You Are Reading

2

Ride Dunhill Nan Sebatang Ganu Kite Part 2

TayarGolek.Com Wednesday, August 17, 2016
Yooossshh...!!

Salam Sejahtera semua..

Pertama sekali aku mohon maaf kepada semua pembaca setia yang dihormati sebab lama benau tak menghapdate blog TayarGolek.Com nih. Dah bersawang kawan2 kata...(waaa ..pedih) hahaha

Baiklah...aku mencari masa dan idea untuk memulakan journal perjalanan seterusnya.
Kite sambung semula ride ke Kuala Terengganu "Ride Dunhill Nan Sebatang Ganu Kite Part 2"

Episod yang lalu, aku dan rakan2 yang lain berada di Shell Dungun yang mana rakan2 dari DP Adventure Team telah menunggu kitorg disitu. Wakil DP Adventure Team yang aku hubungi Bro Lan Dungun dah roger2 kengkawan dia lepak situ. Aku ingat 2-3 motor jer..rupernye dekat 10 bijik motor...phiewwwwww!! Terbaik boh2 Ganu Kite

Aktiviti program diteruskan. Bro Lan Dungun bagi aku beberapa tempat yang boleh kitorg layan angin Laut China Selatan sambil2 makan.


Jommm..! tayargolek..!

Aku bagi signal kat Lan Dungun.."kasi tayargolek satu kali bro.."


Masing2 bersiap untuk tayargolek. Kite akan masuk ke simpang menuju ke UITM Dungun. Layan angin Laut China Selatan di Teluk Gadung


Orait..semua dah ready..


Lan Dungun akan mengetuai aktiviti di Dungun. Kite bagi penghormatan kat orang sini k ;)




Seronoknye ride kat sini..jalan lengang je..



Selamat Datang ke Dungun..




Ushar skit kawan2 kat belakang..


Yeahhh..!! dah nampak pantai kat depan tu..wihuuuuuuuu


Inilah Pantai Teluk Gadung..berdekatan dengan UITM Dungun. Aku mmg kurang mahir nama2 tempat kat sini. Terima Kasih buat Lan Dungun yang bagi info2 sebelum ride..terbaikkk!!



Angin sepoi2 je..



Semua ride relax2..amik angin Pantai Timur


Ni student UITM katenye


syiok weh..jakun skit tgk pantai2 ni hahaha




Lan Dungun ..on the bike
Kite dibawa untuk buat satu pusingan sekitar pantai ni..angin bertiup bikin mata layuuuuu daa..



sempoi tempat ni



Takde jalan lain dah pun..kene u-turn kat sini. Lepas tu, kite akan ke Pantai Sura..

Kitorg akan ke Pantai Sura untuk menikmati makan tengahari yang berada betul2 berada di tepi  pantai..


Jalan yang cantik ke Pantai Sura..


gambiran on the bike skit..

Griffin dah kat depan..2 FJR cucuk rapat RED VERSYS nampaknye. Arynaz dengan FJR "silver bullet"

Saari aka Abah


Godang




Abg Ha Lam Ya Mim


Aliph


Akmal GS


Abg Dzuljuri


Khai...sebab Khai aku mai sini pulang rokok Dunhill ..hahaha



Zul GS


Jojo..


Jojo lagii..



Andak..



Andak lagi..


abg Zaimi




Geng DP Adventure Team



View pantai di Dungun


Kite berhenti kat sini untuk makan tengahari..

Gambiran motor
Gambiran skit lah kat sini sebagai kenangan.. :)


Ni kot nama kedai makan ni.. "Hidayah Semerah Padi"


Sedikit view sekitar tempat ni



Syiok laa..patuit la Khai transfer sini..tenang



Semua dah amik port...


Sesi sembang2 sebelum makan..


Geng2 DP Adventure Team. Bukan setakat main motor je masuk hutan..4x4 pun diorg layan..perghh!


Seronok kan jalan2 ke Ganu Kite? :p


Ok last gambiran..pasni kite makan..



Bismillah..meh makan


Makan masakan kampung...



Terima Kasih DP Adventure Team yang arrange port makan ni..


hooliawwwww..!



OK..upacara bagi balik "Dunhill Nan Sebatang" dah pun berlangsung. Gambiran time tu takde..bahye..18 tahun keatas.kikiki


Perut sudah kenyang..angin pantai syahdu bertiupan..walaauuwehhhh! mablesss

Tetiba ada kejutan pulak dari DP Adventure Team..

