You Are Reading

2

Kapar Motor Bike Fiesta

TayarGolek.Com Monday, May 20, 2013
Yooosshhhhhhhhh...!!

Salam Sejahtera semua pembaca yang dihormati..

Selesai sudah entry stori de mori "Ride Amal ke Rumah Anak Yatim Darus Salam, Ipoh" yang lalu.Untuk entry seterusnya..aku nak share pasal Bike Fiesta di Kapar Motor. Rasanya, 'ini kalilah' agaknya Kapar Motor buat event mcm ni. Aku masih ingat lagi masa sembang2 pagi breakfast dgn Tauke Kapar Motor (David) satu ketika dulu cadangan aku suruh dia buat event mcm ni bagi menarik minat dan menghargaai pelanggannya. Tak sangka pulak..cadangan tu diterima :)

Cerita pasal Kapar Motor Bike Fiesta ni..aku telah mendapat jemputan secara rasmi dari David sendiri agar dapat sama2 memeriahkan Kapar Motor Bike Fiesta. Thanks David..!


Kapar Motors Bike Fiesta telah diadakan pada 22-23 March 2013 yang lalu. Dua hari majlis berlangsung dan orang ramai termasuk pelanggan tetap berpeluang untuk melihat model2 motorsikal terkini di Kapar Motor, menguji pandu motorsikal seperti Benelli TNT & T-Rek..Ducati Diavel..Moto Guzzi dan lain2. Selain tu..makan2 (wajib ade makan2 niii) dan juga cabutan bertuah yang mana hadiah utama atau 'Grand Prize' orang kampung aku kata tu sebuah motorsikal Modenas 110cc. Wow! best gak tu..hehehe.

Ok la beb..citer banyak tanpa gambiran mc tak cun sangat. Jom..kite rewind balik date 23 Mar 2013..dan kite tengok ape yang berlaku :)



P1050687

 masuk2 kedai je ni yang aku nampak dulu..(bleh caya ke :P ). KAPAR MOTORS BIKE FIESTA yg telah diadakan pada 22-23 March 2013.



P1050669

Sape yang tak pernah pergi sini lagi..haa mcm ni le kedai Kapar Motors.



P1050655

Mr.David - ecehhhhh...memalu pulak aihh nak bergambiran. 



P1050676

 ..dan orang kuat Kapar Motors - adik & wife David


Golek.Com

 Abg Ha Lam Ya Mim pun ada..musti la ada sebab datang skali dengan aku. Katanye nak ushar2 motor je. Tapi..aku iya kan aje lerr..huhu



P1050651

 Ushar skit motor2 yang dipamerkan. Ermmm...motor tonggek? Mcm takde napsu je nak tengok..kehkehkeh



P1050652

Haaa...Aprilia Tuono. Cun gak motor ni.. :)




P1050653

 ..dan banyak lagi motor2 yang ada waktu ni. Berminat?




P1050672

Kalo berminat..jangan tunggu lama2, pihak bank BSNC pun ada kat sini. Isi je borang..hehe



P1050656

 ..bleh tanye ape2 yang patut kat pegawai bank tu mcm syarat2 kelayakan dan lain2.



  
 


P1050659

 ..ada gak yang dah tak sabo2 nak mengetest motor yang disediakan. Mcm brader ni..katenya teringin banget nak dapat Ducati Moster 795. So bleh test dulu..lepas tu terus booking :))



P1050657

kalo takut nak test atau  segan yang amat..blh le tumpang2 duduk..anda mampu tersenyummm..heeehee..



P1050664 
banyaknye stok...








P1050662
Diavel &  Boulevard


P1050663

..semakin ramai pengunjung yang datang..








P1050666

Selain tu, booth Ducati pun ada jugak..menjual -shirt2 Ducati dan barangan lain.


Layan gambiran candid skit..

P1050667
Whooop..!


P1050688

alamakkk..! kantoi..dia sudah perasaaan..choii!


try lain pulak..


