You Are Reading

1

Pathu Resort Ranong, Thailand

TayarGolek.Com Tuesday, October 23, 2012 ,

Yooossshhhhhhh…!!

Salam Sejahtera geng..

 

Entry hari ni agak santai-santai jer. Takde citer pasal ride..sekadar nak berkongsi skit pasal tempat penginapan di Ranong, Thailand. Gambiran ni diamik pada pagi hari ke-2 sewaktu nak turun breakfast.

 

Entry semalam, aku tak bgtau pun nama hotel tempat kitorg menginap. Alrite..aku bgtau. Kitorg sebenarnya bermalam di Pathu Resort Ranong. Masa dok kalut cari hotel..aku main agak jer la hotel ni ok. Bile sampai sini pun dah malam. Nak amik gambiran? lupakan ler..baik pegi carik makanan dulu. So, pagi di hari ke-2 ride..bermulalah gambiran sekitar resort ni.

Tak sangka pulak memey nice tempat ni. Agak tertarik dgn landscape hotel ni..agak rileks, sunyi dan tenang. Normal rate untuk satu bilik adalah 1400THB. Tapi time kitorg checkin rupanya ada discount. Ntah ape special ler diorg bagi discount..so dapat ler 800THB untuk satu bilik termasuk ‘bekfat’ (breakfast). Mungkin tak ramai customer kot? rasanya tu lah kot..memey tak nampak pun orang lain..haha

 

Jom kite ronda-ronda sekitar Pathu Resort Ranong ni..

 

P1030245

Laluan utama ke bilik hotel..kat luar siap ada port bergossip + berasap :P

 

P1030244

Ini adalah view dari tingkat satu..dah boleh nampak swimming pool. Nak terjun tiruk?

 

 

 

P1030246

Ni pulak view dari atas pintu masu utama. Kawasan resort ni penuh dengan pokok2 hijau, pokok2 bunga..dan dia punya konsep hotel ni mcm ‘retro’ dlm hutan. Cehh memandai jer bagi nama..haha

 

P1030247

kawasan parking kereta dari restoren tempat kitorg breakfast.

 

 

 

 

P1030254

Pathu Resort Ranong

 

 

P1030250

Ditepi restoren ni ade satu kolam + pancuran air. Dalam kolam tu pulak ade beberapa ikan ‘Japanese cup”

 

 

P1030252

View bangunan dari bawah.

 

Bile berada dalam suasana mcm ni..rasa fresh giler. Nyaman jer keadaan diwaktu pagi..

 

 

P1030253

Simbolik basikal lama diletakkan didepan kaunter. Di kaunter pulak..bersusun barang2 antik dijadikan perhiasan.

 

 

P1030257

Blur plak gambiran ni. Ni masa breakfast..

 

aku tunjuk satu benda lagi..

 

P1030255

Dihujung setiap meja makan..diletakkan kaki mesin jahit mcm dalam gambiran atas ni. Seali tengok mcm dah tak berfungsi..bile try, hmmm…masih boleh bergerak lagi beb. Kreatif ler diorg nih..

 

 

 P1030267

ok..kite ushar dapur tempat penyediaan sarapan pagi. Pun kemas & bersih.

 

 

P1030259

Ni le sarapan pagi kitorg kat sini…adeiii! makan ‘loti lor’. Makan roti dgn telur jer..yang lain2, tolak tepi .. :)

 

 

 

P1030261

Sambil makan..boleh dengar bunyik air yang mengalir..syiok! hilang segala penat.

 

 

P1030262

Kucing tu tgh cuba nak tangkap ikan kot?

 

 P1030268

Ikan2 yang berlegar2 dalam kolam tu..

 

Abis breakfast..aku mula amik gambiran luar skit.

 

P1030263

Kawasan parking motor kitorg..takde motor lain ke? 3 bijik ni jer?

 

 

P1030264

..ade lagi 2 bijik..tapi motor kecik ler :)

 

 

P1030265

Pintu masuk utama ke reception

 

 

 

P1030266

Pokok2 hijau yang segar. Banyak sungguh oksigen tempat ni..hehe

 

OK..skg kite pegi ke area swimming pool pulak..jom!

 

 

 

P1030271

Aikk? ni bukan basikal tadi ke?

 

 

 

P1030272

Jadik model basikal jap..hahaha. Tak boleh blahhh..!

 

 

 

P1030273

Kang terjun tiruk ni kang..! wihuuuuu..syiok dapat terjun ni. Bile fikir pasal masa..lupakan ler :(

 

 

 P1030251

sudut lain pulak..

 

 

 

 

P1030276

Bunga-bungaan yang berwarna-warni..menaikkan seri halaman resort ni.

 

 

 

P1030278

Reception area..

 

 

 

P1030279

Ok..cukup kot info yang aku share ni. Last gambiran sebelum panjat tangga balik ke bilik utk bersiap untuk next journey.

 

 

 

P1030281

Daaaaa…! hehe..saja posing sebelum masuk ke bilik. So kemana lepas ni?

Lepas ni kitorg akan check out untuk perjalanan dan destinasi seterusnya. So, tunggu update seterusnya nnti..kite akan sama2 ke “ANDAMAN CLUB” Ranong. Lepas tu? Kite akan naik feri pulak..

 

Naik feri? kemana? Tungguuuuuuuuuu…jumpa lagi lepas ni!!

 

Adios,

-Han-

1 comments:

Q said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com