You Are Reading

12

Kawasaki Versys 1000?

TayarGolek.Com Tuesday, October 18, 2011
Yooossshhh…!

Salam Sejahtera..

Kite gosip-gosip skit jom pasal VERYS 2012 ni. Sekarang ni bila bukak mana2 forum..ade je tajuk ‘VERSYS 1000’ atau ‘VERSYS 2012’. Memey tengah hangat lah..lebih2 lagi bile kaki-kaki motor bercerita atau bergosip2 pasal model terbaru VERSYS 2012 yang masih lagi manjadi rahsia KAWASAKI.
Khabarnya, VERSYS 2012 nanti mempunyai kapasiti enjin 1000cc..betul ke? Kalau pasal 1000cc tu rasanya memag berkemungkinannya 1000cc. Lagipun aku dapat info dari dealer Kawa kapasiti 1000cc tu pasti..tapi yang lain2 masih lagi dirahsiakan..hehehe
Tapi mcm mana pulak dgn jenis enjinnya pulak? Adakah masih mengekalkan dgn enjin 2-cylinder?..atau KAWASAKI cuba membuat perubahan besar pada VERSYS dgn enjin 4-inline?

Menurut sumber2 lain seperti di moto-net.com, VERSYS 1000 ni bakal menggunakan enjin 4-inline yang asalnya dari Z1000. Fuhh! hebat..! semakin laju la motor Versys di highway nanti..mungkin ada yang suka..dan tak kurangnya jugak yang lebih prefer enjin 2-inline.
Ke korang ade info terkini?? share-share ler.. :D

Info: Gambiran VERSYS 1000..tak pasti kebenaranya..
http://www.moto-net.com/breve.php?RefBreve=4225


VIDEO : VERSYS 1000
kawasaki-versys-1000-front1
 versys-1000-05
 versys-1000-06
 versys-1000-06b
Kalau kita tengok mana2 motor yang dikategorikan sebagai Dual Purpose kebanyakkannya menggunakan enjin 2-inline atau 2 sylinder..sebab character DP ni memerlukan ‘torque’ yang kuat untuk kegunaan struktur jalan yang agak ‘off-road’.

Semuanya masih lagi menjadi teka-teki. Ape-ape pun Kawasaki belum lagi mengesahkan atau menafikan tentang VERSYS 2012 ini. Sama-sama kita tunggu dan lihat jer nanti..
Sekian..gosip kali ini ;)

Adios,
Han

12 comments:

Dee said...

kalu cenggini ...amik versys 1000 ...xyah GS dah ...kena pikio ni

Aku Budak Nerek said...

Kalau Versys 1litre pakai enjin 4 in line, rasanya setakat road jer kot, off road tak tau ler lagi. Mungkin ubah konsep dari DP ke touring laa.

TayarGolek.Com said...

Dee - kalo cenggitu..simpan terus Red Versys lah..then amik lain..Ducati 795 ke? :P

TayarGolek.Com said...

ABN - yup..setuju. Tapi semuanya belum lagi pasti :D

Rookie said...

kat youtube dah keluar pasal versys 1000 ni, guna inline 4, tapi yang tak best, mesti mahal harga dia hahaha

TayarGolek.Com said...

info dari kapar motor..V1000 dianggarkan harganya adalah dari RM75k. Bkn harge otr

maza said...

haku ada versys 650, CBU, tiga tahun baru pakai..
tengokan versys 1000 cc dgn 4 cylinder ni bisa mengancam wallet dan nafsu haku... huhuhhhu

sudah lapar motor yg satu ni.. aderkkkk

Shafrizar Abd Rahim said...

Han,Makasih..kerana post kan gambiran versys 1000..tanpa..tungu lama..terus..sambar..exhaust dh pakai Aka..seyum la..sikit Vrooommm..
Apa pun thks..kalau Han x post kat sini...huhuhu..dh angkat lain..
....Versys Orange(Gurun pam station B4 to border)

TayarGolek.Com said...

maza - kalo nafsu dah mencanak2 tak blh dibendung..teruskan je niat V1000 tu bro..muhahaha

TayarGolek.Com said...

Shafrizar Abd Rahim - Salam Captain..mana blh lupa bro + V1000 skema 2013 punye tu. Lawoooo..! :)

Anonymous said...

tiger ...tigGER ...TIGER ....TRIUMPH TIGER ......aaaaddoooyyyaaiiiiiiii

-TIGERS-

Anonymous said...

Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it's
truly informative. I'm gonna watch out for brussels. I will
appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing.

Cheers!

Also visit my web page; Boom Beach Hack

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com