You Are Reading

1

RiDe MaKaN NaSi MiNyAk : AnDaK & AiSaH

TayarGolek.Com Wednesday, November 6, 2013
Yooossshh...!!

 Salam Sejahtera..Salam Maal Hijrah 1435H kepada semua..

Stori de mori yang agak baru lagi..aku nak share skit lah pasal satu peristiwa yang bersejarah buat Andak & Isterinya yang telah selamat melangsungkan perkahwinannye pada 2 NOV 2013 baru2 ni. Andak (Iwan) & Aisah selamat diijabkabulkan pada pagi tu dengan "satu kali lafaz"..hehehe. Tak sia2 kitorg suh hafal skrip akad nikah tu..

 Aku dan Rakan2 yang lain secara rasminye telah mendapat undangan ke majlis beliau..maka, berlakulah sesi tayargolek dari KL - Pasir Gudang - KL pada 2 Nov 2013 baru2 ni. Total jarak perjalanan pergi-balik kire2 770KM.

Jom..ikuti serba sedikit stori de mori yang ringkas, perjalanan kitorg dari KL ke Pasir Gudang ke Majlis Perkahwinan Andak & Aisah.

Jom..!

 Bermula di Tol Setia Alam, aku, Amy & Pejal akan mulakan tayargolek dari sini. Next, kitorg akan RV di R&R Seremban dan dijadualkan tayargolek tepat pada pukul 8.30pagi.

RV Point dah diwar2kan lebih awal, so diorg yang join akan tunggu kat sana.

p/s: takde gambiran on the bike ehh..sbb target nak makan nasik minyak jer :))

@R&R Seremban

 Sampai dah pun kat R&R Seremban kire 45minit tayargolek. Ramai dah aku tengok yg sampai lebih awal. Haaaaa...takut kene tinggal letewww :))




Parking kat R&R Seremban penuh yakmat...ramai betul manusia pagi ni baq anggg...



Last2 semua parking sini. Kononnye nak bekfes la konon nye..tapi ampehhh! nak order air pun 15jam lagi kan nak tunggu meja clear..mau 15 hari nunggu.



 Last2 tak jadik..semua patah balik lepak sini. Beli la roti kat Shell ni..just nak alas perutnye. Nanti makan sedap2 kat R&R Pagoh k..


 Dalam llist yang join ada 14 buah motor..tau2 lebih ramai yang join. Bedal je laa..ride free & easy. Sape nak bedesup silakan..


 Pukul 9.00pagi..baru ler start tayargolek..hehehe tersasar 30minit lewat. Takpe lah..ni ride makan nasi minyak je. Ape2 pun..aku dh inform awal2..ride ni balik hari, jadi kalo ada sape2 yang nak overnite kat JB boleh arrange sendiri.


Dipendekkan cerita..kitorg dah selamat sampai di Skudai, Johor selepas berhenti rehat di R&R Pagoh sambil pekena Mee Rebus. Keadaan highway pagi ni agak busy skit disekitar Seremban - Ayer Keroh..yelah sbb kebetulan public holiday sempena Hari Deepavali. ape2 pun ride tetap smooth.

 
 @ Skudai.

Berhenti ditepi highway selepas tol Skudai..kire2 pukul 12.30t/hari. Errr...ape kes?

 Uiiiks? Gee Ess abis minyak? Isi minyak botol?



Hahaha...dah macam kes "Saiya sukaporn" la pulak aku tgk neh. Diorg saja je pedajal motor Akmal ni..simbolik "botol" tetap ado bile sampai Johor...hahaha



Tapi ape kes pulak sampai berhenti tepi jalan tengah2 hari panas buta ni? Kabarnya sebijik GTR dah start blinking dah bile sampai sini. Menurut ceritanya..tak isi minyak masa kat R&R Pagoh. Owhhh al-kesahnye mcm tuu..

Kitorg terpaksa berjemur kat tepi highway ni sebab tunggu sebijik motor yang tak cukup minyak...waduhhh! kok mcm tu toh?

"..biar perut kosong, jangan tangki minyak kosong..".  Kasi pegang kuat2 tagline tu k. Kalo tak..kesannye boleh melibatkan berbelas2 kawan2 yang lain. Walaupun ni bukan official ride dan ride ni aku anggap ride yang simple..tapi proper plan kene ada ler yer. So, sama2 kite jadikan pengajaran..




 Walaupun dah berjemur dekat 30 minit..dah nak melecur dah kulit ni katanye.hahaha. Seronok berjemur tepi highway yerr? tapi kitorg tetap sabo menunggu..mampu tersenyum sambil bergambiran.. :). Kesian kat pillion2 yang ikut..terbako dah kulit..baru nak cerah skit kannn..hahaha


 Dipendekkan lagi stori de mori..


@ Rumah Pengantin, Taman Scientex Pasir Gudang.

Sampai dirumah pengantin kire pukul 1.30ptg..phiewww! Dahaga tahap maksimum ni.."Kerak teking" melampau..ape2 hal bedal air dulu wooo..


 Lepas tu baru la amik gambiran skit..barisan motorsikal2 yang mengikuti ride ke Majlis Perkahwinan Andak.


Layan gambiran motor skit..



 ...kawasan parking motorsikal yang telah disediakan oleh Tuan Rumah. Mekaseh banyak2..kalo tak haru gak nak parking kat mana..

