You Are Reading

2

Guilin of Thailand

TayarGolek.Com Tuesday, January 7, 2014
Yooossshhh...!
Salam Sejahtera semua..





 Yer..! aku tau... korang ingat aku nak update stori de mori KEMBARA TRANS BORNEO kan? hehe..belom lagi. Aku plan nak kasi clear stori2 sebelum ni punye dulu k..

Entry kali ni merupakan sambungan stori sebelum ni..yang aku ride ke Rajhaprabha Dam dengan Griffin yang lepas. Kalo tak ingat atau tertinggal feri..blh refer balik kat sini : http://www.tayargolek.com/2013/11/rajjaprabha-dam-ride.html


Ape yang aku nak citer ni..kitorg skg berada di hari ke-2 sekitar Rajhaprabha Dam ni. Kitorg plan nak explore tempat ni dulu lepas tu terus shoot ke Koh Lanta.

Nak tau seterusnya?
Jommmm...!


 Lepas bekfat..teus start motor mai sini semula. Semalam petang mai sini dah..tapi disebabkan cahaya matahari menyuluh dari arah depan, maka gambiran ada 'kureng' skit.


P1050288

 Maka..ini ler target pertama. Terbentang luas..RED VERSYS di depan empangan..





P1050286
 Bukit bukau sekitar kawasan empangan.




P1050287

Aiseyyy..! kene tutup plak jalan ni..kalo tak syiok gak try  layan 'sprint' seround.. :)


 P1050289
 walauweiiii...! veli naiiii...




P1050290
 DUSKY BLACK FJR punye turn pulak..




P1050291
 Both of them...

 Alrite..! tercapai matlamat nak bergambiran kat sini..dapat dua2 view di waktu petang & pagi. wihuuuuuuuuuuuuu..!!


Skg kemana pulak?

macam aku bgtau awal2 tadi..nak explore tasik yang ada kat sini..kite ke jeti untuk sewa bot. Tapi kat mana jeti tu? Errr...jangan ingat semuanya kitorg tau. Ni pun main agak2 je cari..lepas tu tanye la penduduk tempatan lokasi sebenar..


Khao Sok -  Guilin of Thailand. Info detailnye blh google jer atau click link ni : http://asianitinerary.com/khao-sok-the-guilin-of-thailand-2/


P1050292

Sedikit pemandangan  on the way ke jeti..





P1050293

Bot2 pelancong yang digunakan untuk menyusuri empangan/tasik..





P1050294
 
P1050295

@ Jeti..ni je kawasan yang available untuk parking. 





 
P1050297

 View jeti dari atas..



P1050298

Waktu skg sekitar pukul 9.00pagi..mc takde orang jer tempat ni?




P1050299

Fulamak aihhh..! nampak view kat depan tu? cantik wooo...nnti akan ke sana kot?




P1050300

 Map ni menunjukkan kedudukan sebenar lokasi2 attraction sekitarnya




P1050301

Aku dah teruja nak naik bot ni..hehehe





P1050302

Ape2 hal kene beli tiket nak masuk National Park dulu k. Ingat! ni baru ticket nak masuk ke National Park, belum lagi nak sewa bot ;)



P1050303

 Yeah..! dah dapat tiket..


Untuk dapatkan bot..kitorg kene deal sendiri dengan pengusaha2 bot yang ada. Pandai2 le nak nego..silap haribulan memey dapat harge kene 'kapak' ler ...5555!


P1050304

 Orite..urusan bot selesai. Harga yang dinego telah dipersetujui..




P1050305

banyak betul bot..



P1050306

 "Akhirnye bro..jumpa gak lokasi jeti yg betul..hahaha.."



IMG_5490
 walaweiiii...velii naiiiii..!





IMG_5491

Aikk..wa pulak kene candid :)




IMG_5492

jurupandu bot kitorg tgh siap2 nak "on the boat" katanye... :))




IMG_5493

 Bot jenis "longtail" menggunakan enjin yg agak kecik. Sesuai untuk tasik kot..









P1050309

Wokayyy..! bos dah ready dlm bot..jom!




P1050310
 wihuuuuuuuuuuuuu..! new experince...The Guilin of Thailand exploration.



P1050311
 Aksi pemandu bot..




P1050312

Tempat ni memey terkenal dengan view point nye..baik tenangnya air, juga pemandangannye.




P1050313
 ..bot semakin laju..




P1050314

Nice moment..on candid..! hehehe...



P1050315
 P1050328
 P1050325
Rajhaprabha Dam...ni ler empangan yg tadi kitorang kat sana amk gambiran..







P1050316

Pehhh..relax je wak ni bawak bot.. :D



Kite layan view skit ...

P1050317
 
P1050318
 
P1050319
 
P1050320   P1050323

Yeyeahhhh..! Rock uuuuuuuu..!




P1050324

 Ada kalanye pemandu bot mematikan enjin...




P1050326

 secara tetiba, suasana sunyi sepi di tengah2 tasik yang luas + view yang cantik..phiewwwww!!



P1050327

  Luas pemandangan..






P1050330

 ...terus lagi...






P1050332




P1050334



P1050335




P1050336



P1050337



P1050338




IMG_5506  



IMG_5502



P1050339



P1050340



P1050341



P1050342



P1050343



P1050344



P1050345



P1050346



P1050347



P1050348



P1050349




P1050350



P1050351



P1050354 


P1050356



P1050357



P1050358



P1050361



P1050362




P1050363



P1050364



 P1050365



P1050366



P1050367




P1050368



P1050369




P1050370



P1050371



P1050372




P1050373




P1050374



P1050375



P1050376




P1050377



P1050378



P1050379




P1050380




P1050381 



P1050383



P1050384



P1050385



P1050386



P1050387



P1050388



P1050389


P1050390



P1050391


P1050392



P1050393


 P1050395








P1050397 



P1050399



P1050400



P1050401


 P1050402





P1050403



IMG_5558


P1050404



P1050405



IMG_5603


P1050406


P1050407



P1050408


P1050396






P1050410



P1050411



P1050412




P1050413




P1050414




P1050415


 P1050418



P1050419



P1050420



P1050421 


P1050423



IMG_5621

P1050428


P1050429


P1050430



P1050431


P1050432



P1050433



P1050434



P1050435



P1050436



P1050437



P1050438




P1050439




P1050440




P1050441




P1050442



P1050443




P1050444




P1050446



P1050447



P1050448



P1050450




P1050451



P1050452



P1050453



P1050454



P1050455



P1050456



P1050457



P1050458



P1050459 



P1050461



P1050462



P1050463



P1050465


P1050466



P1050468



P1050469



P1050470



P1050471



P1050472



P1050473



P1050475



P1050476

2 comments:

Jasin Bikers said...

Terbaeik..!!!

Anonymous said...

Gambiran cantek sejuk mato memandang..Thorbaek dato..

Fzly muodiraja

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com