You Are Reading

10

Musafir Bumi Myanmar - D0 Sadao

TayarGolek.Com Sunday, March 3, 2019
Yooossshh...!!

Salam sejahtera semua..

Huiii..bertahun rupanya aku tak update blog nim??? Hahaha
Adehhh..maaf ye kawan2..kengkadang nak update stori de mori tapi bila baca balik apa yang aku tulis tu macam pelik nau ceritanya. Mungkin sebab lama tak menulis stori ride..tune dh tak kene rasanya. Tapi takpe lah..aku update skit blog ni kali ni.

Ada banyak stori de mori yg tak publish lagi..hampir2 lupa nk update mcm mana 🤭
Memandangkan aku tgh ride skg ni..so aku buat live update la ye.

Bagi mereka yang follow TayarGolek.Com FB.. aku ada update pasal ride yg sedang berlangsung ni.
MUSAFIR BUMI MYANMAR nama yang aku pilih untuk ride kali ni. Ekceli kan.ride ni plan tahun lepas tapi disebabkan ada masalah skit dengan masa..aku & Griffin decide buat tahun ni. Mmg lama tak ride besar mcm ni. Last ride besar pada 2014 iaitu CHINA EXPLORATION RIDE..pastu takde dah..sampai la kali ni. 5 tahun nko...



Seperti yang dirancang, Ride MUSAFIR BUMI MYANMAR bermula pada 2.3.2019 - D0 yang mana kitorg start dari KL ke Sadao. Gerak tadi pun start pkl 2.30ptg dari Setia Alam. Alhamdulillah..cuaca cantik..panaih lit lit til lit lit..takpa la kan panaih tu daripada hujan😬








Ok..sedikit pasal ride ni.. ride ni akan berlangsung selama 16 hari ..kirenya balik KL nanti pada 17.3.2019. Kali ni..masing2 bawak moto kecik. Qku bawak Pooteh (FZ150)..Griffin pulak bawak Versys 250x. Tapi..1 tangki tangki minyak blh belasah 400-500km full tank. Superb.

Mana yang dok tanya pasal Red Versys..hihihi..adaaa. Red Verys still ada..cuma aku banyak regatkan dia. Al-Maklum dah berjasa banyak..sesekali je bawak😅

Motor Griffin Versys 250x tu mmg moto baru🤭..Green Envy nama diberi. Dusky Black FJR dah dilepaskan..maka teman baik Red Versys dah takde dahhh😂
Apa2 pun ride tetap ON..







So hari ni KL - Sadao 500km dengan 3 kali stop isi minyak..sampai border kira2 pukul 9.00mlm. Urusan border selamat dan berjalan lancar. Tido di Sadao..InshaAllah esok D1 akan start tayargolek pkl 8.00pagi. Perjalanan D1 secara rasminya MUSAFIR BUMI MYANMAR bermula..sejauh kira2 800km ke Hua Hin. InshaAllah rakan2 sekalian..aku akan update lagi nanti k. Doakan agar kitorg selamat perjalanan pergi dan balik serta dipermudahkan urusan ride ini.

Sekian dulu coretan ringkas D0..jumpa lagi

Adios,
Han

10 comments:

daeim said...

Terbaikkk...hati2 ride dan selamat menikmati alam ciptaan Tuhan.

Anonymous said...

Semoga selamat pergi selamat pulang bro han dan doc griffin. Teruskan updates nya. Kalau boleh mohon includekan skali details prosedur etc buat saya yang noob nih. Hehe.

Anonymous said...

terbaik han...lama dh x update stori..hahaa

Anonymous said...

selamat pergi dan selamat kembali, dah lama saya tunggu update blog tayargolek...

lily

Jovyn Jasmi said...

welkam bek bro han

Taurus Boyz said...

Assalammualaikum bro Hans..lme btol x hupdate ye..ingtkn dh bersara xpon upgrade jd motovlog ke..ape2 pon bes lg old school blog..keep writing bro!

asree razali said...

terbaik bro...lama dah xbukak blog tayargolek ni...

Anonymous said...

Selamat bermusafir... Ride safely

-Bro Ashmarra (Ash)-

Mohamad Fadzly Arfan said...

Lamer nauuuu.....welkambek

tak campur said...

Blog dunia pengembaraan bermotor yang paling banyak info. Terima kasih kerana sudi berkongsi.

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com