Kapar Motors

You Are Reading

14

Motor idaman Kalbu ...BMW F800GS

TayarGolek.Com Friday, April 22, 2011
Yooossshh...!!

Salam hari Jumaat geng..

Masih belum dapat nk publish lagi stori Ride ke Songkhla dan Betong atas sebab2 yang tak dapat dielakkan. Jadi, hari ni andalah entry santai-santai jer..



Aku percaya setiap penunggang motorsikal baik motor cub atau berkuasa beso masing-masing2 ade motor idaman kalbu. So, aku pun tak terlepas dgn motor idaman kalbu jugak..hehehe

Sape2 yang follow penulisan aku sebelum ni rasanya dh dapat tangkap dah motor ape..jadi hari ni biarlah aku share apekah motor idaman aku sautu hari nanti..bile tu? tu yang susah nak cakap bile blh dapat. Buat masa skg aku tumpukan pada investment dulu ler utk masa depan..InsyaAllah.





Iniler dia motor idaman kalbu aku..BMW F800GS..hehehe. Tapi kenape motor ni? Motor ni lebih kepada adventure + touring dan bukan untuk 'speeding' atau meroket. Tak tau nak kata..lately ni minat touring ni menjadik-jadik plak!..minat ride yang jauh2 ke tempat orang. Pastu balik bawak ole-ole utk aku share pengalaman ride tu dgn pembaca TayarGolek.Com ni (alaa blog rides cikai jer). Tapi bile difikir-fikir..ditenung-tenung tak jauh beza dgn seat position versys. Sebenarnya dah cukup pun dgn versys. Tp tu lah manusia..tak pernah puas dgn ape yang ada. Ke..sebab brand 3 huruf tu?? kahkahkah..

Ape2 pun aku bersyukur dgn ape yang ade skg..



Pernah gak aku sembang2 dgn member2 pasal motor ni..tp ade yg kata kenapa tak amik jer BMW F1200GS? Glurrrp.!! tertelan air liur plak..tak blh woo..1200GS beso sgt + tinggi. Satu lagi kudrat tangan aku dh tak macam dulu..tp yang pasti hargenya BAPAKKKK MAHAL..!! Baik aku beli aparment sebijik..hahaha..

So ape motor idaman kalbu korang plak? cecite...cecite...

Adios,
-Han-
















14 comments:

Hasmizal said...

Idaman kalbuku adalah GTR14... tapi belum mampu lagi.. setakat er6n jer la...

InsyaAllah.. suatu hari nanti...

Dee said...

nak sambaq 1200GS tp kalu xde daya turun ke GTR la ....ttp kalu masih xde kudrat VERSYS @ er6 pon jadi la .... huhuhu

Anonymous said...

Yeazzzaaaaazzz,

Moto idaman Qalbuku lak cukupla CBR1000R...tp tulaa..mase dan poket belum menyebelahi lagi..chowsin !

**Alchemist**

shafirul said...

Ambik je jgn malu2..pintu Auto Bavaria sentiasa terbuka untuk ko..hehe


Vershaf

Alchemist said...

Uuuiikkkkkz,

Mmgla terbukak pintu tu..itupon ikut mase pejabat..tp poket ni lak asyik terbkk jer...tertutup nye tidak...asyik kuar jer..xpelaa..pelan2 kayuh yop...chowsin !

**Alchemist**

Anonymous said...

bro ...kasi itu red versys naik kapal ke seberang .... gua conpom jadik F800GS ...xcaya ..cecuba

TayarGolek.Com said...

Hasmizal - takpe bro..ni sebenarnya lebih kepada motor idaman. Dapat atau tak yang penting kite tau ape motor yg kite minat / next target..hehehe

TayarGolek.Com said...

Dee - 1200GS..wuhuuuuuuu!! I liokee!!

TayarGolek.Com said...

shafirul - jom..jom..! bawak aku g sana..hahaha. Siut ahh..tunggu ko tak kuar2 moto lagi ni..

TayarGolek.Com said...

Alchemist - wahh..nak bela rabbit eh bro? kaki meroket rupenya.. :D

TayarGolek.Com said...

Anonymous - bwk naik kapal ehh? itu dh mcm kenangan silam aku jer tu..haha

ilhamferdaus said...

SALAM....BRO MMEMANG TERBAIKLAH..walaupun aku tgh smpan duit skrang nie nak angkat VERsys mcm red colorlah..cbu model..motor idaman aku..bMw nie mmg xmampulah...aku harapkan thun nie aku dapat jgk..nak sngt jmp bro..nak tye mcm2 ha...aku dah gila sakan nie...nak pakai versys...kwn2 2,3org dh ader pki CKd versys ha..aku kje kat cyberjaya jgk..harap2 dapt jumpa bro han tayar golek...salam...ilhamferdaus..mdnor7740@yahoo.com

Amzah said...

Salam Semua,
Mengikut pengalaman saya, moto idaman seseorang tertakluk kpd banyak faktor. Bagi saya faktor praktikal jadi utama sebabnya ramai antara kita tahu trend skrg ia lah overlander biker. Jadi idaman saya ia lah big bore single dan senarai mengikut keutamaan; KLR 650, Suzuki DR650SE, Yamaha Tenere 650 dan BMW 650 GS. Semasa ride saya seluruh South America baru2 ini, saya lihat ramai overlander guna Suzuki DR650 tapi BMW GS1200 dan F800GS pun ada cuma depa ride in group.
Pandangan 2 sen saya sahaja.

amzahsulaiman@yahoo.com

TayarGolek.Com said...

Bro Amzah - Salam bro. Thanks for comment + sudi layan TayarGolek.Com. Beza betul pengalaman riding bro jika dibandingkan dgn saya yg baru nak merangkak dalam dunia overlendir..ehh overlander!

Saya akui trend skg memey ramai berminat kpd 'overlander'. Jadi pemilihan motor adalah bergantung kps kemampuan & keselesaan. So far, saya selesa dgn versys walaupun F800GS ni saja masuk list..tp ntah bile nye mampu pakai..haha. yamaha Tenere pun menariks jugak tu.

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com