You Are Reading

8

Kawasaki Versys 2010

TayarGolek.Com Saturday, December 11, 2010
Yoooossshhh…!!
Salam pagi Sabtu geng..

Sedikit info berkenaan Versys 2010 CKD yang bakal berada dipasaran pada hujung Disember 2010 atau awal Jan 2010 ini.

big_kawasaki_versys_2010_13                                               -Pic from Internet-
So, good news to them yg telah lama menunggu berita kemasukkan Versys secara CKD (pemasangan di Thailand) dengan harga yg lebih rendah berbanding harga CBU sebelum ni. Tapi berita tak bestnya pulak rata2 owner Versys berkata kemasukan Versys CKD dipasaran di Malaysia memang betul2 kacau harge ‘market’ Versys CBU. Itu kene tanye Kawasaki (M) ler..

Sedikit info yg sempat aku tanya drp Kapar Motors buat mereka yg telah mula atau mmg dah lama memasang angan2 utk memiliki Versys 2010 ini.
Question about VERSYS '10 CKD:
1) how's the current interest? which bank?
4.75% CIMB

2) Min d/p in RM? monthly?
D/P RM3900, RM8++ X 5YR, INT 7%
D/P RM7500, RM6++ X 5YR, INT 4.75%

3) Open for booking?
ANYTIME

4) Price OTR and body.
PRICE NOT YET CONFIRM BY KAWASAKI , BUT FOR SURE BASIC SELLING PRICE LESS THAN RM37000
* Please call up David (Kapar Motors) for further info..(Don’t call me OK! but can mention my name :))
Lain2 info – As what Kapar Motors told me, the new  Versys 2010 CKD was manufactured specific to more  Asian people which is more lower than CBU..but I pon oso dunno lah  since tak tgk depan mata. You might check & compare with the CBU spec. If you are looking for full spec of Kawasaki Versys 2010..Kindly check at other website :P..hahaha (malas nk copy paste la bro) :P

Adios,
-Han-

8 comments:

Anonymous said...

Versys CBU & CKD seat height dia sama ka? coba ambik gambiran kaki masa naik CBU tu & update. TQ.
-kuchkuch-

Anonymous said...

apa maksud CKD dan CBU...

Anonymous said...

Complete Build Unit - Imported completely assembled - tax higher - harga tinggi

Complete Knockdown Unit - Import the components - assembled locally - less tax - harga lagi rendah dari CBU.

Anonymous said...

Ada yg kata cbu bagus lg...betul ka...?

Anonymous said...

Kalau aku,aku vote for CBU..tgh kumpul duit lg sikit ni..x silap broHan ada review kut pasal CBU n CKD ni..xpun ramai otai2 yg pakai CBU ni..cer citer cer citer kelebihan CBU ni

Din.

TayarGolek.Com said...

CBU lagi bagus?..ermmm sama je kot :). CKD lebih laju..selalu sangat RED VERSYS kene tapau dgn V CKD ;)

Anonymous said...

cbu ...ckd ....beza kat harga, pasai kelajuan ...rasanya ikut kenyakinan BIKERS tu sendri tatkala menunggang .... hehe btui kot bro

-rasanye kot-

Anonymous said...

Bro rasanye kot, betulla tu kot..hehehhe

-betulla tu kot-

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com