You Are Reading

2

Makan Nasi Minyak @ Kunang Kunang Restaurant

TayarGolek.Com Tuesday, December 4, 2012
Yooossshh...!!

Salam Sejahtera semua..

Entry kali pasal ride makan Nasi Minyak. Nasik Minyak? Yup..makan nasik minyak kenduri kawin daaa... :). Cuma bezanya makan nasi minyak ni bukan waktu siang..tp dimalam hari.

Meh la aku citer skit buat korang yg tak sure ride ni bile..dan kat mana. Jemputan makan nasi minyak ni adalah dari Rakan2 TayarGolek.Com jugak..masa TTS Collect t-shirt aritu dia ade bg kad jemputan utk Rakan2 TayarGolek.Com. Majlis ni berlangsung 24 NOV 2012 yg lepas. Mungkin sebab kebetulan waktu tu aku bekerja disiang hari..dan majlis pulak dimalam hari..cun sangat2 la tu! Boleh ler aku menghadirkan diri..

Seperti biasa..kalo timing mengena..aku war2 kat kat Blog TayarGolek.Com & TayarGolek.Com FB page. Takde ler ramai yang join..20++ buah motor jer :)..jer...! hahaha

Jom...ushar skit beberapa kejadian masa kt RV POINT :)

@RV Point - Sehll Tol Jalan Duta.

Bagi memudahkan kitorg berkumpul & gerak sekali..mcm biasa ler kan RV point kene set cantik2 + tayargolek skali. Aku gerak dari Cyberjaya..ngam2 lepas maghrib terus chaltae ke sini..

aku ingatkan ler..tak ramai yang join. Al-maklum..takde ler nak sms sorang2..apa yg aku buat just publish je next event kat www.tayargolek.com.




Timing sampai RV memey cun..ade 15minit je lagi nak pukul 8.30mlm.



Kawan2 yang baru pun ramai..tp ni ler citer kitorg, baru ke tak baru..sembang mcm kawan lama.

Jemputan makan nasi minyak ni secara halusnya..takde pilih2, tak kire le korang dari group mana ke...ride solo2 ke..ape ke..kalo rasa2 nak join tu..join je ler. Tak payah ler nak malu2 siput..:P



Opsss..! kene repeat gambiran :(..tak ready plak katanye :P




Z1000sx suda maiii..






Kat tepi sinun tu ade beberapa buah motor gak tgh lepaking. Ingatkan satu tujuan..rupe2 nye lain2 tujuan..hahaha. Diorg ni dari BSN Bikers..ade event kat Ipoh siang tadi.



..dah semakin ramai lagi yg baru sampai..



Ok geng..! 5 minit lagi tayargolek..!



Group BSN Bikers dah start nak tayargolek.dah..





Deretan motor2 Rakan2 TayarGolek.Com yang dah tak sabo nak tayargolek dah. Lapo pewuk weii..





tudiaaaa..barisan pilion2 yang turut join makan nasi minyak..




On the bike..!!

Ok la..citer banyak tak gune laa..masa pun dah terlebih 10minit dah ni.








bersiap untuk tayargolek ke Gombak.

P/s: Restoren Kunang Kunang pun aku sebenarnya tak sure kat mana..hehehe. Ikut je ler pakcik GPS ni tunjuk.

Jom..tayargolek time!
Aku dah kata dah..semua tak mau duduk depan..nak layan belakang2 je semua. Apo laie..den jugak ler kene jadik lead. Nasib ler..slow mcm siput ler aku bawak korang..hahaha


@ Kunang Kunang Restaurant

Beberapa minit diatas motor (takde ler jauh mana pun)..cuma malam tu agak busy skit. Boleh tahan jugak kenderaan banyak malam tu. Ke diorg ni pon nak pegi tempat yang sama?? kot laaa..haha


Sampai je Kunang Kunang Rest..si Syam ni dah ready tunggu kitorg rupenya..




Hukkkkalohhh..! segak sunggoh la demo ni Sye..(kene bunyik Klate skik..Syam ni kiro saing Mat Yo nii) :P

p/s: kawe ingak demo ni hok jadi pengantin :P


Kite lihat skit keadaaan dikawasan parking Kunang Kunang nih jom..

Sebahagian rakan2 bikers yg sampai awal..dah kenyang dah pun diorg ni :)


Hok ni pulak set2 rakan2 TayarGolek.Com ler..



Hanya berbekalkan cahaya lampu jer la malam2 mcm ni bagi membolehkan nampak batang hidung kengkawan yang lain.. :)


Selamat datang ke Restoren Kunang Kunang..

p/s: Errr...kunang kunang tu sama dgn Kelip Kelip kan? Mcm cipan dgn tenuk dgn tapir jugak ler kan..?

Diorg ni tak nak masuk ke? aku dah kebulur ni..al-maklum baru lepas keje..kekeke (pecah lemak rahsia) :P


Aiiii...abang2 dgn kakak semua. Errr..nak makan ke nak sambung posing?makan?..haa...jom!!



Errr..adakah ini penyambut tetamu? Mungkin tidakkk..!!




Haaaa...nampak? Tuan Tanah..Tuan dan Puan punye Majlis sendiri jemput masuk. Err..gambirannnnn!!


Diorg yang lain mcm malu2 pulak nak masuk. Tak masuk sudaaa..gue masuk in aja deh..


Nak kene ada lead jugak..jom! jom..!!



