You Are Reading

1

RS Motorsport - Fully check up RED VERSYS

TayarGolek.Com Wednesday, December 5, 2012
Yoooosssshhh...!
Salam sejahtera semua...

Hari ni takde ape sangat nak buat..so aku try buat 'Live Update' utk status terkini RED VERSYS..
Sebenarnya dah dekat 10hari aku tak bawak RED VERSYS baik pegi jenjalan atau pegi balik keje. So hari baru ler bawak pegi pusing2 town. Singgah jap RS MOTORSPORT @ Bukit Tinggi, Klang.


Masa tengah compare mengcompare  voltage antara RED VERSYS dgn salah sebuah ER6F hijau kt sini..alih2 voltage RED VERSYS tak mcm selalu. Bacaan RPM pada 4500 adalah 12.6v. Perghhhh...!! Cuak gile aku..nasib baik ler jadi ngam2 masa kat sini..


Fully check up is in progress..!
1. Magnetic coil - confirm ada problem
2. Service EO & OF
3. Topup coolant.
4. Check Wiring
5. Others..

Bile dapat tau magnetic coil ade problem dan dapat kenalpasti awal2..baru le lega hati den nih..phiewww!


P/s; nasib baik ler RED VERSYS ada voltmeter..dapat detect awal beb. Errrr...Moto ko ado?


Tengah tunggu Lan RS kasi check betul2. Biar dia buat dgn tenang..hehe






Sekian..live report dari RS MOTORSPORT.
Adios,
Han
 

1 comments:

Azmadi Azizan said...

Yoshhhh,

Sayangnye kt Red Versys dier kan..hmm nsib bek dh ader detector kt moto tu leh detect awal2..kalu dh sampai ke coil tu maknenye mmg kritikal gkla sbelom berjangkit ke bahagian lain lak..okla nk samung kojo nih..shift mlm straight samp ahadla nmpk gayenye..hee adios !

***Alchemist***
p/s : mesti rindu kan komen kawe ni..hee

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com