You Are Reading

0

INFO: Fork Service – ER6N/F

TayarGolek.Com Wednesday, June 29, 2011

Yoooossshhhhhhh…!!

 

Nak citer ride eh? Rilek lu…tgh plan ni..heheh..Tungguuuu..!

 

Imbas kembali kenangan bersama ‘janda’ lama aku si ER6N putih ni dulu..konon2 nye dulu nak publish tapi last2 tertukar kunci terus daaa..langsung tak jadik.

 

Memandangkan ada yg bertanya aku mana kedai nak service fork utk ER6N/F?..berapa kosnya? Jadi..untuk memudahkan soklan2 cepu emas tidak berulang, aku up skit entry kali ni pasal service fork di Bengkel Aching, Taman Hormat. Lokasinya kire2 berhadapan dgn Sunway Piramid.

 

Masa ni aku pegi sana bersama Jame (rakan ER6)..kire2 jam 11.00pagi. Tapi kedai ni bukak lambat daaa..paling cepat pukul 12.00t/hari, paling lewat pukul 1.00ptg. Tapi kedai ni tutup sampai lewat malam..

 

IMG_6040IMG_6062

Pusat Motorsikal Taman Hormat.

 IMG_6050IMG_6042

Kenangan lama..ishh..ishhh..! Barang yang lepas usah dikenang..huhu

 

IMG_6054  Jame & Mark..kedai member Mark rupenya. Mark saja datang bikin kecoh..kutuk2 member! haha

 

 

 

Tauke juga makenik bengkel ni dikenali sebagai Aching..

IMG_6058

Aching atau Mark gelarkannya sebagai “Orang Tua Tak Sedar Diri..” aduhhh..

 

Kerja2 service fork bermula..

IMG_6056

Satu demi satu fork motor ex-ER6N aku dibukak. Setting fork bergantung kepada permintaan pemilik motor. Aku lebih prefer setting standard agar selesa menunggang utk kegunaan harian..

  IMG_6060

Itu minyak lama kasi buang laa..kasi cuci..!

 

IMG_6064

Dipendekkan citer..kedua2 batang fork dah pun siap ditukar dgn minyak yang baru..baru ler syiok skit.

Ok..harga yang dikenakan utk service ini sehingga siap sepenuhnya adalah RM80.00 SAHAJA! Murahkan??

 

Adios,

Han

0 comments:

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com