You Are Reading

2

Kanchanaburi Ride 2015 D3 Tiger Temple Kanchanaburi

TayarGolek.Com Tuesday, April 5, 2016
Yooossshh...!!

Salam Sejahtera semua..

Haa kan..den dah koba nanti update. Sure update punyo! :p
Okokok..sambungan seterusnya stori de mori KANCHANABURI EXPLORATION RIDE.
Semua dah berkumpul semula di area parking. Nasib baik kali ni boleh dikatakan semua ada "walkie talkie". Mudah skit urusan untuk re-group.

Day 3..Tour Kanchanaburi. Kite dah explore Hellfire Pass Memorial Museum, lepas ni..kite akan ke TIGER TEMPLE pulak. Walaupun nampak simple ride  ni..aku gelarkan Pre-ADV Ride sebab 6 hari full activity ride. Timing memey aku kene jaga sbb nak ke Tiger Temple ni ada time yg perlu kite ikut. Kalo tak ..melepas. So korang boleh google sendiri waktu mana yang the best untuk tengok Harimau ni.


Jom..!!


 
Perghhh..depan skali kalo bergambiran..hehehe



 
Din GSA...kalo ke-2 motor ni diuji


Semua ready?



On the bike..!

Tayargolek time..!



Gambiran on the bike masa keluar dari Hellfire Pass.

*Mula2 tau pasal Hellfire Pass ni aku ingatkan tempat ape laa..seram nauuu bunyik nama tempat ni. Kalo ditranslate dalam Bahasa Melayu...ishhhh..takmo la aku sebut...bhahaha



skg ni patah balik guna laluan tadi..



Cuaca yang tak terlalu panas..so-so la


Kawasan yang berbukit bukau..Tapi tolong laa, jangan tanye aku kat sini takde pantai kewwwww?
:( #nanges aku nak menjawab


Gambiran on the bike lagi arah belakang..




Jom kite tengok aksi diorg atas motor di Kanchanaburi..

Griffin


Saari aka Abah


Akmal GS


Amy Stainless Steel


Abe Diami


Jass


Bard GS8


Dzuljuri


Ijatt


Zul GS


Mazlee


Din GSA



Zaimi vstrom


Ha Lam Ya Mim GTR


Ok..skg aku dah kene tinggal kek belakang skali :(




@TIGER TEMPLE, KANCHANABURI

Beberapa minit tayargolek..kitorg sampai dtempat yg dituju. Inilah dia pintu masuk TIGER TEMPLE. Since aku kat belakang sekali..peluang ni aku amik sebaik mungkin.

RED VERSYS @ TIGER TEMPLE






Perlahan2 masuk ke kawasan TIGER TEMPLE, kite tengok & capture gambiran yang menarik


Good timing! Tak ramai pengunjung..dan kawasan parking yg disediakan pun ok..

Sebelum masuk kedalam..minta masing2 pastikan semua barang2 disimpan dengan baik dan dikunci.



WELCOME TO TIGER TEMPLE


Tiger Leaping Gorge...ehhh silap



Sapo lak candid ni? ok..beli tiket jap. Sorang kene bayau 400THB kseorg untuk masuk.




Hmmm..ada kemusykilan skit pasal gambiran ni. Kalo aku tengah beli tiket..sape pulak yang amik gambiran ni? Tapi tu bukan persoalannye. Soalannye sekarang...dia ni tenung sape? Jauh tenungan marhaen tuu....



Owhhhhh...tenung abam2 kat sini agaknyee..tapi yang mana satu? Biar gambar berbicara..kihkihkih




ok jom..


Besar jugak kawasan temple ni. Pa yang boleh dilihat dari sini..banyak pokok2 dijalan masuk..


Huh! main kotor.. :p



Terus ke depan ke Tiger Temple


Boleh nampak kat sini beberapa shaolin berbaju serba putih kat depan tu. Tak sure buat ape..





Zoom max baru blh nampak clear..










Selain tu ..ada juga beberapa jenis haiwan lain yang ditempatkan kat sini. Tapi main attractionnya adalah harimau..


Kandang harimau..





Masa kitorg sampai sini..dah ada satu group tengah berjalan dengan harimau.



Phiewwwww!! besau nau harimau ni..dalam sejarah hidup aku tak pernah lagi pegang harimau hidup. Harimau Maybank penah laa ..hiiihiiiii



Besaq baq angg..


Baik..sebelum kitorg bawak harimau ni jalan2. Akan ada skit briefing berkaitan dengan syarat2 apa yang boleh dan apa yang tak boleh.



Memandang kan group kitorg ni besar (15 orang), so Marie (bukan nama sebenar) bagi 1 session khas untuk kitog. Skg ni Marie sedang bagi taklimat yang sebenar2nye. Ada banyak benda kene patuh..kalo tak boleh membahayakan nyawa anda.

