You Are Reading

6

TTS bersama Bea & Helle – timetoride.de

TayarGolek.Com Wednesday, February 15, 2012 ,
Yooosshhhhhhh..!!


Salam Sejahtera semua..


Harap korang semua sihat ehh..aku baru jer je baik demam. 3 hari tumbang beb. Bak kata ‘Zul74’ – demam sebab lama tak ride jauh..kehkehkeh. Mungkin jugak tu :P. Ape2 pun Alhamdulillah..skg dah beransur pulih.


DSCN7963


Jika korang masih ingat lagi kisah aku(Han) dan Griffin berjumpa dengan Janic, Heiko, Bea & Helle semasa 4 Nations Ride  (Day 6) yang lalu.. Blh refer : http://www.tayargolek.com/2012/01/4-nations-ride-day-6-boten-luang.html


Semuanya berlaku secara tiba-tiba dan kebetulan. Pertemuan yang singkat sewaktu perjalanan dari Boten ke Luang Prabang hanya kira-kira 15 minit..kitorg bersembang tentang perjalanan dan destinasi. Bea & Helle ada menyatakan hasrat untuk datang ke Malaysia sebagai salah satu negara berikutnya selepas Thailand. Jadi, kitorg terus berhubung melalui email dari semasa ke semasa tentang keadaan terkini lokasi dan perjalanan Bea & Helle.

Sehinggalah Bea & Helle tiba di Malaysia pada 29 Jan 2012. Meneruskan tour ke Kelantan melalui Gerik..dan tiba di Kuala Lumpur pada 1 Feb 2012.  Untuk pertemuan kali ke-2 dinegara dan lokasi yang berbeza, aku (Han) dan Griffin telah membuat sedikit perancangan utk Bea & Helle..untuk membawa diorg makan malam di restoren House Of Nasi Kerabu (HONK) di Prima Gombak. Bagi memeriahkan lagi ‘TTS’ malam itu..aku telah mewar-war kan kepada rakan2 bikers yang lain untuk turut serta TTS supaya dapat sama2 mendengar pengalaman dan melihat sendiri wajah ‘ADV Rider’ yang berasal dari negara German. Terima Kasih buat rakan2 bikers yang sudi datang..aku amat2 hargainya.

Jom layan gambiran..dan sedikit liputan di TayarGolek.Com!


Note: sebahagian gambiran adalah dari lensa Griffin. Lensa camera aku ‘ado malam’ skit kalo gelap.

DSCN0053
Aku (Han) dan Griffin bertemu Bea & Helle di Tiara Guest House, Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur .



IMG_2916
Muka gembira bile bertemu untuk kali ke-2. Jika sebelum ni tertemu di tengah2 hutan..dan kini di Kuala Lumpur.



DSCN0048

Masing2 senyum sampai ke ketelinga apabile sebelum ni hanya berkomunikasi melalui email..dan kini dah ade didepan mata. Sebenarnya, diorg ni baru je balik dari Hard Rock Cafe, KL.




sedikit gambiran motor sementara menunggu Bea & Helle menukar uniform..hehe

DSCN0050

Laaa..kecik jer Guest House tu..


IMG_2918

RED VERSYS, DUSKY BLACK FJR bersama HONDA TRANSALP Bea & Helle di hadapan Tiara Guest House.




IMG_2917
TimeToRide.de @ Tiara Guest House, KL, Malaysia.


 IMG_2919



IMG_2920





IMG_2921

Kat sini pun kene candid – baru nak berangan..LOL!!




IMG_2923
Oppsssssss..!! korang nampak ape yang aku nampak?? hehehe..sticker TAYARGOLEK.COM tuu..


IMG_2924
Adehhh! penat..kasi duduk jap..




DSCN0054
Motor Helle..


IMG_2923-1
Motor  Bea..



IMG_2925
Motor sapa lagi…kalo tak kenal jugak tak tau ler nak cakap :P


Bila diorg semua dah siap..kitorg bawa diorg ke Gombak menuju ke House Of Nasi Kerabu. Saja kitorg nak ajar diorg ni makan makanan Kelantan. Tengok..! Terkejut atau tak bile nasi berwarna biru..kehkehkeh..
 