Depa bagi cenderahati buat TayarGolek.Com sebab kesudian melawat Terengganu especially Dungun & KT.


Terima kasih banyak rakan2 DP Adv Team..Abg Che Hadi menyampaikan cenderahati dari DP Adventure Team.

TayarGolek.Com pun ada la skit2 ole-ole buat kwn2 DP Adv Team. Stiker TayarGolek.Com



Sebagai wakil DP Adv Team..aku serah pada Lan Dungun

Untuk ride kali ni..kitorg collect seorang RM50 untuk duit makan. Makan selagi mau makan semua bayar dengan duit yg kite collect tadi. Tapi makan tengahari di sini telah ditaja sepenuhnya oleh DP Adventure Team. Terima Kasih banyak kami ucapkan. Moga Allah luaskan rezeki kalian semua. Amin.

Sebelum tayargolek dan sambung tour ke tempat lain, Rakan2 TayarGolek.Com & DP Adventure Team bergabung & bergambiran bersama..


Satu lagi..moga gambiran ni menjadi kenangan sampai bila2..persahabatan terjalin dan berpanjangan.



@ Masjid An-Naim (Masjid Biru)

Singgah di Masjid Biru (An-Naim) untuk menunaikan solat Jamak Zohor & Asar).

kawasan parking banyak kosong. Parking aje la mana2..


Lepaking dulu..


1st time menjejak kaki di Masjid Biru, Dungun



Jojo (dahulu) dengan abg Zaimi


..dan bersama salah sorg geng DP Adventure Team


Menara Masjid Biru


Pintu depan masjid


Masjid An-Naim, Dungun Terengganu

Kite tengok skit view sekitar luar masjid (macam google street pulak)

View kanan jalan


View kiri jalan..



Kenangan..(malu aii)

Ok..next..

Kite akan ke Hujung Tanjung, melihat suasana pantai dan view sekitarnya. Lepas tu naik jambatan Kampung Seberang Pintasan yang merupakan kampung nelayan. Kemudian akan menyusuri Pantai Teluk Bidara hingga ke Rumah Api di Bukit Api.

macam tadi jugak..Lan Dungun akan bawa kitorg berjalan-jalan dan bersiar-siar sekitar Dungun. Jalan2 kampung yang dilalui..aku memey tak pernah lalu kawasan ni. So memey satu pengalaman yang baru buat semua.


Kite menuju ke Hujung Tanjung dan akan naik jambatan (depan tu) ke Kampung Seberang Pintasan..satu kampung nelayan di daerah Dungun.


Gambiran in the bike yang cuba dapatkan view jambatan..



Kite follow je mana Lan nak bawak..


Kawan2 kat belakang pun semua steady..



.dah semakin hampir dengan jambatan yang bakal menyeberangi Hujung Tanjung ke kampung nelayan


..ada kampung2 lain yang berdekatan antaranya Kg.Bijangga



KKe Seberang Pintasan melalui jambatan..


Ok...dah pun naik jambatan ni..




Gambiran on the bike diatas jambatan..


View disebelah kanan jambatan


View sebelah kiri pulak..



Lain2 gambiran on teh bike dibawah...








Orait..dah sampai simpang ke Kg.Seberang Pintasan..


Waktu ni kitorg berpeluang melihat kampung nelayan di Dungun. Memey takde kenderaan..sunyi sepi je waktu ni



Jalan ke Taman Rekreasi Pantai Teluk Bidara..



Kampung yang tenang dan nyaman udaranya..


Plan awal kitorg akan stop di Lighthouse Seberang Pintasan..tapi fikir2 balik, kite ada sedikit dengan masa. Maka, ubah plan untuk teruskan tayargolek ke Kuala Terengganu.


tak jadik panjat lighthouse, tayargolek lewww..menyusuri pesisir pantai


Jomm..jom..kite ke Kuala Terengganu



Sempoi tak?  syiok weii..kene repeat ni



Sampai di simpang ke K.Terengganu..


Kitorg akan berpisah disini, rakan2 TayarGolek.Com akan meneruskan tayargolek ke Kuala Terengganu. Rakan2 DP Adventure Team pulak akan balik ke rumah masing2. Tapi Lan & Dhir akan follow kitorg sampai ke K.Terengganu. eh..bukan follow..diorg lead ke KT.
Jarak ke K.T dari sini kira2 80KM


Sebelum berpisah, aku amik dulu gambiran disni sebagai kenangan..InshaAllah kite jumpa lagi.