*Anda tidak dibenarkan memegang camera atau handphone.
*Camera/handphone ada akan diserahkan kepada pembantu yang akan berada disebelah anda setiap seorang. Jadi, pembantu itu lah akan yang akan amik gambiran masing2.


Ok..skg bermula. Berjalan ikut barisan..


Bagus betul pembantu aku ni..setiap saat setiap detik pastinya ada gambiran.. :p


Sapa2 yang tak pernak pegi lagi..mcm ni la keadaannya aktivi berjalan bersebelahan dengan harimau



Sorang demi sorang akan berjalan bersama2 Pak Belang ni



Yang berada didepan ni adalah pembantu masing2..tugasnya untuk mengambil gambiran anda sebanyak yang boleh. Nanti dah abis..korang bagi la tip!..TIPPPPPPPPPPPPP..!




Pandangan dari sisi..



My turn..wihuuuuuuuuuuuuuuuuuuu




mahal gambiran ni ..:D




..dan seterusnya sambil cukup giliran.


Dari naik motor..sampai la pegang harimau. Tetap menjadi Sweeper.. :P



ok..dah abis 1 part. Lepas ni..kite ada acara lain pulak. Acara Belaian Jiwa Si Belang



Untuk acara Belaian Jiwa Si Belang..kite kene turun bawah di stage yang lain. Maka, pembantu masing2 akan ikut jugak..



Kite ikut je mana harimau tu pegi..


ok..ni stage 2. Acara seterusnya kat sini.


Kene tunggu kejap..sebab tiba masanya nanti baru dibuka.


Sebelum kitorg dibenarkan masuk..boleh nampak dari sini, keadaan harimau2 ni tengah melengkorrr.
Tido agaknya..



Mengikut ape yang aku baca..timing macam ni adalah time yg terbaik untuk membelai harimau2..


Lepas makan kottt..


Sesi taklimat..

Ada beberapa perkara yang diterangkan masa ni sebelum dibenarkan masuk. Antaranya...
eh korang datang sendiri la ye..dengar sendiri baru la syiok :)


Soal jawab pun ada..yang mintak FB pun ada..hahhaa


jap2..ada sekor lagi hari harimau dibawa masuk..


Huihhh..


Dipendekkan stori de mori...kitorg dibenarkan masuk. 5 org demi 5 orang saja satu round.

Kenangan bergambiran di Tiger Temple, Kanchanaburi


Gambiran2 harimau..





Ha Lam Ya Mim...memories


Griffin..


 Dzuljuri..memey tak boleh lupa kenangan ni katenye



Yang lain2 aku takde gambiran masing2..sebab camera masing2. Mana yang ada je aku tampal..


Maka, selesai la sudah Tour Kanchanaburi 2015. Gambiran kenangan KANCHANABURI EXPLORATION RIDE 2015 di TIGER TEMPLE, KANCHANABURI.

Tahniah semua..kerana berjaya menjejakkan kaki disini sambil membelai2 Harimau.. :))





Masa untuk pulang ke hotel..

Memandangkan kite belum makan lagi..ape kata, kite makan dulu lepas tu baru balik hotel..




Jauh jugak nak menapak keluar ni.. huhu



Satu lagi gambiran MESTI disini..

TIGER TEMPLE -  Kanchanaburi Exploration Ride 25-30 Mar 2015

Kanchanaburi Exploration Ride 25-30 Mar 2015


Kanchanaburi Exploration Ride 25-30 Mar 2015




@ River Kwai Bridge

Masih awal lagi kitorg abis tour. Masing2 bersetuju untuk makan dulu..lepas ni baru balik hotel + rehat2/free and easy.


Kite makan di kedai Muslim berhampiran dengan Jambatan



Thoerbaiekk semua..!


Sedikit perbincangan untuk plan hari esok..sarapan pagi kat sini..

ok last  gambiran...dengan tukang masak kikiki..

Burppp! Alhamdulillah..kenyang dah semua. Memey berbaloi..semua aktivit on track. Terima Kasih semua diatas kerjasama dan disiplin masa. Kite dapat complete semua program dengan sukses.
InsyaAllah..ada rezeki aku buat trip lagi ke sini. Untuk tahun ni (2016) jangkaan mungkin September ni.

Ok geng..begitulah serba sedikit perjalanan Tour Kanchanaburi Day 3. Semuanya berjalan dengan lancar diatas kerjasama yang baik oleh semua perserta. TAHNIAH Kanchanaburi Riders!!!

aku sambung lagi nanti.

Adios,
Han


2 comments:

Ibu Anita said...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Ibu Anita Tki Malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang ibu tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel dan uang gaib cuma Ki Witjaksno yg berhasil alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi Ki Witjaksno:0852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya KLIK-> BOCORAN TOTO 2D 3D 4D 5D 6D

aziz said...

http://TheInviteClub.com/?ref=12165

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com