DSCN0057
@ Somewhere area Gombak, menunggu rakan2 bikers yang lain.


 DSCN0056
Nak kata sekejap kat sini tak jugak..jenuh gak ler tunggu geng2 yang lain. Rupa2 nye geng2 yang lain sangkut..hujan lebat semasa on the way ke HONK.

Last2 kitorg gerak ler..

@ House Of Nasi Kerabu (HONK)

DSCN0059
Sampai dah di HONK. Thanks kawan2 yang sudi join..ade ler 14 buah motor kesemuanya. Nasib baik aku dah roger Ayu & Shamilica (Owner HONK) untuk parking.



 IMG_2927
,,dah selamat parking di HONK. Lega bila selamat bawak Bea & Helle ke sini..phieww!!



 IMG_2928
Antara rakan2 yang terawal sampai..mentang2 umah dekat. Bak kata Che Mat “ aku tak sabaq gilaa ni nak jumpak omputih tu..nasib baikk butang baju melayu aku tak jumpak, kalo tak komfom depa ni nak bergambaq dgn aku..hehe



DSCN0058 
Antara rakan2 yang hadir..Aziz RB (Thanks bro kasi roger2 yang lain), Khairul, Che Mat (kata nk pakai baju melayu siap sampin + songkok tinggi?), ADIMZ, Alien,..sapa lagi eh? ..Snooke, ReezOne, Kopral Zul..dan lain2 la yer. Yang aku tak mentioned tu nanti korang roger aku..kang aku update.










DSCN0060
Penuh motor2 besar di depan HONK..


DSCN0061
Sembang..sembang jugak! Order ler dulu..kerak teking ni.






 DSCN0062
Yes!! air sudah dapat..mangkanan lambat pun tak per.
p/s: Bea & Helle cukup pelik dengan air botol Sarsi Kelantan tu. 2-3 soklan jugak ler diorg tanya. Yang pasti ‘No Alcohol’.. ;)




DSCN0065
Khusyukk betul dengar Griffin cerita..sembang ape tu bro?




DSCN0063
Macam2 karenah malam tu..yang garu kepala ade..yang order sampai 3-4 kali pun ade..naik pening HONK crew tuuu..



DSCN0072
Aziz RB (tauke Red Box - kiri) and ADIMZ (ni yg selalu shout kat shoutbox TG.Com ler - kanan)..


DSCN0073
makanan dah sampai..

  



 IMG_2932
Nasi Kerabu Nara..perghhh! sedappppp..!

Dipendekkan citer..nasik kerabu Nara dah selamat di bedal..

DSCN0074
Tadi soal pasal air botol Sarsi Kelantan. Yang ni pulak…kene soal lagi pasal ape nasi kaler biru? hahaha..jawab ler



DSCN0075
Bea & Helle..

Layan gambiran motor pulak..
DSCN0064
Lagi gambiran motor..

DSCN0068
TimeToRide.de @ House Of Nasi Kerabu..


DSCN0069
House Of Nasi Kerabu..HONK..HONK!



DSCN0070
Ek’ehh..motor Versys sape pulak kat sebelah tu..bau kedai lagi..!! kekeke



DSCN0071
“Aiiii Che Mat..dok kenan nampak BMW tuu??”

DSCN0076

DSCN0066
Wahhh! 1st time nampak motor BMW versi KangKang..ni ADIMZ rembat motor pakcik dia punya..kata dia ler semata2 nak join TTS malam ni. Caya lah bro.!



DSCN0083
Rakan2 yang lain mengambil kesempatan untuk bergambiran bersama. Memey nampak ler wajah Bea & Helle tu happy sengat dengan sambutan rakan2 Bikers di Malaysia. Sure diorg ingat ler sampai biler2..hehehe



DSCN0084
Bea & Helle bakal berangkat ke Penang untuk urusan shipping motorsikal ke Indonesia.



DSCN0085
TimetoRide..!


 DSCN0086
Helle..



 DSCN0087
Bea..




DSCN0089
Che Mat  - “aku dapat posing dengan motor depa pon tak pa aiih..!”




TayarGolek.Com & TimetoRide.de
..TayarGolek.Com & TimetoRide.de…yoooshhhhhh!!

