You Are Reading

2

Kanchanaburi Ride 2015 D6 Kuala Lumpur

TayarGolek.Com Friday, April 8, 2016
Yooossshh...!!
Salam Sejahtera semua..

Setahun menunggu stori de mori KANCHANABURI EXPLORATION RIDE ni..maka hari ni entry  terakhirnya. Bakal berpisah jualah bersama rakan2 yang lain untuk manjalani kehidupan seperti sediakala.

Orang kata..kalo ride tu seronok..belum keluar border dah tanye next ride ke mana? Aku akui..sepanjang ride yang TayarGolek.Com buat setakat ni memey pasti ada yang tanya soalan cepu emas tu.. "lepas ni ride kemana pula?".."next ride bile?..jangan tinggal daku.." mcm tu lah contoh2 soalan.

Yer betul..ride ke Thailand memey TayarGolek.Com caj sedikit untuk upah, tapi semua urusan dan tugas baik urusan insurans, travel insurance, hotel, makan dan Tour guide dari pergi sampai la balik  dipikul sepenuhnya. Pendek kata urusan dari A-Z.

Abis ride..stori de mori pulak pasal ride yang korang join. Berbaloi? kalo setakat update FB..semua boleh kan..hehehe.

Ok..tu selingan.

Skg kite masuk hari ke-6, perjalanan pulang balik ke Malaysia. Dalam sejarah, inilah kali pertama keluar dari border agak lewat.


Jam hampir pukul 3.00ptg baru start tayargolek. Ini disebabkan motor Mazlee yang berada di bengkel amik masa lama jugak nak fix. Tapi semua steady..walaupun dah checkout awal..semua sepakat tunggu sampai siap.


Waktu mcm ni..biarlah pulak tuan punya motor berada kat bengkel :))


So yang lain2..susun motor siap. Andai kata ready..? terus on the bike..








Tiada khabar berita lagi pasal status motor Mazlee tu..


Sementara tunggu tu..saat2 boring ni ada la pulak kawan kite tu meracun Griffin bawak GSA..hahaha.


Tuddiaaaaaa..!! nindiaaaaa..! agak2 keracunan GSA tak?? haha
Jawapannye..selepas balik Malaysia nanti ;)



Tayargolek time..!
Akhirnye motor siap..then kitorg on the bike laa

Keluar dari hotel menuju ke border..


Panaih lit lit baq angg..



walaupun panaih lit lit..tetap thumb up diberinya..


satu lagi..


Aku skip urusan di border..alaaa same je cerita nye. Cop passport...pulang borang Kastam..chaiww  hahaha.


@Petronas Changlun

Isi minyak kat sini dulu..minyak dah penuh, lepas ni nak stop kat mana pun takde hal.
"biar perut kosong..jangan tangki minyak kosong k.." :)


Nampaknye urusan isi minyak dah siap semuanya. Ok la...tak yah rushing. Kite pelan2 kayuh janji semua selamat sampai kerumah masing.





Memey aku pesan kat semua peserta setiap kali ride...kalo boleh pesan insan/isteri yang kat rumah tu tak perlulah asyik tanye bile nak sampai. Dekat 15 kali tanye benda yang sama (ni contoh aje hahaha).

 Jadi...sebagai penunggang motorsikal sikit sebanyak akan mula push & rushing nak sampai rumah. Bile menunggang dlm keadaan stress..ditakuti akan terjadinye perkara2 yang tak diingini.
InsyaAllah..tunggu je dirumah diam2..doakan selamat perjalanan balik ke rumah.
Harap dapat memahami..



 @ R&R Gurun

Sembang rancak lain machiam..tau2 sampai R&R Gurun. Mulanya nak terus shoot sampai R&R Gunung Semanggol. Tapi ada kawan2 kite akan exit awal sebelum tu. Baik stop sini sekejap..



Tak lama pun stop kat sini. Minyak penuh lagi..20minit ok kot noo.



Ok geng..dah lebih 20 minit kat sini. Masa untuk beransur..jauh lagi perjalanan nak ke KL



Ijatt akan exit awal..maka bersalam2 lah kite. Salam perpisahan ride kali ni. 6hari 5malam..baru ang tauu sedih dah pisah. InshaAllah..kite jumpa lain nanti.


Cuaca mendung & hujan selepas kitorg gerak dari sini. Maka dengan itu jugak..aku simpan terus camera.. (dh nak balik pun..malas dh nak amik gambiran).


Dipendekkan stori de mori lagi..

@ R&R Gunung Semanggol


Kitorg tinggal beberapa buah motor je..10 motor je. yang lain2 dah sampai rumah kot :(


Ternampak burung terbang tanpa sengaja..

R&R Gunung Semanggol aka Bukit Merah.


memandangkan memey dah petang..nak laju mcm mana pun tetap sampai malam. Pelan2 kayuh la kite balik KL.

Next, kitorg akan stop di R&R Tapah..kalo lapo, stop makan malam terus..

Ape2 pun..ni gambiran terakhir, Kanchanaburi Riders yang akan meneruskan perjalanan ke Kuala Lumpur.


Oppp..! Sekali lagi..diorg kata Akmal GS blok abis pemandangan org belakang..hahhaa


Haaa..looks better ..ewahhh!

Tapi,,still tak puashati gak..sbb ada yang tak ready. Puii..letih kene ulang-alik picit camera :p

Last ehhh!!


Ok cun..baru la nampak hepi skit...

Semua selamat sampai ke rumah masing2 walaupun hujan sepanjang perjalanan dari Tapah. 

Phiewwwwww..!! Tamat jugak stori de mori KANCHANABURI EXPLORATION RIDE ni..haha. 
Apa yang aku paparkan..yang aku ceritakan adalah dari pengalaman aku sendiri. Mana yang kurang sepanjang ride ini, harap dapat berikan komen2 yang membangun agar boleh diperbaiki pada masa akan datang. 

Yang kene tinggal tu pun aku mintak maaf..bukan sengaja tapi ini pengajaran agar menepati masa. Disiplin masa memey aku terapkan semasa ride. Sapa lambat..tinggal! hahaha


Ape2 pun..aku ucapkan jutaan TERIMA KASIH diatas komitmen dan kesudian mengikuti ride ini. Harapan aku jugak, agar semua kawan2 dapat amik pengalaman ini sebagai ilmu mengembara. Kita sama2 belajar, mana yang kurang kite tambah. Mana yang tak tau..kite sama2 cari. Gunakan peluang..saat yang ada sebaiknya. Walaupun penat..manisnya akan datang selepas balik ride nanti.

Sekian dulu untuk stori de mori kali ni. Ada rezeki masa dan keizinanNya..kite jumpa lagi dilain2 ride yang akan datang.

Jumpa lagi..

Adios,
Han




2 comments:

Ibu Anita said...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Ibu Anita Tki Malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang ibu tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel dan uang gaib cuma Ki Witjaksno yg berhasil alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi Ki Witjaksno:0852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya KLIK-> BOCORAN TOTO 2D 3D 4D 5D 6D

aziz said...

http://TheInviteClub.com/?ref=12165

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com