You Are Reading

2

FERNO Family Day @ De’Sawit, Melaka

TayarGolek.Com Wednesday, August 5, 2009
Salam Geng..
Sambung balik cerita FERNO Family Day di Melaka..
FERNO Family Day & Ikan Bakar @ Sg. Duyong..klik sini http://tayargolek.blogspot.com/2009/08/ferno-family-day-ikan-bakar-muara-sg.html
FERNO Family Day Overnite @ Pengkalan Balak.. klik sini http://tayargolek.blogspot.com/2009/08/ferno-family-day-overnite-relex-relive.html
Memandangkan jam hampir pukul 1330, Abe mempelawa kami semua utk lunch dulu di De’Sawit Gulai Itik sebelum balik ke KL..Bunyik mcm menarikss “Gulai Itik”,,belum cuba belom tau…
Selepas check-out dr Relex & Relive Chalet, aku bersama 3 kereta yg lain “tayar golek” meninggalkan perkarangan chalet. Kali ni Abe mengetuai konvoi berkereta..sbb cume dia je yg tau tempat nih..nk tau lebih lanjut tempat ni blh tanye kt Abe..
2 FERNO’s bikers (Mersing & wan_stoner) turut sama men’tayar golek”kan kuda besi masing2..cume diorg tak bleh nk laju ler..sbb diorg pon tatau tempat tu..hehehe
Korang jgn terkejut plak apa yg nak aku citer nih..Sri Mersing TETAP dgn MARSHALL nyer utk kami yg berkereta nih…so Thanks to him!

Sekeping dua gambir yg sempat aku tangkap semasa diorg ride..
Kereta depan(Abe)..wan_stoner dan Mersing on de way ke De’Sawit Gulai Itik..
 IMG_1564 IMG_1565IMG_1566  IMG_1568

Sampai dh pun De’Sawit Gulai Itik..baru la aku tau sbb ape dinamakan De’Sawit..sbbnya mmg tak nampak bumbung..kedai ni berada betul2 bawah pokok kelapa sawit..tapi diorg pasang la “net” hitam utk menghalang dari daun2 atau ape2 je lah yg jatuh dr atas :D
IMG_1569
masa utk order makan2…Menu utama "Gulai Itik”..tetapi memandangkan org yg berkunjung ke sini tak putus2..maka dgn ini kami semua tak dapat merasa Gulai Itik yg special ituu…Gulai Itik dah abissss….!!!!
so kami order menu yg lain spt “gulai kawah daging”..ni paling sedap beb!! lain2 menu Asam Pedas Ikan Pari, Asam Pedas Ikan “Jaket”, ayam Goreng, Sayur Goreng & Sambal Belacan”..
IMG_1570
Cendol Special De’Sawit..mcm2 ade dlm ni..sure mengantukIMG_1578
Sehingga menjilat jari…
IMG_1571 IMG_1572 IMG_1573 IMG_1574 
Eh bro..!! wa tangkap lu..lu tangkap wa..??? Bro Rizal & wife
IMG_1576IMG_1575  
Mintak maap kwn2..pic stakat ni jer yg gue ade..accidently battery camera wa low plak..dan dan tu jer beteri ni out..
Pas makan kami meneruskan perjalanan masing2 balik ke KL..Abg Rizal balik ke Karak, aku n Jas konvoi bersama, manakala Abe balik ke Melaka..
Terima Kasih buat Abe kerana belanja kami lunch di De’Sawit ni..semoga diluaskan rezeki beliau.
So gambir-gambir yg lain blh ushar kt forum FERNO di http://er6.my-forums.net
Sebelum aku menutup tirai FERNO Family day di Melaka ni..aku & family nk mengucapkan jutaan TERIMA KASIH buat semua geng FERNO yg terlibat dlm event kali ni..tanpa korg semua tak bermakna Family Day ini..dan tanpa korang takde ler cerita kat blog aku nih..kehkehkeh!!!
Semoga berjumpa lagi dilain “FERNO FAMILY DAY”..
“aku heppi..anak2 aku heppi..wife aku dpt geng2 baru…”

















2 comments:

jurulukis said...

caya bro..semoga bebahagia selalu..

Han said...

Thanks bro Abe..cuma pic jer la yg tak byk...

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com