You Are Reading

5

Ride Dunhill Nan Sebatang Ganu Kite Part 1

TayarGolek.Com Wednesday, April 13, 2016
Yooossshh...!!

Salam Sejahtera semua..

Kite jumpa lagi dalam stori de mori yang lain pulak.

Ride seterusnya selepas "Kanchanaburi Exploration Ride", aku organize ride makan2 di Terengganu. Destinasi utamanya semestinya Kuala Terengganu.

Persoalannye..kenapa ride ni dinamakan sebagai "RIDE DUNHILL NAN SEBATANG?". Agak2nye ada tak yg nak tau? hehehe..

Ok..aku stori de mori skit al-kisah kejadian nama ride tu RIDE DUNHILL NAN SEBATANG.
Masa Krabi Ride 2014,on the awy balik ke KL di R&R Tapah..kitorg stop rehat seketika. Waktu tu traffic dah mcm hari raya..al-maklum la, ramai yang balik cuti sempena public holiday Hari Merdeka 31 Ogos. Nak dijadikkan cerita..aku kehabisan rokok. Nak pegi beli di Petronas..mak aihhh punya la ramai org. Yang beratur dikaunter pulak mcm orang nak beli ticket. Perhhhhhhh..!! aku surrender! last2..aku jumpa Khai pinjam sebatang Dunhill.

Aku: "..Khai, pinjam Dunhill sebatang bro. Nak beli sesak giler manusia kat petronas."

Khai: "..ehh ! amik bro..takde hal.."

Aku : "Takpe bro..aku kata pinjam..pinjam laa. Nanti aku pulang balik k..aku pulangkan balik Dunhill Sebatang ni kat Terengganu..hahaha"

Khai :"..ahhh! biar betul bro? hahah..ini sudah baikk..alasan ride ke Terengganu ni bro..! ok..aku tunggu ko datang sana.."

Kenapa pulang kat Terengganu ekk? hihih..mcm ni, kebetulan lepas seminggu balik Krabi Ride ni, Khai akan pindah ke Dungun, Terengganu. Rezeki dia la kan..lama dah apply tu akhirnya dapat jugak.

Maka, dengan ini RIDE DUNHILL NAN SEBATANG akan ke Ganu Kite dengan misi utamanya "pulangkan sebatang Dunhill tu" hahaha..unik tak ride ni ;)

Bincang punya bincang..tarikh yang ngam dipilih pada23-24 May 2015. Aku bajet2 ada laa 2-3 bijik je yang akan follow nanti..sekali 14 bijik daaa (dari KL). Alhamdulillah..ride santai de mantai..jumpa kawan2 di Pantai Timur group DP Adventure Team Dungun. Kemudian kitorg disambut oleh Lan Dungun dan rakan2 dari DP ADVENTURE TEAM di Dungun. Lepas tu makan..makan dan makan..dan makan..peghhhhhh!!







Nak tau stori de morinya? Jomm..ikut aku..

 Ehh jap..aku listkan nama kawan2 yang follow ride ni.

No    Participants
1    Han
2    Griffin
3    Saari
4    Akid
5    Arynaz
6    Jojo
7    Abg Zaimi
8    Aliph
9    Khai
10    Andak
11    Akmal & Wife
12    Zul GS & Wife
13    Godang & wife
14    Dzul & wife
15    Abg Halim & wife




@ BHP Gombak

RV point set kat sini. Plan tayargolek pukul 7.30pagi.

Depa ni baguih noo..on time :)

Ok rakan2 TG ramai yg dah sampai sebelum time tayargolek..lambat tinggal!



Akak Pinky pun ado..tapi tak join kitorg leww. Port tetap ride ke Karak on weekend.


Bro Pang5 dari Ferno pun ada parking sini. Tapi diorg ada plan lain..ke destinasi yang sama jugak ..GANU KITE


..dan semakin ramai. Alrite...kejap algi boleh la kite tayargolek.


Jap..satu lagi foto, antara pillion2 yang turut join RIDE DUNHILL NAN SEBATANG ke negeri Ganu Kite


ok geng..on the bike :)


start your engine


Sape nak lead ni? aku nk duduk belakang...ngeeeeee


Ok laa..aku redha..aku pasrah, Motor tukun ni akan lead kawan2 dengan had laju kebangsaan...ewahhhhh


satu lagi gamnbiran..yeahhh!


Wokayyyyy..! jom ke Ganu Kite..kite tengok penyu bertelo..kihkihkih


Highway Karak waktu amat tenang..al-maklum la 7.30pagi kan..belum banyak kenderaan dan pelumba2 jalanan..



Ride santai de mantai..penuh ketenangan. Peaceful mind org kampung aku kata. Ntah betui ke dak tu..


Dipendekkan stori de mori..kitorg sampai di Temerloh. Memey dah pesan kat semua.kite gerak awal skit tadi pastu bekfes kat R&R Temerloh.

Nasi Lemak bungkus +  Patin Tempoyak...perghhhhhhhhh!! mabelessssss baq anggggg..!! (time tulih ni pun terliur jap mengenang kembali kisah silam bekfes Nasi Lemak bungkus +  Patin Tempoyak kat sini...)