P1050677

whoop..whooop..!

dah..dah...suke eh korang.. :P

P1050668 
ushar skit ape yang ada kat booth DUCATI nih..




  







P1050678

T-shirt Asia Ducati Week 2012..huuu ni lama punye nih..




P1050679  Amcam bang? bolehh..? - mahal le pulop katanye..




P1050681
opsss..! ni bukan candid ehh..posing dari Adik  booth Ducati. Lupa plak nama..kene check balik dlm FB :P

p/s: haaaaaaaaa...busy nampak ushar friends FB aku..?kehkehkeh..

 P1050658

Next..! ni kaunter ape pulak ni? ok..ni adalah kaunter untuk mereka yg ingin membuat pandu uji motor yang disediakan. Kene isi borang dan T&T applied.

Meh tgk motor yg disediakan oleh Kapar Motors untuk pandu uji..orang kampung aku panggil "Test Ride" kot? lupaa laa.. :P


P1050670
Benelli TNT 899..naked style.



P1050671
wihuuuuu..! baru le bernafsu tgk motor mcm ni :P. Benelli T-Rek 1130. Nak test ke tak? test ke tak?..ok aku test jap lagi..hehe



   P1050674
motor lain yang disediakan utk test..uji..try..Ducati Diavel. Aku cuba duduk atas motor ni...nampak besar tapi takde le tinggi mcm versys. So sapa2 yang selalu dok pikir ketinggian, bleh le beli motor ni :P



P1050675
view dari tepi.


P1050700

Antara mereka yang mendaftar untuk pandu uji motor2 yang berkenan dihati, Satu kali register..semua motor boleh test.





P1050710

Bro Gordon (Benelli Marketing Manager ) suda kasi 'thumb up' ini motor..




P1050711

Bro Cha..baru selamat layan seround Ducati Diavel..




P1050712

Aiyoo..! helmet 'steng' mehh?



ok beb..kasi rest jap..kerak teking.


P1050684


Ehh..! air kosong ke Bang Alim? mana mangkanannyeee..??



P1050682

Diorg pun duk lepak minum air kosong jer.. :)







P1050685

Tengah dok amik gambiran..skali tersengaja snap gambiran ni.. Laa..! member aku..hehehe. Ni otai IBM ni. Sape keje IT tak kenal Aknoor IBM ni..tak tau nak cakap pe..hahaha


Hadiah "Lucky Draw"..

P1050686

Sebelum terlupa..aku tunjuk skit beberapa hadiah 'Lucky Draw' yang bakal dimenangi..




  
P1050689

  Macam aku mention tadi..ni le Hadiah Utama Kapar Motors Bike Fiesta..





P1050690  ..yang selebihnya..hadiah2 lain..


 Okayyyyy..! mangkanan suda mariiiiiiiii...

P1050692

..dan acara makan2 pun bermula. Sapa2 yang dah kelaparan tu sila la yer..ojo isin2 :P

Sambil2 tu..acara 'lucky draw' pun bermula..


P1050693

Mr. DJ yang bertanggungjawab bagi meriahkan lagi event. Lupa pulakk nama..takde dlm FB aku :P


 P1050695

Haaa..ini mcm baru ada cerita. Lepak + minum + makan + sembang..baru syiokkk..



P1050696 ..huii! yang dah selamat akan pun ada..lajuu  :))





P1050697



  ..yang tak makan ape pun ade..hahaha. Jaga perut kata Paiz.





P1050698

..aiii..Ducati lagiii..! bikin hati dukati jerr..





  
P1050701





Whooop..! ni dia..bakal membantu untuk cabutan bertuah. Model yang didatangkan khas dari Kota Damansara utk Kapar Motors Bike Fiesta. Err...lupa pulak lagi namanya. Nanti aku check kat FB friends aku.. :P



P1050721-001

View dari belakang...ehhh! sorii..dah terbiasa amik view scenery ler...adeehhh..chooiiiiii!!