..bersalam-salaman tanda persahabatan permotoran yg bakal berpisah ke destinasi masing2..


Aku sebagai wakil Rakan2 TayarGolek.Com mengucapkan jutaan Terima Kasih kerana sudi membawa kitorg pusing2 sekitar Dungun. Jasamu ku kenang..



Alrite geng..tayargolek time.


Dipendekkan cerita, kitorg sampai di Kg.Rhu untuk berhenti rehat. Memey dalam misi untuk makan ikan dan stong celop tepung. Disulam pulak dengan kepok lekor & air nyior. Waduhhhh...syahduuu nye ! repeat weii..repeat!! hahahha

Tengok tu..pokok nyior melambai2 ..angin pantai bertiup sedu2 diwaktu petang yang penuh keheningan. Duit boleh dicari..tapi nak lalui ini machiam kalo takde kesungguhan nak ke sini memey tak jadik. Betul tak?.. :)



Ombak pantai pun agak kuat jugak..



kang terjun tiruk Helang menyambar kang..ishhhh ko jangan cabar!! bhahahaha



Ok laah..kite relax2 je..lepak + makan + ride..lepak + makan + ride


Misi pulangkan DUNHILL NAN SEBATANG dah selesai. Sekarang, misi ke-2 pulak...


Rakan2 DP Adventure Team (kiri: Lan, Dhir & Abg Dudy) yang sama2 menemani kitorg ke Kuala Terengganu



Kakak2 pillion yang sabar menanti hidangan minum petang



Masa Le Tour De Peninsular 2011, aku pernah minum kat sini. Tapi tempat ni dah jauh berubah..

***gambiran Ikan Celop Tepung & Sotong Celop Tepung aku tak publish dalam ni k..bukan ape nanti kang ada yang ngencess (terliur)...hahaha

dah..dahh..! jom ..on the bike..! :p


Gendang gendut tali kecapi,
Kenyang perut senang hati.



Perut kekenyangan..nalllerekkekkk!



Dipendekkan stori de mori lagi..kite dah pun sampai di Kuala Terengganu.
Menyusuri Pasar Mayang disenja kala,
Mencari Hotel Seri Malaysia,
Penat memey to sah cerita,
Hati gumbira tak terkira..

ewahhh! haa..jawab pantun la kalo bran! hahaha



 Dari pagi sampai ke senja,
Dari KL ke Ganu Kite,
Sesak skit itu perkara biasa,
Kalo tak sanggup lepak rumah ajee

Kitorg selamat sampai di Hotel Seri Malaysia kire pukul 7.00ptg.
Urusan check in aku sedaya upaya bagi cepat dan lancar.
Semua dah paham dengan style aku...masa urusan checkin aku tak mau ada sapa2 dok kacau. Bile dah selesai, InshaAllah..semua akan dapat bilik.


Waktu malam pulak..kitorg jalan2 sekitar Pasar Payang & Kampung Cina


 Nin dia..pintu gerbang Kg.Cina
 wefie skittttttttt


Jojo jadik model Kg.Cina malam ni..puas dia tahan napas, gambiran asyik blur jer..hihih. Kali ni memey menjadi


Ni plak Andak jadi model pole dancer jap...

larikkkkkkkkkkkkkk..!!

Pastu baru la pegi makan. makan malam pun simple2 je sebab masing2 perut penuh. Gambiran ni pon bergegar..waduhh



"Belum sempat nak lapar..isi lagi"..memey ride makan je kali ni



Sirap Limau + Kuaci..jadik laa..kihkih


Lepas makan..jalan2 lagi. Sesi pecahkan lemak skit..


Timer is ON...action!


Melayan perasaan ditepian pantai


Abg HaLamYaMim & Kak Ros




..dan bayang2 malam.. :D

Ok beb..cukup sampai sini dulu untuk episod ke-2. nanti aku sambung lagi untuk episod seterusnya.
Plan keesokkan hari, kitorg akan shopping2 di Payar Payang cari ole-ole untuk bawa balik.
Esoknya jugak..kitorg akan berangkat balik ke KL.

Jumpa lagi selepas ini..


Adios,
Han

2 comments:

Ibu Anita said...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Ibu Anita Tki Malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang ibu tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel dan uang gaib cuma Ki Witjaksno yg berhasil alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi Ki Witjaksno:0852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya KLIK-> BOCORAN TOTO 2D 3D 4D 5D 6D

aziz said...

http://TheInviteClub.com/?ref=12165

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com