You Are Reading

12

Kawasaki Versys 1000 ‘LIVE’

TayarGolek.Com Thursday, February 16, 2012

 

Yoooooooooossssssssshhhh..!!

 

Salam beb..

 

Al-kisah Kawasaki Versys 1000 ni dah lama diperkatakan. Tapi agak baru pada aku..”baru nampak secara LIVE”..hehehe.

 

Sekadar share sedikit gambiran motor Kawasaki Versys 1000 secara ‘LIVE’.

DSCN0226

Bentuk mukanya seakan-akan Versys 650 CKD..tapi lebih lebar sedikit.

 DSCN0227 

Bentuk sisinya jugak tak lari dari Versys 650 CKD. Seatnye nampak lebih leabr skit. So, lebih selesa lah kot..

 

 

 

 

DSCN0228 

1000cc..4 inline.

 

 

 

 

 

 

 

DSCN0229 

Ekzosnya lebih panjang..biasalah kan..4inline ;)

 

 

 

 

 

DSCN0230 

Lampu break – nampak mcm ER6 punya jer :P. Tayar belakang bersize 180/55/17.

 

 

 

 

DSCN0231 

Siap dengan rear hugger.

 

 

 

DSCN0233

Panel meter

 

 

 

 

DSCN0232 

Complete set Kawasaki Versys 1000 CBU with 2 Years Warranty.

 

Aku sempat cuba..cuba duduk jer! haha..nak bawak ‘fuel gauge’ tu dah blink-blink pulak ehh. So tak dan nak bawak.

 

Ketinggian :

Lebih tinggi skit jer dengan Versys 650. Sapa yang dah biasa bawak Versys 650 should be no problem nak handle ketinggian jentera ni.

 

Berat :

So far masa tegakkan motor ni ketika duduk..tak rasa berat mana pun. Unless kalo tumbang ler baru rasa..hahaha.  Pada aku..takde masalah dengan berat motor ni walaupun beratnya 239KG..amik ko!

 

Bunyi:

Tak payah citer ler..bunyinye kepompom lebih lunak + lebih lemak cili padi kalo dibandingkang dgn Versys 650. Tengok pada jenis enjinnye pun dah nampak jauh berbeza. Errr…boleh tergugat jugak nih!!

 

Harga :

Basic Price : RM75,000

OTR Price : RM78,000 – detail info boleh tanya mana2 kedai.

 

So tu jer yang bleh aku bagi tau..ape2 pun Versys 1000 ni memey powerful bike ler (116hp) walaupun dalam katagori ‘Dual Purpose’.

 

 

 

Sape yang dah dapat atau dah booking V1000 ni..congrats aku ucapkan. Yang belum..anda bile lagi??

 

Cabuuuuuuuuuuuuuuuuut..!!

 

Adios,

Han

12 comments:

Anonymous said...

han berkata : Errr…boleh tergugat jugak nih!!

ado sesapo leh merungkai ayat han ni? hahahaha

azhar

Dee said...

Kito ni dah sama2 tegugat ..... addoooyaiiiii, tgh menggunokan ayat2 cinta utk lepasi menteri kewangan ... hehehe

Anonymous said...

dee-hahaha kono pilih ayat yang boto2 menusuk kalbu dee oii..barula montori kew cair...huhu

azhar

Dee said...

azhar - itu la, sapo2 ado ayat2 yg baguih nih .... bole den pinjam sekojap ..:))

Anonymous said...

kengkawan TG..apokato kito tolong karangkan ayat baguih utk dee ni...buleh la dio wat rujukan ..x gitu huhu

azhar

TayarGolek.Com said...

azhar - Memey boleh tergugat buek sapo2 yang 1st time mencari motor..hehehe. Den ok yoo..

TayarGolek.Com said...

Dee - nmpk mcm dah 80% boleh approve tu. Apo laie..ajak2 ler mem pi melawat kedai2 motor..koba skit kat Menteri Kewangan tu. Peh tu kasi start enjin dulu..hehe

"motor ni mmg cukup selesa kalo kat h/way..1000cc tu..DP lagi. Baru le luas pemandangan ;)

Anonymous said...

Awak zthou 08 duk tersadai duk simpang syiling nak renew rd tax/ins yg dh 3 bln expired :( - tuanRJ

Anonymous said...

simple review tp nice...mana lah ko ni duiiiiit!!

pembaca dari jauh

TayarGolek.Com said...

tunaRJ - alohaaa tuanRJ, lama x dgr citer? err..zthou tersadai? kepompom r/tax + insurance bapak mahal.. :)

TayarGolek.Com said...

pembaca dari jauh - thanks beb..review memain jer ni. Takde ape sangat pun ;)

Dania 2010 said...

Tak rugi memiliki dan dan menunggangnya memang superb. Jgn bandingkan dgn GSA dah la. Tp everything 🌟🌟🌟🌟🌟

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com