You Are Reading

1

Breakast Yik Mun Pau, Tg. Malim

TayarGolek.Com Monday, January 6, 2014

Yooosshhhh…!!

Salam Sejahtera semua..

Sebelum aku publish stori de mori  KEMBARA TRANS BORNEO..pekata layan short stori..short ride ni dulu.

Sebagai pembuka tirai ride 2014, aku ada ler organize skit ride yang agak simple de mimple ke Tanjung Malim pekena Pau Yik Mun semalam (Ahad 5/1/2014).

E’eleeeee…ride jauh2 makan pau?? hahaha..

Bukan ape..ride simple ni lebih bertujuan untuk berjumpa Rakan2 TayarGolek.Com..ye la kebanyakkan diorg ni berkenalan masa KMS. Dah lama tak jumpe kawan2 katanye.. jadi, semalam dapat ler sembang2 dan tanye kabo walaupun 12.00t/hari kitorg chiaw balik rumah masing2. Alhamdulillah..short notice tapi dapat kumpulkan 14 buah motorsikal semuanya.

 

Aku listkan nama kawan2 yang join semalam:

 

1. Han TG
2. Godang
3. Jojo
4. Nazz
5. Khai
6. Akmal & Wife
7. Abg Lan & Kak Jue
8. Abg Aziz RB
9. Ghazni
10. Fahmi CB4
11. Meor GS
12. Red R1
13. Apis Castello RSV4
14. Azri

 

Ikuti serba skit ride semalam..(sori, gambiran on the bikenye  takde..hihi)

Jommm..!

 

P1070736

Pukul 8.05 minit 45 saat aku dah terpacak kat tol Setia Alam. Kononnye nak gerak skali dgn Red R1…skaliiiiii..“uii..aku baru mandi..” hehe. Kbaiiii…

 

@R&R Sg.Buloh.

 

RV point biasa nak ke Pau Yik Mun..kitorg set kat sini..

 

*tayargolek pukul 9.00pagi. Lambat tinggal ehh.. :)

 

P1070737

Alrite..semua sampai sebelum 9.00pagi.. cantekkk..!

 

 

P1070740

Persidangan meja bulat kate nyee…

 

 

 P1070741

3 orang pun jadik la kan…dengar2nye banyak gossip2 liar dipagi hari ni. Errr…share ler skit :))

 

Alrite..! 9.01pagi..on the bike..!

 

Dipendekkan cerita..

 

@ Pau Yik Mun, Tanjung Malim

 

P1070742

Selamat sampai dah..ride yang relax & santai.

 

…santai2 pun ade gak hati panas terbakar dengan group Ferrari masa on the way ke sini..hikhik.

 

P1070743

Parking motor elok2…nasib baik banyak parking lagi. Kalo tak..tak tau lagi mana mau sumbat. Ramai bikers lepak sini jugak..

 

 

P1070744 Adik & Abang memey tak blh berenggang…ngeeeee..! Peace dari Nazz :)

 

 

P1070745

Meor GS..Member dari geng CBJ Bikers dah sampai lebih awal..tayargolek dari Kuale Kangsor  katenye.

 

 

 P1070746

Menunggu giliran untuk tambah meja & kerusi..4 meja kene sambung.

 

 

 

 

P1070747

Rasanya mcm tak cukup ke meja nih? tambah lagi kot?

 

 

 

 

P1070748

Lega semua dah selamat sampai..tarik napas panjang2 skit. Phiewww…! Nikmat…!

 

 

 

 

P1070749

Masa nak amik gambiran dari side lain..baekkk nye HD ni start motor. Tokojut den..! haaaaa..kuar loghat nogori tawww..kekeke. Melotup2 bunyik ehh…

 

 

P1070750

Haaa..ingat aku sorang tekojut? semua tekojut..kekeke.

 

 

 

 

P1070751

Err..Ghazni tengah mencuba jaya dgn bersungguh2 suh tambah meja..

 

 

P1070752

Mejanye abisshhh bang…!” adehhhhhhhh…

 

 

 

P1070753

Takpe laa..redha dgn ape yang ada. Syukur la..masih ada meja & kerusi..ngeeeeee

 

 

P1070754

Sebahagian gambiran motor..

 

 

P1070755

..dan lagi..

 

 

P1070756

Masih belum dapat port nak duduk..kate nye.

 

 

P1070757

Ok..urusan kerusi settle..! Order time pulak…!

 

p/s: ko tengok Red tu baca menu..lame bebeno memikiornye..! kehkehkeh… 

 

 

P1070759

Order settle..! gambiran semua skali yang ado

 

tak aci..depan je nampak muka. Belakang tak nampak..!” adehh…nak jugakkk..haha

 

P1070760 

Oklaaaa..gambiran utk org kat belakang pulak. …Nallekkk punye..!

 

P1070762

Haaaa..satu lagik!

 

 

 

P1070761

Candid..! Azri bukan perasan pun aku amik gambiran ni…stylo la abg Azri ni ;)

 

 

P1070764

  Makan Time..! Sabo Abg LAn..terliur2 dah aku tgk nih..555!

 

 

 

 

P1070763

Aikkk? datang 6 biji..tinggal sebijik je pau ni? peh…pantas & caragas!

 

 

 

 

P1070765

CBJ Bikers ler ni..ahaks ( Aku , Apis  Castello & Meor)

 

 

 

P1070766

Makan jer…takde hal punye lah :))

 

 

Dipendekkan cerita..abis dah makan + kenyang + siap tapau lagik bawak balik ( mcm biasa ).

 

 

P1070767

Chaltae time ..! kire2 pkl 12.00t/hari. Sape nak melencong ride ke mana2 dipersilakan…aku kene shoot balik sebab ada hal lain pulak.

 

 

 

P1070768

Gambiran lagi..

 

 

 

 

P1070769

Banyak hasil dalam tong tu Meor?

 

 

P1070770

Bersiap2 ..nak balik dah. Next ride kite jumpa lagi k..

 

 

 

P1070772

Posing skit…

 

 

Alrite geng..sampai sini je. Ride simple de mimple tapi penuh makna..dapat jumpa kawan2 semua yang join. Dapat kenalan baru..

 

Terima Kasih kepada semua yang sudi ride sama2.

InsyaAllah..kite jumpa lagi dalam ride2 yang akan datang. Rajin2 bukak www.tayargolek.com  dan FB TayarGolek.Com : www.facebook.com/TayarGolekCom untuk sebarang update ride/tts/info akan datang.

 

Jumpa lagi..

 

Adios,

Han

1 comments:

Meor said...

Terbaik Han, CBJ bikers pun tak rasa kepinggiran hehe. Selamat berkenalan dgn group KMS

Meor

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com