Tengok awan tu..dah macam awan nano..mcm HARIMAUJAN...! anytime blh hujan..


Alrite..sesi makan2 nasi minyak..jemput tengok yer :))

 hmmm....Jojo & Family dah sampai lebih awal dari kitorg yang naik motor walaupun diorg datang naik kete..hahaha. Rupe2nye..diorg ler yang horn2 tadi..sbb nampak kitorg berjemur katanya..


OK geng..makan time yer..korang tengok je la gambiran nih.. :))

 ..sampai menjilat ibu jari..macam sedap jer ..555



 pssssssssst..! pssssssssst..! tambah lagi nasik yok?



 ..haaaa..jemput tengok



 Senyum ada makna tu..kekeke..



 Tengah makan pun blh posing..nko ado? diorg adooo..haha




uiiks?..nii da selesai makan ke..atau belum makan lagi..dan lagi??

 


 yummm..yummmm..! memey sedap...boleh tambah bang kalo mau..guna pinggan yang sama..hehehe



 Rakan2 yang lain pon baru nak menikmati nasik minyak...sila2




 Jojo & Mas..


 Nazz & mamanye




Kire2 pukul 2.00ptg..hujan lebat mula turun. Waktu ni kitorg masih lagi menunggu Pengantin Lelaki untuk majlis bersanding. Hmmm...sian ko Andak, hujan plak turun awal..hehehe.  Sejuk yerr..?? 5555...
 

 Tudiaa..Andak sudah mari. Hari ni Andak menjadik Raja Sehari...hehehe. Macam emsemm jer..macam semattt jerr..




Hujan turun dengan lebat.paluan kompang & Jidur tetap diteruskan..memey steady la



 Tapi...walaupun kite kawan..tol tetap ada...haaaa..mau lepas tol kasik bayar laa..




..3 kerusi aku block. Kasi bayar tol haaaa..baru kasi lepas




 OK..Nazz jadik orang 1st kutip tol..lepas tu aku pulak..lepas tuuu..eh sape eh?



 wokayyy..1st tol suda bayar. Next ..aku punye turn laaa terima bayarann tol..hahaha




 ok laaa..kasi lepas. Satu sampul surat dah diterima...mekasehhhhhhhhh..




 Haaa..abis la ko Andak..Kak Jue kutip tol ke-3..jawab pantun dulu k..





 hah..! memey nasib...ko dapat orang Johor memey get ready laa duit tol..hehehe





 huuumangaihhh? ramainye...waduhhh..nasib badan



 Ramai dok tunggu ni bile laa nak lepas halangan tol2 nih..




 Haiipp...!jangan jeling2..ekekeke. Malu aii :p





 ok..yang bawah ni dah setel kot..blh kawtim. Yang masalah skg ni pengapit tu..nah brp keping laaa agaknye kene paw nanti...



 Perghhh..! ini bukan main2..siap kire duit tol depan2 tu..ni kalo pengapit lelaki dah pokai, memey kene berdiri sampai gigil la ko Andak..hahaha


Rundingan yang baik nampaknya..akhirnya, tol terakhir setel..phiewwwww!

 


 "arghhh..lega aku. Dapat duduk dah...hikhik" kata nye laa..


OK..kit elayan gambiran pengantin skit...
 Majlis Persandingan 2 mempelai..ape2 pun Tahniah yer



 ehemmm...malu2 andak ni..ahakss..



 ..doa dulu. Majlis bacaan doa Majlis perkahwinan..semoga majlis berjalan lancar & diberkati. Amin..


 muka control..



uiii..tinggi kek ni. Tapi tak rasa punnn.. LOL



 Hari masih lagi hujan..semua terperangkap dalam ni..



 bukan nipis2 punya hujan ni...so kite tunggu la kejap bagi teduh skit.




 Semua tetamu terpaksa lepak dalam ni..



 Haaa..nampak..ujan mencurah2



 paluan kompang.. Still bergema. Semakin rancak..



 Makan beradap..

p/s: Andak..diorg kata ko makan sopan sangat2..ye la makan beradap. Tapi kitorg still blh imagine ko makan time TTS mcm mana..wakakakaka..larikkkkkkkkk


 ok la..oklaaa..tak mau kacau korang makan. Last ehh...


..dan sebelum kitorg beransur, gambiran beramai2 dgn pengantin..

 Chakkk..!!


 satu lagi...



 ..dan sedikit sumbangan dari kawan2 yang mengikuti Ride ke sini..



 opss..skali lagi. Nak masuk dalam frame jugak katanye..hahahaaaa..


Ok la geng..kitorg chaltae dulu balik ke KL. Sekali lagi, ucapan TAHNIAH buat korang berdua dari kitorg rakan2 sepermotoran (lepas kawin ko beli motor kan?) dengan ucapan SELAMAT PENGANTIN BARU ANDAK & AISAH..SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT. SELAMAT MELAYARI DUNIA PERKAHWINAN..

Last skali..Thanks kepada semua rakan2 yang join ride ni. Maaf tak diwar2kann kat TayarGolek.Com atas sebab2 tertentu.

InsyaAllah, kite jumpa lagi dilain2 stori de mori k..

Adios,
Han




Adios,
Han

1 comments:

intoxicated-catastrophe™ said...

hehehehe :)

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com