You Are Reading

5

Intro: Kembara Mengejar Sejarah 5 @ Terengganu

TayarGolek.Com Tuesday, August 7, 2012

Yoosshhhhhhhhhh…!!
Salam Sejahtera semua..

Pertama skali aku mintak maaf sebab sengaja kasi delay ini stori la sebab tak nak terganggu ditengah2 dengan program “Majlis memberi sumbangan kepada Anak2 Yatim Taman Baiduri, Dengkil” dan “Majlis Berbuka Puasa bersama Rakan2 TayarGolek.Com”. Skg tiba masanya untuk aku bukak cerita KEMBARA MENGEJAR SEJARAH(KMS) 5 yang mana negeri pilihan adalah Negeri Terengganu.



Sekali lagi TAYARGOLEK.COM telah berjaya  mengadakan ride “KEMBARA MENGEJAR SEJARAH(KMS) 5 ke Terangganu pada 14-15 JUL 2012 yang lalu. Penyertaan KMS5 tetap amat menggalakkan walaupun tak seramai spertii di KMS4  @ Melaka. Ok la tu..sebab aku pun tak menetapkan sasaran. Jelas dan nyata, ramai pembaca TayarGolek.Com yang inginkan ride yang santai de mantai..ride yang rileks memey tak teragak2 kot untuk menyertaai.. :).


Sambutan penyertaan KMS5 dari rakan-rakan pembaca kali ini adalah seramai 30 orang dengan 27 buah motorsikal pelbagai jenis. Fuhhh..!! 27 buah motorsikal beb telah menyerbu Negeri Terengganu walaupun 2 buah motorsikal telah menarik diri disaat2 akhir. It’s ok..aku still boleh manage. Tapi seelok2nye kalo boleh next ride TIADA penarikan diri disaat2 akhir bagi memudahkan urusan lebih2 lagi ride yang perlu bermalam. Jadi, urusan hotel dan lain2 takde ler terganggu.

Route:

image

Day 1: KL – Karak – LPT – Kuala Terengganu
Day 2: Kuala Terengganu – Tasik Kenyir – Gua Musang – Kuala Lipis – Bentong – Karak – KL

2D1N, kitorg meredah perjalanan dengan jarak pergi-balik sejauh 1072KM mengikut meter motor aku. Mungkin ada yang kata satu jarak yang dekat..dan mungkin ada yang kata dah cukup jauh. Jauh atau dekat bukan masalahnya..yang penting, ride kite berjaya + tiada sebarang kemalangan berlaku. Tu je harapan aku. Alhamdulillah, berkat disiplin dan kerjasama dalam menjayaan ride ni..semuanya selamat pergi dan balik.

Cuaca..Alhamdulillah. Takde hujan..panas sepanjang hari. Dengan cuaca yang baik ni serba sedikit membantu kelancaran perjalanan konvoi KMS5. Ape2 pun aku tak nak citer skg..tunggu episod seterusnya nanti ok..


Jom aku kenalkan Rakan2 TayarGolek.Com yang mengikuti KMS5:

Note: Gambiran dari camera Bro Adi Gombak.





Han TG




Griffin









Akmal





Affiq






Amizi






Hj. Estima






NoorVFR






Rahim




Nizam




Vicky




Andak


 Ha Lam Ya Min & K. Ros





Rusdi




Azzam



Faizal SP & Melor





Zaimi




Adimz


Zul74



Jue & Lan



Aziz RB



Fahmi


 Najib



Shuib




YM


Faisal BBSB




Haji Taja



Adi Gombak


Gambiran..preview!
DSCN0786

 DSCN0811-001


DSCN0852

  P1010657

P1010672

..ok cukup 5 keping dulu eh..yang lain2 tu dah banyak diorg published kat pesbuk..hehehe

So, tunggu update seterusnya nanti..

Adios,
-Han-

5 comments:

Anonymous said...

wah ak gumuks dlm pic nih...:(

-andak-

ADIMZ said...

aku ok jer... terima seadanya....hahaha

Anonymous said...

seronok je tgk gambiran2 konvoi.. kalau aku ada motor dah aku join dah... semoga TG terus success

Unknown said...

:thumbsup:

Anonymous said...

jika ada aktiviti lagi hantarle e -mail dekat telcomb@yahoo.com atau kat face book

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com