You on candid camera.. ;)

P1050707 



P1050708 


..dahh..dahh...sukenye koranggg..! tak kelip2 langsungg..hahaha


P1050716
     
Hari semakin petang..dan semakin ramai lagi pengunjung yang datang. Mana taknye..tunggu cabutan bertuah le kot?

p/s: aku tak pernah bertuah untuk mana2 'lucky draw' :(





P1050713

..acara semakin rancak. Semakin ramai datang nak belek2 motor. 


  P1050715

Pening ada..keliru pun ada. Mana satu lerr motor yang bikin sentap dihati..




P1050703

"OK..Han, Benelli T-Rek suda ready untuk you test..kasi test satu kali lor.." kata David mcm nak racun aku jerrr dgn motor ni :P






  P1050706
Alamakkk..! ini apa ini..? senapang? sepetol??..hehehe. Ni salah satu gambiran candid dari Abg Polis kite yang singgah sat utk tgk Benelli TNT 899 secara langsung..



...dan acara 'Lucky Draw' bermula..

P1050722 
cabutan demi cabutan..cuma nombor yang naik takde pemiliknye. Adehh..melopeh ler jang oiii..!



P1050723

Siapakah pemilik nombor................owhh! takde2..dah 3kali panggil tak muncul2..heee. Peluang untuk aku masih ada :))


 P1050724

..pemenang bertuah dgn hadiah yg dimenangi..




P1050725


..pemenang bertuah seterusnya dgn hadiah yg dimenangi..



P1050726

..dan lagi.




 Tuan Bai pun dapat hadiah..top box lagiii..!



 ..dann aku pun sebenarnya  tak terlepas dari dari menjadi orang bertuah hari ni. Dapat gak ler Top box tuu.. ahakss!

p/s: camne nak bawak balik  nii...





..dipendekkan cerita..hadiah utama, hadiah yang ditunggu-tunggu.

P1050730  maka hadiah utama "grand prize" telah dimiliki oleh Bro...adehh! lupa pulak namanya. Err...takde kot dlm FB aku..hehehe. Hadiah utama berupa sebuah motorsikal Modenas MR1. 

Tahniah kepada semua pemenang ehh..!



..oppss! jap..ade request bergambiran :)




ok geng..masa utk test motor pulak. Pilihan aku utk test motor hari ni adalah Beneli T-Rek 1130. 


IMG-20130323-WA0025


kasi sekeping je dulu..nanti aku citer skit la pasal motor ni. Tak tau sangat nak review pun sebab sekangkang kera je jarak testnye. Orang lain pusing seround dan balik..aku pulak siap bawak gi pekena soto Sg. Serdang dulu..kehkehkeh. Jangan marah ye En. Gordon..



Habis test T-Rek1130 tadi..adrenaline aku berdegup laju. Phiewwww...! nanti aku citer la yer..next entry ;)




P1050734


..dan gambiran2 akhir sebelum aku menggerakkan diri pulang ke rumah.













P1050737


Last gambiran...Close up skit.



Tahniah kepada semua pemenang cabutan bertuah..dan jugak kepada Kapar Motors yang memberi peluang kepada orang ramai yang mendaftar untuk pandu uji motorsikal yang ada.

InsyaAllah..kite jumpa lagi pada entry seterusnya serba skit review ringkas pasal Benelli T-Rek 1130 nanti.

Jumpa lagi..


Adios,
Han

















 next..



2 comments:

Anonymous said...

skali NINJA hijau siap corak la.... adooooiiiyyaaaaaaiiiiii ...syusyah den mau pilih

Anonymous said...

It's a pity you don't have a donate button! I'd definitely donate to this superb blog! I guess for now i'll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.

I look forward to new updates and will talk about this site with my Facebook group.
Talk soon!

My homepage - http://wiki.webdigitaltalk.com

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com