You Are Reading

7

Part 6 - Le Tour De Peninsular (Day 3) @ Danga Bay

TayarGolek.Com Friday, March 18, 2011 ,

 

Yooossshhhhh…!!

 

Kita sambung plak di Danga Bay..

 

Sejurus selepas makan dan bayar sebanyak RM27.60 (4 org)..seperti yang di’plan’, kitorg terus bergerak ke Danga Bay.

 

Danga Bay ni sebenarnya beso beb. Juga dikenali sebagai Teluk Danga yang merupan pusat rekreasi terbesar di Johor Bahru yang jaraknya cuma kira-kira 7KM dari Pusat Bandar Johor. Memang port yang selalu digunakan kalau ade ape2 event besar disekitar Johor Bahru. Korang blh ler check sendiri website Danga Bay nii di www.dangabay.com

 

So, memandnagkan tempat ni besar..kitorg dah takde kudrat dank berjalan sejauh tu. Mana yang termampu ler..cukup sekadar jalan dekat2 jer.

 

Aku share ler skit ape yang ade pada malam tu..kebanyakkan mereka yang dtg pd malam tu lebih utk bersantai2 dan rileks jer.

IMG_9901

IMG_9902

IMG_9903

 IMG_9905

 IMG_9906

IMG_9909

IMG_9910

IMG_9911

IMG_9912

 IMG_9913

  IMG_9915

 IMG_9916

 IMG_9917

IMG_9918

 IMG_9919

IMG_9920

 

 

   Gambiran motor pulak..

IMG_9923

 IMG_9924

 IMG_9925

 IMG_9926

 

You on candid camera..!!

2 keping gambo yang dpt aku shot masa peminat2 motor sedang asyik bergambiran..

IMG_9927

IMG_9928

 

Okay..masa utk beransur. Ade ler dekat 1 jam kat sini. Lepas tu..kitorg start motor dan pusing2 ler area dekat2 sini jer. Mata masing2 dah rabak..esok dah nak balik KL semula dah..eiii! Tak sabo nak balik dahhh..!

 

Dipendekkan citer..

Lebih kurang hampir pukul 12.00t/mlm..kitorg dah balik ke Hotel semula. Badan yang letih + mata yang mengantuk..dah tiba masanya utk merehatkan badan. Esok..pagi2 lagi dah kene bangun utk perjalanan seterusnya hari ke-4 Le Tour De Peninsular.

 

So, aku update skit belanjawan di hari ke-3 LTDP.

Total dstance day-3 : 571KM

Total petrol : RM22.00+RM18.80+RM19.50 = RM60.30 (full bar lagi)

Makan+minum & hotel : nanti aku update..

 

Sekian utk stori hari ke-3 Le Tour De Peninsular. Esok akan bermulanya ride utk hari ke-4. Sama-sama kite tunggu ok..

 

Adios,

-Han-

7 comments:

Unknown said...

Terbaik..

Alchemist said...

Yahoooooooooo,

Waahhhhh...dh nk balik KL ek..so LTDP dh ke penghujung nye ek...seronokkkk...so annual leave thn ni tggl brp lak..dh startla keje balik ek...huahuahua...so selamat menyambung perjlnan nnt..ape2 chowsin !

**Alchemist**

Dee said...

alamak ...tgk gambiran cam dah dekat jer nak juai motot merah kat ujung tu ....siap begambor lagi ... sah dah terbgtau ...canteeekk
kasi up sket touring bike ...he3x

Anonymous said...

Aku tunggu gambiran FxxGS atau 2Kati ni... tak jadi ka?
-kuchkuch-

TayarGolek.Com said...

Alchemist - hampir2 tamat bro LTDP ni..AL pun ade ler skit2 lagi..hehe

TayarGolek.Com said...

Dee - uwaaaaa..tarak juaii woo..manyak sayang ini motot

TayarGolek.Com said...

kuchkuch - FxxGs tu tgk ler..kalo ade rezeki. Mungkin 10 tahun lagi ker..kehkehkeh

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com