Gambiran On the bike di Jambatan Temerloh ni..



@ R&R Temerloh

ok..kite exit sini dulu


Kawasan parking penuh..sumbat je la mana2. Tapi jangan plak parking OKU punye tempat. Kelebihan motor DP (Dual Purpose) ni blh panjat atas ni..wihuuuuuuuuu


Parking elok2 k..


Nak duduk2 dulu kat sini jap katenye..penat kewwww?


Mcm banyak barang2 dlam tong tu Mal? :p

****aku skip gambiran masa bekfes k. Gambiran Nasi Lemak + Patin Tempoyak tu takut menggangu emosi pembaca.kahkahkah****



Saje blurkan skit gambiran Nua Jen ni..ehh silap! Aliph ni.. hikhik



Hmmm..sambil2 ride pun blh dapat medic punya consultancy...free plak tu. huntong laaa...


On the bike..

Wokayy jommm..


5minit....





Persiapan terakhir..sena check! OK..


Tayargolek time...



Meneruskan perjalanan ke Jabor..



SELAMAT DATANG KE TERENGGANU..


Exit 836 ke Jabor


Rasanya macam terawal pulak dari plan asal. Maka, cadangan seterusnya kitorg akan stop di Cherating..minum2 dulu + Isi minyak :)



Timing terbaik ..on track!


Kite cari stesen minyak berdekatan...tak silap ada depan ni..

Akhirnya..


Aleh manjenye Aliphhh.puii..kihkih




tunggu jap kawan2 yg belum setel isi minyak..

Dah macam sniper plak abg Zaimi v-strom ni



Lepas semua setel..baru le kite cari kedai minum..



Sunyi kedai ni..


Owh ye lupa nak bagi tau. Konsep ride ni kite collect duit makan seorang (baik rider atau pillion) RM50. Kalo kurang kite topup..kalo lebih, mengikut persetujuan ramai..duit akan dimasukkan dalam Tabung TTS TayarGolek.Com.


Kite minum dulu..



Gambiran masa berehat + minum2..
Masa ni sambung sembang2 lagi..yang kene bahan pun ada, yang membahan sampai dah takde bahan..hahaha. Ape2 pun..semua enjoy ride mcm ni.




kire2 pukul 11:00pagi++..kitorg akan teruslan tayargolek ke Dungun pulak.

Eh nape pulak Dungun? Haaa..ada lah plan nye. Plan ni aku dah kawtim awal2 dengan Lan Dungun. So Lan Dungun akan tunggu kitorg sampai bersama2 geng DP Adventure Team.

Jap lagi sampai Dungun k.. :)



Masa on the bike..kelihatan adik ni dok melambai2 kitorg. Syiok sangat tu..seronok beronok-ronok nampak dari raut wajahnye. Snap satu gambiran..hehe


Ikut laluan pantai ..wihuuuu


Kite dah semakin hampir dengan daerah Dungun. Traffic mula slow skit..


Tu diaa..melekat jap


Tapi kejap je..lepas kawasan town, clear dah..




@Shell Dungun

Kire2 pukul 2ptg, kitorg selamat sampai Dungun. Cuaca amat baik sekali waktu ni..panas yang pasti hujan tiada.. :)


Rakan2 TayarGolek.Com bertemu rakan2 DP Adventure Team Dungun. Maka..berkembanglah  silratulrahim..



Bersalam2...salam perkenalan..


Ramai beb ynag sambut..segan pulak den. Ini kalo diorg datang KL..kitorg tak sambut mcm ni ...memey taktau la nak cakap..hahaha


berpuluh motor kat Shell Dungun waktu ni..

Jap..Lan Dungun mana.. Lan Dungun?
Haa..ni dia..Lan Dungun (sebelah aku) busy skit nak arrange tour sekitar Dungun sekejap lagi



Kite amik masa skit break kat sini..sementara tunggu green light dari Lan Dungun.




Dirr aka Tok Siak sebelah Saari aka Abah..


Kenal mamat ni? Haaa..ni la punca terjadiknay RIDE DUNHILL NAN SEBATANG...hahaha. Bro Khai dah jadi orang Dungun daaahh.. :)

Ok aku stop sini dulu entry ni. Kalo nak sambung terus ..perghh bapak panjang stori de mori sehari ni.
Jadi..kite pelan2 kayuh. Tunggu episod sambungan seterusnya nanti kite akan Tour sekitar Dungun..masuk kampung Nelayan skit..dan lain2.

Jumpa lagi nanti..

Adios,
Han




5 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Luqman hakim mohidam said...

Salam bro, nak tanya soalan walaupon lari cerita....huhu, betul ke honda cbr 250rr akan keluar bulan ogos ni??

Mohd Hitler said...

Jangka hujung tahun ...

Ibu Anita said...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Ibu Anita Tki Malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang ibu tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel dan uang gaib cuma Ki Witjaksno yg berhasil alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi Ki Witjaksno:0852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya KLIK-> BOCORAN TOTO 2D 3D 4D 5D 6D

aziz said...

http://TheInviteClub.com/?ref=12165

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com