Belum sempat duduk lagi..dah dapat jajan..goodies dari Pihak Pengantin.

p/s: Jajan - orang Johor panggil jajan ni mcm makanan ringan ler..


"..mana pengantin nyer??" ada pulak suara kengkawan dari belakang..
"makan dulu..baru tengok pengantin..hahaha" ..


meh kite ushar skit keadaan dalam Restoren Kunang Kunang nih. Lepas ni sure ramai ler kot mai sini...dah ade free promosi ni..kehkehkeh. kot laaaaaa..


Ruang yang besar..suasana ala-ala dalam kawasan kebun. Kebun?? 



Tile yang simple but nice design..


Suasana lampu yang tak terlalu terang..agak romantika de amore.. :D


1st thing..cari port dulu..lepas tu baru sembang panjang..


Luas kan? takde ler tergesel2 montot nak berjalan :)


Zone mangkanan..

p/s: mangkanan = makanan


Wooo..mangkanan yang sedap2 semua bertutup. Surprise le konon2 nye kot? hehe



Memey pantasssss bro Basya kite ni..laju selaju V1000 dia tu. Mangkanan..ready atas meja!! hahaha




Woooooooo..! bro Dzuljuri lagi pantasss..V650 je bang..siap makan dah. V1000 tak leh carik makan ler ini machiammm..

alrite..! now my turn get some food. Some?? really...?


Alaaa..ni sikit je ni. Lauk je lebey skit..hehehe. Jaga perut lerrr..


ok..makan time..!!

Maka..bermulalah acara makan memakan..suap menyuap..



Jap..! control skit..almaklum ler ade orang nak amik gambiran time makan. Kang kantoi bukaan mulut time makan..:D




Sori laaa..restoren ni tak bleh sambung table sampai 10-12 table. So kene ler duduk asing2..tapi gambiran utk tayargolek sure ade maa.



Selesaiiii makan..! Pantas bro? "biasalah V1000..!" fuhhh..tenganga jap aku..kagum haha..



Yang jauh kite dekat dekat kan.." haaaa..mai2 gambiran. Esok keluar kat Harian Metro hari Ahad..". Automatik semua bagi pose ala2 manje gituuu..ngeh ngehhhh.

Abg Lan bagi Thumb up tu sebab nasi minyak tu sedap ke....atau V1000 BARU tu sedappp? :P




Table lain pulak...ala sebelah table aku jer. Gambirannn..!

p/s: Gambiran vs gambir...errrr tu 2 benda yang berlainan ehh.. :D.

"oopp..oppp! muka aku takde.." adeh..skali lagi le gamaknye. Razi tetiba muncul nak jugak masuk frame..



Emsem man..bro Vicky pon ado..

err..mana lagi?

Satu table lagi..haaa ni port terbaik untuk bergosip nih.

OK..semua dah clear. Kitorg pakat untuk collect duit sumbangan.

Aku serahkan kat Abg Aziz RB utk mewakili Rakan2 TayarGolek.Com menyerahkan sumbangan kan Syam..siap tampal stiker TAYARGOLEK.COM lagi tu. Nasib baik aku bawak.. :)



Skali lagi..versi tanpa 'flash'..


Nizam "Green Kawa" meng'offer'kan diri untuk amik gambiran pulak.

So..inilah kejadiannye..

Makan sudah..gambiran sudah..sumbangan pun sudah. Errr..tengok pengantin pulak jom..


Ini ler wajah mempelai yang baru disatukan..gambiran tanpa 'flash'. Golap bonar ni..



Selamat Pengantin Baru  - Nur Lisa Atiqah & Mohd Nor..dari kami (Rakan2 TayarGolek.Com)



Sesi bergambiran bersama pengantin..






next..kaum Hawa pulak.. :D

p/s: Siap terangkat2 kaki tu...hahaha. Jangan mareeee..




Last gambiran pengantin..

Macam tu lah kejadian malam 24 Nov 2012 @ Kunang Kunang Restaurant, Gombak. Riuh rendah bileh rakan2 TayarGolek.Com menyerbu masuk restoren ni..memey best diorg ni..sempoiii! Ape2 pun..sekali lagi ucapan TAHNIAH & SELAMAT PENGANTIN BARU untuk Nur Lisa Atiqah & Mohd Nor..dengan ucapan "pelan-pelang kayuh yer" kehkehkeh..

Ok beb..masa untuk balik rumah daaa..tapi tak semuanye balik terus. "alang-alang dah sampai sini, badan pun panas lepas kene nasik minyak..meh le kite memanjat pegi ke tempat sejuk.." haaaaa..tu diaaa. Ayat racun roundup nak panjat Genting. Tapi..mintak maaf, aku memey takde visa langsung panjat Genting malam2 hari :D. Nak ride jauh mana pun takde masalah..tapi yang ni..mintak mahappp! :)

10.00mlm ++..semua tayargolek!! Safe ride everyone..

Tu jer setakat ni..kite jumpa lagi dalam entry yang lain nanti yer..! 

Adios,
Han






2 comments:

Unknown said...

Pernah sekali sampai ke restoran kunang-kunang ni...apa-apa pun selamat pengantin baru...

amir said...

Salam bang saya amir mcm mana ye kalau saya nk apply marshall untuk majlis perkahwinan ye...dari shah alam ke jb anggaran kereta 20 buah bertarikh 2/3/13-3/3/13.... Ni no hp saya 019-2280390

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com