You Are Reading

2

Majlis Raja Sehari Aliph & Shikin

TayarGolek.Com Sunday, November 9, 2014
Yooossshh...!!
 Salam Sejahtera semua...

Sebelum aku update stori de mori yang panjang2..aku rasa baik aku share dulu entry2 yang pendek kot. Dalam list, stori de mori yang panjang ada 2 lagi stori belum publish.
1) Kembara Mengejar Sejarah (KMS) 7 - Kedah
2) Ride to Krabi 2014

Jadi..hari ni aku nak share skit pasal satu majlis perkahwinan...sape yang kahwin? sahabat kitorg lerr..
Meh..citer skit. Kenal Aliph? atau..kawan2 TayarGolek.Com gelarkannye "awieeek"..hehe. ni majlis dia ler ni..



4 bulan sebelum majlis, dia dah booking dgn aku siap2 date 8/11/2014 ni sebab berHAJAT sangat agar Majlis Perkahwinannya dapat di'escort' oleh kawan2nye sendiri. Maka, 7/11/2014..Aliph & Shikin telah selamat diijabkabulkan di Masjid Putrajaya (patut ler malam tu henpon off..kekeke).

8/11/2014, aku & rakan2 yang lain2 merealisasikannye. Majlis telah diadakan di Dewan Merak Kayangan, Balai Felda, KL.

Ikuti serba sedikit perjalanan escort  Majlis Perkahwinan ALIPH & SHIKIN yang mana kitorg akan escort dari Grand Seasons Hotel - Dewan Merak Kayangan, Balai Felda.




 @ Tol Jalan Duta

Arrangement untuk escort Aliph & Shikin ni aku buat kire2 3 minggu. Sebelum tu ada ler bincang dengan Aliph pasal tentative program tu. Lepas tu baru ler war2kan pada kawan2..



Sedikit perbincangan dgn Boy VBlack (kiri) sebelum ni untuk mengetuai escort.  So hari ni, Boy VBlack bakal mengetuai konvoi Escort Raja Sehari "Aliph & Shikin" nanti.



 So, RV di Shell Tol Jalan Duta pada pukul 11.30pagi. Waktu yang dijanjikan utk tayargolek tepat pukul 12.00 t/hari.



 skg dah hampir pukul 12.00t/hari..masa utk tayargolek ke Grand Seasons Hotel.



 Tayargolek time..!


@ Grand Seasons Hotel



 12.20 t/hari, kitorg semua selamat sampat di Grand Seasons Hotel..



 Ikut timing..12.30t/hari akan gerak ke Balai Felda. Takpe tunggu sat..





  Barisan motor2 yang bakal escort Raja Sehari nanti





 Gambiran beramai2 sementara menunggu RAJA SEHARI ni tak turun2..ngeee



 Alhamdulillah..rakan2 yang bagi nama sebelum ni semuanya muncul waktu ni. Terima Kasih diatas komitmen korang yer.

p/s: Abg Halim & K.Ros sepatutnye join gak escort ni..tapi ape kan daye, ada masalah teknikal pada motornye (bearing pecah). Sabar ye Bang Alim..



 Lengoh tengkuk nengok atas ni





 30minit berlalu..errrr takpe..sembang2 lagi :p





 Sempat lagi tam[al stiker TayarGolek.Com  kat motor GTR Abg Md.Noor



Hampir sepurnama menunggu ketibaan RAJA SEHARI - ALIPH & SHIKIN..muncul jua akhirnya.


 Haa..ini leww rupa RAJA SEHARI teww..! Tapi...kok dipotong rambutnye? pehhh..mcm Anuar Zain pulak dah..hihihihi



 Bersalaman dgn kawan2 semua yang ada..



 On the bike..!




 7 buah motor akan berada kat depan..



 ..dan selebihnya berada dibelakang kereta pengantin.



 Alrite..tayargolek time..!



 So far traffic di Jalan Tun Razak agak baik waktu ni..




Rakan2 yang berada dibelakang..



 Traffic slow skit di Jalan Semarak..tapi gambiran tetap gambiran. Sementara tunggu traffic light..


