You Are Reading

10

FERNO ‘Majlis Berbuka Puasa @ Restoren Intai-intai

TayarGolek.Com Saturday, August 29, 2009

Yoooshhh..!!
Salam Ramadhan geng..

Sepatutnya dr awal pagi td aku dh publish citer pasal Majlis Berbuka Puasa ni. Sori la beb pasal ade technical problem tak dapat dielakkan..terdelay la skit.
Sebenarnya byk cadangan2 tempat yg dicadangkan oleh geng2 FERNO ni, tapi majoritinya memilih Restoren Intai-Intai seperti yg Abg Yusofer6 cadangkan. Aku pon vote utk ke sini. Yer la..mungkin masing2 ‘teruja’ nk merasai  tempat berbuka puase yg berkonsepkan tropical buffet ditengah2 kota…dikeliling kolam ikan, ala2 tepi hutan..mcm tu la..!
IMG_2358
Jadi mcm yg dirancang, mana yg tau tempat tu blh terus kesana..tp aku ni agak gagal skit nk mencari tempat mcm tu..bukan aku je pon..ramai rupenyer..heheh. So Grim, the Judge, Aku & Bakayaro jer yg RV kt Shell Jln Duta.

IMG_2348“Grim tgk roger2 Mersing..tp takde respond”..”1st time muncul dlm tayargolek..’the judge’”..alamak Bakayaro takde dlm pic la..
 IMG_2346“Lu memang lagi…”
 IMG_2347“moto diorg ler nih..moto aku tak snap ler..”

Dah 6.30ptg -  tayar golek..sampai sini lebih kurang dlm 20 minit perjalanan.
Ok..sampai dh pun..some of the views….
 IMG_2349 IMG_2350IMG_2356 IMG_2357

Mcm biasa ler..kitorg ni lepak2 kt luar, tunggu kawan2 yg masih dlm perjalanan.
IMG_2351 “Albakry agak busy skit dgn panggilan kwn2 yg ‘hilang arah’..hehehe”
IMG_2352 “Steady la bang Taja..ni blh wat wallpaper nih..”
IMG_2353“Aku pon ushar gak windshield tu beb..tp jgn tgk sorg2..”
 IMG_2354“Meh aku closed up skit..harge?? Tanye Abg Taja sendri..”
 IMG_2355“Gambir deretan moto kalo takde mmg tak sah..”
IMG_2359 “Mula2 nak snap 2-3 org jer..skali aku jerit..”tayar golek”…huuh..tgk pic bwh..”
IMG_2360“kenangan kami sebelum waktu berbuka puasa..yg dtg lambat mmg muke korg takde”..
Dari Kiri belakang: Fuad, Abeycuak, Grim                                    Dari Kiri depan: Paiz, Taja, Albakry, Mamn70(mmap kalo silap), Han dan The judge.
p/s: sape2 yg ade pic selain mcm kt atas ni (lebih ramai)..email ler kat aku..kang aku update.
Time buka plak..nanti aku sambung jap lagi erk..nk pegi bazaar Ramadhan ni sebelum hujan..
Tungguu…!!!















10 comments:

Anonymous said...

korang ni asyik bekonvoi jer..takder bini ke..

Anonymous said...

kawen je la ngan motor tue

Anonymous said...

amboii..kasar ayat tu beb!jgn ingat kami semua tak de keluarga..takde anak bini! pandai2 la bg masa utk semua....tp kalo ko nk join pon kitorg tak kisah..tak yah ler ckp mcm nih..jaga skit hati & perasaan org lain..

Han said...

uii..blh tahan gak mamat yg komen kt atas tu erk?? Tu mcm ayat org dengki tu..biar ler..kita tak kacau dia dh ler..

Han said...

sebenarnya..blog ni dicipta utk share pengalaman rides aku bersama FERNO & Andalas Bikers Syndicate dgn anda diluar sana.Dah nama blog pon rides, takkan aku nk citer pasal masakan atau produk kecantikan? Bukan stakat rides saje..ape2 accessories atau brg2 moto yg aku aku beli..aku share kwn2 yg lain sebagai reference. Bkn 24jam ride pon..seminggu skali TTS..ride yg besar tu pon ikut plan jugak..sekian.

maxbiz77 said...

windshield clear tu cap ape yek?.. mcm best jer.

Han said...

tu cap 'puig'...universal punyer

maxbiz77 said...

cun cun! aku try search kat website puig.. tapi tak jumpak le model camtu. leh tau dak apa model number nya?.. brape rm neh?..

Han said...

Harga spt yg bro taja bgtau RM580..tp w/shiled ni bkn khas tuk er6n punya bro..yg nni universal..tp mmg ok la sbb besar..

Han said...

bro maxbiz77 - saja tnye..kalo masih berminat atau tak pasang w/shield lagi yg mcm tu..blh order dgn saya terus. ape2 hal blh email kt han@tayargolek.com

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com