Lepas tu..kedengaran suara dari salah sorang HONK crew “ Bro..asyik gambar diorg jer..gambar kitorg takde ke?” hehehe..nak jugak..

OK..jom..kasi susun kerusi cun-cun skit “  kata aku
Berdesuuuup diorg susun kerusi nih..

DSCN0077
1st shot..HONK Crews..




Ehh..ehhhhh..! Owner kedai tak masuk mana boleh!! nak jugakkkkkkkkk..! kekeke








 DSCN0079
Ayu and the HONK’s crew..




 DSCN0080
Ntah sapa jadik mangsa aku..suh amik gambiran pulak..hahaha. Aku & HONK’s Crew..



Last..last!! kecoh jap..masing2 berlari kearah sini untuk bergambiran..hahaha. Semuanya berlaku secara spontan. Adehhh! memey moment yang best kalo dapat record ni..








 DSCN0081
Gambiran beramai-ramai…





 DSCN0082
..dan lagi…



Camera tadi tak cukup power. Terpaksa guna khidmat G11 + tripod ‘cinonet’. Dan hasil nyer…





 IMG_2934
KONIKAAA.!!!!


Itulah kenangan bersama-sama antara rakan2 bikers Malaysia bersama Bea & Helle dari TimetoRide.de, Germany.



..dan satu lagi rancangan secara tetiba. Che Mat buka cadangan agar bawak diorg jalan2 pusing KL sambil lepak jap kat Dataran Merdeka. Then diorg pun kata OK!!
Tapi sebelum tu..diorg mintak kitorg bawak ke Guest House dulu sebab nak amik stiker “TimetoRide.de”.



DSCN0091
Tunggu diorg jap amik sticker + GOpro camera..owhh! rupe2 nye diorg nak amik video ride waktu malam kat KL..


 DSCN0093
ok..let’s go!

@ Dataran Merdeka, Kuala Lumpur.

Masa disini hanya sekadar melihat Dataran Merdeka pada waktu malam dengan cahaya lampu di Bangunan Sultan Abdul Samad.

DSCN0094
Deretan motor di Dataran Merdeka..


p/s: sorry gambiran tak cun sangat..pakai camera murah je ni..


DSCN0095

DSCN0096 

DSCN0102

DSCN0097
1st time gak ni bawak RED VERSYS ke sini..hikhik



Time ni ler aku dengar ramai yang cakap “ perghh..lama siut  tak datang sini”..” ni 1st time ni datang Dataran waktu malam..” ..hahaha..nama jer diorg ni duduk KL. Tapi 2x5 gak dgn aku..LOL

DSCN0099
Penuh dengan cahaya lampu..




DSCN0101
masing2 sibuk amik gambiran jugak..




 DSCN0103
..selebihnye sambung sembang2..usahr2 motor “ADV Rider”. Sampai dalam tong tu pun pi ushar..kot2 ade ikan masin sekor.. :P




DSCN0104
gambiran motor lagi..



 IMG_2940
..dan gambiran terakhir untuk TTS kali ni..

Aku dapat rasakan TTS malam tu berakhir dengan satu moment yang best! penuh makna terutama sekali untuk Bea & Helle. Kehadirannya di Malaysia telah disambut baik oleh rakan2 bikers di Malaysia. Sebelum masing2 termasuk aku sendiri meminta diri..salaman terakhir bersama Bea & Helle..harap agar bertemu lagi satu hari nanti. Tapi tak sure dimana..mungkin di atas jalan? di negara lain? entah ler…haha.
Ape2 pun Bea & Helle mengucapkan berbanyak2 TERIMA KASIH buat semua rakan2 biker di Malaysia..!

Adios,
Han

6 comments:

Unknown said...

best.. =)

TayarGolek.Com said...

Bro Hasmizal - kalo bro dpt join sama lagi best ;)

Anonymous said...

Best.. nice moment... syabas Mr Han..
Fr. Paksu

TayarGolek.Com said...

Paksu - yup paksu..memey nice moment malam tu. Kalo V1000 malam tu ade lagi ler best!!! hehe

Sri Mersing said...

TARBAEK!!!

ADIMZ said...

perrgghhh.... kenangan ni..... =)

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com