You Are Reading

5

Koh Phangan Ride : Day 2 – Haad Yao Bay View

TayarGolek.Com Thursday, April 3, 2014

Yoooossshhh..!

Salam Sejahtera semua pembaca yang dihormati.

 

Masuk hari ke-2 di Koh Phangan. Hari agak santai skit. Banyak aktiviti nak kene setel hari ni..terutama sekali ‘tour’ ke tempat2 menarik sekitar  Koh Phangan. Memey banyak tempat boleh dilawati..tp dengan masa yang agak limited, kitorg dari malam tadi dok study & buat research skit beberapa tempat yang bakal diterokai hari ni. 5 tempat dalam senarai. Tapi aku akan bagi tau nanti.

 

Koh Phangan..dari pandangan mata kasar aku ni tak macam Koh Samui. Koh Samui jauh lebih maju dan moden berbanding kat sini. Banyak kampung2 masih lagi wujud. Mungkin sebab lokasinya agak jauh dan takde pulak airport kat sini. Tapi..masih terlalu awal nak buat kesimpulannya. Tunggu sampai abis nanti yer..ape2 pun Koh Phangan tempat yang sunyi..tenang..air lautnye jugak tenang. Sesuai sangat untuk dijadikan tempat rehat..

 

Ikuti serba sedikit coretan dihari ke-2 @ Koh Phangan. Jommm..!

 

CIMG1145

Haad Yai Bay View – tempat kitorg menginap. Mula2 pilih ni..tak tau la ok ke tak? Al-maklum..1st time datang sini. So far ok jer. Esok kalo korang mai sini blh try hotel lain pulak..lepas tu share kat sini. Baru la syiok…bertukar2 info. Tak gitu bro? ;)

 

 

CIMG1141

Malam tadi dah penat..nak amik gambiran pun dah letih. So, pagi ni..try amik gambiran skit suasana pagi..

 

CIMG1142

Sangat berdekatan dengan pantai. Petang ni lepas abis tour..blh la terjun laut sambil2 buat aksi “Helang Menyambar” + “sotong menggeletek dalam air” ..kehkehkeh

 

 

CIMG1143

Macam aku bagtau awal2 tadi..suasana pagi memey tenang. Sunyi..memey relax abis kalo berehat kat sini.

 

Sementara menunggu bekfat siap..kitorg jalan2 tepi pantai jap sambil2 layan pemandangan pagi.

 

Jom..!

CIMG1144

Pantai ni private milik Haad Yao Bay View..tak semua org blh masuk sini kecuali mereka yang stay kat hotel ni. Pantai yang bersih..dari sini dah blh nampak dah air laut yang tenang.

..dah rasa mcm nak terjun laut ni.. :))

 

 

IMG_7822

Air surut kot? Rasanya mcm tengah surut..

 

 

IMG_7820Port thorbaekkk..untuk melepak lepas terjun laut. Sabo..sabooo! tunggu petang nanti..kasi berendam skit air laut :)

   

 

 

CIMG1147

Hari yang baik..cuaca panas dipagi hari. Yes..! mudah-mudahan la panas sampai ke petang..nak tour Koh Phangan jap lagi ni.

 

CIMG1151

Kalo skg org sibuk dengan kayu “monopod” utk selfie..dari tahun lepas lagi aku dah pakai mende alah ni..hahahhaha. Perhhh…! memancorr cahaya…

 

CIMG1153

“..jangan bermain dengan bayang bayang…” kehkehkeh..

 

CIMG1154

Tudiaaaa…! kejernihan air nyaaa..syiokkk abis!

 

CIMG1155

Alrite..ni view hotel dari arah pantai. Cuma harga dari bilik menghadap ke laut agak mahal. Berapa harga sebilik? Entah ler…tak hingat dah..

 

 

CIMG1157

Selfie ke selfish ni??  bedal je laa…

 

Badan dah mula berpeluh kepanasan..phiewwwww!

So apa mau bikin ni? bekfat time kot?? Jommmmmmmm…

 

CIMG1158

candid..kekeke

 

 

 

CIMG1159

Pokok Kelapak ni ngam2 kat bawah laluan jalan kaki. Jaga2..

 

 

CIMG1161

View cafe kat hotel..

 

 

 

IMG_7824

Ok..kite ke cafe dulu. Mencari bekfat pagi ni. Ada ke makanan halal? Hmmmm…tengok je la nanti. Tapi aku tak jangka ada..kene pandai2 la bawak diri lagi2 tempat yang jauh dari daratan..

 

 IMG_7826

Ada swimming pool lagi ni..sangat2 thorbaekkkk! Terjun swimming pool dulu..lepas tu baru terjun laut. Yes..! ni plan petang nanti…

 

 

CIMG1160

Port ni macam menarik nih..boleh kot lepak sini sambil bekfat..

 

 

 

 

CIMG1165

Wihuuuu…! bekfat time…! Jemput tengok kengkawan.. “ makan loti lorrrrrrrr…” hahaha

 

 

CIMG1168

Burppppp..!! tersandar..kekenyangan yakmat katanye. Jgn kaco Snooke tgh relax k..

 

 

CIMG1169

Wow..! bot pun blh ada gak kat sini…apakah?

 

Jadik, sementara menunggu teksi untuk tour nanti kire2 sejam lagi dari sekarang..kitorg memey lepak sini jer. Rehat2 tepi pantai..menghirup udara segar. Pehhh..! memey berbaloi..selepas meredah hujan lebat + 13 jam riding. Yes..! we deserved it ;)

 

Jangan lupa sambungan seterusnya selepas ni..kitorg akan mulakan tour sejam dari skg.

Tungguuu…!

 

Adios,

Han

5 comments:

Anonymous said...

bukan sejam dah ni .. dokek 1 hari menunggu haa ...
hihi
~dee~

Shahrir Azhari said...

aihhh ... mana next episod nih ... tak sabau lak rasenye ,,,
han ... kalau jumpa si meor gs ... kim salam sama dia ..dulu keje satu opis ngan dier ... rasa teringin pulak nak join ride tayargolek ...tp selalu x free ...

~matril~

Shahrir Azhari said...

aihhh ... mana next episod nih ... tak sabau lak rasenye ,,,
han ... kalau jumpa si meor gs ... kim salam sama dia ..dulu keje satu opis ngan dier ... rasa teringin pulak nak join ride tayargolek ...tp selalu x free ...

~matril~

TayarGolek.Com said...

Dee - lama menyepi bro? :). Ada..dh published dah...tggu je next episod hehe

TayarGolek.Com said...

Matril - dh bgtau meor dah ko carik dia..hehe

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com