 Jalan pun mcm siput..nasib baik ler mendung



@ Balai Felda


 Akhirnya sampai di Dewan Merak Kayangan, Dewa Felda kire2 pkl 1.30ptg



 Aku ingat nak tinggal terus je motor mcm kat atas tu..hehehe. Takpe parking sini k..



 Motor semua dah selamat parking..






 Wowwww..! meriah..



 Mcm2 ada kat depan ni..



 
Welcome..



 Gift untuk tetamu






 
 Menu makan tengahari


 Jom masuk ke dalam..






 waalauweii..ramainye..



 Meja pun mcm penuh jer..




 no worries guys..Aliph dah kawtim dgn aku, siap2 reserved 2 table utk 20 orang..nallllekkk..!


tuddia ..skit punye beso..



 semua dok amik gambiran..gambiran sape?



 Kawan2 meja satu lagi..




 ok..Aliph & Shikin pun dah bersanding..




 Bacaan doa  - moga pasangan mempelai diberikan kesejahteraan & Kebahagian dalam melayari bahtera rumahtangga..Amin.




 Amin..Ya Rabb..



 Sesi "ko amik gambiran aku..aku amik gambiran nko.." :)


Blom makan lagi..sabo..

Kite ushar skit Aliph & Shikin kat atas pelamin tu. Pastu kitorg nak makan...kbaii



 Waduhh..jauh nyer  :)



 ..haa..dekat skit. Selamat Pengantin Baru - Aliph & Shikin



 Sekali lagi..satu langkah kebelakang..




 ..3 langkah kebelakang.

 
Mata tu jeling kat sapa dia tuu..




 Walauuweii..! Meja kitorg je ada REDBULL..hehehe. Untuk "overlander" je katenye ;)



REDBULLEH..!




 ..dah weii..makan2!




 Meja kitorg fully serve dari pihak katering..khas untuk Rakan2 TayarGolek.Com.




p/s: Gambiran makan memey aku tak amik..sebab mcm pelik pulak aku nengok. Selalunye muka2 ni kalo ride makan tu dah mcm bersilat dah. Duduk makan bawak pokok ka..bawah pondok ka..semua selamber. Tapi kali ni..semua makan sopan santun giler..kaki pun tekepit2 time makan.muahahaha..adehh! tak sanggup nak amik gambiran.





 Makan beradap..




 Aiii..? makan sup kosong jer? Jujur skit Liphh..







 Panorama mode..







 
 Majlis memotong kek..



 ..dan last skali..gambiran beramai2 dgn pengantin..


Alrite..makan sudah..bergambiran pun sudah. Rasanya masa terbaik la kot untuk beransur. Kitorg kasi chance la kat Aliph berehat2 lepas ni.



 so..mintak diri dulu yer..kawan2 nak chaltae dahh..



" Psssssssss...!! Kanchanaburi dah dapat visa..!! wihuuuuu...!" katanye. Aku mcm tak caya pulak..hehee..




 ok .ok..last! pas ni chiaw k..



 ..dan sebelum terlupa. Ade skit collection duit sumbangan dari kawan2 yang hadir.

Alhamdulillah..konvoi escort Majlis Perkahwinan ALIPH & SHIKIN dah pun selesai. Aku bagi pihak TAYARGOLEK.COM & Rakan2 mengucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU buat ALIPH & SHIKIN semoga bahagia & kekal hingga akhir hayat. Selamat menempuh dunia berumahtangga. TAHNIAH yer..!

Buat Keluarga kedua2 mempelai..tahniah diucapkan..dapat menantu :)

p/s: harap2 lepas ni blh join ride lagi..hikhik ;)

Ok..sampai sini jer. InsyaAllah..kite jumpa lagi...


Sekian.

Adios,
Han



2 comments:

Mohamad Fadzly Arfan said...

Salam tahniah kepada Aliph & Shikin..semoga berbahagia ke akhir hayat...

TayarGolek.Com said...

Aliph baru kuar dari selubung katenye.. lol

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com