_4165Ni Sambungan pic ramai2 kt atas..

IMG_4165 wa kasi close-up skit lah..kwn2 punya pasal..wa takde hal laah..
  IMG_4167Thanks kt bro yg volunteer shot pic nih..nnti Amadon & Ben banjer teh tarik + nasik Kandar..
 IMG_4168Dua org sahabat..ke kembar? hehehehe…Zol_kj & Wan Stone
 IMG_4169Aku (Han) & Hazrin)..antara geng FERNO yg 1st aku kenal semasa TTS Putrajaya..
 IMG_4170Thanks to my ‘cinonet tripod’ ..hoping that all of u like this pic..yeah!!

IMG_4171Yess..!! Candid from my tripod..I believed that everyone wont missed this part..hehehe

IMG_4178Impak Maksima..sampai sticker tu pon terkuali baiikkk punyer..!

IMG_4179Yang ni aku group lain..saja diorg park belakang dgn kitorg..aku sempat ler bersalaman sebelum tayargolek turun ke bawah..

ok geng..aku rasa ni jer pic yg dpt aku amik time nih..kami dh nak turun dh nih..start engine dulu + siap2 dgn riding gear yg lain2..
ok..jumpa kat bawah nnti..
Weiii..jgn laju2 weii!! kang tercicir aku nanti…
Bersambung..

4 comments:

Ben said...

Han, yang mat salleh tu Setan dari Perancis, Stephane nama dia. Yang Chinese bawak 950SMR tu Desmond, salesman KTM ngan sorang lagi Chinese guy pakai jaket biru tu aku pun tak kenal, customer Desmond tengah test moto.

Han said...

ok Ben..tq. Nnti aku update.

Matjoe said...

chun2 semua moto...

Han said...

Jom la Matjoe..join kitorg..aku ride slow je skg.. :)

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com